31 ianuarie 2025

Viziunile starețului Antonie.

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...


O altă înfricoşătoare şi drăcească capcană va fi îndemnarea oamenilor către câştiguri, către mărirea veniturilor personale. Această patimă a iubirii de avuţie este păguboasă, ca orice necumpătare. Iar necumpătarea duce la distrugerea naturii, în orice sferă ar fi câştigaţi aceşti bani, şi se reflectă asupra mediului înconjurător.

A doua parte a acestei capcane constă în folosirea acestor bani, a acestor mijloace. Mai repet încă o dată că acest sistem de viaţă e nemaipomenit de fragil, monstruos de fragil. Deci şi folosirea de către oameni a banilor e supusă acestei fragilităţi.

Ce prezintă, în sine, banii actuali? O înşelare, o fantomă, o iluzie, ca şi acele „minuni” diabolice. Toată tehnica produsă devine ceva semnificativ doar în prezenţa a o mulţime de „dacă“: dacă este combustibil, dacă sunt piese de schimb etc.

Pe lângă toate acestea, automobilul modern, în absenţa unor ateliere specializate, nici nu poate fi reparat! Înseamnă că, în cazul în care dispare un „dacă”, toate acestea devin o grămadă de metal inutil. Exemplul este de faţă: ce are un ţăran acum mai de preţ – calul şi vaca.

Iar mai departe e şi mai şi: cea mai mare parte de bani se păstrează fie la bancă, fie în hârtii de valoare.
Vor dispărea aceste bănci, vor da faliment, ca să poată fi îngenuncheaţi oamenii. Vor dispărea într-o clipită; asemenea repetiţii au mai avut loc şi cu destul succes. Iar întreprinderile se vor stopa din cauza cataclismelor naturale şi a războaielor.

Şi cu ce se va alege omul? Cu o groază de lucruri inutile, pentru achiziţionarea cărora s-au cheltuit ani de viaţă, a căror valoare e destul de relativă chiar şi într-o lume mai reuşită, iar într-o lume a catastrofelor e praf, e nimic.

Îmi amintesc că femeile mă întrebau: să ai în casă covoare şi cristaluri e păcat sau nu? Toată Uniunea Sovietică a grămădit acestea prin case, chiar mai mult decât a avut nevoie. Şi mai departe?
Iar acum imaginaţi-vă că se deconectează electricitatea, gazele şi căldura. Pe ce va schimba omul covoarele şi cristalul? Pentru un topor şi o sobă? Dar cine mai are asemenea lucruri? Unul sau doi dintr-o sută, poate.

Şi dacă a venit vorba de lucruri, cât de raţional era construită lumea până la nebunia secolelor 19 şi 20. Hainele se făceau trainice, de nădejde. Se depunea efort pentru a le face şi se întâmpla să le rămână şi nepoţilor, într-atât îşi preţuiau oamenii timpul! Şi timpul, poate de aceasta, le ajungea pentru toate, să dovedească şi la câmp, şi la biserică, şi de sărbători să stea cu rudele la masă.
Dar acum? Încălţămintea – pentru un sezon, hainele – pentru două, ei hai, trei! Dar nu mai e timp pentru rugăciune, nici pentru biserică – lasă că mă rog acasă -, nici pentru copii. Din păcate, aceştia cresc fără supraveghere, părinţii doar sunt preocupaţi să câştige bani.

În schimb, nu trăim mai rău decât alţii. Dar trăim?! Trăieşte doar omul liber, iar cel din robie, robul, doar există. Dumnezeu L-a dat pe Fiul său Unul Născut ca să ne scoată din robie, din robia păcatului şi a patimilor, iar noi, ca evreii ieşiţi din robia egipteană, cârtim şi vrem înapoi, în captivitate.

Las’ să ne moară copiii şi apropiaţii să fie umiliţi, numai supa să fie la vreme! Numai că supa aceasta e tocmai caşcavalul din capcană. Când uşa s-a închis, iar caşcaval mai este, şoarecele oare ştie că s-a prins? I-a venit ceasul, dar caşcaval mai este şi el îl roade cu râvnă, fericit de prânzul căzut nu ştiu de unde!

Dar cel ce a pus capcana a auzit cum s-a închis uşa şi ştie că jertfa e acolo. El poate veni îndată să ucidă victima, dar o poate lăsa să-şi digere în voie prânzul. Pentru moment, poate că îi va fi strâmt, iar apoi se va obişnui. Ţi-e foame? Mai ales că nici nu te ucide. Iar sfârşitul e bine ştiut. Bănuiesc că şi şoarecele îşi dă seama de aceasta.

Da, cumplite vremuri. De exemplu, ultimul război, de ce s-a dezlănţuit? Iată: Hitler, războinicul popor german, refacerea Europei şi a lumii. Comuniştii mai adaugă la aceasta imperialismul şi lupta pentru colonii. Şi încă multe altele, numai că nu aceasta contează. Este, mai curând, vorba despre posibilitatea de a centraliza puterea, puterea asupra întregii lumi.

Orice copac se cunoaşte după rod; orice ţi-ar spune vânzătorul de puieţi de la piaţă, vei afla şi vei preţui totul abia atunci când, în sfârşit, vei culege rodul. Dar care sunt roadele războiului? Milioane de ortodocşi omorâţi şi schilodiţi, atât în Rusia, cât şi în Balcani. Principalul bastion al Ortodoxiei la sud-vest, Serbia, a ajuns în mâinile croaţilor, a catolicilor –
 
Iosif Broz Tito e croat şi Croaţia devine cea mai dezvoltată republică. Regiunile ortodoxe ale Iugoslaviei nu sunt doar în uitare, ci Kosovo se populează intens cu musulmani, precum astăzi Rusia şi Moscova.

Alt bilanţ e Israelul. Propaganda a fost astfel organizată ca să se creadă că principalele victime ale războiului au fost evreii şi nicidecum slavii sau, să zicem, francezii. Revenind la Balcani, pentru Tito au luptat sârbii, croaţii au fost cu nemţii, iar, în fine, au câştigat croaţii. Aşa şi evreii.

Întâi de toate, pe cine au nimicit nemţii? Cea mai mare parte au fost evreii pe jumătate, fie botezaţi, fie toleranţi în privinţa altor religii, nu iudeii, şi, cu atât mai mult, nici unul dintre capii sionismului n-a nimerit în temniţele lui Hitler, ei au reuşit să plece, pentru că ştiau dinainte cele ce se vor întâmpla.
Dar persecuţiile, într-un fel anume tratând cele întâmplate, au avut ca rezultat crearea statului Israel. Pământ li s-a dat – puţin de tot, dar, cum se zice pe la noi, pune-i şi la masă. Au luat pământul ăsta cu hapca de la arabi. Şi, iarăşi, arabii sunt terorişti, iar evreii – nu!

Al treilea considerent ţine de Europa. Ce altceva ar fi silit-o să se unească dacă nu un război global? Şi, iată, acum o putem considera o ţară unică, din Turcia până în Norvegia. Totul va fi comun – Guvernul, banii, legile. Totul este pus de acord cu America, astfel încât, în cazul unei uniuni comune, să nu apară probleme.

Care dintre aceste considerente e cel mai important pentru satanişti? Nu putem şti. Gândesc şi am văzut că acestea sunt treptele uneia şi aceleiaşi scări ce duc în împărăţia lui antihrist.
A doua vedenie a starețului Antonie, partea 4

Starețul Antonie a fost un bătrân duhovnicesc, preot de mir de rang înalt care a slujit, după detenţia din lagărele sovietice, în parohiile Bisericii Ortodoxe Ruse a Patriarhiei Moscovei şi care s-a învrednicit de două viziuni de la Dumnezeu despre timpurile de la urmă (avea în jur de 100 de ani la data acestor convorbiri, al cărei an este neprecizat, dar este foarte aproape de zilele noastre), iar la scurt timp a trecut la Domnul.

Sursa: Stareţii despre vremurile de pe urmă, Mănăstirea Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, Petru-Vodă, 2007, partea a 3-a, pag. 180-181

SFINȚII PRĂZNUIȚI ASTĂZI ....31 ian. 2025

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...


   🙏🏽 Sfinților Mucenici: Chir din Alexandria și Ioan din Edesa, făcătorilor de minuni și doctori fără de arginți (secolul al IV-lea), Sfintelor Mucenițe: Atanasia, dimpreună cu cele trei fiice ale tale: Teodota, Teoctista și Eudoxia (+ 292), Sfinților Mucenici: Victorin, Victor, Nichifor, Claudiu, Diodor, Sarapion și Papia, care ați pătimit în Corint pe timpul împăratului Deciu, săvârșindu-vă prin sabie (+251), Sfântă Muceniță Trifina din Cizic, ajutătoarea mamelor care nu pot să-și alăpteze pruncii (secolul I), Sfinte Mucenice Ilie Ardunul din Sfântul Munte Athos, care te-ai săvârșit prin foc la Kalamata-Peloponez în Grecia (+ 1686), Sfinților: Fermo și Rustic din Verona în Italia (+ 303), Sfinte Ierarhe Geminian, primul episcop al Modenei și mărturisitor din Italia (+348), Sfântă Cuvioasă Muceniță Marcela din Roma, ucenica Fericitului Ieronim, care ai fost martirizată în casa ta de către geți (+ 411), Sfinților Iuliu preotul și Iulian diaconul, apostolii regiunii Lombardia din Italia (secolul al V-lea), Sfântă Melangell, fiica regelui Irlandei, Sfinte Cuvioase Wilgils, egumen în Anglia, Sfinte Ierarhe Aidan, episcop de Fernes în Irlanda (+ 626), Sfinte Ierarhe Atanasie din Sicilia în Italia, episcop de Methona în Grecia (+ 880), Sfinte Cuvioase Pahomie, întemeietorul Mânăstirii Keno din Irlanda (+ 1525), Sfinte Cuvioase Arsenie din Paros în Grecia (+ 1877), și Sfinte Ierarhe Nichita Zăvorâtul, monah la Pecerska, iar mai târziu episcop de Novgorod în Rusia (+ 1808), ca unii care aveți îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu, rugați-vă și pentru noi păcătoșii robii lui, acum, în ceasul morții și în ceasul judecății noastre. Amin!

   🙏🏽 Astăzi adunându-ne credincioşii, să fericim pe Sfântul Victorin cel Viteaz, pe Sfântul Mucenic Claudie şi pe dumnezeiescul Papia, pe Sfinţii Mucenici Diodor şi Serapion, pe Înţeleptul Mucenic Victor şi pe Sfântul Nichifor.

   🙏🏽 Cu ale lor Sfinte rugăciuni, Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi. 

                                                                                                          Amin și Aliluia!
                                                                                                          Preot Ioan 🛎️.

Pocăinţa sau întoarcerea la Dumnezeu.

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...



        Dumnezeu pune la încercare sufletele în multe şi variate feluri şi aşteaptă să vadă cum lucrează libertatea voinţei fiecăruia. Sunt unii care primesc harul dumnezeiesc foarte uşor şi repede, şi îndată ce devin credincioşi se roagă. Ei trăiesc în lume fără osteneală prea mare. Înţelepciunea lui Dumnezeu cea tainică doreşte să vadă dacă aceştia se bucură şi lucrează pentru El cu ajutorul harului pe care l-au primit fără multă trudă. Mult li s-a dat, mult li se cere. Repede li s-a dat, repede li se cere dovada recunoştinţei. 

Alţii însă sunt lăsaţi să se obosească mult în fel de fel de nevoinţe, în aşteptare îndelungată, în lacrimi neîncetate de cerere a Duhului Sfânt, şi foarte greu le răspunde Dumnezeu. 

Nu pentru că nu-i iubeşte – poate chiar pe aceştia îi iubeşte mai mult! -, ci pentru că vrea să le vadă străduinţa, răbdarea, încrederea. In tainica lui înţelepciune, Dumnezeu toate le face după un plan. Acei ce nu primesc harul cu repeziciune se aprind şi mai tare de dorul lui şi, dezlipiţi de lume, lepădaţi de toate, ei nu deznădăjduiesc în acest pustiu de aşteptare. Tocmai acest dor fierbinte vrea Domnul să-l încerce – dacă vor rezista la toate ispitele şi la toate luptele sau vor cădea în indiferenţă şi plictiseală de atâta aşteptare. Aşa se dovedeşte credinţa în Cel ce nu este un înşelător şi care va dărui cu siguranţă ceea ce a făgăduit celor ce-L roagă cu răbdare până la sfârşit. Pentru cei credincioşi, credincios este Domnul! 

Aceştia neîncetat se cercetează şi se judecă să vadă cu ce L-au supărat pe Domnul de-i lasă atât de mult timp să aştepte venirea Duhului Sfânt peste ei. Şi neîncetat îşi descoperă greşeli, neînsemnate în fond, dar care în ochii lor par mari. Se căiesc amarnic şi se consideră cu adevărat nevrednici de venirea Duhului peste ei. Pe aceştia îi iubeşte Dumnezeu în ascuns şi îi ajută şi îi apără de răutăţile vicleanului. Măsura dragostei fiecăruia este foarte variată şi Domnul cântăreşte lacrimile fiecăruia şi drepte sunt judecăţile Sale. El nu se uită la faţa omului, ci la gândurile sale ascunse. 

Nu evlavia aparentă şi nu practica religioasă exterioară le preţuieşte Dumnezeu mai mult, ci inima curată, înfrântă, duhul smerit; pe acestea le doreşte El. Fiecare va da socoteală de ceea ce a primit sau de ceea ce i s-a oferit şi n-a primit, de ocaziile ce i s-au dat să afle, să caute, să înveţe şi pe care nu le-a luat în serios, de sfaturile şi îndemnurile Domnului venite prin gura oamenilor aleşi, care însă n-au fost primite, ci au fost dispreţuite. 

Cel cu adevărat credincios nu va fi niciodată sigur de sine însuşi. Chiar de va fi obţinut harul ceresc, el tot va crede că nu-l are şi nimănui nu va spune lucrul acesta. Toată munca şi tot zelul lui i se vor părea nimic şi veşnic va fi flămând şi însetat de Dumnezeu. 

Cel care se compară cu altul şi se crede mai luminat şi mai înălţat spre desăvârşire, acesta – vai! – A şi căzut din smerenie în mândrie, şi toate ostenelile lui sunt zadarnice. Judecarea altora este întotdeauna dovada trufiei din inima celui ce judecă. Numai cel care îi iartă pe toţi, îi apără, abia acela a ajuns la smerenie. Cel care dezvăluie păcatele altora este, de asemenea, plin de mândrie şi toată evlavia lui este o prefăcătorie. Şi nu este suficient ca limba să tacă, să nu mai clevetească, ci trebuie ca mintea însăşi să ajungă să nu mai gândească niciodată rău despre nimeni.

 Căci păcatul trufiei în minte nu este numai pe limbă. Abia atunci când în gânduri şi în vorbe se face un gol total despre lume şi oameni şi Domnul este singura preocupare a minţii, a limbii, a urechii şi a ochiului, abia atunci sufletul a ajuns la acea fericire a sărăciei Duhului pe care Iisus o pune în fruntea celor nouă fericiri predicate de El.

           Un creştin adevărat nu este niciodată sigur de ziua de mâine şi permanent se gândeşte la sfârşitul său, iar nu la cel al fratelui său. El este atent numai la el însuşi, la tot ceea ce se petrece în mintea lui, are mult de lucru cu propriile lui gânduri rele, pe care neîncetat se luptă să le alunge, şi niciodată nu are timp să observe ce face aproapele lui.

 El nu urmăreşte decât liniştea sufletului său, alungarea poftelor din el, fără să se lase în seama vreunui har special sau să se justifice în vreun fel anume.

Sfântul Macarie Egipteanul, Pocăinţa sau întoarcerea la Dumnezeu.


30 ianuarie 2025

SFINȚII PRĂZNUIȚI ASTĂZI ...30 ian. 2025

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...

                  
                  

🙏🏽 În această zi prăznuim Sfânta Icoană a Maicii Domnului din insula ,,Tinos" în Grecia.

🙏🏽 Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie de Dumnezeu Cuvântătorul și Ioan Gură de Aur, mari dascăli și învățători ai lumii (secolele al IV-lea și al V-lea), Sfinte Sfințite Mucenice Ipolit, episcopul Romei, și cei dimpreună cu tine, care ați pătimit la Ostia în Italia (+ 269), Sfinte Mucenice Teofil cel Nou din Constantinopol, care te-ai săvârșit prin sabie (+ 1787), Sfinte Mucenice Teodor Militineul, care ai pătimit în insula Lesvos și care te-ai săvârșit prin sugrumare (+1784), Sfântă Muceniță Martina, fecioară din Roma, care ai pătimit în timpul împăratului Alexandru Sever (+ 226), Sfântă Sabina de la Lodi în Italia (+311), Sfinte Cuvioase Zinon, pustnic din Antiohia, ucenicul Sfântului Ierarh Vasile cel Mare (+ 414), Sfinte Ierarhe Felix al IV-lea Mărturisitorule, episcopul Romei (+ 530), Sfântă Cuvioasă Adelgonda, soția regelui Clovis al II-lea și ctitoră la Maubeuge în Olanda (+ 680), Sfântă Cuvioasă Bathilda, regina Franței (+ 680), Sfinte Ierarhe Armentarie, episcop de Pavia în Italia (+ 711), Sfinte Cuvioase Petru, care ai fost mai întâi țarul Bulgariei, iar mai târziu te-ai făcut monah (+ 967), Sfinte Cuvioase Zinon Postitorul de la Pecerska (secolul al XIV-lea), Sfinte Mucenice Dimitrie din Sliven (+ 1841), Sfântă Cuvioasă Pelaghia, nebună pentru Hristos de la Mănăstirea Diveevo din Rusia (+ 1884), și Sfinților Noi Mucenici din Rusia: bine credincioșilor creștini: Ștefan, Pavel, Dimitrie și Eugen, care ați pătimit în timpul regimului comunist (secolul al XX-lea), ca unii care aveți îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu, rugați-vă și pentru noi păcătoșii robii lui, acum, în ceasul morții și în ceasul judecății noastre. Amin!

🙏🏽 În vremea preoției tale, Sfinte mare ierarhe Ioan, predicând în biserică și înalt ritorisind, celor neînvățati erau neînțelese unele din cuvintele tale. Atunci o femeie din popor, care asculta cu mare evlavie învățăturile duhovnicești, a ridicat glas în popor și a zis „Învățătorule duhovnicesc, sau mai bine Gură de Aur, adâncă este apa puțului sfintelor tale învățături, dar funia minții noastre fiind scurtă, să ajungă la apă nu poate”; și de atunci tot poporul ți-a dat numirea de „Gură de Aur”; deci și noi, minunându-ne de darurile cu care Dumnezeu te-a împodobit, te lăudăm pe tine și lui Dumnezeu cântăm: Aliluia!

🙏🏽 Pe apărătorii și luminătorii Bisericii creștinești, pe învățătorii cei mari și înfrânătorii zâzaniilor diavolești, pe surpătorii eresurilor, pe stâlpii cei neclintiți ai Bisericii, podoabele cele mai alese ale ierarhilor și întocmai cu apostolii, și ai lumii învățători, pe marele Vasile cel cu dumnezeiască minte; pe Grigorie, cel cu dulce glas; și pe Ioan, luminătorul a toată lumea, să-i lăudăm credincioșii din toată inima și să le cântăm: Bucură-te, treime de arhierei mult-lăudată!

🙏🏽 Atunci, sfinţii grăiră într-un glas către dânsul: noi, precum vezi, la Dumnezeu una suntem şi nici o împotrivire sau vrajbă nu este între noi. Ci fiecare la timpul său, îndemnaţi fiind de Duhul Sfânt, am scris învăţături pentru mântuirea oamenilor. Cum ne-a insuflat Duhul Sfânt, aşa am învăţat. Nu este între noi, unul întâi şi altul al doilea, şi de vei chema pe unul, vin şi ceilalţi doi. Drept aceea, scoală-te de porunceşte celor ce se pricesc să nu se mai certe pentru noi. Că nevoinţa noastră a fost aceasta, şi cât am fost vii şi după ce am răposat, ca să împăcăm şi să aducem lumea la unire. Împreunează-ne într-o singură zi şi ne prăznuieşte cu bună-cuviinţă. Înştiinţează şi pe urmaşi, că noi una suntem la Dumnezeu şi încredinţează-i că şi noi vom ajuta la mântuirea acelora ce fac pomenirea; căci nouă ni se pare că avem oarecare îndrăznire la Dumnezeu. Acestea zicându-le, s-a părut că ei se suie iarăşi la ceruri, îmbrăcaţi în lumina nespusă şi chemându-se unul pe altul, pe nume.

🙏🏽 Cu ale lor rugăciuni, Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi. 

                                                                     Amin și Aliluia!
                                                                       Preot Ioan 🛎️.




... SFINȚII TREI IERARHI ...

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...



 Bucuria mea, Sfântul Părinte VASILE CEL MARE spune așa: "LINIȘTEA ESTE ÎNCEPUTUL CURĂȚIRII INIMII!" Sfântul Părinte, GRIGORIE, DE DUMNEZEU CUVÂNTĂTORUL zice: “SĂ NU DOREȘTI SLAVA DEȘARTĂ, DEOARECE ESTE MAI BINE SĂ FII CINEVA DECÂT SĂ CREZI CĂ EȘTI! "Nu-ți întinde mâinile la Cer, ci la mâinile săracilor. DACĂ ÎȚI VEI ÎNTINDE MÂINILE LA CELE ALE SĂRACILOR, VEI APUCA VÂRFUL CERULUI!" 

Sfântul Părinte, IOAN GURĂ DE AUR, ne-a lăsat și acest cuvânt de învațătură: "Așezarea lăuntrică este cea care îi face pe oameni săraci sau bogați, iară nu posedarea banilor sau lipsa lor!" Cât de minunat vorbea Sfântul Grigorie de Dumnezeu Cuvântătorul despre minunatul său prieten, Sfântul Ioan Gură de Aur: "CUVÂNTUL SĂU RĂSUNA CA TUNETUL, PENTRU CĂ VIAȚA LUI STRĂLUCEA CA FULGERUL!"

🙏 Sfinților trei ierarhi: Vasile cel Mare, Ioan Gură de Aur si Grigorie de Dumnezeu Cuvântătorul, ca unii care aveti indrazneala inaintea lui Dumnezeu, rugati-va si pentru noi pacatosii robii Lui, acum, in ceasul mortii si in ceasul judecatii noastre. Amin!
 
🙏 Cu ale lor Sfinte rugăciuni, Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi. 

                                                                                                    Amin și Aliluia!
                                                                                                   Preot Ioan 🛎.

28 ianuarie 2025

SFINȚII PRĂZNUIȚI ASTĂZI ...28 ian. 2025

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...

            

🙏🏽 Sfinte Cuvioase Efrem Sirul din Nisibe, mare imnograf bisericesc, supranumit și ,,harfa Duhului Sfânt" (+ 373), Sfinte Cuvioase Paladie din Siria, împreună nevoitor cu Sfântul Simeon cel Bătrân (+ 425), Sfinte Cuvioase Iacov Sihastrul din Piefirianos în Palestina (secolul al VI-lea), Sfintelor Mucenițe: o maică și fiica sa, care v-ați săvârșit prin sabie, Sfântă Muceniță Haris, care te-ai săvârșit prin tăierea picioarelor, Sfinte Mucenice Marcu Pastorul din Pisidia, care te-ai săvârșit prin sabie (+305), Sfinților Mucenici: Haralambie și Plutodor, Sfinte Mucenice Flavian din Roma (+ 304), Sfinte Mucenice Ioan din Alexandria, doctorul fără de arginți, însoțitorul Sfântului Mucenic Chir, care te-ai săvârșit prin sabie (+ 311), Sfinte Ierarhe Valerie de Saratoga în Spania (+ 315), Sfinților Ierarhi: Valeriu I și Valeriu al II-lea, episcopi de Saragosa în Spania (+ 315 și + 414), Sfinte Cuvioase Ioan din Reomeea în Galia (+ 525), Sfinte Cuvioase Efrem din Novotoryk în Rusia, slujitorul Sfinților Mucenici Boris și Gleb (+1053), Sfinte Ierarhe Efrem Eunucul, mai întâi monah la Pecerska, iar apoi episcop de Pereyaslav în Rusia (+ 1098), Sfinte Cuvioase Teodosie din Vologda în Rusia (+ 1568), Sfinților Sfințiți Noi Mucenici din Rusia: episcopul Ignatie de Skopinsk, ieromonahul Vartolomeu, preotul Vladimir și bine credincioșilor creștini: Teodor, Olga, Pavel și Leontie, care ați pătimit în timpul regimului comunist, și Sfinte Cuvioase Ierarhe Isaac Sirul, episcop de Ninive, scriitor filocalic și mare părinte bisericesc (secolul al VII-lea), ca unii care aveți îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu, rugați-vă și pentru noi păcătoșii robii lui, acum, în ceasul morții și în ceasul judecății noastre. Amin!

🙏🏽 Cu ale lor Sfinte rugăciuni, Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi. 

                                                                                                         Amin și Aliluia!
                                                                                                          Preot Ioan 🛎.


27 ianuarie 2025

DĂ-MI PĂCATELE TALE!

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...


de Preot Sorin Croitoru
 
Multe povestiri frumoase despre sfinți noi mai citim..
Auzit-am una despre Fericitul Ieronim.
Întâmplarea nu e lungă, deci vă rog s-o ascultați
Fiindcă lucruri minunate imediat o să aflați.

Ieronim, un mare pustnic și un mare cărturar,
Plin fiind de-nțelepciunea ce se naște doar din Har,
L-a-ntrebat cândva pe Domnul, rușinat în sinea sa
Că în schimbul milei Sale el nimic nu-I oferea:

"Ce să-Ți dau, Iisuse Sfinte, ce-aș putea să-Ți dăruiesc?..
De la Tine-atâtea daruri eu necontenit primesc,
Însă până astăzi, Doamne, pentru tot ce am primit
Eu, nerecunoscătorul, încă nu Ți-am răsplătit.."

Domnul, ostenit de patimi cum era pe-un crucifix,
Prinzând viață dintr-o dată, îl privi pe pustnic fix:
"Ieronime, Ieronime, dacă vrei să intri-n Rai,
Nu cadouri și plocoane, ci păcatele să-Mi dai!"

Și a plâns minute bune Fericitul Ieronim,
Căci a înțeles că Domnul nu ne cere să-L iubim
Nici prin gesturi, nici prin jertfe, nici prin daruri de-orice fel,
Ci El vrea doar să ne punem pururea nădejdea-n El!

El e Jertfa cea plăcută, El e Mielul Cel de sus
Ce cândva pe Sfânta Cruce Tatălui I S-a adus.
Mila Sa dumnezeiască este fără de hotar;
El păcatele ne iartă, mântuindu-ne prin har!

Cei 12 Apostoli ai lui Hristos

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...


Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat

Sf.Ap. Andrei, primul chemat dintre Apostoli, frate al Sf. Ap. Petru, era un pescar originar din Betsaida Galileii. Iniţial, a fost ucenic al Sf. Ioan Botezătorul. După primirea Sfântului Duh, a propovăduit pe Hristos În Bitinia şi în toate părţile de pe lângă Marea Neagră, în Cherson şi în Rusia. Apoi, propovăduind în Scitia cea Mare, Scitia Mica (Dobrogea), în Sinopi şi în Miotia, s-a întors în Tracia şi ajungând ţn Pelopones, a primit moarte mucenicească în Patras, fiind răstignit pe o cruce în formă de X (crucea sfântului Andrei).Este prăznuit pe 30 noiembrie.

Sfântul Apostol Bartolomeu

În Sfânta Scriptura, Sf.Bartolomeu este identificat cu Natanael (Ioan 1:45-51), despre care Mântuitorul Însuşi a mărturisit că reprezintă un israelian în care nu exista vicleşug (Ioan 1:47). Potrivit tradiţiei Bisericii, a predicat Evanghelia în Licaonia, India şi Armenia, unde a primit martiriul. Ziua sa de prăznuire este 11 iunie.
Sfântul Apostol Iacob, “cel bătrân”
Sf. Ap. Iacob, fiul lui Zevedeu, cel numit de Domnul fiul tunetului, era fratele Sf.Ioan Evanghelistul. Sf.Ap. Iacob, este uneori numit cel bătrân pentru a-l deosebi de celălalt, Sf. Iacov cel tânăr. După Înălţarea Domnului, a propovăduit Cuvântul lui Dumnezeu, mai întâi la toata Iudeea şi, după aceea, în Spania. A fost ucis de către regele Agripa în Ierusalim. Biserica îl prăznuieşte pe 30 aprilie.

Sfântul Apostol Ioan

Sf. Ioan Evanghelistul (sau Teologul), a fost fiu al lui Zevedeu şi frate al Sf.Ap. Iacov cel Bătrân. In Sfânta Scriptură este prezentat ca apostolul cel iubit Domnului, care s-a rezemat pe pieptul Lui şi a stat lângă Sfânta Cruce cu Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Potrivit Sf.Ap. Pavel, Ioan, împreună cu Petru şi Iacov erau văzuţi ca fiind stâlpii Bisericii din Ierusalim (Gal. 1:9). A propovăduit Evanghelia lui Hristos în Efes şi în toată Asia. Apostolul Ioan a trecut la cele veşnice în jurul anului 100 d.Hr., fiind exilat în insula Patmos. Sf.Ap.Ioan îi sunt atribuite Evanghelia, trei epistole soborniceşti şi Apocalipsa. Zilele sale de prăznuire sunt 8 mai si 26 septembrie.

Sfântul Apostol Iuda

Sf. Ap. Iuda, fiul Sf.Iosif din Nazaret, este numit de Luca fratele lui Iacov, întâiul episcop al Ierusalimului, şi fratele Domnului. Sfinţii Evanghelişti Matei şi Marcu îl numesc Levi respectiv Tadeu. A propovăduit pe Hristos în Iudeea, Galileea, Samaria, Idumeea, Arabia, Siria şi Mesopotamia, fiind martirizat în Persia. Ziua sa de prăznuire este 19 iunie.

Sfântul Apostol Matei

Sf. Ap. Matei (numit şi Levi, fiul lui Alfeu (Marcu 2:14)) a fost fratele Sf. Ap. Iacov cel tânăr şi era vameş. Îi este atribuită prima Evanghelie, care a fost scrisă în aramaică. A propovăduit pe Hristos în rândul iudeilor, apoi în Etiopia, Macedonia, Siria şi Persia. Sfântul Apostol Matei este prăznuit pe 16 noiembrie.

Sfântul Apostol Petru

Sf. Ap. Petru a fost frate cu Sf. Ap. Andrei şi era pescar pe Marea Galileii când a fost chemat de Domnul să devină pescar de oameni. (Mat. 4:19) Iniţial s-a numit Simon, însă a primit ulterior numele de Petru (în aramaica Chefa însemnând piatra) chiar de la Iisus. Acesta a fost răspunsul Mântuitorului la declaraţia lui Petru: Tu eşti Hristos, Fiul lui Dumnezeu celui Viu (Matei 16:16), iar Domnul i-a zis, Tu eşti Petru, şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea (Mat. 16:18). Sf.Ap. Petru a propovăduit Evanghelia mai întâi în Iudeea, apoi în Antiohia, Pont, Galatia, Capadocia, Asia, Bitinia şi în Iliric. A ajuns până în Roma unde a şi primit moarte martirică. În cadrul scrierilor Noului Testament îi sunt atribuite două epistole soborniceşti. Este prăznuit, împreună cu Sf.Ap Pavel, pe 29 iunie.

Sfântul Apostol Filip

Sf.Ap. Filip, asemenea lui Petru şi Andrei, era originar din Betsaida Galileii (Matei 10:3). El a adus la Hristos pe Natanael, zicând: Am aflat pe Hristos, despre care au scris în Lege, Moise şi proorocii. Potrivit tradiţiei Bisericii, a fost misionar în Frigia unde a şi primit moarte martirică în cetatea Ierapole. Este prăznuit pe 14 noiembrie.

Sfântul Apostol Simon Zilotul

Sf.Ap. Simon, este numit uneori şi cananeul, deoarece a fost originar din Cana Galileii. Potrivit tradiţiei bisericeşti el ar fi fost mirele de la nunta din Cana, la care Hristos a prefăcut apa în vin. Sf.Ap. Simon Zilotul a călătorit în Egipt şi Africa, apoi în Mauritania şi Libia, propovăduind Evanghelia lui Hristos. Nu se cunoaşte cu exactitate locul martirului sau, în aceasta privinţă, existând mai multe tradiţii. Ziua sa de prăznuire este 10 mai.

Sfântul Apostol Iacob al lui Alfeu

Sf. Iacob a fost fratele Sf. Ap.Matei, iar tatăl lor se numea Alfeu. A fost unul dintre cei 12 Apostoli ai Mântuitorului Iisus Hristos şi a propovăduit cuvântul Evangheliei în sudul Palestinei şi în Egipt. Tradiţia spune că Sf. Iacob a murit răstignit pe cruce. Datorită lucrării sale, mulţi păgâni au crezut în Hristos, au fost construite biserici şi au fost hirotoniţi preoţi şi episcopi. Sfântul Iacob al lui Alfeu a fost răstignit pe cruce de păgâni. Este prăznuit în Biserică pe 9 octombrie.

Sfântul Apostol Toma

Sf. Ap. Toma, numit geamănul era originar din Paneida, cetatea Galileei. El a fost acela, care a pipăit rănile Domnului după învierea Sa. Potrivit tradiţiei Bisericii, Sf. Ap. Toma a predicat în Persia, Edesa şi India, unde este cinstit ca întemeietor al Bisericii de aici. Zilele în care este prăznuit sunt 6 octombrie şi prima duminică de după Invierea Domnului (Duminica Tomei).

Sfântul Apostol Matia

Potrivit Faptelor Apostolilor, Sf. Matia a fost ales în locul lui Iuda Iscarioteanul după ce acesta s-a sinucis (Fapte 1:15-26). Potrivit tradiţiei Bisericii, Sf. Ap. Matia a predicat în Etiopia si Armenia, primind moartea pe cruce. Ziua sa de prăznuire este 9 august.

PRĂZNUIȚI ASTĂZI ...27 ian. 2025

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...SFINȚII 
   

                     

🙏🏽 În luna ianuarie, în ziua a douăzeci și șaptea facem pomenirea aducerii moaștelor Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur, patriarhul Constantinopolului (+ 407), de la Comane la Constantinopol în anul 437.

🙏🏽 Sfântă Marciana împărăteasa, soția împăratului Justin I (+ 527), Sfinte Cuvioase Claudin, Sfinte Cuvioase Petru Egipteanul, nevoitor la Kellia în Pustiul Egiptului, ucenicul Avei Lot (secolul al IV-lea), Sfinte Mucenice Dimitrie din Constantinopol (+ 1784), Sfinte Mucenice Iulian din Sora în Italia (secolul al II-lea), Sfinte Ierarhe Iulian, episcop de Mans în Franța (+ 250), Sfinte Mucenice Laverie din Calabria în Italia (+ 269), Sfinte Ierarhe Dimitrian, episcop de Tamaso în Cipru, Sfinte Ierarhe Ilie al II-lea, patriarhul Ierusalimului, Sfinte Ierarhe Vitalian, episcopul Romei (+672), Sfinte Cuvioase Conie, monah din Calabria în Italia (secolul al X-lea), Sfinte Cuvioase Tit, ostașul de la Pecerska, Sfinte Dimitrie, preot din Paris (+1944), Sfinte Leontie din Ivanowo (+ 1972), Sfinte Sfințite Noule Mucenice Leontie din Târnopol și Jablechna în Polonia (+1972), și Sfinte Noule Mucenice Petru din Rusia, care ai pătimit în timpul regimului comunist (+1929), ca unii care aveți îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu, rugați-vă și pentru noi păcătoșii robii lui, acum, în ceasul morții și în ceasul judecății noastre. Amin!

🙏🏽 Sfinte Parinte, Ioan Gură de Aur, din gura ta ca o văpaie de foc strălucind Harul, lumea a luminat; vistieriile neiubirii de argint lumii a câştigat; înălţimea gândului smerit nouă ne-a arătat. Ci, cu cuvintele tale învăţându-ne, Sfinte Părinte, Ioan Gură de Aur, roagă pe Hristos Cuvântul să mântuiască sufletele noastre. Amin!

🙏🏽 Cu ale lor Sfinte rugăciuni, Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi

                                                                                                             . Amin și Aliluia!
                                                                                                              Preot Ioan 🛎️.


SFINȚII PRĂZNUIȚI ASTĂZI ...26 ian. 2025

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...



   🙏🏽 Sfinților Cuvioși: Xenofont, soția ta, Maria și fiii voștri: Arcadie și Ioan din Constantinopol, care ați trăit în timpul împăratului Justinian (secolul al VI-lea), Sfinte Cuvioase Simeon cel Bătrân din Siria (+ 390), Sfinte Cuvioase Gavriil, egumen la Ierusalim, ucenic al Sfântului Eftimie cel Mare (+ 490), Sfinților Sfințiți Mucenici: Anania preotul, Petru temnicerul și 7 ostași din Fenicia, care v-ați săvârșit prin înecare în timpul împăratului Dioclețian (+ 295), Sfinților 2 Mucenici din Frigia, care v-ați săvârșit prin sabie, Sfinte Cuvioase Amina din Egipt, ucenicul Sfântului Antonie cel Mare (secolul al IV-lea), Sfântă Cuvioasă Paula din Roma, întemeietoarea monahismului feminin în Palestina (+ 404), Sfinte Ierarhe Conon, întemeietorul mănăstirii din Insula Omului în Marea Britanie (+ 648), Sfântă Cuvioasă Teorighita, monahie din Anglia (+ 681), Sfinte Sfințite Mucenice Ausilie, episcop de Frejus în Galia (+ 483), Sfinte Cuvioase Clement, nevoitor pe Muntele Sagmation din Teba în Grecia (+ 1111), Sfinte David al III-lea ,,Faurarul", împăratul Georgiei și înnoitorul credinței ortodoxe în Georgia (+ 1130), Sfinte Cuvioase Xenofont, egumen la Robeika Novgorod în Rusia (+ 1262), Sfinte Cuvioase Arcadie de Viajma în Rusia (+ 1592), Sfinților Sfințiți Noi Mucenici din Rusia: mitropolitul Chiril de Kazan, episcopul Arcadie, monahia Maria și binecredinciosule creștin Ioan, care ați pătimit în timpul regimului comunist (+ 1930, + 1937 și + 1938), și Cuvioase Ierarhe Iosif Naniescu cel Milostiv, mitropolitul Moldovei și Sucevei, care te-ai săvârșit cu pace în anul 1902, ca unii care aveți îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu, rugați-vă și pentru noi păcătoșii robii lui, acum, în ceasul morții și în ceasul judecății noastre. Amin!

   🙏🏽 Cu ale lor Sfinte rugăciuni, Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi. 


                                                                                                                     Amin și Aliluia!
                                                                                                                     Preot Ioan 🛎️.

26 ianuarie 2025

LA ICOANA FERECATĂ

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...


                               

Eliana Popa

Mulțumesc, Mărite Doamne, pentru tot ce-ai pus în mine,
Pentru slova-n care picur toată dragostea-mi de Tine!
Mulțumesc pentru lumina ce spre înălțimi mă poartă
Pentru clipele în care, mi-ai fost mamă, mi-ai fost tată!

Mi-ai dat, Doamne, ochi să văd până dincolo de lume,
Unde heruvimi și îngeri cântă-n imnuri sfântu-Ți nume,
Mi-ai dat mâini să se-mpreune, în cămara mea spre rugă
Și-n condei lăsat-ai, Doamne, mirul versului să curgă!

Mulțumesc că-n nopți de taină, la icoana Ta, Iisuse,
Așezam covor de rugă și durerile-mi nespuse!
Mă priveai cu duioșie din icoana ferecată
Și din lacrima durerii îmi făceai o nestemată.

Și stăteai cu mine, Doamne, eu vorbindu-Ți de-ale mele,
Povestindu-Ți a mea viață... câte-n lună, câte-n stele...
Parcă Tu erai ca mine, omul pământesc de rând,
Deși, Tu știai, Hristoase, și ce încă n-am făcut!

Te-ntrebam de poți, Iisuse, să mă mai aștepți un pic
Ca să pot să mai răscumpăr și din fapte, și din timp
Și nu-nțelegeam, Iisuse, cum de m-ai iubit atât
Când Te-am pus mereu pe Cruce și păcatul n-am urât.

M-ascultai... precum un Tată stă cu pruncul la povești
Și pierdeai cu mine timpul, Cel ce Veșnicie ești!
Mulțumesc și Maicii Sfinte, fiindcă ea m-a dus la Tine
Când păcatele și viața tot mușcau adânc din mine.

Îti sărut, Măicuță, mâna cu miros de iasomie
Și veșmântul de porfiră cu sclipire rubinie.
De-aș putea să fac din lacrimi, mărgărit și nestemate
Ți le-aș prinde-n borangicuri, drept ofrande minunate!

Doamne, de-am să cad sub Cruce, să-Ți întinzi cereasca Mână
Să-mi ștergi fruntea de sudoare și piciorul de țărână,
Să îmi dai din Apa Vie, ce spre viață mă ridică,
Să-mi fii adiere sfântă sau o blândă Veronică!

Și în clipa cea din urmă, când mă chemi la Tine, Tată,
Să mă aflu-n rugăciune la icoana ferecată!
Lângă Chipul Tău cel drag, fără teamă și suspin,
Să trec pragul Veșniciei...Doar cu voia Ta...

AMIN


25 ianuarie 2025

SFINȚII PRĂZNUIȚI ASTĂZI ..25 ian. 2025

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...


🙏🏽 În această zi se prăznuiește Sfânta Icoană a Maicii Domnului ,,Bucuria neașteptată".
 
🙏🏽 Sfinte Ierarhe Grigorie Teologul sau Cuvântătorul de Dumnezeu, arhiepiscopul Constantinopolului, prietenul Sfântului Ierarh Vasile cel Mare și mare Părinte Bisericesc (+ 390), Sfinte Ierarhe Bretanion, episcopul Tomisului în Dobrogea (+ 381), Sfinților Cuvioși: Publie, dregător din Zeugma, și Maris, protopsalt din Siria (+ 380 și + 430), Sfântă Muceniță Medula, dimpreună cu însoțitoarele tale, care v-ați săvârșit prin foc, și Sfinților Mucenici: Fabian și Sabinian din Sicilia, Sfinte Ierarhe Castin, episcopul Bizantului (+ 237), Sfinților Mucenici: Artemie pruncul și cei dimpreună cu tine: Antimasie, Sabin, Leodochie și Teoghen din Campania în Italia, Sfinte Sodon din Ravena și Sfântă Castula din Capua în Italia, Sfinte Cuvioase Apollo, pustnic din Egipt (secolul al IV-lea), Sfinte Cuvioase Dimitrie Schevofilaxul din Constantinopol (secolul al VIII-lea), Sfinte Mucenice Auxentie, care te-ai săvârșit prin sabie în Constantinopol (+ 1720), Sfântă Muceniță Felicia și cei 7 fii ai tăi: Marțial, Ianuarie, Felix, Philip, Silvan, Alexandru și Vitalie(+ 164), Sfinților: Maur și Plachidie, ucenicul Sfântului Benedict de Nursia (secolul al VI-lea), Sfinților Sfințiți Mucenici: Preject și Prix, episcopul de Clermont în Franța (+ 676 și + 776), Sfinte Ierarhe Moise, Arhiepiscopul Novgorodului, și Sfântului Grigorie din Golutvin în Rusia (secolele al XIV-lea și al XV-lea), Sfinților Cuvioși: Anatolie cel Bătrân și Nectarie, stareți de la Optina (+ 1894 și + 1928), Sfinte Ierarhe Gabriel, episcop de Imeretia în Georgia (+ 1896), Sfântă Cuvioasă Noua Muceniță Anastasia, monahie din Menzelinsk în Rusia (+1918), Sfinților Cuvioși Noi Mucenici din Rusia: un episcop și 11000 de călugări uciși la Mănăstirea Oranki, lângă Nijni Novgorod (+ 1918), și Sfinților Sfințiți Noi Mucenici din Rusia: mitropoliții: Vladimir și Veniamin de Kiev, arhiepiscopul Petru de Voronej, episcopul Vasile de Priluki, preotul Alexandru, monahia Atanasia și bine credinciosule creștin Boris, care ați pătimit în timpul regimului comunist, ca unii care aveți îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu, rugați-vă și pentru noi păcătoșii robii lui, acum, în ceasul morții și în ceasul judecății noastre. Amin!

🙏🏽 O, preaînțelepte, Sfinte Ierarhe, Grigorie, primește această puțină rugăciune de mulțumire a noastră și o du la tronul dumnezeirii și cere de acolo pace lumii și unire Bisericii, ca păziți fiind în pace, cu mulțumire, împreună cu tine, lui Dumnezeu să-I cântăm: Aliluia!

🙏🏽 Cu ale lor Sfinte rugăciuni, Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi. 

                                                                                                      Preot Ioan 🛎️.

24 ianuarie 2025

Adună omul comori

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...




"Adună omul comori și nu știe cui le strânge pe ele."

Așa spune în Psalmi! Pentru că în clipa în care închidem ochii... are Ioan Iacob o poezie excelentă: "Prietenia cea cu lumea Te lasă singur la mormânt Şi numai "faptele credinţei" Tovarăşi - mai departe - sunt...Când ajungi lângă mormânt, Prietenia cea cu lumea.. Este ca pleava ce se împrăștie de vânt!"

"- Părinte, tatăl meu a murit și a ascuns o sumă mare de bani, dar pentru că nu avea încredere în noi, nu ne-a spus unde e!" Atâta timp, cât el a pus comoara și inima la loc ascuns, cine poate lucra acolo decât diavolul? Pentru că în momentul în care tu ți-ai legat inima de avere nu ți-ai mai legat-o de Dumnezeu! Este și un proverb turcesc:"Ce-i de haram, de haram se duce."

Adică, dacă tu n-ai muncit pentru banul acela, poate să-ți lase tac-tu avere... că tu tot o s-o faci praf! Pentru că n-ai transpirat și n-ai asudat pentru ea. "Banii strângătorului, în mâna risipitorului!". 

Și pe lângă toate aceste proverbe populare vă mai aduc aminte de a 14-a din muncile iadului. O știu de la Părintele Cleopa, o spunea pe vremea când veneau oamenii cu atocarul la el, este legată de părinți și de copii! 

Când va fi judecata de obște, vor sta părinții și copiii spate în spate, și vor spune: "Blestemați să fiți părinți, că ne-ați dat pe cele trecătoare și nu ne-ați dat pe cele spirituale!" 

Și părinții vor zice: "Blestemați să fiți voi.. că pentru grija voastră am uitat de cele spirituale!" 

Ce face omul?

 Cum prinde un serviciu bun, să facă băiatului casă, să strângă pentru fată zestre să ia mașină nepotului. Și când îl ia moartea, nu a avut timp să se spovedească! Spune omul în contact cu preotul (ei.. s-ar putea scrie multe cărți, nu SF-uri cu Harry Potter)

- Părinte, dacă ați ști ce inimă bună avea?
- Da a fost vreodată la biserică?
- Părinte, n-avea timp părinte! Noi am avut o afacere, trebuia să stam și duminica și de sărbători, n-am avut treabă cu Dumnezeu!
- Dar s-a spovedit vreodată?
- Avea el de gând.. să se ducă odată, dar n-a ajuns! Nu!
- Dar se ruga vreodată?
- Părinte, știa Tataăl Nostru, dar nu pot să spun eu că-l spunea!
- Credincios om, eu dacă aș fi Dumnezeu, i-as face o bucată de Rai separat! Dar știi cine sunt paznicii acelui Rai? Tot diavolii! Pentru că este scris clar în carțile sfinte: Cine nu are Biserica de Mamă , nu-L are pe Dumnezeu de Tată!

La contactul despărțirii lumii de om!
 
"- Vai... da ce aspru a fost Dumnezeu, da cum nu s-a gândit.. să ia mama de la copii, da cum nu s-a gândit că e așa de tânără și în floarea vârstei!"

Mare poznă și cu Dumnezeu, dacă nu a fost demult la reciclare, la vreo facultate de perfecționare profesională în vederea actualizării cunoștințelor, să-și revizuiască atitudinea "pisihologica" și "pisihatrică" ale lumii moderne.. începe să ia decizii din astea negândite! E puțin fundamentalist! Nu întreabă de ce-l ia pe ăla și nimeni nu îndrăznește sî-i dea telefon și să întrebe:

  "Doamne, de ce greșești?" 

De ce? 

Pentru că nimeni nu-i știe numărul! Întâlnirea cu Dumnezeu se face în rugăciune nu în figurație!





SFINȚII PRĂZNUIȚI ASTĂZI ...24 ian. 2025

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...



🙏🏽 Sfântă Cuvioasă Xenia din Roma, dimpreună cu 2 slujitoare ale tale (secolul al V-lea), Sfinților Mucenici și frați buni: Pavel, Pavsirie și Teodotion din Egipt, care v-ați săvârșit prin înecare în vremea împăratului Dioclețian (+ 305), Sfinților Mucenici: Vavila, dimpreună cu ucenicii tăi, Timotei și Agapie din Sicilia în Italia, care te-ai săvârșit prin sabie (secolul al III-lea), Sfinte Cuvioase Macedonie, preot din Fenicia în Siria (+430), Sfinților Mucenici: Ermoghen și Mamant, Sfinte Ierarhe Filon, episcopul Calpasiei în Cipru (secolul al V-lea), Sfinte Cuvioase Filipic preotul, Sfinte Mucenice Varsima, dimpreună cu cei 2 frați ai tăi, care v-ați săvârșit prin sabie, Sfinte Cuvioase Ierarhe Zosima din Palestina, care ai fost episcop în Babilon (secolul al VI-lea), Sfinte Felician, episcop de Faligno în Italia (+ 254), Sfinte Ierarhe Zamasie, episcop de Bologna în Italia (+ 268), Sfinților Mucenici: Emetrie, Maxim și Felix din Roma, Sfinte Ierarhe Guasach, episcop de Granard în Irlanda, ucenicul Sfântului Patrick, luminătorul Irlandei (+ 460), Sfinților Sfințiți Mucenici: Sofian episcopul și Benign diaconul din Benevento în Italia (+476-493), Sfinte Lupicinus de Lipridiaco în Galia (+ 500), Sfinte Cuvioase Cadoc, întemeietorul Mânăstirii Uncarvan din Țara Galilor (secolul al VI-lea), Sfinte Cuvioase Filoteu, întemeietorul Mânăstirii Filoteu din Sfântul Munte Athos, Sfinte Cuvioase Neofit Pustnicul, zăvorât din Cipru (+ 1183), Sfinte Ierarhe Gherasim, episcop de Perm în Rusia (+ 1442), Sfinte Mucenice Ioan de Kazan, care te-ai săvârșit fiind tăiat de tătari (+ 1529), Sfinte Noule Mucenice Nicolae din Rusia, care ai pătimit în timpul regimului comunist (+ 1918), și Sfântă Cuvioasă Xenia, cea nebună pentru Hristos și făcătoare de minuni din Sankt Petersburg în Rusia (secolul al XVIII-lea), ca unii care aveți îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu, rugați-vă și pentru noi păcătoșii robii lui, acum, în ceasul morții și în ceasul judecății noastre. Amin!

🙏🏽 Cu ale lor Sfinte rugăciuni, Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi. 

                                                                             Amin și Aliluia!
                                                                               Preot Ioan 🛎

23 ianuarie 2025

SFINȚII PRĂZNUIȚI ASTĂZI ....23 ian. 2025

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...


                     

🙏🏽 Sfinte Sfințite Mucenice Clement, episcop de Ancira, care te-ai săvârșit de sabie în vremea împăratului Maximian (+312), Sfinte Mucenice Agatanghel din Roma, care ai pătimit împreună cu Sfântul Mucenic Clement (+312), Sfinților Cuvioși: Eusebiu din Siria, zăvorât din Mănăstirea Coryphe de lângă Antiohia, și Salaman, sihastru din Mesopotamia (secolele al IV-lea și al V-lea), Sfinte Cuvioase Mavsima Sirul (secolul al V-lea), Sfinților 2 Mucenici, care v-ați săvârșit în orașul Parium din Helespont, fiind aruncați într-o groapă, Sfinte Cuvioase Ierarhe Paulin cel Milostiv, episcop de Nola în Italia, prietenul Sfântului Niceta de Remesiana (+ 431), Sfinților Părinți de la Sinodul al VI-lea Ecumenic (680-681), care s-a ținut pe vremea împăratului Constantin al IV-lea Pogonatul și la care au fost anatematizați ereticii novațieni care spuneau că Hristos după întrupare a avut doar o singură voință, Sfântă Cuvioasă Terasia, soția Sfântului Ierarh Paulin de Nola, Sfântă Muceniță Mesalina, fecioară din Foligno în Italia (+ 249), Sfinților Sfințiți Mucenici: Hariton și Hristofor diaconii, împreună pătimitori cu Sfântul Sfințit Mucenic Clement (+ 312), Sfântă Muceniță Emeretina din Roma (+ 305), Sfinte Ierarhe Amasie, episcop de Tiano în Italia (+ 356), Sfinte Ierarhe Ascolie, episcop de Tesalonic în Grecia (+ 384), Sfântă Grigoria, fecioară din Roma (secolul al VI-lea), Sfinte Ierarhe Ildefons, episcop de Toledo în Spania (+ 667), Sfinte Cuvioase Ghenadie din Kostroma în Rusia, ucenicul Sfântului Cornelie din Komel (+1565), toți Sfinții din Kostroma în Rusia, al căror sobor îl prăznuim, Sfinților Noi Mucenici din Rusia: sora Evdochia și bine credincioșilor creștini: Serafim, Ecaterina și Mirița, care ați pătimit în timpul regimului comunist (+1938), și Sfinte Cuvioase Dionisie de Olimp, originar din Slatina în Tesalia, care te-ai nevoit în Muntele Olimp și în Sfântul Munte Athos și care te-ai săvârșit cu pace în anul 1541, ca unii care aveți îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu, rugați-vă și pentru noi păcătoșii robii lui, acum, în ceasul morții și în ceasul judecății noastre. Amin!

🙏🏽 Sfântului Mucenic Clement, apărătorului credinței celei adevărate în Hristos și marelui surpător al înșelăciunii slujitorilor de idoli, îndelung suferitorului de chinuri amare, adunându-ne toți iubitorii de mucenici, cu multă dorire să-i cântăm: Bucură-te, Sfinte Clement, mult pătimitorule, mare mucenic al lui Hristos! Amin!

🙏🏽 Sfintilor Clement și Agatanghel, întocmai ca doi Luceferi pururea fericiţi, risipind întunericul necredinţei vrăjmaşilor celor răi, luminează Biserica din destul, cu lumina nevoinţei lor; pe aceştia cu mare glas să-i lăudăm. Amin!

🙏🏽 Cu ale lor Sfinte rugăciuni, Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi. 

                                                                                              Amin și Aliluia!
                                                                                                 Preot Ioan 🛎️.


22 ianuarie 2025

SFINȚII PRĂZNUIȚI ASTĂZI ...22 ian. 2025

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...


   🙏🏽 Sfinte Apostole Timotei, episcopul Efesului,  ucenicul Sfântului Apostol Pavel (secolul I), Sfinte Cuvioase Mucenice Anastasie Persul, care ai fost mai înainte fiul unui vrăjitor, iar apoi ai devenit monah, săvârșindu-te prin sugrumare, Sfinte Ierarhe Gaudentie, episcop de Navara în Spania (+ 418), Sfinților Sfințiți Mucenici: episcopii: Petru și Leon, preoții: Sioniu, Gavriil, Ioan și Parod și bine credincioșilor creștini: Manuil, Gheorghe, dimpreună cu alți 377 de Mucenici, care ați pătimit la Adrianopol (+ 836), Sfinte Mucenice Castul din Italia, Sfinte Sfințite Mucenice Vichentie diaconul, Sfântă Blasila din Roma (+ 383), Sfântă Cuvioasă Blesila, ucenica Sfântului Ieronim de Stridon, Sfântă Irina din Roma, Sfinte Cuvioase Ghenadie, episcop de Doveltos (+ 814), Sfinte Brihtwald de Wilhon în Anglia (+ 1045), 

Sfinte Cuvioase Mucenice Anastasie diaconul de la Pecerska (secolul al XII-lea), Sfinte Cuvioase Iosif din Creta (+ 1511), Sfinte Cuvioase Macarie, făcătorule de minuni din Zhalin în Rusia (+ 1622), Sfinte Cuvioase Ioasaf, luminătorul Alaskai și Americii (+ 1799), Sfinților Sfințiți Noi Mucenici din Rusia: protoiereii: Nicolae și Ioan și preoții: Ioan, Ioan, Eftimie, Iacov, Ioan și Petru, care ați pătimit în timpul regimului comunist (+1938), și toți Sfinții Noi Mucenici Ruși din secolul al XX-lea, care ați pătimit în timpul regimului comunist, al căror sobor îl prăznuim, ca unii care aveți îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu, rugați-vă și pentru noi păcătoșii robii lui, acum,în ceasul morții și în ceasul judecății noastre. Amin!

   🙏🏽 Sfântul Mucenic, Anastasie, celui numit cu numele învierii care a venit de la slujirea vrăjitorească la slujirea Adevăratului Dumnezeu, Sfântului Cuvios și Mucenic Anastasie îi aducem aceste cântări. Iar tu, Sfinte, care ai îndrăzneală la Tronul Sfintei Treimi, roagă-te pentru noi care te chemăm: Bucură-te, Sfinte Mucenice Anastasie, luminător în credință și grabnic ajutător în lupta cu cel viclean! Amin!

   🙏🏽 Sfinte Apostol, Timotei, bunătatea învățându-te și întru toate cumpătat fiind, îmbrăcându-te cu buna conștiință, precum i se cuvine unui sfânt, ai scos din vasul alegerii lucrurile tainice; și credința păzind, aceeași cale ai săvârșit, Sfinte Apostole Timotei, roagă-te lui Hristos Dumnezeu, să mântuiască sufletele noastre. Amin!

   🙏🏽 Cu ale lor Sfinte rugăciuni, Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi. 

                                                                                       Amin și Aliluia!
                                                                                       Preot Ioan 🛎️.

21 ianuarie 2025

SFINȚII PRĂZNUIȚI ASTĂZI ...21 ian. 2025

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...


   🙏🏽 În această zi prăznuim Sfintele Icoane ale Maicii Domnului: ,,Hodighitria" de la Mănăstirea Xenofont" și ,,Paramytia" de la Mănăstirea Vatopedu din Sfântul Munte Athos.
 
   🙏🏽 Sfinte Cuvioase Maxim Mărturisitorul, din Constantinopol, apărătorul al Ortodoxiei în fața monotelismului și mare părinte bisericesc (+ 662), Sfinte Mucenice Neofit din Niceea Bitiniei, care te-ai săvârșit prin sabie în vremea împăratului Dioclețian (secolul al IV-lea), Sfinte Ierarhe Zosima, episcopul Siracuzei Siciliei din Italia (+ 662), Sfinților Mucenici: Evghenie, Valerian, Candid și Achila din Trapezunt, care te-ai săvârșit prin sabie în vremea împăratului Maximian (+ 292), Sfântă Muceniță Agnia din Roma, care ai fost bogată și de neam slăvit (+ 304), Sfinților 4 Mucenici din Tir, care v-ați săvârșit prin sabie, Sfântă Florentina din Niceea Bitiniei, care ai fost mama Sfântului Mucenic Neofit, Sfinte Mucenice Patroclu, Sfinte Ierarhe Fructuosus din Toledo în Spania, Sfântă Cuvioasă Irina, Sfinte Cuvioase Lawdog din Țara Galilor, Sfinte Cuvioase Neofit, îngrijitorul Mânăstirii Vatopedu din Sfântul Munte Athos, Sfântă Muceniță Emerentiana din Roma (+ 306), Sfinte Ierarhe Epifanie, episcop de Pavia în Italia (+ 496), Sfinte Mucenice Anastasie, ucenicul și însoțitorul Sfântului Maxim Mărturisitorul (+ 662), Sfinte Cuvioase Timon din Nadeyen și Kostroma în Rusia (+ 1840), Sfinte Sfințite Noule Mucenice din Rusia: preotul Ilie, care ai pătimit în timpul regimului comunist (+ 1938), și Sfinte Cuvioase Maxim Grecul, care te-ai săvârșit cu pace la Tver în Rusia în anul 1556, ca unii care aveți îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu, rugați-vă și pentru noi păcătoșii robii lui, acum, în ceasul morții și în ceasul judecății noastre. Amin!

   🙏🏽 Întărirea preoților, temelia dogmelor, trâmbița înțelepciunii și păstor al Bisericii te-ai arătat, Sfinte Părinte, Maxim, biruindu-i pe nevăzuții vrăjmași și închipuirile erectice cu tăria cunoștinței de Dumnezeu. Și în focul mucenicesc te-ai aruncat pentru dragostea lui Hristos, ca drept și sfânt împreună cu tine să ne veselim de Dânsul. Pentru aceasta îți cântăm: Bucură-te, Sfinte Cuvioase Maxim, alăută a Sfintei Treimi, luminătorule cel mare în faptă și în cuvânt!

   🙏🏽 Sfânta Agnia, curajoasă mielușea, inima ta era atât de înflăcărată de focul dragostei dumnezeiești, încât nici chinurile rugului și nici ademenitoarele plăceri necurate, prin care vrăjmașii tăi căutau să te piardă, nu te-au atins și n-au putut pângări curata ta dragoste. Pentru aceasta, te rugăm, mijlocește la Domnul ca să alunge din inimile noastre orice licărire de iubire deșartă și să ne aprindă în inimi focul dragostei, pe care Iisus, Mântuitorul sufletelor noastre, a venit să-l arunce pe pământ. Amin!

   🙏🏽 Sfinte Neofit, odrăslind ca o mlădiţă fragedă în livada purtătorilor de biruinţă ai lui Hristos, ai adus lui Hristos roadele Dumnezeieştii cunoştinţe; cu care se hrănesc cei ce te cinstesc cu credinţă, Preamărite Neofit, viteazule luptător. Cu rugăciunile tale, miluieşte-ne pe noi totdeauna, stând înaintea lui Dumnezeu. Amin!

   🙏🏽 Pentru Sfinții Îngeri care sunt de față și scriu pe cei ce intră în biserică și se înfățișează lui Dumnezeu și care fac rugăciuni pentru ei, ai sfătuit pe creștini să fie nelipsiți de la Sfânta Liturghie. Dar mai ales pentru revărsarea Sfântului Duh, care preface pe cei de față și îi rezidește în Hristos. Amin!

   🙏🏽 Cu ale lor Sfinte rugăciuni, Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi. 

                                                                                                    Amin și Aliluia!
                                                                                                   Preot Ioan 🛎️.

TROPARUL SFINTEI MUCENIȚE AGNIA

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...



Sfântă Muceniță Agnia, strălucit model de virtute, pentru tăria mărturisirii credinței tale, te-ai făcut bineplăcută Domnului și te-ai învrednicit de cununa fecioriei și a martiriului. Ascultă-ne și nouă rugăciunea așa cum ai ascultat-o și pe a Sfintei Constanța, fiica Sfântului Împărat Constantin și ridică-ne din patul bolii noastre sufletești, ca să putem păstra și noi în inimile noastre credința cea adevărată și să mărturisim nu numai cu cuvintele dar și cu faptele noastre că Hristos este Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul sufletelor noastre.


Tropar, glasul al 4-lea:

 Mieluşeaua Ta, Iisuse, Agnia, strigă cu mare glas: Pe Tine, Mirele meu, Te iubesc şi pe Tine căutându-Te, mă chinuiesc şi împreună mă răstignesc, şi împreună cu Tine mă îngrop cu Botezul Tău; şi pătimesc pentru Tine, ca să împărăţesc întru Tine; şi mor pentru Tine, ca să viez întru Tine; ci, ca o jertfă fără prihană, primeşte-mă pe mine, ceea ce cu dragoste mă jertfesc Ţie.

 Pentru rugăciunile ei, ca un milostiv, mântuieşte sufletele noastre. În ședința de lucru din 29 octombrie 2016 Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât includerea în calendarul (tipărit) al Bisericii Ortodoxe Române a Sfintei Mucenițe Agnia, cu ziua de prăznuire pe 21 ianuarie.

 Pătimirea acestei sfinte la o vârstă foarte fragedă (12 sau 13 ani), pentru că a vrut cu orice preț să-și păstreze integritatea trupească și sufletească și credința neschimbată, a fost ¬de-a lungul veacurilor inspirație pentru alți sfinți ai Bisericii și pentru cei care aleg viața curată în Hristos.

20 ianuarie 2025

... CALEA, ADEVARUL si VIATA ...

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...`


🙏 Bucuria mea, Insusi Domnul nostru Iisus Hristos ne-a spus: "Eu sunt CALEA, ADEVARUL si VIATA. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine" (Ioan 14:6). Acum stim cine este ADEVARUL: Dumnezeu, Domnul nostru Iisus Hristos.

Dar unde il putem gasi?

Il putem gasi doar in Sfanta Biserica Crestin Ortodoxa, prin cele 7 Sfinte Taine, care, doar aici se săvârșesc.

Si iata un cuvant de invatatura al Sfantului Parinte, Serafim Rose: "Nu a mai existat nicicand o asemenea epoca de invatatori mincinosi precum acest jalnic secol al XX-lea. Cei mai multi dintre invatatorii contemporani nu ofera decat o "zeama lunga" de idei nedigerate, luate „din aer” cum s-ar zice, sau de la vreun „intelept” modern autoproclamat, care crede el ca stie mai bine decat toti cei vechi, numai fiindcă traiește in „luminatele” noastre vremuri moderne.

Ca urmare, filosofia are mii de școli, iar „crestinismul”, sute de secte. Unde sa afli adevarul, daca mai este de aflat vre-un adevar in aceste vremuri atat de ratacite? Este un singur loc unde poti afla Adevarul si acest loc este Sfânta Biserica Crestin Ortodoxă a lui Iisus Hristos, izvorul este Harul Prea Sfantului Duh, iar adevaratii dascali ai dumnezeiestilor dogme ce se revarsa din acest izvor sunt Sfintii Parinti ai Bisericii Crestin Ortodoxe“. Sfantul Parinte, Ciprian al Cartaginei spune asa: "Cine nu are Biserica Ortodoxa de mama, nu poate avea pe Dumnezeu de Tata!" Iar Sfintii Parinti spun ca: "In afara Sfintei Biserici Crestin Ortodoxe, nu exista mantuire!"

Amin si Aliluia!
Preot Ioan 🔔.

SFINȚII PRĂZNUIȚI ASTĂZI ...20 ian. 2025

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...


   🙏🏽 Sfinte Cuvioase Eftimie cel Mare din Melitina Armeniei, întemeietorul unei mari lavre în Palestina (+ 473), Sfinților Mucenici: Vas, Eusebiu, Eutihiu și Vasilid, care ați pătimit în timpul împăratului Dioclețian (+303), Sfinților Mucenici: In, Pin și Rim din Sciția, ucenicii Sfântului Apostol Andrei, CARE V-AȚI SĂVÂRȘIT PRIN ÎNGHEȚARE (secolul al II-lea), Sfinte Petru Vameșul din Africa, care ai viețuit la Constantinopol în timpul împăratului Justinian (secolul al VI-lea), Sfinte Leon cel Mare, împăratul Bizanțului, care ai fost cu neamul din Tracia (+ 474), Sfinte Mucenice Zaharia din Patras, care te-ai săvârșit la Peloponez, FIINDU-ȚI ZDROBITE PICIOARELE (+1782), Sfinte Mucenice Enen(secolele I și al II-lea), Sfinte Clement, preot la Lyon in Galia, ucenicul Sfantului Irineu de Lyon (secolele al II-lea și al III-lea), Sfinților Mucenici: Tirs, Agnie și Ana din Roma, Sfinte Sfințite Mucenice Fabian, episcopul Romei, și Sfinte Mucenice Sebastian din Legiunea Tebana, care ai pătimit la Fossano Piemonte în Italia (+ 250 și + 286), Sfântă Lucina din Roma, cea care te-ai îngrijit de mormântul Sfântului Sebastian (+ 290), Sfinților Mucenici: Vas, Eusebiu, Eutihie și Vasilid din Roma (+ 303), Sfinților Cuvioși: Vassa din Palestina și Fechie, egumen din Irlanda (secolele al V-lea și al VII-lea), Sfinte Cuvioase Ierarhe Eftimie, patriarh de Tarnovo în Bulgaria (+1393), Sfinților Cuvioși: Eftimie Tăcutul și Lavrentie de la Pecerska (secolele al XIV-lea și al XV-lea), Sfinte Cuvioase Neofit de la Mănăstirea Vatopedu din Sfântul Munte Athos (secolul al XIV-lea), Sfinților Cuvioși: Eftimie, întemeietorul Mânăstirii de la Siamzemsk, și Eftimie din Arkhangelsk în Rusia (+ 1470 și + 1523), Sfinte Cuvioase Teodor, care mai înainte ai fost țar al Rusiei, sub numele de Alexandru I (+ 1864), Sfinte Sfințite Noule Mucenice din Rusia: preotul Pavel, care ai pătimit în timpul regimului comunist (+ 1940), Sfinte Cuvioase Eftimie Mărturisitorule din Georgia (+ 1944), și Sfinte Sfinte Cuvioase Lavrentie de la Cernigov, stareț înaintevăzător purtător de Duh, care ai adormit cu pace în anul 1950, ca unii care aveți îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu, rugați-vă și pentru noi păcătoșii robii lui, acum, în ceasul morții și în ceasul judecății noastre. Amin!

   🙏🏽 O, Preacuvioase Părinte Eftimie cel Mare, primind de la noi, fiii tai, această puțină cântare de laudă, ca pe o alcătuire de prunci, însă din dragoste fierbinte adusă, mijlocește la Preasfânta Treime pentru noi, să ne învrednicim bucuriei celei veșnice, măcar de suntem și nevrednici, ca să cântăm împreună cu tine lui Dumnezeu : Aliluia!

   🙏🏽 Cu ale lor Sfinte rugăciuni, Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi. 

                                                                                                         Amin și Aliluia!
                                                                                                         Preot Ioan 🛎️

Arhivă blog

CARUI SFANT TREBUIE SA NE RUGAM?

Drumul către viaţa cea veşnică şi fericită a împărăţiei lui Dumnezeu trece prin multe necazuri şi ispite în această scurtă viaţă, iar noi avem nevoie de ajutor în aceste încercări, ajutor pe care nici un om nu poate să ni-l dea. De aceea ne întoarcem către Dumnezeu, către Maica Domnului şi către sfinţi. Şi cele pe care nu întotdeauna putem de unii singuri să le înfăptuim, acelea întru care nu întotdeauna pot să ne ajute ­medicii cei pământeşti şi mai-marii zilei, pot întotdeauna să ni le dea sfinţii lui Dumnezeu. Orice sfânt poate să ceară de la Dumnezeu ­lucrurile pentru care ne rugăm, dacă acestea ne sunt spre folos şi spre mântuirea sufletelor noastre. Şi totuşi, după cuvintele Apostolului, ­„darurile sunt felurite” (I Cor. 12, 4). După împrejurările vieţii sfinţilor, ori după voia osebită a lui Dumnezeu, unii ­dintre sfinţi ajută celor care se roagă lor pentru un anumit lucru, alţii – pentru un altul, după darurile lor; şi nu există necaz al vieţii, nevoie sufletească ori trupească la care să nu răspundă un plăcut al lui Dumnezeu şi pe care să n-o împlinească acesta.

SFANTA SCRIPTURA

Totalul afișărilor de pagină

Etichete

. . Despre Evlavie .RUGĂCIUNE “Tâlcuire la Tatăl nostru” ABECEDARUL VIETII DUHOVNICESTI ACATISTE ACATISTUL Cuviosului Ioan de la Prislop Acatistul Sfantului Nicolae Acatistul Sfântului GHERASIM KEFALONITUL Acatistul Sfintei Cruci Acatistul Sfintilor Brancoveni Adormirea Maicii Domnului Adormirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu Adormirea Sfintei Ana ADUCEREA MOAŞTELOR SFÂNTULUI MUCENIC ŞTEFAN AGHIAZMA SAU APA SFINTITA AICI GASESTI CANTARI BISERICESTI AICI GASESTI INDREPTAR PENTRU SPOVEDANIE AICI GASESTI INTREBARI SI RASPUNSURI AICI GASESTI SFATURI DUHOVNICESTI AICI SANT CELE MAI IMPORTANTE RUGACIUNI AICI SE GASESC SFINTE MOASTE Alexandru Pesamosca Arhanghelui Gabriel. Arhiepiscop Justinian Chira ARHIMANDRIT TEOFIL PARAIAN Articole Apopei Roxana Articole Ioan Monahul AUDIO..VISARION IUGULESCU BISERICI BUNA VESTIRE CANOANELE SFANTULUI CALINIC Canon de rugăciune către Sfinţii Mucenici Evlampie şi Evlampia - sora lui Canonul Sfantului Andrei Criteanul din Postul Sfintelor Pasti Canonul Sfantului Meletie al Antiohiei CARTI INTERESANTE Cei patru Sfinţi Evanghelişti CELE 7 PLANSURI..EFREM SIRUL Cine a fost Zorica Laţcu Teodosia? Citate CUGETARI ORTODOXE CUM SA NE RUGAM CUVINTE DE FOLOS Cuviosul Arhimd. Sofronie Cuviosul Gherontie Cuviosul Nicodim de la Tismana (26 Decembrie) CUVIOSUL SERGHIE: Cuviosul Tadei de la Vitovnita Cuviosului Sofronie Saharov DESPPRE VRAJI SI FARMECE DESPRE CINSTIREA SFINŢILOR DESPRE AVORT DESPRE ACATISTE SI PARACLISE DESPRE APOCALIPSA DESPRE BOALA Despre Boboteaza DESPRE CLEVETEALA SI JUDECATA. Despre Clopote Despre colivă DESPRE CREDINTA DESPRE CRUCE DESPRE DIAVOL DESPRE DRAGOSTE Despre educatia crestina a copiilor Despre Frică DESPRE HAINELE PREOTESTI DESPRE ICOANE DESPRE INGER PAZITOR Despre invidie Despre iubire DESPRE JUDECAREA APROAPELUI DESPRE JUDECATA DE APOI SI VIATA DUPA MOARTE DESPRE JUDECATILE LUI DUMNEZEU DESPRE LACRIMI DESPRE LUMANARI DESPRE MAICA DOMNULUI DESPRE MANIE Despre milostenie DESPRE MOARTE DESPRE OZN-URI DESPRE PACAT DESPRE POCAINTA DESPRE POST Despre PREOTUL DUHOVNIC DESPRE RAI SI IAD DESPRE RUGACIUNE Despre Rugaciunea Inimii Despre Sfanta Impartasanie DESPRE SFINTELE MOASTE DESPRE SFINTELE MOASTE Sfântul Ioan Gură de Aur DESPRE SMERENIE DESPRE SMERENIE MANDRIE SI EGOISM DESPRE SUFLET DESPRE TALISMAN DESPRE TRUFIE DESPRE URA DIN SFATURILE DE LA PARINTELE IOAN Din sfaturile Preotului Ioan Clopotel DREPTUL SIMEON ŞI SFÂNTA PROOROCIŢĂ ANA Drumul sufletului după moarte DUCEŢI-VĂ SĂ VĂ ARĂTAŢI PREOŢILOR Dudul lui Zaheu - Biserica Sfantul Elisei din Ierihon Duminica Tuturor Sfintilor ENIGMA MARAMEI VERONICĂI EPISTOLIA DOMNULUI Fuga in Egipt ICOANA BIZANTINĂ IER. SAVATIE BASTOVOI IEROD. VISARION IUGULESCU INDICATIILE TESTAMENTARE ALE LUI IOAN IANOLIDE: Inmormantarea Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Nicolae al Banatului Intampinarea Domnului INTERVIURI Intrarea Domnului in Ierusalim INVATATURI IZVORUL TAMADUIRII ÎNAINTEPRĂZNUIREA ÎNTÂMPINĂRII DOMNULUI Kamenski Mănăstirea "Înălţarea Domnului" Lancea cu care a fost omorât Hristos Legenda Sfântului Valentin MANASTIREA HUREZU MARGARITARE DUHOVNICESTI MINUNEA DE LA SF.MORMANT Minuni ale Sfantului Nectarie MINUNI.. Mitropolitul Antonie al Surojului MITROPOLITUL BARTOLOMEU ANANIA Nasterea Sf Ioan Botezatorul O rugăciune de dimineaţă OSÂNDIRE DE SINE SI EGOISM PARACLISUL SFINȚILOR MUCENICI ADRIAN ȘI NATALIA (26 AUGUST) Parastasele și folosul lor PARINTELE ADRIAN FAGETEANU PARINTELE ARSENIE BOCA PARINTELE ARSENIE PAPACIOC Parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa PARINTELE ILARION ARGATU PARINTELE ILIE LACATUSU PARINTELE IOSIF TRIFA PARINTELE JUSTIN PARVU Parintele Maxim un stalpnic al zilelor noastre Parintele Nichifor cel lepros PARINTELE PAISIE AGHIORITUL PARINTELE PETRONIU TANASE PARINTELE PORFIRIE PARINTELE SOFIAN BOGHIU Parintele Teofil Paraian PARINTELE VISARION IUGULESCU Părintele Cleopa Ilie Părintele Constantin Galeriu Părintele Iulian de la Prodromu Părintele Iustin Pârvu Părintele Proclu Nicău PĂRINTELE PROFESOR DUMITRU STĂNILOAE Părintele Rafail Noica Pătimirea Sfinţilor Mucenici Trofim Savvatie şi Dorimedont († 276) Pelerinaj Grecia 2017 Pelerinaj Israel PILDE PILDE CRESTINE PILDE DIN PATERIC POEZII POEZII ..IISUS HRISTOS Poezii cu Preot Ioan POEZII DE ANDREI BOTOSANU POEZII DE CAMELIA CRISTEA Poezii de Costel Ursu Poezii de Daniela Ibisin Poezii de Doru Avram Poezii de Eliana Popa POEZII DE ILARION ARGATU Poezii de Maria Pintecan Poezii de Pr.Gabriel Militaru Poezii de Preot Sorin Croitoru POEZII DE RADU GYR POEZII DE TRAIAN DORZ Poezii de Valeriu Gafencu Poezii de Vasile Militaru Policarp si Laurentiu POVESTIRE POVESTIRI DIN PATERIC POVESTIRI DUHOVNICESTI POVESTITE DE SFINTI Pr. Efrem Atonitul PR. PAISIE OLARU Preot PREOT Ioan Dumitriu de la Parohia Tipografilor Preotul Andrei Constantin PREVIZIUNI Prigonită pentru Iisus Hristos la doar 14 ani PROFETII Prohodul Domnului Proorocul Moise PROTOSINGHELUL NICODIM MANDITA Pruncii Simeon şi Parascheva Psalmi Psalmul 50 (al lui David) Psaltirea PUSTNIC ONUFRIE Răspunsuri Duhovnicesti de la părintele Argatu Rucăciune către sfinti Rugaciune catre Domnul nostru Iisus Hristos Rugaciune pentru bolnavii de cancer. RUGACIUNEA PARINTELUI GHERONTIE - PENTRU ORICE DORINTA Rugaciunea Sfintei Cruci RUGACIUNI Rugăciune catre Sfantul Ilie Rugăciune catre Sfantul Nectarie Rugăciune către Mântuitorul a Sfântului Dimitrie al Rostovului RUGĂCIUNE CĂTRE PĂRINTELE ARSENIE BOCA Rugăciune către Sfântul Apostol Simon Zilotul Rugăciune către Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan Rugăciune către Sfântul Ierarh Ioan Maximovici RUGĂCIUNE CĂTRE SFÂNTUL MUCENIC VENIAMIN DIACONUL Rugăciune către Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul RUGĂCIUNE CĂTRE TOTI SFINTII Rugăciune de pocăinţă Rugăciune pentru căsătorie... RUGĂCIUNEA PREACUVIOSULUI PĂRINTE IOAN DAMASCHIN Rugăciunea ultimilor Părinţi de la Optina Rugăciuni Rugăciuni către Sfinţii Arhangheli pentru fiecare zi a săptămînii Rusaliile SA FIM OAMENI SA-I AJUTAM SARBATORI Săpămana Patimilor Sânzaienele Schimbarea la Fată SCOPUL VIETII CRESTINESTI SEMNIFICATIA NUMELUI NOSTRU. Sf .Ghelasie de la Râmeţ Sf ap Iacob al lui Zevedeu SF DIMITRIE IZVORATORUL DE MIR Sf Gheorghe Sf Ignatie SF. IERARH ANTIM IVIREANU Sf. Ignatie Teoforul SF. IOAN DE LA PRISLOP Sf. Mc. Calistrat; Sf. Porfirie Bairaktaris SF.APOSTOL SI EVANGHELIST LUCA SF.IERARH CALINIC DE LA CERNICA Sf.Ignatie Briancianinov Sfanta Mucenită Tatiana Sfanta Alina Sfanta Ana SFANTA CUVIOASĂ PARASCHEVA SFANTA DUMINICA SFANTA ECATERINA Sfanta Eugenia Sfanta Evdochia SFANTA FILOFTEIA Sfanta Fotinii SFANTA HRISTINA Sfanta Iulia SFANTA LITURGHIE Sfanta Lucia Sfanta Macrina Sfanta Maria Egipteanca Sfanta Maria Magdalena Sfanta Marina Sfanta Mucenita Haritina Sfanta Mucenita Tecla Sfanta Mucenită Tatiana SFANTA PARASCHIVA Sfanta Salomeea Sfanta Teodora Sfanta Varvara Sfanta Veronica SFANTA XENIA Sfantul Mc Ioan Valahul SFANTUL ADRIAN Sfantul Alexandru Sfantul Andrei - Apostolul romanilor Sfantul Andrei Rubliov Sfantul Antonie de la Veria Sfantul Ap.Timotei SFANTUL APOSTOL ANDREI SFANTUL APOSTOL IOAN Sfantul Apostol si Evanghelist Matei Sfantul Apostol Tadeu Sfantul Apostol Toma SFANTUL CRISTIAN Sfantul Cuvios Patapie SFANTUL DANIIL SIHASTRUL Sfantul Dimitrie al Rostovului Sfantul Dobri Dobrev SFANTUL DUMITRU Sfantul Efrem Cel Nou Sfantul Efrem Katunakiotul Sfantul Eftimie cel Mare Sfantul Emilian Sfantul Ermolae Sfantul Fanurie SFANTUL GHEORGHE Sfantul GHERASIM DE LA IORDAN Sfantul Gherasim din Kefalonia Sfantul Grigorie cel Mare - Dialogul SFANTUL GRIGORIE DECAPOLITUL Sfantul Haralambie SFANTUL IERARH PARTENIE Sfantul Ierarh Vasile cel Mare SFANTUL ILIE Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava SFANTUL IOAN DAMASCHIN Sfantul Ioan de Kronstadt SFANTUL IOAN RUSUL SFANTUL IOAN SCARARUL SFANTUL IOSIF DE LA PARTOS Sfantul Isidor din Hios Sfantul Isidor Pelusiotul Sfantul Iuda Sfantul Iuliu Veteranul Sfantul Lazăr din Betania SFANTUL MARCU ASCETUL Sfantul Maxim Mărturisitorul SFANTUL MINA SFANTUL MUCENIC EUSTATIE Sfantul Mucenic Gheorghe Sfantul Mucenic Polieuct Sfantul Mucenic Procopie SFANTUL MUCENIC TRIFON Sfantul Nechifor Leprosul SFANTUL NECTARIE SFANTUL NICOLAE Sfantul Nicolae Steinhardt Sfantul Nil Dorobantu SFANTUL PANTELIMON Sfantul Parinte Vichentie Malău Sfantul Policarp Sfantul Prooroc Iona Sfantul Sava cel sfintit SFANTUL SELAFIL DE LA NOUL NEAMT SFANTUL SERAFIM DE SAROV Sfantul Serafim de Virita Sfantul Simeon Stalpnicul SFANTUL SPIRIDON SFANTUL STEFAN Sfantul Stefan cel Mare SFANTUL STELIAN Sfantul Teodor Studitul Sfantul Teodor Tiron Sfantul Teodosie cel Mare Sfantul Teodosie de la Brazi SFANTUL TIHON DE ZADONSK Sfantul Valentin (ORTODOXUL) SFANTUL VASILE SFANTUL VICTOR Sfantul. Cuvios Dimitrie cel Nou SFATURI DUHOVNICEŞTI ALE UNUI STAREŢ DE LA OPTINA SFATURI CRESTINE SFATURI DE LA PARINTELE IOAN SFATURI DUHOVNICESTI SFATURI PENTRU ANUL NOU Sfaturi pentru suflet SFATURI PENTRU VIAŢA DUHOVNICEASCĂ Sfăntul Mercurie SFÂNTA MUCENIŢĂ AGATA Sfânta Muceniţă Agnia SFÂNTA MUCENIŢĂ PARASCHEVI Sfânta Muceniță Sofia și fiicele sale Sfânta Salomeea Sfânta Teodora de la Sihla SFÂNTUL LAVRENTIE DE CERNIGOV Sfântul Siluan Atonitul... Sfântul Antonie cel Mare Sfântul Apostol Filip SFÂNTUL APOSTOL IACOB AL LUI ALFEU Sfântul apostol Luca Sfântul apostol Luca al Crimeii Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Sfântul Ciprian si Iustina SFÂNTUL CUVIOS ANTIPA DE LA CALAPODEȘTI ( 10 ianuarie) SFÂNTUL CUVIOS IOAN ZEDAZNELI Sfântul Cuvios Macarie cel Mare sau Egipteanul Sfântul cuvios Memnon SFÂNTUL CUVIOS ONUFRIE CEL MARE Sfântul Cuvios Paisie de la Neamţ SFÂNTUL CUVIOS TEOFIL CEL NEBUN PENTRU HRISTOS Sfântul Efrem Sirul Sfântul Gheorghe Hozevitul Sfântul Grigorie de Nyssa Sfântul Grigorie Palama Sfântul Ierarh Eumenie Sfântul ierarh Ioan Maximovici cel nou SFÂNTUL IERARH IOSIF CEL NOU DE LA PARTOŞ Sfântul Ioan Botezătorul SFÂNTUL IOAN CARPATINUL: Sfântul Ioan Evanghelistul Sfântul Ioan Gură de Aur Sfântul Ioan Iacob Hozevitul Sfântul Ioan Rilă SFÂNTUL ISAAC SIRUL SFÂNTUL MARE MUCENIC TEODOR STRATILAT Sfântul Moise Etiopianul. SFÂNTUL MUCENIC CALINIC Sfântul Nicolae Sfântul Nicolae Velimirovici Sfântul Pahomie SFÂNTUL PROOROC ZAHARIA SFÂNTUL SERAFIM DE LA SAROV 1759 - 1833 SFÂNTUL SFINTIT MUCENIC FILUMEN Sfântul Sfinţit Mucenic Dionisie Areopagitul; Sfântul Mucenic Teoctist Sfântul Sfințit Mucenic Ierotei SFÂNTUL SFINŢIT MUCENIC LUCHIAN Sfântul Sfințitul Mucenic Ignatie SFÂNTUL TEOFAN ZAVORATUL SFIINTII-PRIETENII LUI DUMNEZEU Sfintele Mucenite Agapi Hionia si Irina SFINTELE PASTI SFINTELE TAINE SFINTI Sfintii Zotic Atal Camasis si Filip de la Niculitel Sfintii 42 de Mucenici din Amoreea SFINTII APOSTOLI SFINTII APOSTOLI PETRU SI PAVEL SFINTII ARHANGHELI MIHAIL SI GAVRIL Sfintii Atanasie si Chiril SFINTII CHIR SI IOAN SFINTII CONSTANTIN SI ELENA Sfintii Cozma si Damian Sfintii impărati Constantin si Elena Sfintii Inchisorilor SFINTII IOACHIM SI ANA Sfintii Mari Mucenici Serghie si Vah. Sfintii Martiri Brâncoveni Sfintii Marturisitori Ardeleni Sfintii Mihail si Gavril Sfintii Români Sfintii Simeon si Ana Sfintii Trei Ierarhi Vasile Grigorie si Ioan Sfintii Varsanufie si Ioan Sfintii Zile Sfintii Zilei Sfinţii 40 de Mucenici din Sevastia Armeniei (9 martie) Sfinții Mucenici Pavel şi Iuliana SFINŢII ŞI OCROTIRILE LOR Sfînta Mare Muceniţă Irina Sfîntul Antonie de la Iezeru-Vîlcea SINUCIGAŞII SOBORUL MAICII DOMNULUI Soborul Sfinților 70 de Apostoli. TAINA CASATORIEI TAINA SFINTEI SPOVEDANII TEODORA DE LA SIHLA TROPARUL SFANTULUI MUCENIC VLASIE TROPARUL SFINTILOR TREI IERARHI TUTUNUL ŞI ŢIGĂRILE = PĂCATUL SINUCIDERII Ultimele trei dorinţe ale lui Alexandru cel Mare VALERIU GAFENCU VAMEȘUL ȘI FARISEUL VAMILE VAZDUHULUI Versuri de Horațiu Stoica VIATA LUI IISUS HRISTOS Viața Sfântului Iosif cel Nou de la Partos VORBESTE PARINTELE GEORGE ISTODOR

SFINTI

SFINTI