MINUNI ALE SF. NECTARIE

Sfantul Nectarie - Minuni in Romania

PARTEA ÎNTÂI
Sfântul Nectarie este cu noi astăzi şi de-a pururi
Nimic nu putem face fără Dumnezeu”
Şi de cancer poţi muri sau nu ,totul depinde de tine…”
Arătările Sfântului Nectarie - minuni din Bucureştiul zilelor noastre ...
Minunat este Dumnezeu întru sfinţii Lui”
Sfântul Nectarie ne-a salvat, pe mine şi pe copilul meu!
Sfântul Nectarie îl vindecă pe monahul Mihail de mai multe boli
Minunile de la Ghimiceşti - Vrancea
Fiul meu este vindecat prin puterea sfinţilor
Rugăciunea este jertfă”
Salvarea lui Nectarie de către Sfântul Nectarie
El e protectorul tău...”
Botezul unui catolic în Biserica lui Hristos
Eu știu cine sunteţi, părinte. Sunteţi Sfântul Nectarie!
O boală destul de greu de tratat în ţară şi căreia nu-i supravieţuiesc foarte mulţi copii
Sfântul vindecă un copil de astm şi aduce acasă un adolescent rebel
Neîntârziat a fost ajutorul de la Sfântul Nectarie”
Naştere după dezlipirea parţială a sacului gestaţional de uter
Sfântul Nectarie schimbă un diagnostic tragic
Sfântul mi s-a prezentat discret, ca o invitaţie,în momentul cel mai crunt al vieţii mele”
Îl am mereu în sufletul meu pe Sfântul Nectarie”
Dacă n-aş fi trăit, nu v-aş fi povestit!”
Singurul sprijin în acea perioadă au fost Dumnezeu şi bunul Sfânt Nectarie”
Ajutor la examene şi imbold spre spovedanie
Când am luat rezultatul analizei, era negativ!
Oare le mulţumim îndeajuns de mult sfinţilor pentru ajutorul pe care ni-l dăruiesc?”
Sfântul Nectarie vindecă un tată bolnav
Sfântul Nectarie tămăduieşte o femeie bolnavă de cancer
Sfântul Nectarie ajută să fie adus pe lume un copilaş care era să fie avortat
Am aflat de legătura puternică dintre Sfântul Nicolae şi Sfântul Nectarie”
Sfântul Nectarie aduce un om la spovedanie
Sfântul Nectarie mijloceşte găsirea unui loc de muncă
Sfântul Nectarie vindecă de rău de maşină
O să te faci bine, Cojocarule!”
În fiecare zi se întâmplă minuni”
O mamă mucenică şi un copil care se naşte cu ajutorul Sfântului Nectarie
Diagnosticată cu metropatie hemoragică, fibrom uterin”
Minunile sunt la tot pasul – trebuie doar să deschidem ochii şi să le vedem”
Aflarea unui doctor bun…
Frica se naşte din necredinţă
Bucură-te, Sfinte Părinte Nectarie!”
Minunile de la Mănăstirea Şinca Veche
L-am cunoscut pe Sfântul Nectarie printr-o întâmplare nefericită
Sfântul Nectarie a făcut o mare minune cu noi
I-am cerut sfântului o confirmare…”
Sfântul Nectarie, ocrotitorul românilor
Până şi doctorii recunosc că este o minune”
Medicul repeta întruna: Doamne, ce-i aici!”
Tremuram de emoţii şi mă rugam încontinuu
Nectaria s-a născut printr-o minune!!!
După şapte ani de aşteptări şi chin... eram însărcinată!!!
Binecuvântarea Sfântului Nectarie1


PARTEA A DOUA
1. MINUNI TRĂITE DE ROMÂNI LA EGHINA
Am înţeles că Sfântul Nectarie s-a îndurat de mine, păcătoasa”
Izvorâtoare de har sunt sfintele tale moaşte!
Cât am mai plâns acolo! Şi, minune!” 


2. NOI MINUNI ALE SFÂNTULUI NECTARIE O vindecare neaşteptată
Mici” minuni
Sfântul Nectarie lucrează” în sprijinul creştinilor care îi cer ajutorul
Sfântul Nectarie, împotrivindu-se unei amăgiri
Cum l-am cunoscut pe Sfântul Nectarie

3. AM FOST OPERATĂ DE SFÂNTUL NECTARIE…”

4. MINUNEA SFÂNTULUI NECTARIE ŞI A MAICII DOMNULUI DE LA MALEVI

5. ÎNTRE OSÂNDA TĂCERII ŞI BINECUVÂNTAREA MĂRTURISIRII
 aceste minuni le am de aici...multumesc http://www.sfantulnectarie.ro/HTML/BARA%20MENIURI/arhiveminuni.html

Ar trebui sa incepem cu o minune neconventionala, petrecuta in copilaria Sfantului. De multe ori oamenii incadreaza la categoria minuni numai intamplari spectaculoase, vindecari, invieri, exorcizari. Si pierd din vedere minunile smerite, care au insa valoarea si importanta lor.
      Anastasie (acesta a fost numele de botez al Sfântului Nectarie) a avut o copilarie foarte grea: foame, frig, singuratate, durere. Durere, foame, lacrimi. Si iara lacrimi, singuratate, durere. Ce copilarie poate fi mai trista decat aceasta? Trebuie spus ca singuratatea sa nu era o singuratate ca cea pe care o traieste omul zilelor  noastre: diferenta este enorma. Micul Anastasie credea cu putere in Dumnezeu. Si oricat de tare l-ar fi apasat rautatea oamenilor, el nu contenea sa isi ridice ochii spre Dumnezeu.
     Si Dumnezeu i-a primit rugaciunile. Intr-o noapte, Hristos i s-a aratat in vis, si l-a intrebat de ce plange necontenit. Sufletul copilului era însa atat de patruns de amaraciune, incat nu a putut sa raspunda la intrebare. Dar, trezindu-se din somn, Anastasie a scris urmatoarea scrisoare: ,,Hristoase al meu, m-ai intrebat de ce plang. Mi s-au rupt hainele, mi s-au prapadit incaltarile de mi-au iesit degetele afara si mor de frig. Mi-e foarte frig acum iarna. M-am  dus aseara la stapânul meu si m-a alungat. Mi-a spus sa scriu acasa, alor mei, sa-mi trimita ei. Hristoase al meu, de atata amar de vreme muncesc aici si n-am trimis maicii mele nici un banut... Acum, ce sa ma fac? Cum sa o scot la capat fara haine? Tot muncind, s-au rupt. Iarta-ma ca Te necajesc. Ma inchin Tie si Te iubesc eu, robul Tau, Anastasie.”
A pus scrisoarea intr-un plic, si pe plic a scris adresa destinatarului: ,,Pentru Domnul nostru Iisus Hristos - in ceruri”. Conteaza mai putin ce s-a intamplat dupa ce a scris aceasta scrisoare. Important este ca a scris-o. Important este ca a avut nadejdea ca aceasta scrisoare va ajunge la destinatie.
       Sfântul Nectarie ne invata nu sa intrebam ,,de ce?”, ci sa cerem ajutorul dumnezeiesc. Sfântul Nectarie ne arata ca nici lipsa hranei, nici lipsa hainelor sau a incaltarilor nu trebuie sa ne indeparteze de Dumnezeu. Ci cu cat mai mari sunt incercarile cu atât mai mare trebuie sa ne fie credinta.
Si totusi ce s-a intamplat dupa ce Anastasie a scris scrisoarea?
       Dumnezeu a intervenit intr-un mod smerit. Daca scrisoarea ar fi ajuns la posta, poate ca vreun postas ar fi aruncat-o, sau poate ca si daca ar fi citit-o, tot nu ar fi putut sa il gaseasca pe expeditor pentru a-l ajuta.
       Dar Dumnezeu a randuit ca un negustor sa se ofere sa duca scrisoarea la posta, pentru a-l scuti pe Anastasie de drum, caci afara era frig. Citind pe plic destinatarul scrisorii, negustorul a fost curios sa citeasca scrisoarea. Si, citind-o, si-a dat scama ca din randuiala lui Dumnezeu ajunsese sa o citeasca. A facut un colet cu haine, incaltari, mancare si bani, si l-a trimis lui Anastasie impreuna cu o carte postala pe care scria: ,,De la Hristos, pentru Anastasie”.
Coletul nu ar fi fost trimis daca Anastasie nu ar fi scris mai intâi scrisoarea. Am putea spune: ,,Si nici scrisoarea nu ar fi fost scrisa daca Hristos nu i S-ar fi aratat in vis, si nu l-ar fi intrebat de ce plange”. Dar tot asa am putea spune si ca nici Hristos nu i S-ar fi aratat daca el nu i S-ar fi rugat, vreme indelungata si nu si-ar fi pus nadejdea in ajutorul dumnezeiesc.
      Sfântul Nectarie ne invata sa ne rugam lui Dumnezeu. Nimic nou, nimic iesit din comun. Invatatura aceasta se regaseste in aproape toate cartile religioase.
      Sfântul da marturie prin propria viata ca Hristos nu lasa rugaciunile fara räspuns, ca Hristos raspunde in chip minunat la cererile credinciosilor.
      Ce vom face, deci? Vom scrie cu toti scrisori catre cer? Da, vom scrie. Asa cum au scris toti crestinii, inca de la intemeierea Bisericii.
      Scrisorile noastre sunt rugaciunile. Scrisorile noastre sunt scrise uneori cu lacrimi, alteori cu bucurie, uneori cu mahnire, alteori cu recunostinta.
      Sa avem curajul de a-i scrie lui Dumnezeu, sa avem curajul de a-i scrie Maicii Domnului, sa avem curajul de a le scrie sfintilor.
      Si sa nu deznadajduim daca ajutorul nu vine atunci cand vrem noi. Daca noi ii cerem, Dumnezeu il va trimite cu siguranta.
     Anastasie a rabdat vreme indelungata inainte ca suferinta sa sa primeasca usurare. Dar aceasta suferinta nu a ramas neroditoare: a fost treapta a sfinteniei.

Cum l-am cunoscut pe Sfântul Nectarie

            Ma numesc Boncea Ileana, am 72 de ani si sunt din Bucuresti. Sunt fiica de preot, enoriasa a sfintei Manastiri Radu Voda din 1992. Credinta in Dumnezeu mi-a fost insuflata de tatal meu, de cand eram copil. Deci, in orice imprejurare, locul si ajutorul il gasim doar in Biserica si prin slujitorii ei, care la noi, la Manastirea Radu Voda sunt cu totul deosebiti. Sunt daruitori, ostenitori si foarte aproape de problemele fiecaruia, de la Prea Sfintitul Varsanufie Prahoveanul pana la ultimul monah. Dumnezeu este atat de bun, indelungrabdator, ne mai cearta, ne mai iarta, dar nu ne lasa niciodata.
      O intâmplare petrecuta in 19 august 2001 m-a facut sa verific aceasta. Ce oameni alesi mi-a scos Dumnezeu  in cale, si cum am scapat de la moarte sigura, din situatia in care ma aflam!
      Eram pe strada când mi s-a facut deodata rau. Am vomat cheaguri de sânge si aproape mi-am pierdut cunostinta. La cererea mea, un taximetrist m-a dus la Spitalul Sfântul Ioan din capitala. De garda, la Urgenta, era o doctorita pe numele ei dr. Ariadna Kuejdean,  primul inger pe care mi l-a trimis Dumnezeu. M-a consultat  repede si, dupa pierderea mare de sange pe care o avusesem, am ajuns la o anemie post-hemoragica severa (6), cardiopatie ischemicã, tensiune arteriala 5. Personal, aceasta doctorita m-a condus imediat in sectia de cardiologie, unde am fost tinuta sub aparate cinci zile, permanent, pentru a-mi restabili tensiunea si anemia. In urma consultatiei, diagnosticul era:
         -ulcer gastric duodenal
         -hemoragie digestiva, cu anemie post hemoragica 6
         -infarct miocardic.
     Dupa redresare a urmat un consult amanuntit, insotit de ecografii, si doctorii au stabilit urgent interventie chirurgicala, sub rezerva biopsiei, care a durat optsprezece zile: ulcer gastric, crater ulceros de natura maligna.
      Pâna la interventia chirurgicala au trecut niste zile de groaza. Am alergat la manastirea Radu Voda, la Prea Sfintitul Varsanufie, staretul acestei manastiri, pe care il cunosc din 1998, si, având mare incredere in ajutorul si daruirea dânsului, i-am explicat situatia si i-am cerut binecuvântare.
      La plecare, mi-a daruit o seringa cu mir de la Sfântul Nectarie, sa ma ung in fiecare dimineata. Am folosit mirul cu mare incredere in Dumnezeu si in cel care mi l-a daruit.
      Când m-am prezentat la Spital pentru interventie, dintr-un ulcer malign, confirmat si de medicii care ma consultasera, chirurgul care urma sa faca interventia, pe nume prof. dr. Radu Petrescu, mi-a zis: ,,Nu am ce taia, rana s-a inchis”. Minunea s-a produs datorita mirului primit de Ia candela Sfântului Nectarie.
      La intoarcerea acasa, m-am dus iar la manastirea Radu Voda, la racla Sfântului Nectarie, sa-i multumesc, desi atunci nu stiam nimic despre viata Sfântului. La noi, la pangar, am vazut cele doua carti (rosie si albastra) cu viata si minunile Sfântului Nectarie, sfantul secolului nostru. Le-am citit si recitit, dându-le spre cunoastere celor care au probleme de sanatate si povestindu-le minunea prin care m-a vindecat Sfântul Nectarie. Abia citindu-i minunile, mi-am dat seama cat m-a ajutat Sfântul, si i-am sfatuit pe cei care le lecturau sa inceapa cartea rosie cu capitolul 2, pagina 72 - minunile sfântului, apoi prima parte cu viata lui, si dupa aceea cartea albastra, tot despre Sfântul Nectarie (este mai detaliata si reda foarte frumos viata si minunile Sfântului). Purtându-i o vie recunostinta, simt nevoia sa-l fac si eu cunoscut celor care au probleme si nu-l cunosc (ca si mine atunci).

     Cumparând ambele carti (care s-au epuizat) le ofer spre informare, impreuna cu relatarea mea, celor cu situatii similare si nu numai.
      Ii felicit pe cei doi autori ai cartilor care s-au ocupat sa-l faca cunoscut pe Sfântul Nectarie, dar ma intrebam de ce nu se scriu si la noi astfel de marturii? Chiar astazi, 10 august 2003 am aflat ca la Manastirea Radu Voda se strang marturii despre minunile sfântului, si m-am grabit sa dau marturia mea.
      Desi au trecut doi ani, înca nu mi-am revenit din acest miracol petrecut cu mine, care sunt o pacatoasa, dar Bun este Domnul si minunate sunt lucrurile Lui, prin sfintii Săi a1esi si slujitorii plini de har. Slavit sa fie in veci numele Lui.
10 august 2003, Bucuresti
Boncea Ileana

0 vindecare neasteptata

            Ma numesc Maria P. din Bucuresti, fosta profesoara, actualmente pensionara. Am fata plecata in America de cinci ani si cu vrerea Bunului Dumnezeu, aceasta s-a casatorit acolo, anul trecut, prin cununie ortodoxa.
    In luna februarie a acestui an, fiind invitata la botezul nepotelului, am constatat cu uimire si durere mersul deformat al ginerelui meu, care schiopata din cauza durerii de genunchi. Am inteles ca urma sa suporte o operatie ( la genunchi), dar mai inainte se va incerca ameliorarea suferintei prin tratament fizio-terapeutic.
    La intoarcerea mea in tara am aflat ca situatia lui s-a agravat in ciuda tratamentului de fizio-terapie aplicat timp de doua luni si ca-n urma unor investigatii minutioase pe coloana i s-a depistat o anormalitate a meningelui ce imbraca maduva spinarii. Membrana (meningele) prezenta un orificiu in regiunea lombara, in dreptul vertebrelor 5-7, creand o compresiune asupra nervului sciatic, ceea ce-i provoca durerea de genunchi, care de fapt era efectul si nu cauza suferintei lui.
    Medicii de specialitate nu se puteau pronunta daca aceasta e congenitala sau ereditara, certa era gravitatea diagnosticului ce ridica mari semne de intrebare, cu sanse operatorii minime.
     Fiica mea mi-a facut cunoscut ce i-au transmis neuro-chirurgii ce urmau sa intervina in acest caz: riscul mare ca ginerele meu sa ramâna imobilizat sau de a nu scapa cu viata.
    La auzul acestor cuvinte am fost cuprinsa de durere si ingrijorare, indreptându-mi gândul numai catre CER, catre atotputernicul Dumnezeu. Fiica mea inca alapta si ma gândeam ce ar insemna pentru ea sa-l piarda pe tatal copilului sau sa-l aiba povara tocmai pe cel cu care se ajuta.
     Din acel moment, mi-am pus toata nadejdea in mila si iubirea nemasurata a Dătatorului de Viață, rugându-ma neincetat pentru salvarea acestuia, asa cum numai o putere dumnezeiasca o poate face. Pentru aceasta, am cerut cu lacrimi ajutorul Maicii Domnului si al tuturor Sfintilor si Puterilor Ceresti, iar pe Atotputernicul Dumnezeu il imploram sa lucreze cum stie si cum e voia Tatalui Ceresc pentru salvarea si binele robului Sau si a familiei acestuia.
     Timp de o luna de zile pasii mei n-au cunoscut alte drumuri decât acelea spre toate lacasurile de inchinaciune. Am trimis acatiste si Sfinte Liturghii la numeroase manastiri din tara, si la Muntele Athos, am dat mai multe ectenii pentru reusita operatiei acestuia, iar eu eram numai in post si rugaciune.
     Situatia devenea tot mai tensionata prin amânarea repetata, din diferite motive, a operatiei. Aceste amânari imi spuneau ca Dumnezeu lucreaza. Trebuia sa inteleaga si copiii mei ca o putere deasupra omenescului rasturnase toate planurile lumesti.
     Cu vreo doua saptamâni inaintea ultimei date fixate a operatiei am fost indrumata si spre Manastirea Radu Voda din Bucuresti loc ce adaposteste o particica din moastele Sfântului Nectarie.
     Pentru mine Sfântul Nectarie inseamna foarte mult, il simt atat de viu si apropiat, mai ales ca din mila Proniei Divine am ajuns cu ani in urma intr-un pelerinaj in Grecia, in insula Eghina, in locul unde sunt sfintele sale moaste si in nevrednicia mea am intrat chiar in casa Sfântului, m-am asezat pe patul acestuia si am calcat pe urmele pasilor sai.
     Aici aveam sa aflu multe din minunile savârsite de acesta, iar acum, in marea mea durere, mai aveam inca un mijlocitor in care sa-mi pun nadejdea.
    Din acel moment am inceput sa citesc si sa recitesc viata si minunile Sfântului Nectarie, Acatistul acestuia, rugandu-ma cu lacrimi si zdrobire de inima la sfânta sa racla pentru salvarea ginerelui meu. Pe masura ce-i inaltam rugaciunea, Sfântul imi era tot mai aproape, ii simteam prezenta, era ca o realitate ce ma asculta si ma incredinta sa nu ma indoiesc.
    In ziua operatiei, 17 iulie, dupa o noapte de rugaciune impreuna cu buna mea prietena de suflet, ne aflam la Sfânta Liturghie savârsita in manastirea Radu Voda, unde ne-am rugat neincetat.
    La sfârsitul Sfintei Liturghii l-am rugat pe parintele Filothei sa savârseasca si o slujba speciala la racla Sfantului dupa fusul orar al Americii, respectiv ora 14:30 la noi, atunci când acolo incepea operatia. Si asa s-a intamplat. Nu pot reda in cuvinte rugaciunea inaltata Sfantului prin acatist cântat, nu pot descrie rugaciunea prin care parintele parca fata-n fata cu Sfântul Nectarie ii implora ajutorul, rugându-l sa-i conduca mâna doctorului. Atunci am trait momente unice, inaltatoare, adevarate trairi dumnezeiesti, când o bucurie si o pace duhovniceasca a inundat sufletele noastre cuprinse de durere si ingrijorare pentru viata celui a carui scapare statea numai in mila si puterea lui Dumnezeu.

    Sfântul Nectarie mijiocea pentru robul lui Dumnezeu, era  prezent in sala de operatie si ne incredinta si pe noi de acest lucru. Am ramas mai departe in fata sfintei sale racle pastrand permanent rugaciunea; am participat si la vecernia acelei zile, dupa care, eu si prietena mea ne-am intors acasa asteptand cu nerabdare vesti de la fiica mea.
    A urmat si telefonul acesteia prin care ma anunta cu emotie ca dupa mai bine de cinci ore de operatie viata sotului ei fusese salvata, dar ca acesta se afla in sala de terapie intensiva, conectat inca la toate aparatele (in urma interventiei chirurgicale, acestuia i s-a facut obturare de orificiu al meningelui si s-a eliberat strangularea maduvei).
    Eram totusi stapânita de teama, de emotie la gândul ca e înca dependent de aparate, asa ca-n ziua urmatoare am alergat din nou la racla Sfântului multumindu-i si cerându-i mai departe ajutorul. Am participat si la slujba de seara a Sfântul Maslu si i-am marturisit parintelui Filothei ingrijorarea mea fata de starea ginerelui meu. Acesta m-a asigurat ca nu trebuie sa am motive de indoiala: "Sfântul a primit rugaciunea".
    Asteptam in continuare vesti de la fiica mea; eram nerabdatoare sa aflu cum va face acesta primii pasi dupa darul de viata dat inca o data de Bunul Dumnezeu.
     Fiica mea m-a sunat a treia zi spunându-mi ca ginerele meu e deja acasa, pe picioarele lui, fara alte riscuri si ca de acum inainte urmeaza perioada de recuperare prin fizio-terapie.
     Sunt plina de recunostinta si nu pot pune aceasta minune decât pe seama Atotputernicului Creator si a rugaciunilor Sfintilor Săi, a Sfântului Nectarie care a condus mâna doctorului.
     Nu voi inceta sa dau slava, multumire si inchinaciune milostivului Dumnezeu care cu adevarat Minunat este intru Sfintii Săi.
Maria P.

Sfantul Nectarie impotrivindu-se unei amagiri

             Dintotdeauna, Dumnezeu a binecuvântat pamantul cu flori nepretuite, pentru ca in toate timpurile au existat oameni purtatori de Dumnezeu, care au stralucit si i-au calauzit pe semenii lor spre calea mântuirii. Dintotdeauna au existat sfinti, dar mi se pare ca niciodata nu au fost atât de multi care sa fie asa de apropiati de oameni, cum se intâmpla in zilele noastre. Poate ca raul s-a inmultit atât de mult incât si Dumnezeu a trebuit sa inmulteasca numarul adevaratilor Săi slujitori de pe pamânt, pentru ca, prin mijiocirea si prin ajutorul lor, oamenii sa mai fie pasuiti.
      Este uimitor cat de multi sfinti, veniti din diverse colturi ale ortodoxiei, au trait sau traiesc inca in zilele noastre. Pentru mine, care sunt o persoana tânara, crescuta si educata dupa toate canoanele societatii moderne, a fost un soc atunci când, din intâmplare, am ajuns sa citesc o cartulie despre câteva dintre minunile Sfântului Nectarie din Eghina. Pur si simplu nu pricepeam cum este posibil ca Dumnezeu sa Isi mai indrepte si in veacul nostru privirea inspre noi, si inca intr-un chip atât de minunat.
      De când am citit acea cartulie, am inceput sa o port cu mine tot timpul atunci când calatoream mai departe, pentru ca simteam oarecum ca nu sunt singura daca o am la mine. Intr-o zi, am intrat pe internet, asa cum se obisnuieste printre tineri, din curiozitatea de a discuta cu persoane din Grecia, pentru ca iubesc foarte mult tara aceasta. Am intrat in vorba cu un grec din Australia, pe nume Dimitris Christakis, care avea atunci 46 de ani si care intrase si el pentru prima data pe internet. Cum am inceput sa vorbim, mi-a spus direct ca are cancer la pancreas si ca i-au facut operatie, iar sansele sa traiasca sunt de 50%. Am ramas socata, pentru ca nu mai avusesem niciodata de-a face cu o persoana practic pe moarte. Aducându-mi aminte de faptul ca Sfântul Nectarie i-a vindecat pe multi de cancer si netrecandu-mi altceva prin minte in acel moment, l-am intrebat:
     " -Tu ai auzit de Sfântul Nectarie? "
      El mi-a raspuns atunci pe un ton brusc inviorat:
     " - Cum sa nu, daca el este protectorul familiei mele... "
      Dupa ce am discutat ore in sir, am mers acasa, unde, aflandu-ma sub puternica impresie a dramei acestui om, care incepuse deja sa isi pregateasca cele trebuincioase pentru inmormântare, si având in minte exemplul minunilor savârsite de Sfântul Nectarie, care parca aranjase aceasta intâlnire, m-am gandit ca trebuie sa fac ceva. Ca un om de stiinta mai degraba decat ca un credincios, am analizat ce anume se cerea pentru ca Dumnezeu sa Se milostiveasca si sa faca minunea. Am observat ca este nevoie mai ales de doua lucruri: de rugaciune staruitoare si de credinta nestramutata. Cu rugaciunea staruitoare a fost mai usor. Desi eram in timpul examenelor, atunci cand ma opream din invatat, il rugam continuu pe Sfantul Nectarie sa aiba mila de noi. Iar, pentru ca sa nu uit de rugaciune, mi-am lipit chiar pe pereti foi de hârtie pe care scrisesem: ,"Sfinte Nectarie, videca-l pe Dimitris". Cu credinta nestramutata a fost mai greu, pentru ca nu o prea aveam. Vazand ca nu progresez, in disperare de cauza, am aplicat o metoda mai dura. Am pus pe jos scoici si faceam Paraclisul Sfantului cu genunchii pe ele. Astfel, incet-incet, credinta a inceput sa creasca si eram deja plina de nadejde.

       Pentru ca durerea provocata de scoici sa treaca, era nevoie de mai multe zile din momentul in care incetam sa le mai folosesc. Intr-o seara, insa, dupa ce am facut din nou rugaciune pe scoici, fiindca obosisem si ma dureau destul de tare genunchii, rn-am intins pe pat ca sa ma odihnesc. Am atipit cam o jumatate de ceas si, cand m-am trezit, nu mai aveam nici urma de durere, desi, in mod normal, durerea ar fi trebuit sa treaca in câteva zile. Acest lucru s-a repetat de mai multe ori.
      Pentru mine, acesta a fost un semn ca Sfântul Nectarie asculta rugaciunile noastre, cu atât mai mult cu cat insusi Dimitris - caruia deja ii ziceam tata, pentru ca ma atasasem mult de el si pentru ca eu insami eram fara parinti - imi spusese ca i s-a intâmplat si lui o asemenea minune. El si sotia sa, Vera, merg o data la câtiva ani in Grecia, in insula Eghina, pentru a se inchina la moastele Sfântului Nectarie. Cu ceva ani in urma, odata ajuns in Eghina, Dimitris a hotarât sa nu mearga cu autobuzul pâna la manastire, ci, ca semn de multumire si de iubire fata de Sfânt, s-a descaltat si a mers pe jos. Dupa cum povesteste el, desi era ceva de mers, parca ar fi avut aripi la picioare si parca pe drum nu erau pietre si tepi, ci catifea. Si asa a rânduit Sfântul Nectarie, care ii rasplateste si ii mângâie pe cei care il iubesc, de a ajuns la manastire inaintea autobuzului. Dar, pentru ca mersese descult, picioarele ii erau pline de rani. Dupa ce s-a instalat intr-o camera, s-a culcat pentru vreo doua ore, iar, când s-a trezit, pe picioare nu mai avea nici urma de rana sau de umflatura.
      Astfel, m-am incredintat ca Sfantul Nectarie ne era aproape. In acelasi timp, pe cat puteam, cautam sa il incurajez pe tata si sa ii cresc nadejdea ca se va  vindeca. El imi spusese ca, atunci cand era in spital, inainte si dupa operatie, simtea prezenta Sfantului deasupra  patului sau. Iar eu, pentru a-l scoate din starea in care se afla, il luam repede si ii spuneam :
      "  - Tu chiar crezi ca nu o sa te vindeci? Atunci de ce venea Sfântul Nectarie la tine la spital? Numai ca sa-ti tina de urât?... "
      Asa a trecut o perioada de timp si, intr-o seara, in vreme ce stateam in genunchi si citeam Paraclisul Sfântutui Nectarie, care era la sfârsitul cartuliei cu minuni pe care am amintit-o, pe când tineam cartea in mâna, am simtit la un moment dat nevoia sa ma opresc din rugaciune si am inchis ochii. Cat timp am tinut ochii inchisi, cartea s-a deschis in alta parte, iar, in momentul in care i-am deschis din nou, privirea mi-a cazut pe urmatoarele cuvinte care se gaseau in carte: "Nu te nelinisti, copila mea, parintele tau se va face bine in curând". Nu stiam ce sa cred. Se putea sa fie de Ia Sfant sau se putea sa fie numai o ispita. Nu am spus nimanui, dar am asteptat sa vad ce avea sa se intâmple. In zilele urmatoare, tata a mers la analize. Am asteptat rezultatul cu destul de mult calm, pentru ca, in sufletul meu, simteam ca nu se putea sa nu fie bine. In ziua in care stiam ca avea sa primeasca rezultatele, m-am dus la internet ca sa aflu ce s-a intamplat. L-am intrebat cu sufletul la gura ce anume i-au spus medicii, iar el mi-a raspuns:
    "- Mi-au zis ca o sa mor."
     Dintr-o data, am inceput sa tremur cu toata fiinta mea dar, imediat, el a inceput sa rada si mi-a spus ca a glumit si ca doctorii i-au spus de fapt ca tumoarea a dat inapoi si ca nu mai este nici un pericol.
     M-am bucurat, fireste, dar socul prin care trecusem imi intepenise parca simturile. Noaptea care a urmat a fost pentru mine ingrozitoare. Desi dormeam, parca eram totusi treaza si ma zvarcoleam de parca sufletul meu nu avea aer. La un moment dat, m-am trezit, dar nu puteam sa-mi revin din senzatia de sufocare a sufletului, de parca serpi nevazuti se incolacisera in jurul meu si nu ma lasau sa respir. Atunci, mi-am adus aminte de o minune a Sfântului Nectarie cu un om care a trecut printr-o situatie asemanatoare de chin sufletesc, dar, luând ulei de la candela Sfântului, pe care il pastra in casa, si facând cu el semnul crucii pe piept, si-a revenit. M-am dus atunci la candela, care, de când l-am cunoscut pe tata, arde neincetat la icoana Sfântului, si, chiar daca in ea era ulei obisnuit mi-am inmuiat degetul in ulei si mi-am facut semnul crucii pe piept, fara sa sper prea mult ca acest lucru imi va aduce vreo alinare. Dar ma inselasem, pentru ca, imediat, toata senzatia de rau a disparut si am adormit linistita.
     In acele clipe nu am inteles care a fost rostul acestei din urma minuni, dar, mai apoi, mi-am dat seama ca ea a avut menirea de a confirma faptul ca vindecarea tatalui meu nu a fost o ,"minune" a stiintei, ci o minune adevarata a Sfântului iubirii, care nu isi intoarce fata de la nici un om care il cheama cu credinta si cu dragoste.
     Pentru mine, minunea savârsita de Sfântul Nectarie a fost dubla, pentru ca un om a fost salvat de la moarte, dar, mai mult decât atât, prin puterea si prin grija lui Dumnezeu, am dobândit parinti adevarati, prin care m-am nascut din nou.
     Parintele Nectarie, care - alaturi de Maica Domnului, pe care o consider mama mea din cer - a devenit tatal meu din cer, este de atunci in permanenta prezent in sufletul si in inima mea. S-a intâmplat sa ma mai ocroteasca in mod simtit.
     Cu vreo doi ani in urma, in timpul verii, pentru ca petreceam foarte mult timp la internet vorbind cu tata, am cunoscut (tot pe internet) un baiat grec, pe nume Nikos Papadopoulos, care mi-a placut. Si el m-a placut pe mine si, dupa o vreme, a hotarât sa vina cu masina in România ca sa ma cunoasca si, eventual, sa merg apoi si eu in Grecia. Totul parea sa fie in regula. Aveam chiar si binecuvântarea tatei. Insa, pe internet multe se pot ascunde si nu am avut de unde sa ne dam seama cã baiatul era de fapt insurat. Aceasta aveam insa sa o aflam mai târziu.
     Intre timp, intr-o zi anume, baiatul s-a urcat in masina si a pornit spre România. Eu am stat si l-am asteptat si l-am tot asteptat, insa, nu numai ca nu a venit, dar nici nu a mai dat vreun semn de viata. Nu am stiut ce sa cred, dar mi-am vazut in continuare de viata mea. Intr-o zi insa, intrând din nou pe internet, l-am gasit. Era acasa la el, dar parea foarte tulburat si agitat. L-am intrebat insistent ce se petrecuse de fapt. La inceput, nu a vrut sa imi zica nimic, dar, pâna la urma, mi-a spus ca este casatorit si mi-a povestit tot ce i s-a intâmplat.
     Din ceea ce mi-a spus el, in ziua hotarâta s-a urcat in masina ca sa plece spre Iasi sa ma cunoasca, fara a avea nici o mustrarea de cuget pentru faptul ca era casatorit. A strabatut fara nici o problema Grecia si Bulgaria, dar, din momentul in care a intrat pe teritoriul României, a inceput sa se simta foarte tulburat. Cu cat inainta mai mult, cu atât se simtea mai rau. A reusit sa treaca de Bucuresti dar, cand a ajuns la Crasna, nu a mai putut inainta si a facut cale intoarsa.
     Tulburarea care il cuprinsese era atât de mare, incat abia daca mai vedea soseaua pe care mergea. A trecut inapoi prin Bulgaria si a ajuns in Salonic, de unde trebuia sa mearga spre vest, pentru a ajunge in Corfu, unde locuia. Insa, fara sa isi dea seama ce face, in loc sa mearga spre vest, a luat drumul care ducea spre Atena, adica spre sud. Pe drumul dintre Salonic si Atena, nu a mai fost stapân pe faptele sale. Avea senzatia ca altcineva ii tine volanul si ca masina merge incotro vrea ea. Atunci când a ajuns la Atena (drumul dintre Salonic si Atena este de mai multe sute de kilometri), a oprit masina si s-a intrebat ce cauta el acolo. Noapte find, a privit prin parbriz pentru ca sa vada unde anume se afla. Atunci, ochii sai au intâlnit ochii mari si blânzi ai unui calugar batrân, imbracat intr-o rasa ponosita si cu scufie pe cap, care l-a fixat pentru ceva vreme. In acele clipe, fara sa-si dea seama in ce fel, gândul i s-a luminat. Stia de ce se afla in Atena: pentru ca sa mearga in Eghina (insula Eghina se afla in apropierea Atenei). A luat atunci un vapor si s-a indreptat in graba spre insula unde se aflau moastele Sfântului Nectarie. Cum a ajuns sa se inchine la ele, a simtit dintr-o data ca tulburarea il paraseste dupa care s-a intors acasa linistit.
      Oamenii nu Ii pot niciodata multumi cu adevarat lui Dumnezeu pentru multele daruri si pentru purtarea Sa de grija fata de noi. Insa, in neputinta mea, eu m-am gândit sa-i multumesc Sfântului Nectarie vorbind despre el si altora, pentru ca si semenii mei sa se impartaseasca din darurile minunate pe care Dumnezeu le-a gatit celor care, in lumea aceasta vânduta celui rau, se straduiesc sa nu se departeze de El. Il iubesc pe Sfântul Nectarie ca pe un tata, iar el imi este mereu aproape, chiar si in chip simtit.
      Intr-o zi, dupa ce am aflat ca in Iasi se zideste o biserica cu hramul Sfântului Nectarie, am mers si eu acolo la slujba. In biserica slujea un singur preot. Insa, atunci când acesta a iesit cu Sfintele Daruri, m-am ridicat dintr-o data pe vârfuri pentru ca sa-l vad si pe celalalt preot care slujea. Nu l-am vazut, desigur, pentru ca nu exista un al doilea preot, dar, pentru câteva momente, am avut senzatia puternica a prezentei Sfântului Nectarie ca preot slujitor in acea biserica.
      Intr-o alta zi, mergeam pe o strada din apropierea bisericii de care am amintit, dar fara sa-mi dau seama ca voi ajunge pe langa ea. Cum mergeam gândindu-ma la ale mele, dintr-o data am simtit coborând asupra mea o senzatie puternica de pace si de iubire. Nu stiam de unde vine aceasta, dar am privit in jur si am vazut ca ma aflam chiar lânga biserica.
      Sa dea Dumnezeu ca acest Sfânt, care i-a iubit atât de mult pe oameni, incât s-a lasat umilit si calcat in picioare de ei numai ca sa-i poata ajuta, sa se milostiveasca si asupra românilor si sa verse de-a pururea harul sau si peste noi.
Elena Cristescu

Politistul

               Domnul Alekos Lihnos era politist. Binevoitor si serviabil, dar si cu un aer serios, dadea in fiecare dimineata dispozitii celor ce se aflau in subordinea sa. Era o bucurie sa-l auzi vorbind. Avea o voce frumoasa si cristalina.
    Intr-o zi, insa, se simti in vocea lui o schimbare. Ceva ca o mica stransoare parca il impiedica sa vorbeasca. Pe zi ce trecea, gatul i se inchidea, iar vocea i se auzea din ce in ce mai stins. Bietul om se ingrijora. Deja era ceva serios. Se duse la doctor, iar acesta il examina si-l trimise de urgenta la Spitalul Crucii Rosii din Atena - ceva grav trebuie sa-i fi gasit doctorul, ceva care depasea mijloacele sale. Cand a ajuns la spital, doctorul Ianovici i-a descoperit o tumoare la gat.
     - Domnule Lihnos, trebuie sa va operam ca sa scoatem tumoarea.”
   Operatie de cancer la gat !... Toata familia se tulbura. Vai, Doamne, operatie de cancer la gat... Se stransera cu totii acasa si incepura sa se roage lui Dumnezeu, de la care de multe ori primisera ajutor, dupa care hotarara sa mearga la un chirurg faimos care taie cancerul cu cutitul Sfantului Duh -  la Sfantul Nectarie. Pornira asadar spre Pireu, de unde luara vaporul ce mergea la Eghina. In doua ore au ajuns la manastire. S-au dus si s-au inchinat la moastele Sfantului care ii privea bland din icoana, dupa care au mers la Sfanta Liturghie. S-au rugat cu totii cu evlavie pentru ca Sfantul Nectarie sa-si reverse darul sau asupra lor. Dupa slujba, se apropiara sa sarute sfanta racla.
    I-au deschis portita raclei, moment in care de la sfintele moaste a iesit ca o boare fina. S-au cutremurat de emotie.
    " - Minune! ", au strigat cei de fata.
    Era o minune. Sfântul Nectarie era printre ei. S-au apropiat si au sarutat sfânta racla cu buze tremurânde. Apoi au plecat plini de emotie. O liniste sfânta si dulce le inundase sufletul si trupul, le infrumusetase chipul si le facuse mersul sprinten. Au iesit din manastire si au plecat spre port. Toate in jur si inlauntrul lor erau frumoase. O adevarata inchipuire a raiului. Au intrat apoi in vaporul care, ca o lebada alba ce strapungea apele albastre, i-a dus inapoi la Pireu.
    Si cancerul? Unde-i cancerul? Nici urmã de el. Abia Ia Pireu emotia le-a slobozit limbile.
     " - Binecuvântat sa fie Domnul intru sfintii Sai !", a spus atunci politistul cu voce frumoasä, curata, cristalina, la fel ca mai inainte. Tumoarea disparuse. Insa când anume sau cum... numai Dumnezeu stie.
     In toata Scoala de Ofiteri, unde sa tot fi fost aliniati sub cerul liber trei-cinci sute de barbati ca brazii, rasuna acum din nou vocea puternica si impunatoare a politistului, ca o voce de arhanghel:
     " - Atentiune! Privirea catre rasarit! Descoperiti-va capetele! "
     Vreti sa-l ascultati vorbind si dumneavoastra, iubitii mei cititori? Locuieste pe strada Eghinis 81, Kipseli, Atena 811. Numarul sau de telefon este 834 .672.

Sfantul Nectarie ofera un sfat bun

               Pe timpul in care era inca in viata, Sfantul Nectarie avea obiceiul sa se plimbe câteodata prin diverse locuri ale insulei, sa vorbeasca cu oamenii, sa Ie ofere un sfat bun si sa ii cunoasca mai bine. Intr-una din zile, cam cu doi ani inainte de a trece la cele vesnice, s-a intalnit cu un jandarm care pazea in insula un depozit de munitie. Au stat de vorba pe mai multe teme, jandarmul fiind curios sa afle cat mai multe lucruri legate de credinta, dar avand in sine un puternic spirit de contrazicere. Era un om care nu accepta decat argumentele materiale, un fel de Toma necredinciosul, care nu credea nimic pâna când nu vedea cu ochii sai si pipaia cu mâinile sale. De aceea, discutiile se prelungeau adeseori si se terminau fara rezultate prea impresionante. Influentat de ideile materialiste, jandarmul nu accepta sa creada in cele spirituale.
      Dupa o buna bucata de vreme, jandarmul respectiv a fost transferat Ia o alta unitate, care se afla departe, pe o alta insula din Marea Egee. A stat acolo câtiva ani buni, fara sa mai auda nimic despre Sfantul Nectarie. La un moment dat, a fost din nou trimis, cu probleme de serviciu, in insula Eghina. Coborand de pe vapor, a apucat pe drumul care ducea spre unitatea militara si mare i-a fost mirarea si bucuria când s-a intalnit din nou cu Sfantul Nectarie, pe drumul prafuit si incins de caldura. S-au asezat pe o banca la umbra si au inceput sa reia anumite discutii mai vechi, pe teme de teologie. Nici o schimbare insa, nu se vedea in punctele de vedere ale celor doi. Dupa ce s-au odihnit si au discutat vreme de aproape jumatate de ora, si-a vazut fiecare de drumul sau.
      Indata ce a predat actele pentru care venise Ia unitatea respectiva, jandarmul a coborât jos in oras, Ia cafenea, ca sa se intâlneasca cu vechii sai prieteni, pe care de atâta timp nu ii mai vazuse. Din vorba in vorba Ie spuse:
     - Imi place la staretul Nectarie ca nu isi schimba convingerile cu usurinta. M-am intalnit astazi cu el si mi-a dat aceleasi sfaturi pe care mi le dadea si in urma cu cinci ani.
       - Care staret Nectarie, l-au intrebat prietenii, poate l-ai confundat, staretul Nectarie a murit acum trei ani.
        - Cum asa, doar il cunosc atat de bine, si apoi mi-a spus exact aceleasi lucruri pe care mi le spunea si atunci.
        - Frate, asculta-ne ce spunem, staretul Nectarie a murit acum trei ani. Daca nu ne crezi, du-te sus Ia manastire si iti vor arata maicile mormantul lui.
     Tulburat, dându-si seama de minunea care se intâmplase, jandarmul a inceput sa plânga si a pornit cu pasi repezi sus spre manastire. Pe drum ii intreba pe oameni daca este adevarat ca a murit staretul Nectarie si toti ii spuneau acelasi lucru. Sfantul s-a mutat Ia Domnul in urma cu trei ani.
      A ajuns sus Ia manastire si a cerut sa vada cu ochii lui mormântul Sfântului Nectarie. Nedumerite de faptul ca il vedeau plangand, maicile I-au condus Ia mormânt. A ramas acolo multa vreme nemiscat, cazut intr-o adanca meditatie. Incepea sa inteleaga in sfarsit ca credinta in Dumnezeu nu se bazeaza numai pe argumente vazute, asa cum ceruse el tot timpul in discutiile cu Sfântul Nectarie. Ii era din ce in ce mai clar ca, in marea Sa iubire fata de oameni, Dumnezeu respecta libertatea fiecaruia si asteapta o participare Iibera si voita din partea noastra la acest dialog al dragostei care se manifesta prin credinta. Sfântul Nectarie il ajutase si il luminase prin aceasta minunata aratare a sa dupa moarte, dar in acelasi timp ii explicase ca noi trebuie sa credem nu doar datorita unei minuni, care eventual ni se intâmpla sau la care suntem martori oculari. Pentru ca astfel am fi oarecum privati de libertate si am cere tot mereu alte si alte minuni care sa ne incredinteze. Mai mult, am putea ajunge sa ne indoim inca si de simturile noastre, sa negam minunea si sa ramânem necredinciosi. Dumnezeu vrea asadar o participare libera la acest dialog al iubirii, pe care necontenit il poarta cu intreaga umanitate. Iar minunea cea mai mare este chiar aceea a existentei noastre si a intregii fapturi. Ajunge doar ca ochii nostri duhovnicesti sa se deschida prin credinta si rugaciune si sa vada si sa recunoasca aceasta minune, preaslavind pe Creatorul tuturor.
        A plecat intr-un târziu de Ia manastire, cu hotarârea ca viata sa sa ia un alt drum de acum inainte.

Nectarie Riga istoriseste

                   Nectarie Riga, fiul lui Mihail si al Anastasiei Riga, locuitori in cartierul Koridalos din Atena, era ofiter de marina si calatorea cu vaporul spre Pakistan. Avea 25 de ani. La data de 17 martie 1989, in timpul calatoriei, s-a imbolnavit din motive nedeslusite de medicul navei. I-a paralizat piciorul drept si in acelasi timp, a orbit. A fost imediat anuntat serviciul de interventii rapide si a fost transportat cu elicopterul la mal si apoi cu avionul in Grecia. Iata ce istoriseste :
      ‘‘M-au asteptat parintii mei la aeroport, impreuna cu reprezentanti ai companiei maritime la care lucram si cu doctorul Skafidis. M-au pus intr-un carucior pentru invalizi si apoi cu ambulanta am fost dus Ia Spitalul Central. Aici am fost examinat de catre un neurochirurg, care a dat dispozitie sa mi se faca o tomografie completa, cu precadere in zona capului. Nu au descoperit insa nimic deosebit. Discutau intre ei cu indoiala, neputandu-si explica ce se intampla. Spuneau: ‘‘Ciudat lucru: ochii sai se misca normal, pupilele raspund la lumina, cum de nu vede? ‘‘
        Intre timp, parintii mei au luat legatura cu duhovnicul meu si i-au istorisit toata tragedia. Acesta i-a linistit si le-a spus sa ma duca la Eghina, la manastirea Sfantului Nectarie, pentru ca acolo, acest sfant taumaturg ma va vindeca.
        Pe 27 martie 1989 m-au transportat in Eghina. Abia ce s-a oprit automobilul  in fata manastirii si au deschis usa ca sa ma dea jos, l-am vazut pe Sfantul Nectarie ca statea la intrare imbracat in hainele simple de monah si imi facea semne sa vin la dansul. Iar cand am pus piciorul pe pamant, mi-am dat seama ca pot merge singur, ca paralizia piciorului se vindecase. M-au condus in biserica si m-am inchinat la sfintele moaste. Apoi m-am dus in chilia sfantului si am cerut sa ma lase un pic acolo. Atunci a aparut din nou Sfantul Nectarie, de data aceasta purtand vesminte atat de stralucitoare, de arhiereu, incat nu puteam sa le privesc. Trebuie sa mentionez aici ca, de mic copil, imi spusese mama mea: ‘‘Esti copil de-al Sfantului Nectarie. De aceea te-am botezat la manastirea lui si ai luat numele lui.’’

        Imi zicea sfantul: ‘‘Aceasta incercare o ai deoarece nu m-ai ascultat si nici nu mi-ai cerut niciodata ajutorul. Ai facut bine totusi ca la plecarea in calatorie te-ai spovedit Ia duhovnic. Altfel ai fi  patit un si mai mare rau’’. Apoi mi-a aratat un om negru, legat cu catuse, care avea in maini diferite obiecte personale ale mele si doua verighete de aur, pe care le cumparasem deoarece ma gandisem sa ma logodesc. Mi-a spus : ‘‘Aceste obiecte sa nu le mai cauti, deoarece ele vor arde impreuna cu negrul acesta’’ (era un diavol de fapt). Apoi mi-a mai dat si multe alte sfaturi, pe care nu as dori sa le repet aici. Mi-a spus sa ma marturisesc impreuna cu viitoarea mea logodnica la duhovnic si pe 30 ale lunii sa revin la manastire pentru a ma vindeca complet.
       In afara de faptul ca m-am inchinat la Sfintele Moaste, mi-au fost citite apoi si Molitfele Sfantului Vasile cel Mare si li s-a recomandat parintilor mei sa tina si ei post si sa se roage pentru mine. Apoi ne-am intors cu totii acasa. Cateva zile mai tarziu, pe 30 martie, ne-am dus din nou cu totii Ia manastirea Sfantului Nectarie. Ne-am marturisit cu totii , impreuna cu viitoarea mea Iogodnica, apoi am luat parte la slujba de paraclis a sfantului si ni s-au citit din non molitfele. Am ramas la manastire pana a doua zi, era vineri si am participat de dimineata la Sfanta Liturghie, iar dupa amiaza Ia slujba de Acatist al Maicii Domnului. La sfarsitul slujbei acatistului am lesinat. Rudele au chemat imediat pe preotul slujitor spre a ma binecuvanta si a ma insemna cu Sfanta Cruce. Cand mi-am revenit, am cerut sa fiu dus din nou in chilia in care vietuise Sfantul Nectarie. Acolo, in timp ce ma rugam ingenuncheat, l-am vazut din nou pe Sfantul Nectarie, imbracat in simplele haine monahale, care dupa ce m-a binecuvantat si m-a insemnat cu Sfanta Cruce, mi-a aratat din nou pe negrul ce urma sa arda impreuna cu verighetele si mi-a spus: ‘‘Acum te vei face bine!’’. Apoi a disparut. Am cerut permisiunea sa ma asez cateva clipe pe patul pe care dormise sfantul si deodata am simtit o zguduitura si indata parca niste solzi albi au cazut de pe ochii mei si am inceput sa vad din nou. 0 minune dumnezeiasca! Am inceput sa plang si i-am chemat pe cei prezenti. Le-am spus ca vad din nou si cu totii au inaltat strigate de multumire catre Dumnezeu si catre Sfantul Nectarie. Tulburarea era foarte mare pentru fiecare. Sfantul Nectarie Taumaturgul ma vindecase pe 31 martie, exact asa cum imi promisese. Ii multumesc permanent din adancul inimii mele si cat voi continua sa traiesc, nu voi inceta sa istorisesc tuturor aceasta minune ce s-a petrecut cu mine, pacatosul si nevrednicul. De asemenea, vreau sa recomand celor care vor citi aceste randuri ca atunci cand vreodata vor avea de-a face cu ispite si lupte din partea diavolului, sa alerge cu incredere Ia Sfanta Biserica si sa invoce ajutorul sfintilor ei si nicidecum sa nu se lase convinsi sa mearga pe la magi, vrajitoare, medium-uri si alti lucratori platiti ai lui Belzebul.
       Slavesc pe Dumnezeu neincetat si port in suflet si la gat icoana Sfantului Nectarie, protectorul meu iubit.

‘‘Aici s-a rostit multa rugaciune... !’’
       Una dintre maicile Sfintei Manastiri Bunavestire din Patmos a inceput sa aiba grave probleme de sanatate. In cateva luni, acestea s-au accentuat si mai tare. Cu binecuvântarea maicii starete si insotita de una dintre maici, a fost internata la spitalul de boli canceroase Sfantul Sava din Atena. Era in luna iunie a anului 1996.
    Dupa analize minutioase, chirurgul Gheorghios Frankakis a dat diagnosticul: forma avansata de cancer uterin. Fara sa-i spuna pacientei tot adevarul, i-a dat doar sa inteleaga ca are de trecut printr-o operatie foarte complicata. Intamplarea facea insa, ca maica respectiva fusese in viata civila, asistenta medicala. Nu i-a fost deci greu sa inteleaga adevarul. Mai mult, aruncându-si privirea pe caietul de diagnostic, uitat intr-o zi de asistenta sefa pe masa, a avut imaginea completa a situatiei in care se gasea.
    S-a intristat foarte tare, dar nu a cazut in deznadejde. A inceput sã se roage fierbinte la Sfântul Nectarie Taumaturgul. In acelasi timp, a cerut si de la duhovnicul ei, fericitul intru pomenire parinte Amfilohie Makris, ca unul ce avea mare trecere in fata sfântului, deoarece fusese unul dintre ucenicii sai, sa se roage si dânsul pentru sanatatea ei.
   Totodata, la manastire, rugaciunile bateau cu putere la portile cerului. Duhovnicul, maica stareta si toate maicile faceau in continuu privegheri, acatiste si paraclise spre ajutorul maicii bolnave. Acestea sunt cheile cu care se poate descuia cerul.
    Dupa rezultatul pozitiv al biopsiei, cu toate ca se simtea atat de rau, maica incepuse sa simta ca totusi ceva urma sa se schimbe. Si intr-adevar, medicul fara de arginti, Sfântul Nectarie, intrase de garda. Maica ii simtea pretutindeni prezenta binefacatoare. O pace si o liniste ii umpluse inexplicabil inima. Simtea ca totul va decurge bine. Avea senzatia ca se impartasea in fiecare zi de Hristos.
    La un moment-dat, doctorul i-a spus: « Sora, uite cum stau lucrurile. Situatia este foarte grava. Va trebui sa faci tratament cu radiatii si apoi chimioterapie. Dupa aceea te vom opera »
    Cu o zi inaintea operatiei, duhovnicul manastirii Bunavestire s-a dus si la staretul Nectarie Vitalis, rugandu-l si pe acesta sa mijloceasca pentru insanatosirea calugaritei grav bolnave. Acesta i-a dat ulei sfintit de la candela ce ardea la icoana Sfantului Nectarie, zicandu-i sa mearga si sa o insemneze pe cea aflata in suferinta cu semnul Sfintei Cruci. Apoi a inaltat si el impreuna cu toata obstea rugaciuni fierbinti pentru vindecarea bolnavei.
    A doua zi de dimineata, maica a fost dusa la sala de operatie. Se ruga neincetat si simtea in preajma ei prezenta Sfantului Nectarie. Dupa operatie, care a durat mai multe ore, i s-a facut din nou biopsia. Rezultatul: negativ...! Se vindecase deci, nu mai avea cancer! Slavit sa fii, Doamne!
   Doctorul nu-si putea crede ochilor. Repeta mereu: ‘‘ Aici s-a rostit multa rugaciune...! A avut loc o mare minune...!” Acelasi lucru i l-a spus si maicii, dupa ce s-a trezit din anestezie.
   La opt zile au iesit si ultimele rezultate ale biopsiei generale. Cancerul se vindecase total. La manastire se faceau de acum slujbe de multumire catre Dumnezeu Cel in Treime, catre toti Sfintii Bisericii, incununati de Taumaturgul Sfant Nectarie.

Inca una dintre nenumaratele minuni
        Din firea mea, sunt un om pasnic, mereu multumit, vesel si bine dispus. Totdeauna vad partea buna a lucrurilor. Cu alte cuvinte, sunt un om fericit.
   Insa de la o vreme incoace, o indispozitie puternica, o lipsa de chef pentru orice, tulburarea si necazul ma transformasera in alt om. Devenisem ciudat, nu-mi mai gaseam  locul nicaieri si nimic nu-mi mai placea. Ma culcam si ma trezeam tulburat, eu care o duceam mai devreme ca in sanul lui Avram. Nu ma mai multumeau nici copiii mei, pe care ii ador. Inspaimantator lucru!
   In acest iad ma gaseam cu mai bine de cinci ani in urma. Imi lasasem balta si biroul si munca si totul. Ma intunecasem la suflet, somnul nu se mai prindea de mine, iar doctorii nu ma ajutau cu nimic.
  Intr-o dupa-amiaza, raul ajunse la culme. Eram foarte agitat si ma zvarcoleam in pat.
   - Ce-o sa se aleaga de mine, Doamne? am strigat. Ai mila!”
   Si atunci imi veni o idee. Am sarit in picioare, am deschis dulapul, am luat sticluta cu ulei de la Sfantul Nectarie si m-am rugat din toate puterile mele, plangand ca un copil.
  - Ai mila de mine, sfinte Nectarie, ai mila de mine!”
  Intr-un impuls aproape nefiresc, mi-am desfacut nasturii de la bluza de pijama, mi-am dezgolit pieptul, care parca era zdrobit de o piatra, si mi-am facut semnul crucii cu uleiul, de sus pana jos si de la dreapta la stanga. Si atunci, iubitii mei, piatra care parca ma strivea, disparu fara urma. Am facut cruce si a doua si a treia oara. Aceeasi stare de bine. M-am linistit complet. Ai fi zis ca ma invaluise o adiere dulce si ca stropi racoritori de apa imi luasera greutatea de pe suflet.
 - Iti multumesc, Doamne, am spus din adancul sufletului meu. Iti multumesc, Sfinte Nectarie. Da-mi acum si un pic de somn.” Si m-am intins in pat. La radacinile firelor de par simteam acum o mana sfanta cum ma mangaia bland. Si eram singur in camera!
   - Iti multumesc mult, foarte mult, Sfinte”, am spus ridicand capul si zambind, dupa care am adormit. M-a cuprins somnul si am visat ca eram intr-o biserica in sarbatoare si acolo era multa lume evlavioasa. M-am trezit multumit si m-am uitat la ceas. Dormisem doua ore intregi!
    - Inca un pic, Sfinte”, l-am rugat.
    Eram insetat de somn si de liniste. Imediat am adormit din nou. Cand m-am trezit, era aproape seara. M-am sculat, m-am imbracat si m-am indreptat spre birou. Ce frumoase mi se pareau acum toate in calea mea, in masina, in piata, in birou, peste tot. Eram un alt om, un cu totul alt om! Aveam din nou sufletul si starea launtrica a unui copil. Si asa am ramas pana astazi, cinste si inchinaciune lui Dumnezeu si Sfantului Nectarie!
    Mereu ii multumesc Sfantului Nectarie, pe care il iubesc si il cinstesc, si mereu vorbesc despre el. Din iubirea pe care i-o port, culegand marturii am scris si o parte mica din lucrarea  “Noi minuni ale Sfantului Nectarie”, plina de adevar si de date exacte (desi se pot scrie volume intregi despre minunile acestui Sfant). M-am straduit astfel sa daruiesc fratilor mei o picatura, ca un crin binemirositor din gradinile binecuvantate ale raiului, doar o picatura a harului dumnezeiesc, o raza de lumina sfanta si binefacatoare din soarele Sfintei Slave.

Iosif D. Agapit

Mitropolitul Agatanghel         Mitropolitul Agatanghel de Smirna Noua istorisea in timpul unei emisiuni radiofonice urmatoarea intamplare :
 ‘‘In timpul vietii mele, am avut de purtat multe cruci grele. Cea mai grea insa a fost aceea a unei boli grave, de care am suferit pe o perioada de aproape sase ani. Am purtat insa si aceasta cruce grea, sprijinindu-ma pe credinta mea in Dumnezeu cel in Treime. Aceasta credinta au sadit-o in mine evlaviosii mei parinti, bunul meu tata, care a fost preot si neuitata mea mama. Ea a fost intretinuta si cultivata mai apoi de parintele meu duhovnicesc, de sfantul si inteleptul calugar Kalist Miliaras.
    Sa revenim insa la istoria imbolnavirii mele.
    Pe la inceputul anului 1980, in vreme ce cram Mitropolit de Didimotihon si Orestiada, m-am imbolnavit de cancer. Doctorii, fara sa imi spuna diagnosticul adevarat, mi-au spus ca trebuie sa fiu supus unei grele operatii. Citeam insa in ochii lor si ai rudelor mele cam ce fel de boala m-a lovit. Ca sa ii protejez insa, nu le-am spus ca de fapt mi-am dat seama de adevar. Parintele meu duhovnicesc le-a spus rudelor mele: “Daca Dumnezeu a hotarat sa ni-l ia, o sa-l ia; iar daca a hotarat sa ni-l mai lase, il va lasa!” Avea deci deplina incredere in Pronia Divina. Cu toate acestea, diagnosticul, atat al laboratoarelor de aici, cat si al celor din Europa, era acelasi: cancer, si inca in forma foarte grava. Boala incurabila, din punct de vedere omenesc. Insa, mai presus decat stiinta medicala omeneasca lucreaza Iubitorul de oameni Dumnezeu, prin mijlocirea sfintilor  Sai. Ma rugam neincetat la Dumnezeu, cerand in acelasi timp, protectia Sfantului Nectarie.
   In ianuarie 1983, insotit de Mitropolitul de atunci de Noua Smirna, fericitul intru pomenire Hrisostom, am fost internat in Spitalul Memorial de la New York. Operatia era programata pentru luni dimineata. Duminica ma impartasisem si eram pregatit pentru orice avea sa se intample. In limp ce eram transportat spre sala de operatie, mitropolitul Hrisostom mi-a pus in mana o mica iconita a Sfantului Nectarie. Tulburat, m-am rugat inca odata catre sfantul meu protector, cerand dumnezeiasca lui ingrijire. In acelasi timp, i-am fagaduit ca daca ma va vindeca, voi sluji in amintirea sa la Sfantul Altar al Bisericii sale din Eghina. Operatia a durat opt ore si jumatate! Cand m-am trezit, chirurgul mi-a spus: “In timp ce va aflati in sala de tratament, nu mai aveam nici o speranta pentru dumneavoastra; se pare insa ca acolo sus, in cer, aveti multi prieteni!”
    Multumeam neincetat Maicii Domnului, a carei icoana o aveam asezata deasupra patului de spital (pe care mi-o adusese Arhiepiscopul de atunci al Americii, Jacob, care ma vizita in fiecare zi) si bineinteles, protectorului meu, Sfantului Nectarie. Nu incetam sa il rog pentru deplina mea insanatosire. Timp de trei ani, dupa operatie, nu am putut sa mananc nimic, nici sa beau macar o gura de apa. Eram hranit artificial. Nu mi-am pierdut insa nici a clipa credinta in Dumnezeu si speranta in Sfantul Nectarie.
    Si minunea s-a petrecut! Rugaciunea fierbinte a tuturor, insotita de credinta puternica, au dus la insanatosirea mea deplina. S-au dezmintit astfel toate prognozele stiintei omenesti : « Unde vrea Dumnezeu, se biruieste randuiala firii ».
    Ma simt obligat sa amintesc aici ca neincetatele rugaciuni catre Dumnezeu pentru mine si catre Sfantul Nectarie a inaltat si cuviosul parinte Nectarie Vitalis. El este acela care, mai tarziu, dupa insanatosirea mea, a facut si simbolul de aur, dedicat icoanei Sfantului Nectarie, in amintirea acestei minuni.
      Cand dupa trei ani de zile m-am intalnit din nou cu Arhiepiscopul Jacob, mi-a spus: « Bine-ai venit, cel cu care s-a petrecut minunea lui Dumnezeu !».
      As dori sa mai amintesc si urmatorul lucru. Acolo, la spitalul Memorial din America, am cunoscut mai multe persoane bolnave de cancer, care credeau puternic in Dumnezeu si care ulterior s-au vindecat. O doamna de la Atena, pe care n-am s-o uit niciodata, era si ea internata. La un moment dat am vazut-o tinand in mana icoana Sfantului  Nectarie zicand: “Stiu ca am cancer, dar sfantul nu ma va lasa sa mor, pentru ca am copii de crescut... !”. Vedeti cat de adanca era credinta ei! Cand mai tarziu m-am dus si am slujit la manastirea Sfantului Nectarie in Eghina, am fost placut surprins sa o vad printre credinciosii aflati in biserica. Venise si ea sa multumeasca sfantului pentru marea minune pe care o savarsise cu ea.
      Credinta ne izbaveste. Dumnezeu se milostiveste, atunci cand gaseste macar si un pic de credinta in sufletul nostru. Slavit sa fie in vecii vecilor! Recunostinta mea fata de Sfantul Nectarie este nemarginita. Ii sunt dator, pentru dragostea sa pentru mine, cat timp voi mai trai pe acest pamant!
      Deplin sanatos, Mitropolitul Agatanghel nu inceteaza sa marturiseasca tuturor despre minunea petrecuta cu dânsul si poarta neincetat cu sine icoana Sfantului Nectarie.

           O... minune este multimea minunilor faptuite de Parintele nostru teofor. Sunt atat de multe ,,semnele” – vindecarile bolilor si suferintelor socotite cu neputinta de tamaduit, slabanogii ridicati de pe patul lor, mortii intorsi din moarte -, sunt atat de multe aparitiile sfantului ,,in trezie si in somn”, sunt atat de multi demonii alungati din sufletele creaturilor lui Dumnezeu, atat inainte de adormirea sa in Hristos, cat mai cu seama dupa adormire, incat se naste o multime de intrebari, pe care in chip cucernic ni le punem. De care din ele sa ne aducem aminte mai intai? Sa ne amintim cum a scapat printr-o minune de la naufragiu ? De cuvantul sau catre ucenica: ,,lasa loc si pentru mormant”? De impietrirea sarpelui, de prada bogata a pescarilor, de aflarea apei acolo unde nu spera nimeni, de deschiderea si revarsarea cerului peste Egina cea insetata care timp de doi ani si jumatate nu cunoscuse ploaia, de scoaterea acelui copil al Eginei de sub puterea duhului pitonicesc? Toate acestea sunt minuni savarsite in timpul vietii, despre care povesteste preanevoitorul monah cretan Abimelec in cartea sa.
       Si cele de dupa moarte, incepand in spital cu tamaduirea paraliticului de langa patul sau, peste care au pus flanelul sfantului? Pastrarea trupului sau intact timp de 20 de ani, izvorarea mirului din sfantul sau trup ca boabele de roua, buna mireasma mai presus de fire, care nu s-a imputinat niciodata ! Si multe altele nenumarate , minuni ce se vor mai petrece in fiecare zi! Si multe altele ramase nescrise si nestiute, care sunt si cele mai multe.
       De aceea, cu ajutorul dumneavoastra, haideti sa redam lumii intregi faptele, intamplarile, minunile in care ati simtit harul si "lucrarea" Sfantului Nectarie, marele facator de minuni.
       Rog pe aceasta cale pe toti cei care au beneficiat de ajutorul Sfantului, sa scrie marturiile lor pe adresa de email: minuni@sfantulnectarie.ro, sau sa completeze formularul de mai jos , urmand ca in maximum 24 de ore acestea sa fie publicate aici.
          Doamne ajuta !

Furnica Raluca, 17-01-2010
        Ma numesc Raluca, sunt din Brasov, si as dori, prin intermediul site-ului, sa impartasesc cititorilor dvs. experienta mea vis-a vis de ceea ce inseamna Rugaciunea si puterea Ei. La inceputul anului trecut am descoperit un Sfant, un dar lasat oamenilor de catre Dumnezeu: pe Sfantul Ierarh Nectarie. Am aflat despre minunile pe care le face, daca ne indreptam cu credinta spre Dansul. Asa incat, m-am interesat unde se afla moastele sale in Romania, si iata-ne pe mine si sotul meu, luna de luna la Manastirea Radu-Voda din Bucuresti. Nu va pot descrie in cuvinte starea de bine pe care am trait-o in timpul primei slujbe de la Radu-Voda, manastire ce adaposteste Sfintele Moaste ale Sf. Ierarh Nectarie! Ne-am straduit sa ajungem macar o data pe luna la Sfant, unde ne-am rugat, zicem noi, dupa puterile si inima noastra.
    Intentia noastra era sa ne rugam pentru ca sa fim binecuvantati cu un copil, dupa pierderea prealabila a unei sarcini. Dar, raspunsul la rugaciunile noastre nu s-a concretizat in a ramane eu insarcinata, ci, urmare a unor dureri puternice de picioare, tatal meu a ajuns la spital, la Urgente. Dupa analize si consultatii, fara nici o legatura cu durerea atroce de picioare, doctorii i-au descoperit o tumoare la rinichiul stang. Acest diagnostic a cazut ca un traznet asupra noastra, stiindu-l un om in general sanatos, si o veste groaznica la numai doi ani de cand o piedusem pe mama, la doar 52 de ani. Nauciti, am plecat la Bucuresti unde i-a fost extirpata tumoarea, cu tot cu rinichi. Vreau sa va spun ca in Brasov, cea mai optimista parere era un stadiul 2. Acum intervine puterea Rugaciunii si mana Domnului nostru Isus Hristos. Nu va pot spune ce a insemnat perioada petrecuta cu tatal meu la Bucuresti.
     Dar am staruit dupa puterile mele in rugaciune, si am incercat pe cat posibil sa ma fac ascultata de Sfinti si de Maica Domnului. Am citit Acatiste ale Sfintilor Nicolae, Spiridon, Pantelimon, Nectarie, ale Sfintei Mucenite Filoftea. Seara, Paraclisul Maicii Domnului era medicamentul pentru sufletul meu intristat. Si am rostit toate aceste rugaciuni cu credinta ca Sfintii sunt in fata mea si se indura de lacrimile mele. Mi-a spus odata inteleptul parinte Teofil de la Sambata sa incerc sa nu-l mai vad pe bunul Dumnezeu ca pe un sponsor, de la care ceri doar cand ai nevoie, ci sa-l cautam si atunci cand nu suntem la stramtoarea bolilor sau a necazurilor. Am incercat deci sa ma rog cu sufletul, curat, cu lacrimi de pocainta, si mai ales, fara sa ma mai intreb intruna "de ce eu?" , asa cum facusem cand am pierdut-o pe mama. Dupa ce am luat rezultatul biopsiei, am trait un alt moment inaltator: boala era stadiul 1, nici 2 si nici 3 cum ni se spusese initial. Si asta pentru ca , cred eu, Dumnezeu si Sfintii Sai mai au "niscaiva" planuri legate de mantuirea mea. Ca o concluzie, fara ca sa ne rugam Sfantului Nectarie, sunt convinsa ca nu am fi descoperit boala tatalui decat cand ar fi fost prea tarziu.
     Si datorita marii milostiviri a Sfantului Dumnezeu si a Maicii Domnului, diagnosticele medicilor au fost " usor" contrazise. Rugati-va toti cei care sunteti in necaz, sincer si fara inversunare, si Dumnezeu va raspunde intr-un fel sau altul rugaciunilor voastre. Dumnezeu si Sfantul Ierarh Nectarie sa ajute la toata lumea aflata in nevoie!

Andra, 14-02-2010

     Sfantul Nectarie este sfantul drag inimii mele. De cand am inceput sa citesc acatistului Sfantului Nectarie am simtit ajutorul lui. L-am rugat pe Sfantul Nectarie sa-mi aduca iubirea inapoi si asa s-a intamplat, chiar pe 9 noiembrie ne-am regasit. Acatistul Sfantului Nectarie imi aduce bucurie, liniste in suflet si speranta ca tot ce imi doresc se va realiza si ca voi avea familia pe care mi-o doresc atat de mult impreuna cu persoana iubita. Ma rog in continuare Sfantului Nectarie sa-mi dea ajutorul lui, sa-mi primeasca si sa-mi asculte rugaciunile. Rugati-va Sfantului Nectarie, marele facator de minuni!

Adela, 25-02-2010
      Doresc sa ii multumesc cu adanca recunostinta Sfantului Nectarie si smerenie pentru ajutorul primit, intr-un moment disperat, limita. A devenit Sfatuitorul meu, ocrotitorul meu, bunul meu prieten. Uitandu-ma in urma, realizez interventia divina prin Sfantul Nectarie asupra vietii mele. Si stiu ca ma ghida si ajuta pentru vindecare si asezarea vietii mele si a familiei mele in lumina si pacea lui Dumnezeu. Ii multumesc din suflet Sfantului Nectarie.

Teodora-Ecaterina, 06-03-2010
             Si pe mine m-a ajutat Sf. Nectarie in mai multe situatii si in destule ocazii. De pilda, intr-o zi de oct. 2009, pe cand alergam, m-am impiedicat si am cazut cu ambii genunchi exact in niste pietre ascutite ascunse in iarba. Desi genunchii mei devenisera f. rapid 2 rani deschise si supurande, nu am dat importanta, si le tot ungeam cu niste crema antiseptica, puneam pudra de talc si plasturi/pansament, chiar si frunze de varza, crezand ca se vor inchide, vindecandu-se 'de la sine', in curand. Insa pe zi ce trecea, ranile respective nu doar ca nu se inchideau, dar deveneau, cu o repeziciune alarmanta si ingrijoratoare pt. mine, din ce in ce mai dureroase, atat la exterior, cat si in interior, la nivelul meniscului etc, incat abia daca mai puteam sa merg, sa ma deplasez, iar durerile se accentuau pe timpul noptii, chinuindu-ma aproape insuportabil (se resimteau cu intensitate). Incepusem sa-mi fac griji ca s-ar fi putut transforma in cangrena sau alte complicatii mai grave. Apoi am ajuns la man. Radu-Voda, din Bucuresti, unde, timp de o saptamana sau 2 (nici nu aveam atunci prea mult timp la dispozitie, iar pe cel pe care-l aveam incercam sa-l folosesc mergand pe la cat mai multe bis. si participand la cat mai multe slujbe posibil, in rugaciune si post), am participat la cateva slujbe (acolo, dar si pe la alte bis. din zona, caci sunt mai multe, si destule sau majoritatea dintre ele, au si moastele altor Sfinti), (cred ca am apucat sa ma si spovedesc, tot la Radu-Voda), m-am inchinat si rugat la racla cu particele din moastele Sf. Nectarie, si de unde am primit si o mica sticluta cu putin untdelemn sfintit din candela ce arde deasupra raclei.
      Dupa cateva nopti in care mi-am tot uns genunchii (de cateva ori, in mod repetat, inainte de culcare), in forma de Cruce, cu acel ulei sfintit, ranile s-au inchis si stratul de piele s-a regenerat, iar durerile care ma chinuisera au disparut cu desavarsire, in mod miraculos. Si in alte situatii mi-a mai ajutat mie Sf. Nectarie, de ex. la examene si la unele cursuri, cu scoala in general, dar si cu altele (unele mici ajutoare banesti neasteptate cand eram la nevoie; sau depasirea unor obstacole; m-a aparat si de vrajmasi etc). Pt. tot ajutorul primit, pt. toate binefacerile si purtarea de grija, multumesc nespus de mult (desi, in marea mea nevrednicie si stangacie, niciodata nu voi fi in stare a multumi cum se cuvine), Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, Sf. Nectarie si tuturor Sfintilor si Puterilor Ceresti (Sf. Ingeri) care m-au tot ajutat si mi-au fost alaturi mereu, nelasandu-ma la greu, dar mai ales Bunului Dumnezeu, Preasfintei Treimi, Care lucreaza prin Sfintii Sai.


Florian Pistritu, 08-03-2010
       In urma cu cateva zile am fost la cumnata mea Viorica, insarcinata in luna a 3-a. Si am aflat cu durere ca avea probleme cu sarcina. Era programata pentru vineri la doctor. Avea probleme cu mentinerea sarcinii, avand colul semideschis si scurtat. Trebuia sa i se faca cerclaj. Mi s-a facut mila de ea, de faptul ca putea pierde sarcina si am zis sa ma rog si eu Sfantului Ierarh Nectarie sa o ajute, sa ii inchida colul ca sa duca sarcina la bun sfarsit. Astazi, cand au fost la spital pentru internare, i s-a mai facut o ecografie. Insa de data asta totul era schimbat. Colul era inchis si de lungime normala. Sfantul Ierarh Nectarie a facut si de data asta o minune. A ajutat o femeie insarcinata ca sa poata duce la bun sfarsit sarcina.
SLAVA DOMNULUI !

Stela, 14-03-2010
       Doresc sa impartasesc tuturor celor care citesc acest site si nu numai, o minune a Sf. Nectarie, care s-a intamplat anul trecut pe data de 9 Nov 2009 de ziua Sf. Nectarie, in familia noastra. La inceputul anului 2009, printr-o intamplare am avut ocazia sa-l cunosc si sa citesc viata si minunile Sf. Nectarie prin indemnul surorii mele. Am o mare evlavie fata de Sf. Nectarie, il iubesc si il consider unul dintre prietenii mei spirituali, si nu numai fata de el, ci fata de toti sfintii pe care i-am descoperit pana in prezent: Sf. Nicolae, Sf. Mina, etc. Sora mea s-a rugat Sf. Nectarie pentru ca fetita ei sa-si gaseasca un job mai bun decat cel pe care il avea, iar de ziua Sf. Nectarie fetita ei a primit un telefon de la compania la care  avusese un interviu, ca a fost acceptata. Nepoata si sora mea sunt fericite ca Sf. Nectarie le-a ascultat rugaciunea.
Slava Domnului !!!George si Maria, 14-03-2010

Ana Maria Axinte, 19-03-2010
      Sfantul Nectarie a intrat in familia mea acum cativa ani cu ocazia faptului ca trebuia sa realizez pentru facultate o icoana a Sfantului. Nu stiam cine este si de aceea la indemnul maestrului meu am cautat sa gasesc cate ceva pe internet despre el. Ceea ce m-a marcat cel mai mult a fost povestirea cu Sfantul Nectarie cand era mic si neavand cele de trebuinta i-a scris Domnului Iisus Hristos. Aceasta istorisire i-am citit-o si maestrului meu si astfel am reusit sa facem icoana Sfantului nostru drag. Am ramas cu dragostea fata de Sfantul intrucat o colega mi-a daruit o carte cu viata si minunile Bunicutului. Si astfel au trecut zilele si am ajuns in ultimul an de facultate cand trebuia sa restaurez o icoana imparateasca pentru licenta si in paralel trebuia sa merg la practica pedagogica pentru a deveni profesor de desen. Toate bune pana intr-o zi cand m-am intors de la practica pedagogica, zi de post in postul Craciunului, nemancand mai nimic si band multa cafea si de asemenea o pastila de dureri si de asemenea vorbind la telefon cu o persoana care nu stiu ce duh avea, cand mi s-a facut rau atat de tare incat am crezut ca mor. Am chemat salvarea dar nu a venit. Pot spune ca am fost in pragul mortii. Numai cine a trecut prin astfel de stari poate sa inteleaga. Nu m-am mai putut duce la facultate, lucrarile au ramas in urma, nu mai stiam daca voi mai da licenta, oameni rai erau care ma descurajau. Am apelat la sfantul Nectarie, citind din cartea sa si citindu-i acatistul si paraclisul. Incet incet parca imi reveneam dar mereu cand spuneam ca sunt bine imi revenea starea de rau. Am ajuns la Biserica din Alexandru din Iasi unde au fost aduse moaste ale Sfantului si o parte din vesmantul unui alt Sfant iubit, fratele meu ii zic, Sfantul Ioan Rusul. Ajungand la Biserica cu mama mea am cerut mir de la Sfant si am primit prin pronia divina o cutiuta cu mir si aghiazma care initial am crezut ca sunt de la Sfantul Nectarie dar dupa aceea am aflat ca sunt al Sfantului Ioan Rusul care a vrut sa intre in viata noastra. Astazi la intrarea in Biserica din Iasi au fost facute 2 mozaicuri: ale Sfantului Nectarie pe o parte si de cealalta parte ale Sfantului Ioan Rusul. Dupa cum spuneam, m-am dat cu mir pe frunte si mai ales in zona stomacului caci se pare ca de acolo imi era problema ceva legat de un ulcer, si astazi va pot spune ca sunt alaturi de Bunicutul si Fratele meu si ma rog mult la ei sa nu ma lase.
      In prezent termin masterul la pictura bisericeasca, pictez icoane si cu ajutorul lui Dumnezeu , al Maicii Domnului si mai ales al Sfantului Nectarie si al tuturor sfintilor nadajduiesc sa imi deschid un atelier de pictura si sa imi intemeiez o familie cu o persoana care sper sa o trimita tot Sfantul Nectarie, Bunicutul meu drag.
      Inca o data multumesc Bunului Dumnezeu si Maicii Domnului dar si tuturor Sfintilor si mai ales Sfantului Nectarie ca imi este alaturi.

Gheorghita Marius Ionut, 31-03-2010
       Acum ceva timp am suferit de anxietate. Toate bune si frumoase, am luat medicamente apoi m-am decis sa nu mai iau, caci citisem undeva ca pot provoca dependenta. Dupa ce am incetat administrarea lor, am trecut printr-o perioada mai dificila, apoi am fost sa fac o radiografie la plamani pentru ca simteam ca ceva nu este in regula cu mine. Am facut prima radiografie, nu s-a observat ca as avea pneumonie, dupa nici o saptamana fiind nevoit sa fac alta. Dupa aceasta a doua am inceput sa imi simt mana si piciorul stang amortite ori sa ma doara foarte tare. In ultima vreme am mers mai des la biserica, m-am rugat si am inceput sa ma calmez, dar durerea tot nu inceta asa ca am decis sa merg la Manastirea Radu Voda sa ma rog Sfantului Nectarie, am luat si niste ulei de acolo-- m-am uns cu el-- si durerile s-au ameliorat... pe viitor probabil ca voi mai suferi dar cu rugaciune si iubire de Dumnezeu voi reusi sa trec peste aceasta perioada. Sfantul Nectarie fie laudat pt bunatatea lui, trebuie doar sa ne rugam cu sufletul si cu inima si el ne va ajuta, iar noi trebuie sa ii rasplatim prin rugaciuni. Dumnezeu sa ne ajute prin ajutorul Sfintilor!

Ana Maria Axinte, 03-04-2010
      Din nou isi arata Sfantul Nectarie mijlocirea cu noi putini credinciosii. Acum cateva zile am aflat ca unchiul meu este grav bolnav in spital la terapie intensiva, dupa ce a fost in coma. Cand am fost cu mama la el, abia daca deschidea ochii fiind tot plin de aparate si furtune. Am aflat ca i-au cedat rinichii si plamanii. Peste tot in jur era deznadejde, o fata tocmai murise, iar noi ne asteptam ca unchiul meu Petru sa moara asa cum, cu cativa ani in urma murise si alt unchi al meu tot in spital. L-a intrebat mama pe unchiul meu daca vrea preotul ca sa se spovedeasca iar el a dat din cap ca da. Eu i-am dat mamei o iconita cu Sfantul Nectarie si mir luat de la Biserica Sfantului Nectarie din Iasi, Alexandru. Asa, in starea lui de inconstienta, l-a dat cu mir si i-a pus iconita langa el. Cand il dadea cu mir, o alta bolnava de la terapie intensiva a cerut sa fie si ea data cu mir, si astazi, cand a fost mama din nou la unchiul, bolnava nu mai era acolo pentru ca se facuse bine. Si unchiul meu s-a facut mai bine dupa ce a venit si preotul spitalului si i-a citit o rugaciune, care vazand iconita cu Sfantul Nectarie ne-a spus sa facem acatistul Sfantului. Facand asta am aflat inca o data ca Sfantul Nectarie ne este aproape si ne aude orice rugaciune si nu se scarbeste de nimeni indiferent de cat de putina credinta avem si de cate pacate avem.
     Multumesc Doamne, Maicuta Sfanta, Sfinte Nectarie si tuturor Sfintilor pentru ca nu ne-a lasat si nu ne va lasa niciodata. Trebuie sa ne revenim din starea de tulburare in care ne aflam si sa revenim la starea de har pe care am parasit-o, la Tatal ceresc si sa fim desavarsiti precum Tatal nostru Cel Ceresc Desavarsit Este.

Buzila Loredana-Mihaela, 08-04-2010
      Buna, sunt Loredana, am aflat de Sfantul Nectarie de pe internet, cautand fel si fel de tratamente, minuni, pentru a ramane insarcinata. In data de 08-02-2010 cineva mi l-a scos in cale si de atunci citesc rugaciunea sau Acatistul Sfantului Nectarie. Ma rog sa ne ajute intru Dumnezeu, sa ne daruiasca un copil frumos si sanatos, sa-l crestem in credinta Lui Dumnezeu, sotul meu sa fie sanatos, sa aiba parte de job-ul unde este –- l-a gasit foarte greu -- a fost sunat pentru job chiar in ziua in care eu am aflat de acest Sfant. M-a ajutat sa-mi iau toate examenele din aceasta sesiune. Ma mai rog pentru familia mea, ca tatal meu sa fie mai bun, mai intelegator, ca parintii mei sa se simta mai bine, sa mai slabeasca, pentru fratele meu, cumnata mea si pentru nepotul meu, pentru parintii sotului meu, pentru matusa mea, sotul ei, copii lor, pentru fratele mamei, pentru nasii nostri (sa le daruiasca Dumnezeu si lor un copil), pentru nasii parintilor mei si pentru fiica lor (sa-si intemeieze o familie), pentru verisoara mea si pentru toti cunoscutii si necunoscutii, sa ii ajute Sfantul Nectarie pe toti cu ajutorul Lui Dumnezeu.

Stela, 10-04-2010
      Vreau sa va incurajez si sa va spun tuturor celor care va ocupati de acest site, ca aproape in fiecare zi intru si citesc noile minuni ale Sf. Nectarie care apar de la credinciosi necunoscuti si care ma intaresc pe zi ce trece si mai mult. Printre acestea doresc sa va impartasesc o minune a Sf. Nectarie pe care am trait-o si o traiesc de ceva vreme. M-am rugat Sf. Nectarie sa-mi gasesc un job mai bun decat cel pe care il aveam, iar Sf. Nectarie mi-a ascultat rugaciunea. Vorbeam singura in casa, nu imi venea sa cred ca este adevarat ce mi se intampla. Multumesc din toata inima Sf. Nectarie ca mi-a ascultat rugaciunea si s-a rugat Domnului Iisus Hristos pentru mine, pacatoasa.

Maria Magdalena, 19-04-2010
      Buna ziua, ma numesc Maria si sunt de 6 ani in Spania, si din lipsa de biserica am inceput sa caut prin internet rugaciuni si asa am aflat de Sf. Nectarie si de minunile sale. Am cumparat o carte cu viata si minunile Sale si am capatat mare incredere in acest Sfant minunat. Acum 2 ani, cumnatul meu a descoperit ca are cancer de pancreas, el nu prea credea in Dumnezeu si nici la biserica nu mergea, traia cu sora mea de multi ani fara a fi cununati la biserica; dar odata cu inceputul bolii a inceput sa mearga la manastiri. Eu auzind de boala lui, am sunat-o pe sora mea si i-am povestit de Sf. Nectarie si de minunile lui. A inceput cumnatul sa citeasca acatistul Sfantului si avea o iconita care o purta cu el mereu. Dupa un lung chin, cumnatul( Dumnezeu sa-l ierte)  a trecut la cele vesnice in spital, si a murit cu icoana Sf. Nectarie in mana. In rugaciunea Sfantului spune: "Nu cunoastem nici o boala careia tu sa nu ii poti aduce tamaduire, daca tamaduirea este spre m창ntuirea celor ce se roaga tie. Dar mai mult decat atat, nu numai ca ai tamaduit boli despre care doctorii ziceau ca nu pot fi tamaduite, ci si pe multi bolnavi i-ai ajutat a se intari in credinta si in rabdare, si sa ia plata de la Dumnezeu pentru osteneala lor. Si acestia, fara sa primeasca tamaduirea trupeasca, au primit tamaduirea sufleteasca si i-au multumit Domnului ca prin ghimpele bolii au fost adusi de la iubirea acestei lumi la iubirea celor sfinte, de la calea cea larga a patimilor la calea cea ingusta a mantuirii".
Eu am credinta ca, cumnatului i-au fost de ajutor rugaciunile catre Sfantul Nectarie pt. a se mantui sufleteste.
      O alta minune pt. mine a fost cu copilul meu Valentin, el are constipatie cronica, si cu tot ce i-am dat nu reusea sa faca nimic, de fiecare data cand mergea la baie eu ma asezam in genunchi si citeam rugaciunea Sfantului Nectarie si nu dura mult si facea. Acum o saptamana s-a repetat povestea, dar de data aceasta a fost nevoie sa fie internat in spital pt. ca nu mai facuse de foarte mult timp, aproape o luna.  A fost nevoit sa i se faca clisma si nu va pot explica durerea ce o avea. Eu mai tot timpul ii spuneam sa se roage la Sfantul Nectarie pt. ca e de mare ajutor. In acea zi, dupa clisma, a intrat la baie si s-a rugat Sfantului si mare a fost minunea pt. ca a facut foarte, foarte mult, imediat si cu putin efort. Eu am simtit ca a fost ajutorul Sfantului Nectarie. Am uitat sa va zic, dar in timp ce era baietelul la baie si se chinuia, eu am luat cartea cu viata si minunile Sfantului si cand am vrut sa citesc acatistul mi s-a deschis la un pasaj dintr-o minune unde spunea ca o anumita credincioasa a promis Sfantului ca daca o ajuta in problema ei, o sa publice minunea, asa incat citind aceasta, am facut si eu o promisiune dragului meu Sfant Nectarie, cum ca o sa public micuta noastra minune. Cu credinta se poate trece peste toate. Doamne ajuta !

Stela, 20-04-2010
       Si pe mine m-a ajutat Sf. Nectarie. Poate pare neinsemnat pentru altii, dar pentru mine a insemnat foarte mult. In cateva cuvinte o sa spun si eu povestioara mea. Am fost data in somaj din luna noiembrie a anului trecut. Am trecut atunci printr-o depresie destul de urata; e foarte greu sa te opresti deodata sa mai pleci dimineata de acasa acolo unde stii ca-ti castigi painea. Cu multa credinta si rugaciuni am trecut si da asta. In luna ianuarie cineva mi-a spus ca se fac inscrieri pentru diferite cursuri de calificare. M-am dus imediat la Directia Muncii si am facut o cerere, ramanand in asteptare. A trecu o luna, au trecut doua si speranta mea se naruia. Intr-o zi mi-am adus aminte ca in geanta purtam carticica cu Acatistul Sf. Nectarie. Am inceput atunci sa ma rog; citeam intai Paraclisul Maicii domnuluI apoi Acatistul Sf. Nectarie si alte rugaciuni, iar minunea n-a intarziat sa apara. Acum, dupa aproape trei luni m-au sunat de la Directia Muncii si mi-au zis sa duc repede actele. Azi a fost prima zi de cursuri si o speranta la un nou drum in viata. Nu voi inceta sa multumesc Domnului Iisus Hristos, Maicii Domnului si Sf. Nectarie care m-au ajutat. Rugati-va cu credinta si smerenie, multumiti Domnului si nu veti fi uitati.       
   Multa sanatate si numai bine va doresc.

Ciobanu Andrei, 20-04-2010
andreiciobanu1984@yahoo.com
       Dragii mei,
       Numele meu este Ciobanu Andrei, am 25 de ani si sunt din IASI. In cele ce urmeaza, doresc sa va marturisesc minunile pe care le-a savarsit Sfantul Ierarh Nectarie cu voia Domnului asupra mea, a pacatosului. Totul a inceput in anul 2006, cand am fost diagnosticat cu Hepatita cu Virus C. Pe vremea aceea nu stiam ce inseamna aceasta boala, dar cu timpul, Domnul m-a luminat si mi-a aratat pe ce cale trebuie sa merg. In luna iunie 2008 am inceput tratamentul, cu ajutorul Domnului, tratament care s-a intins pe durata a 65 de saptamani. Desi sunt foarte pacatos si nu merg in fiece Duminica la Sfanta Liturghie, Bunul Dumnezeu nu m-a trecut pe mine nevrednicul cu vederea, si m-a ajutat. Asa se face, ca prin voia Domnului, anul trecut am aflat despre Sfantul Ierarh Nectarie si de faptul ca Sfantul este grabnic tamaduitor si vindecator al celor bolnavi. Desi nu locuiesc decat la 10 minute de Sfanta Biserica in care se afla o particica din Sfintele Moaste ale Sfantului, pana anul trecut nu stiam mai nimic despre viata sau minunile savarsite de Sfantul Ierarh Nectarie. Asa a oranduit Domnul si asa a vrut Sfantul sa il cunosc si sa il descopar.
      In luna Ianuarie - Februarie 2009 am aflat despre Sfantul Ierarh Nectarie si de faptul ca Sfantul tamaduieste si vindeca bolnavii de cele mai grele boli, cu ajutorul Domnului. Apoi am citit cateva marturii ale unor persoane care au primit ajutor prin rugaciuni de la Sfantul. Si asa Sfantul Nectarie a "intrat" in viata mea. Am inceput sa merg la aceasta Biserica minunata in care se afla o particica din Sfintele Moaste ale Sfantului, din Iasi, am inceput sa citesc carti despre viata si minunile savarsite de Sfantul Nectarie si sa rostesc, desi nu zilnic, Acatistul Sfantului. Eram intr-o perioada mai putin buna, tratamentul era din ce in ce mai greu de suportat, imi era tot timpul teama, dar prin rugaciuni, Sfantul Nectarie m-a intarit. In aceasta perioada am mers si la Manastirea Radu-Voda din Bucuresti la slujba Sfantului Maslu, si m-am rugat la moastele Sfantului Ierarh Nectarie.
      Apoi, am aflat ca trebuie sa cumpar niste medicamente, care in mod normal erau foarte, foarte scumpe. O cutie de pastile erau 2000 RON (20 000 000 lei vechi) iar o injectie 1000 RON (10 000 000 lei vechi), iar eu pe luna aveam nevoie de un flacon de pastile si de 4 injectii, deci aproximativ 6000 RON, ceea ce era mult peste posibilitatile familiei mele. Provin dintr-o familie modesta, iar acesti banuti erau foarte multi. Desi eram si sunt foarte pacatos, prin rugaciuni si prin citirea Acatistului Sfantului Ierarh Nectarie, prin rugaciuni la Sfanta Racla in care se afla Sfintele Moaste ale Cuvioasei Parascheva, la Moastele Sfantului Nectarie si cu ajutorul Maicutei Domnului, am primit un ajutor extraordinar. Pastilele, care mai ieri erau 2000 RON, s-au ieftinit la putin sub 700 RON. Desi am fost partas la aceasta minune, tot eram speriat, tot eram ingandurat, si nu stiam cum si de unde sa luam suma imensa de banuti de care aveam nevoie. Ne trebuiau 4700 RON pe luna, timp de 6 luni. Aproximativ 300 000 000 lei. Ceea ce era si este foarte mult pentru posibilitatile familiei mele. Prietena mea mi-a fost alaturi si este in continuare alaturi de mine. Am apelat si la rude, dar din pacate, nu am reusit sa strangem decat 80 000 000. Asa ca am cumparat pastilutele, dar mai ramaneau injectiile, 24 de injectii insemnand 240 000 000 lei. Apoi mama mea a plecat in strainatate, dar si acolo a fost greu pentru ca nu gasea de munca, iar noi aveam nevoie de o suma mare de bani intr-un timp scurt. Ne-am rugat la Sfantul Ierarh Nectarie ca sa o ajute si pe mama sa isi gaseasca un loc de munca, deoarece stiam ca Sfantul ajuta persoanele care isi cauta un loc de munca si care se roaga la el sa isi gaseasca de lucru, si exact in ziua cand voiam sa ii fac rezervare mamei mele ca sa se intoarca acasa in Romania --deoarece avea deja 1-2 luni cred, de cand era acolo-- si nu gasise nimic de munca, exact in acea zi a gasit o familie unde sa lucreze.
       Mare este Dumnezeu !
      Trebuie sa recunosc, ca desi am vazut ca Sfantul Ierarh Nectarie ma ajuta, tot eram speriat, eram ingandurat si nu stiam de unde vor lua acesti bani. Dar Sfantul Ierarh Nectarie nu ne-a lasat la greu . M-am rugat cum m-am priceput eu, nevrednicul, si ajutorul nu a incetat sa apara. Sora prietenei mele este plecata in strainatate si ne-a ajutat si ea cu o parte din banuti, si mai mult decat atat, am gasit si injectiile sa le cumpar la jumatate de pret !! Asa ca am cumparat toate injectiile si toate pastilutele si am continuat tratamentul timp de 65 de saptamani. Dumnezeu m-a intarit, prin rugaciunile Sfintei Maicute Maria, a Sfantului Nectarie, a Sfintei Cuvioase Parascheva si a tuturor Sfintilor si am trecut cu bine peste tratament, pe care l-am terminat in luna Octombrie. La 5 saptamani de la terminarea tratamentului, in luna Decembrie, analizele aratau ca virusul nu mai este prezent in organism. Cu ajutorul Domnului, a Maicutei Domnului, a Sfintei Parascheva, a Sfantului Ierarh Nectarie si a tuturor Sfintilor sper sa raman asa, sanatos pentru toata viata.
      Acum vad viata cu alti ochi, am alte perspective, doresc sa imi intemeiez o familie. Si toate acestea le datorez Bunului Dumnezeu, Sfintei Maicute Maria, Sfantului Ierarh Nectarie si tuturor Sfintilor. Simt ca am renascut, ca mi s-a dat o noua sansa la viata. Ma rog Domnului sa imi arate calea cea dreapta si sa ma calauzeasca pe drumul cel bun, si sa apreciez sanatatea asa cum se cuvine, pentru ca e darul cel mai de pret pe care ni l-a dat Domnul, dupa parerea mea. Desi sunt foarte pacatos, simt ca Sfantul Ierarh Nectarie a fost si este alaturi de mine si se roaga cu rugaciunile lui cele pline de dragoste si cele sfinte impreuna cu toti Sfintii, Sfintei Maicute Maria si Bunului Dumnezeu pentru iertarea pacatelor mele, ale pacatosului, pentru sanatatea mea si pentru ajutorul meu in problemele de zi cu zi.
     De aceea vreau sa multumesc Sfantului Ierarh Nectarie deoarece nu m-a trecut pe mine, pacatosul si nevrednicul cu vederea, ci m-a ajutat si a facut minuni cu voia Domnului asupra mea si m-a tamaduit de boala de care sufeream, redandu-mi ce am avut eu mai de pret, numai ca nu stiam sa apreciez acest dar Dumnezeiesc asa cum se cuvine, si anume SANATATEA ! Cand faceam tratamentul, am facut o promisiune Sfantului Ierarh Nectarie, si anume, am promis Sfantului ca daca ma va tamadui si pe mine pacatosul si nevrednicul rob de boala de care am suferit, voi spune si altor persoane despre ajutorul primit de la Sfantul Ierarh Nectarie si despre vindecarea mea prin rugaciunile Sfantului si tuturor Sfintilor catre Sfanta Maicuta Maria si catre Bunul Dumnezeu.
     Mare este Bunul Dumnezeu si pe toti ne ajuta. Cei care puteti, va sfatuiesc din toata inima sa mergeti la Sfanta Manastire Radu Voda din Bucuresti, sa va rugati la Sfintele Moaste ale Sfantului Ierarh Nectarie si sa rugati un preot sa va dea putin ulei de la Sfanta Candela, si sa cititi sfantul Acatist al Sfantului Ierarh Nectarie.
     De asemenea, pentru cei care sunteti din provincie si nu puteti ajunge, dar doriti o iconita cu Sfantul, va rog mult sa imi trimiteti pe privat adresa dvs. si va voi trimite eu o carticica cu Acatistul si o iconita cu Sfantul Ierarh Nectarie !
Doamne ajuta la toti !

Ionela, 22-04-2010
       L-am descoperit de curand pe Sfantul Ierarh Nectarie, de fapt El a intrat in viata mea cand aveam o mare nevoie de alinare. Am trecut printr-o perioada apasatoare si plina de durere sufleteasca din cauza unor probleme sentimentale pe care le-am avut cu persoana iubita. M-am rugat neincetat lui Dumnezeu, Fecioarei Maria, Sfintei Parascheva, Sfantului Nicolae pentru ca lucrurile sa revina pe fagasul normal, iar eu si persoana iubita sa continuam firul iubirii noastre. Intr-o zi, rasfoind cateva pagini pe internet, am intalnit o pagina in care erau postate multe minuni savarsite de Sfantul Ierarh Nectarie. Am inceput sa le citesc, nu ma saturam, le citeam si parca sufletul imi era invadat se atat speranta si siguranta, ca daca ma voi ruga, voi fi ascultata si eu. Pot spune cu mana pe inima ca dupa ce am citit o mica parte din viata Sfantului Nectarie, chiar in momentul in care am terminat de citit, am fost cautata de iubitul meu (noi nemaivorbindu-ne de ceva timp). Pe moment nu am constientizat ca datorita Sfantului s-a intamplat acest lucru, mai apoi, documentandu-ma si citind mai multe despre Sfantul Nectarie mi-am dat seama ca ce s-a intamplat a fost o minune si pentru mine. De atunci ma rog zilnic Sfantului sa ma ajute si sa-mi fie alaturi, atat mie cat si celor pe care eu ii iubesc. Stiu ca sunt oameni cu probleme mult mai grave decat ale mele, dar chiar si pentru acestea mici probleme care imi intampina uneori viata, Sfantul Nectarie cat si ceilalti Sfinti carora ma rog si le cer ajutorul, ma ajuta neincetat. Ii multumesc din toata inima Sfantului Nectarie pentru ca m-a ajutat de fiecare data cand i-am cerut ajutorul, a fost alaturi de mine si simt ca este si va fi in continuare.
       Rugati-va cu cea mai mare incredere si veti vedea ca ajutorul va veni neincetat si neasteptat de repede.  
       Multumesc pentru tot, Sfinte Nectarie!!!  Doamne ajuta!!!

Cristian, 22-04-2010
       Si eu am trecut prin multe minuni venite de la Sfant: vindecari miraculoase ale unor dureri, o acnee disparuta inexplicabil, examene luate miraculos, o liniste sufleteasca divina si multe alte dorinte indeplinite. Multumesc, Sfantul meu drag.
       Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi !

Vasilica, 29-04-2010
       Vreau si eu sa spun o mica, dar foarte insemnata minune care mi s-a intamplat saptamana trecuta. Sunt in ultimul an la facultate, iar in Vinerea Mare de dinaintea Sfintelor Pasti, nu m-am mai dus la cursuri pentru ca a trebuit sa plec la tara la bunici. In acea zi profesorul de la cursul respectiv a dat la fiecare student cate 2 proiecte de facut, iar eu bineinteles, nefiind prezenta la curs, am ramas fara proiecte, respectivul profesor precizand ca cei care nu au fost prezenti nu mai au posibilitatea de a reface acele 2 proiecte. Am fost foarte suparata pentru ca nu reuseam sa realizez acele 2 proiecte (care insemnau un procent cam mare din nota finala de la sfarsitul anului) si l-am rugat pe Sfantul Nectarie sa reusesc cumva sa fac proiectele. Saptamana trecuta, la respectivul curs a venit alt profesor si cu inima cat un purice m-am dus si l-am intebat: "Domnule profesor, va rog, eu nu am reusit sa ajung data trecuta la curs, nu as putea reface cele 2 proiecte?", la care el mi-a raspuns foarte senin: "Ba da, am sa iti dau eu temele pentru ele ".
       Slava Tie, Sfinte Nectarie pentru ajutorul dat.

Doina Potoroaca, 30-04-2010
        In anul 2004, mama era diagnosticata cu cancer mamar in faza terminala. Din revista FORMULA AS am aflat de sfantul Nectarie. Am cumparat cartea despre viata lui, iar mama a facut acatistul timp de 40 de zile. A venit intr-o sambata dimineata la mine si-a mi-a spus ca a avut un vis: un batran i-a spus ca tot ceea ce a pregatit pentru sotul ei vor fi ale ei. Era vorba despre lucrurile pentru inmormantare, tatal meu fiind paralizat la pat de 8 ani. Acest vis a fost premonitoriu, pentru ca dupa 9 luni mama a murit. A fost dureros pentru ca, intr-adevar, lucrurile pregatite pentru tatal meu, au fost folosite pentru mama mea. Acel batran a fost sfantul Nectarie, care i-a prevestit moartea mamei mele (mama era o fire evlavioasa, mergea de mica la biserica, se spovedea, postea...). Atunci am fost suparata pentru ca sfantul nu a ajutat-o, dar mai tarziu am inteles ca toate rugaciunile se fac cu voia lui Dumnezeu, hotararea Lui fiind sa o ia sus in ceruri. Dumnezeu are lucrarea lui, chiar daca uneori suferim mult, noi cei ce ramanem aici pe pamant.
     Tatal meu traieste si astazi, la cinci ani de la moartea mamei mele. Se roaga zi si noapte, dar ceea ce admir la el este ca nu obiecteaza,  spune "ASTA ESTE CRUCEA MEA" ( el fiind paralizat la pat de 14 ani, depinde in totalitate de cei din jurul sau ).
     Slava Tie, slava Maici Domnului si  lui Iisus Hristos !

Eugenia, 06-05-2010
        Nu stiu cum sa incep si nu stiu cat sa scriu. Am sa scriu scurt, acum. Sf Nectarie si Sf Ioan Rusul m-au ajutat de cate ori le-am cerut ajutorul. In probleme care pot parea fara importanta pentru restul lumii. Cu ulei de la candela Sf Nectarie, de la manastirea Radu Voda, m-am uns si am facut semnul crucii in multe locuri in care aveam probleme de sanatate, dar cel mai semnificativ este piciorul pe care de vreo doi ani il cam taram dupa mine, cu ulei de la candela Sfantului m-a lasat durerea si imi folosesc piciorul normal. Aveam probleme si cu stomacul si cu esofagul, tot cu ulei de la candela Sf Nectarie mi-au trecut. Sa nu radeti dar odata mi-a lasat cineva in grija un catelus, care s-a imbolnavit in timp ce era la mine, am umblat pe la doctor, era tot bolnav, seara i-am pus iconita Sf Ioan Rusul sub paturica iar catelusul s-a pus cu capul pe ea si a prins cu dintisorii de iconita. Un animal, va dati seama, a simtit ceva! Pana dimineata era sanatos!
    Multumesc Tatalui Ceresc, Maicutei Sfinte, Sf Ioan Rusul si Sf Nectarie pentru tot ajutorul primit de mine, nevrednica !

Cornelia, 10-05-2010
      Ma bucur ca pot sa marturisesc si eu despre minunile Sfantului Nectarie. Am aflat de pe forumuri despre sfant. Cautam cu disperare o rugaciune pentru mine si pentru familia mea, dar mai ales pentru serviciul meu. Citeam doar de cateva zile o rugaciune a Sfantului, cand am primit raspuns in vis chiar de la dansul. Nu stiam cum arata, am aflat ca cel din vis era chiar Sfantul Nectarie, a doua zi, cand o prietena de-a mea mi-a zis ca vrea sa mearga la Manastirea Radu-Voda, la Sfantul Nectarie, si mi-a trimis pe mess o poza cu Sfantul. Atunci mi-am dat seama cine era cel din vis. O parte din dorinta mi s-a realizat, continui sa ma rog mereu sa-mi aduca la indeplinire intreaga dorinta. Mai citesc Acatistul Maicii Domnului, rugaciunea catre Sfantul Anton de Padova si ii rog sa se roage in continuare Bunului Dumnezeu pentru mine si familia mea.
      Indiferent de necazul si de pacatul meu, tot la rugaciuni ajung si stiu sigur ca doar prin rugaciunea sfintilor vom putea ajunge la mila Domnului, ca sa ne ierte si sa aduca bucurii in sufletele noastre. Doresc sa multumesc din suflet Sfantului Nectarie, Sfantului Anton de Padova si Maicii Domnului.
      Doamne, asculta rugaciunea mea, si adu bcurie in inimile noastre, ca sa laudam minunile tale cu dragoste; caci Tu poti toate cate le voiesti. DOAMNE AJUTA !

Ana, 13-05-2010
     Sfantul Nectarie ne ajuta pe toti sa ne mantuim, caci el mijloceste catre Dumnezeu si catre Maica Domnului. Multa liniste si pace imi aduce Sfantul de fiecare data cand ii ascult acatistul pe internet dar mai ales atunci cand merg la Biserica din cartierul Alexandru din Iasi. Acum ma rog Sfantului sa imi lumineze mintea ca sa nu fac o alegere gresita in viata. E greu, caci trebuie sa aleg intre doua persoane la care tin si care nu vreau sa sufere. Sfinte Nectarie, ajuta-ma sa fac voia lui Dumnezeu si sa aduc bucurie parintilor mei. Amin.

CB, 14-05-2010
    Multumesc, Sfinte Nectarie !
Sfantul Nectarie… e un sfant drag sufletului meu. I-am simtit ajutorul eu si familia mea.
1.Am fost la Sfant pe insula Eghina si rugandu-ma la racla lui am scapat de un nodul.
2.Am avut o reactie alergica f puternica care nu mi-a cedat cu medicatie, incepuse sa mi se umfle ochiul si buza superioara. Atunci, in disperare, l-am chemat pe sfantul Nectarie in ajutor! Si m-a ajutat.
3.Tatal meu a fost operat si, fiind diabetic, mama mea era speriata ca nu o sa se inchida operatia. Asa ca in ziua operatiei i-a dat o iconita mica cu sfantul Nectarie si l-a uns cu ulei adus de pe insula Eghina. Operatia a decurs bine si s-a inchis f repede. Si asta datorita uleiului cu care il ungea mama pe tata.
    Si cine stie de cate ori nu ne-a mai ajutat. I-am promis Sfantului, printre altele(sper sa indeplinesc cat de curand si asta) ca o sa-i fac cunoscut ajutorul pe care ni l-a dat.
    Iti multumesc, Sfinte Nectarie pentru ajutorul primit de mine si familia mea si te rog sa ai in continuare grija de noi, sa ne indrumi, sa ne protejezi. Amin.
    Rugati-va la Sfantul Nectarie, caci este grabnic ajutator.

Vasilica, 17-05-2010
      Am mai scris despre problemele mele pe acest forum, de aceea poate pentru unii dintre cei de aici o sa par cunoscuta. Acum ceva timp, am scris aici ca am probleme foarte mari la facultate, si am ce-i drept si in continuare si anume ca am 2 restante pentru care trebuie sa platesc o anumita suma de bani ca sa mi se dea dreptul sa mai dau inca o data examenul. Pana vineri, eram foarte suparata pentru ca nu stiam de unde sa fac rost de acei bani (fara ca parintii mei sa afle, deoarece ma simt datoare-vanduta fata de ei deoarece numai eu stiu cate sacrificii fac ca sa pot urma o facultate). Vorbisem cu o prietena de a mea din Irlanda, si ii spusesem despre problema mea, la care ea mi-a dat un raspuns negativ si anume ca nu are de unde sa ma imprumute deoarece acolo unde lucreaza ea nu i s-a dat salariul de cateva luni. Ce-i drept, in sufletul meu, nici nu ma gandeam sa ii cer ei ajutorul, dar cum nu mai vorbisem de mult timp cu ea am inceput sa ne spunem amandoua of-urile. Imi spusese saraca fata, ca atunci cand ii va da salariul imi va trimite negresit banii. Eu mi-am luat gandul de la acest lucru, si continuam sa ma macin in sinea mea si ma rugam Sfantului Nectarie si Maicii Domnului sa faca o minune si sa ma ajute si pe mine cumva sa fac rost de bani. Si vineri, o minune s-a intamplat, m-a sunat prietena mea din Irlanda si mi-a spus asa "Poti sa te duci sa iti iei banii de la magazinul unchiului meu, ca ti i-am trimis". Nu-mi venea sa cred ceea ce imi era dat sa aud, iar in momentul in care vorbeam la telefon cu ea mintea mea zburase deja la Sfantul Nectarie. Insa ceva ma mai macina, faptul ca nu aveam de unde sa ii dau inapoi prea curand,doar ea mi-a zis "Nu trebuie sa mi-i mai dai inapoi, da ceva de pomana pentru sufletul tatalui meu".
    Slava Tie, Sfinte Nectarie si Maica Domnului, nici nu stiam cum sa reactionez, sa plang, sa rad....pur si simplu am spus in gandul meu "multumesc Sfinte Nectarie". Doamne, e atat de bun acest sfant si ne asculta cererile (cele de folos desigur), impreuna cu Maica Domnului si Domnul nostru Iisus Hristos incat merita sa Ii slavim in veci. Problemele mele nu au disparut de tot, dar continui sa ma rog sfantului si nadajduiesc ca o sa ma ajute sa termin cu bine facultatea, ca o sa iau o nota buna la examenul de licenta si ca o sa imi gasesc un loc de munca.
    Slava tie, Sfinte Nectarie!

Cosmina Raluca Guta, 19-05-2010
Doamne ajuta !
        Vad ca s-au mai adaugat ceva mesaje cu minuni ale Sfantului Nectarie, iar eu ma simt obligata fata de Sfant sa imi tin promisiunea si sa rescriu mesajul pe care, in urma cu cateva luni am incercat sa il postez si toata munca mi-a fost anulata, probabil din neatentie sau graba la finalul ei.
     Ma numesc Cosmina Guta-Siegel si de 5 ani locuiesc in Florida cu sotul meu, Michael. Nu intamplator Dumnezeu m-a trimis aici, fiind locul care m-a ajutat sa ma apropii de El, de biserica Lui, deasemenea sa imi implinesc vise sau sa cunosc oameni deosebiti.  L-am cunoscut pe Sfant prin intermediul mamei mele, care mi-a daruit Acatistul Sfantului si mi-a povestit despre minunile lui.
    Am sa incep cu prima minune petrecuta in familia noastra, lasand-o pe a doua pentru o alta zi. In anul 2007, sotul meu avea sa urmeze o operatie pe cord deschis la indemnul medicilor. Aceasta operatie venea in urma unui an in care eu incercam sa ma recuperez dupa o lunga suferinta. Am insistat sa incercam sa i se mai puna un stent si sa evitam operatia, fiindu-mi foarte teama ca nu va rezista si de mila ptr. durerile ce aveau sa urmeze dupa. Nu pot uita primul meu pacient ca studenta, in sectia de cardiologie, caruia noi a trebuit sa ii schimbam bandajele dupa operatie.Trebuie sa mentionez ca sotul meu a avut 2 infarcturi in '99 si '04. Tatal lui a murit la varsta de 49 de ani in urma unui infarct si mama, din acelasi motiv. Dumnezeu sa ii ierte! Sotul meu a fost fumator mai mult de 25 de ani. A trecut prin foarte mult stres in viata si operatii a suferit incepand de la varsta de 1 an. In total aproximativ 14, pana acum, e greu sa isi aminteasca, credeti-ma. Mama mea, auzind vestea operatiei a mers imediat la Radu Voda, impreuna cu matusa mea si s-au rugat mult pentru sotul meu, dar si ptr. mine stiind ca singura fiind aici imi va fi foarte greu. Ne aflam in postul Pastelui. Totul a durat trei saptamani, de cand au inceput prima procedura de introducere a "stentului" sperand evitarea operatiei. Din pacate, la cateva ore sotul meu a inceput sa aibe dureri groaznice, producandu-se al 3-lea infarct. Eu abia plecasem cand durerile lui au inceput. Dumnezeu si Sfantul Nectarie au facut sa ma intalnesc cu sora lui Michael la iesirea din spital si am zis sa mai urc sa il mai vad un pic. Domnul mi-a intors calea. Sotul meu urla de durere...aistentele erau in panica iar doctorii au fost chemati de acasa. Am fost insotita de groaza si panica pe moment, total pierduta... Imi ramasese numai rugaciunea. Toata echipa s-a reunit in jumatate de ora, si o alta procedura a avut loc, cea care i-a salvat viata, cu Domnul stie cate alte stenturi si baloane care sa ii deschida arterele blocate. Eu si sora lui ne-am rugat in sala de asteptari. Eu la Sfantul Nectarie, ea probabil la Dumnezeu numai, este evreica. Sfantul a fost asa bun cu mine si a ascultat rugaciunea unei pacatoase. L-a ocrotit in acea noapte cu bunatatea lui neasemanata si la fel in ziua "marii operatii" pe care nu a putut sa o evite. Din pacate dupa ce i s-a facut stres-testul, la o saptamana, operatia a fost inca necesara. M-am rugat zi si noapte Sfantului langa patul sotului. Nu voi uita momentul imediat dupa operatie, cand am fost lasati sa il vedem. Sora lui nu a putut sa il priveasca cu tuburile iesite din gat, masca pe fata, etc. Lacrimile ne erau siroaie. A iesit si eu am ramas cu el. Aveam pernuta cu vata de la Sfantul Nectarie si vroiam sa i-o pun pe piept ca se zbatea foarte tare, era f. nelinisitit. Am indraznit intr-un final, de fata cu matusa lui, tot evreica, o persoana deosebita, dar din pacate atee, sa ii pun pernuta la piept si Michael s-a linistit pe loc. Iar zbaterile au incetat la scurt timp defintiv. (Asistentele il implorasera si ele sa se linisteasca, chiar daca era inconstient. La cuvintele lor de dinainte nimic nu s-a intamplat.) Imediat matusa ma intreaba: Ce e aia? Mmm...ce raspuns sa dai unui om care nu stie mare lucru despre ortodoxie si in asemenea momente de emotie. Am incercat sa ii spun ca este un lucru sfant si ca are legatura cu un Sfant. A fost mirata ca Michael s-a linistit, mirata am fost si eu...si fericita in acelasi timp. Mi-a raspuns ca daca "merge, merge". "If it works, it works". Am citit la patul sotului Acatistul si paraclisul Maicii Domnului, si rau ar fi daca nu as spune ca si Maicuta Domnului a mijlocit nemasurat. Au urmat transfuzii de sange si dupa cateva zile am plecat acasa. Este in viata sotul meu, a suferit o lunga recuperare cu complicatii stomacale, dar tot cu rugaciune, mers la Sfanta Liturghie si ulei sfintit s-a vindecat. Doctorii nu au depistat ce era cu durerea la stomac. Si suntem in America....
    Sa amintesc ca, Michael este "nou crestin" botezat in religia crestin ortodoxa pe 6 Ianuarie, ziua Bobotezei 2006. Tot printr-o minune Dumnezeiasca! Si spre rusinea noastra, crestini de o viata, traind intr-o tara ortodoxa si biserici la tot pasul, merge duminica de duminica la biserica, incearca sa posteasca cat poate, se spovedeste, impartaseste. Si a-ti spune poate ca il fortez eu sa mearga, intra-devar am insistat cateodata, cand zambind imi zicea sa "take the day off" ( ca era obosit de la serviciu ), sau altadata el m-a ridicat pe mine de la somnul dulce de duminica dimineata sa mergem in casa Domnului. Dar au fost luni si luni cand eu am fost in tara, iar el, spre uimirea prietenilor nostri romani de la biserica de aici a mers la biserica, aproape duminica de duminica, si ea se afla la distanta destul de mare de casa, pot spune. Aici e Harul Lui Dumnezeu care lucreaza in el, dragostea si respectul pentru mine, sotia lui, pe care mai rar o intalnesti astazi la barbati. A stiut ca botezul si practicarea religiei, impreuna  ma vor face fericita, si a facut tot ce a putut omeneste, si cu lacrmi in ochi a renuntat la credinta, obiceiurile si traditia evreiasca. Sunt binecuvantata cu asa sot, si sa ii dea Domnul zile multe, ca merita sa le traiasca.
    Slavit sa fie Sfantul Nectarie, impreuna cu Maica Domnului si mai presus de tot si de toate Bunul Domn Iisus Hristos care ne iubeste pe toti. Sa imi iertati greselile de exprimare si lungimea mesajului, dar sper ca povestea noastra sa va dea curaj in necazuri si sa va intareasca credinta. Amin

Florentina, 20-05-2010
    Hristos a Inviat !!!  si eu ma numar printre multimea de persoane care au fost ajutate de Sfantul Nectarie. Sunt din Iasi si am auzit de existenta Sfantului de la o buna prietena de mai multi ani, din cartea rosie pe care o cunoaste toata lumea. Am citit si am recitit minunile din carte si nu se putea sa nu plang .De indata de ce am aflat de insula Eghina si de moastele sale mi-am dorit foarte mult sa ajung acolo. De la aceeasi prietena am aflat de moastele de la Radu Voda din Bucuresti. Mi-am dorit mult sa ajung acolo si am ajuns cu ajutorul sfantului. Apoi a trecut mult timp in care nici macar nu m-am mai gandit la Sfantul Nectarie, sau imi aminteam dar nu prea ma interesa. M-am casatorit si din mila Sfantului am ajuns in Eghina, impreuna cu sotul meu. Am stat putin pentru ca timpul ne presa. Era o zi frumoasa de septembrie si parca Sfantul ne intampina de la poarta manastirii. Era atat de mare acel moment incat nici nu ne-am dat bine seama unde suntem...eram acasa la Sfantul Nectarie!!! am stat la masa acolo si am mai pastrat o bucatica de paine care nu a mucegait, doar s-a uscat. O avem si acum, la un an si jumatate de la calatorie !
    La jumatate de an de la casatorie am fost diagnosticata cu displazie cervicala severa, stadiul HSIL, asta inseamna ca eram la un pas de cancer de col uterin!!! eram distrusi si eu si sotul meu. Asteptam cu nerabdare colposcopia ca sa vedem daca este adevarat sau nu. Din pacate pentru noi, colposcopia a confirmat acest diagnostic. Trebuia sa suport o inteventie chirurgicala pe col si sa mi se trimita la Bucuresti proba cervicala pentru a se vedea daca infectia cu virusul care provoaca acest tip de cancer, respectiv HPV, este data de tulpini de virus cu risc inalt de cancer. In februarie 2009 a avut loc aceasta interventie, inainte am citit si eu si sotul meu acatistul Sfantului si am luat ulei din candela sa cu mine la spital, impreuna cu acatistul si o iconita. M-am uns cu ulei si am uns si tocul usii de la sala unde am fost operata. Apoi a urmat anestezia si nu mai stiu nimic. M-am trezit ametita dar cu increderea in ajutorul sfantului. Am daruit cartea alba cu minunile Sfantului Nectarie doctoritei care mi-a facut anestezia. Intre timp asteptam rezultatul analizelor de la Bucuresti cat si pe cele de la anatomie patologica. Si iata minunea Sfantului: amandoua au iesit bine. Nu aveam tulpini de virus cu risc cancerigen si nici vreo forma de cancer. Am mai facut apoi o colposcopie si totul mergea normal.
    Am inceput apoi sa merg la Sfantul Maslu la Biserica din Alexandru din Iasi, unde se afla o particica din moastele sfantului...asa am cumparat icoana sa si o candela care arde in fiecare zi atat la icoana sa cat si la cea a Maicii Domnului. Incepeam sa ma vindec si sufleteste! Voi reda in continuare si alte minuni alte sfantului care s-au petrecut cu mine:
    In acelasi timp aveam dureri foarte puternice de coloana lombara si sacrala, cu radieri in picioare. Ma durea cumplit. Am ajuns in urgente la neurochirurgie dar nu era cazul de operatie de hernie de disc. Am cerut ajutorul Sfantului si am descoperit o doamna kinetoterapeut si cu ajutorul ei  am reusit sa indreptam coloana. Avem o hiperlordoza si scolioza. Am facut gimnastica medicala cateva luni si ma simt mult mai bine. Din nou Sfantul meu drag mi-a fost alaturi! am avut probleme cu colonul care s-au rezolvat tot prin rugaciune la Sfantul Nectarie.
    Sunt studenta la medicina si am avut un examen destul de greu la anatomie. Inainte de examen m-am asezat in fata icoanei si i-am spus Sfantului: tu stii ca e greu...e multa materie si greu de retinut, tu stii ca eu mi-am dat silinta si am invatat cat am putut de mult...ajuta-ma sa trec cu bine! Eu imi doream sa trec cu 10. Am mers la examen si la partea practica m-am incurcat destul de mult, dar il aud pe profesor spunandu-mi: nu-i nimic ca oricum iei 10!!! nimeni nu poate contesta ca este ajutorul sfantului!!! si nimeni din an nu a mai luat 10!
    M-am rugat sa gasesc de lucru si am gasit in domeniul meu, in tehnica dentara si am intalnit niste oameni minunati.
    Lucrand asta vara in laborator de tehnica dentara m-am taiat tare la un deget cu un disc atasat la micromotor, era sa imi pierd varful degetului mare de la mana dreapta. M-am rugat Sfantului si durerea a incetat si rana vindecat foarte repede.
    M-am rugat sfantului sa ne ajute pe mine si pe sotul meu sa ne intelegem mai bine. Oricum ne inteleam bine dar erau mici dispute si neplaceri...in timp sotul meu s-a schimbat devenind  parca alt om!
    Asta vara am facut febra mare, diaree continua si greata...rau tare de nu stiam ce e cu mine. Stand in pat mi-am indreptat privirea catre icoana sfantului si l-am rugat sa ma ajute..M-am dat cu ulei de la candela sfantului. Era tarziu ora 23, nu avem cum sa mergem la doctor si la urgente nu voiam. Indata il aud pe sotul meu insistand sa sun la medicul de familie. Am sunat, am aflat diagnosticul, am luat tratament si m-am facut bine....a fost o toxiinfectie alimentara.
    Apoi, printr-o minune am ramas insarcinata, in timp ce doctorul de familie zicea sa nu facem copi,i sa asteptam recidiva bolii de col la 5 ani si abia apoi sa facem un copil. Nu, acest copil a venit cand a vrut Dumnezeu si printr-o minune. Am ramas insarcinata in perioada in care de fapt trebuia sa vina menstruatia...ovulatia a avut loc astfel decat teoretic, a fost ceva schimbat in organismul meu ca sa raman insarcinata...si fiind la sfantul maslu mi-am dat seama ca e ajutorul Sfantului. Am facut inca un test Papanicolau si a iesit bine!!! asta inseamna ca nu mai sunt suspecta de cancer si colul arata bine...exista modificari specifice sarcinii, dar atat!!!
    Asta iarna am cazut si din cauza faptului ca m-am ingrasat in sarcina a inceput sa ma doara un picior, la genunchi.. S-a umflat si ma durea. Era din cauza cazaturii. Am fost la doctor, ceva era in neregula dar nu puteam face nici un tratament! M-am rugat sfantului si apoi am uitat de picior. Mai tarziu mi-am dat seama ca nu ma mai durea nimic fara nici un fel de tratament desi greutatea corpului apasa pe genunchi.
    Am avut un medic care mi-a supravegheat sarcina pana la 5 luni dar nu m-am mai simtit in siguranta la el. L-am rugat asa pe Sfantul meu drag: "Sfinte Nectarie, daca este sa raman la acest doctor ajuta-ma sa ma linistesc iar daca nu ajuta-ma sa gasesc alt doctor". Si in doua saptamani eram deja consultata de alt medic, un ginecolog credincios, care nu face avorturi, o minune de om. Si toata sarcina nu m-a mai durut spatele decat foarte putin!!! si eu ma temeam ca din cauza coloanei nu o sa pot duce bebelusul. Analizele in cele trei trimestre de sarcina au iesit perfecte, nu am avut nici o problema cu bebelusul...acum este in prezentatie craniana si asteapta sa se nasca. Avem o fetita pe care abia asteptam sa o vedem!!!
    Sunt inca multe alte minuni pe care Sfantul Nectarie le-a facut cu noi!!! in fiecare zi se intampla cate ceva frumos din partea sa. Acum il rog sa ma ajute la nastere!!! Ii cer iertare sfantului ca abia acum am reusit sa scriu!!! dar ii multumesc pentru tot ajutorul, si Maicii Domnului, Doamna Noastra, si tuturor sfintilor si ingerasului pazitor!

Maria si George, 20-05-2010
    In dimineata acestei zile, trebuia sa mergem in oras sa ne cautam diferite lucruri de nevoie de cumparat, nu aiureli (ca nu avem posibilitatea financiara de a ne „desfata”) ci doar ce ne trebuia! Cand m-am imbracat am simtit intr-un buzunar un fosnet, ma uit si o, minune! era o hartie de 100 LEI care ne erau de mare trebuinta! Am discutat impreuna cu sotia despre asta, am analizat totul, fiecare bucatica din zilele trecute si amandoi am ajuns la aceeasi concluzie cum ca am pus intotdeauna banii la locul lor! Acum, de unde sunt banii???
Ne-am amintit insa ca in urma cu 3 saptamani, sotiei i s-a furat portofelul cu 140 lei... Noi am facut Acatistul Sfintilor Nectarie si Mina, si CREDEM ca minunea cu banii este numai LUCRAREA LOR!
   I-am multumit Sf.Nectarie si Sf. Mina pentru „darul” lor binevenit si salvator! Am tamaiat Sf. Moaste ale Sf. Nectarie si le-am sarutat cu evlavie!
   Multe lucruri minunate se intampla cu noi... mai ales ca nu suntem vrednici a avea particica de Sf. Moaste ale acestui MARE Sfant, NECTARIE!
   Sf. Nectarie sa va binecuvinteze pe toti !

Maria, 26-05-2010

   Tare des ii vad pe Sf. Nectarie si Sf. Ioan Rusul impreuna!  Eu i-am "descoperit" (pun intre ghilimele pentru ca sunt convinsa ca nimic nu e intamplator) destul de recent si m-au ajutat mult amandoi in aceasta perioada.
   De Sfantul Nectarie am auzit prima data atunci cand mama mea a fost foarte bolnava. A primit iconita lui cand era in spital si a ajutat-o mult sfantul, operatia a mers bine, de atunci are drag si evlavie la el. Iar Sf. Ioan Rusul mi s-a lipit de suflet acum un an cand am ascultat o emisiune de la Trinitas TV la care era invitat preotul slujitor de la bisericuta inchinata Sfantului, ce sa afla in curtea Maternitatii Polizu din Bucuresti. A vrut Sfantul sa-l cunosc chiar cand aveam cea mai mare nevoie de el si m-a ajutat mult sa trec foarte bine de o operatie si sa ma linistesc sufleteste.
   De asemenea, pe la inceputul anului mi-era foarte frica de rezultatul unor analize. Ma rugam Maicii Domnului, Sfantului Nectarie si Sfantului Ioan Rusul sa fie bine, dar, cu toate acestea, n-aveam curaj sa merg sa iau analizele. Am amanat vreo trei saptamani pana cand n-a mai rezistat sotul meu si "m-a luat pe sus". Si ... rezultatele erau bune, nu-mi venea sa cred, am plans de bucurie !!!
   Apoi ... trebuia sa plec intr-o calatorie de serviciu avand posibilitatea de a alege tara. Imi doream mult sa plec in Grecia cu gandul ca voi putea face asa incat sa ajung si pe la sfinti macar putin, dar parea ca nu exista posibilitatea asta si deja ma gandeam, cu parere de rau, ca va trebui sa ma orientez spre o alta tara. Nu va spun ca pe ultima suta de metri asa de bine s-au aranjat lucrurile incat am putut alege Grecia! Astfel am ajuns si la Sf. Nectarie, si la Sf. Ioan Rusul ! Toata calatoria a decurs foarte bine, frica mea mare de avion a disparut, fiind convinsa ca cei doi sfinti vor avea grija sa nu patesc nimic rau. Mai mult, sfintii ne-au ajutat sa alegem perioada de calatorie exact cand trebuia (Adica: am plecat la doua zile dupa ce norul vulcanic ce paralizase traficul aerian european si-a schimbat directia – credeam ca sigur voi fi nevoita sa schimb biletul de avion cumparat cu o luna inainte - si ne-am intors in tara cu 2-3 zile inainte de a se inchide aeroporturile grecesti datorita grevelor).
   Doamne ajuta!

Nicolle, 26-05-2010
   Ma numesc Nicoleta, locuiesc in Torino, am 41 de ani si fumam de la varsta de 17 ani, peste un pachet de tigari pe zi. De cand am primit o icoana a Sfantului Nectarie, de la o cunostinta, (pe care Sfantul a vindecat-o de cancer cu metastaze), m-am lasat de fumat  si eu si sotul meu. Datorita Sfantului Nectarie, mi-a cazut  in mana pe internet, (fara sa vreau sa ma las de fumat), cartea "Cum sa devii nefumator usor" de Alen Carr. Pentru mine este o minune, si daca noi am reusit, este pentru ca  Sfantul Nectarie a venit in viata noastra sa ne ocroteasca si sa ne povatuiasca, Slava Tie Doamne!
   Multumesc Sfantului Nectarie !

Nicolle, 07-06-2010
   Ii multumesc cu recunostinta inca o data Sfantului Nectarie, pentru ca, rugandu-ma pentru mama mea care s-a operat de o tumora la pancreas, a depasit cu bine operatia si m-a vindecat si pe mine de alte dureri ale mele cum ar fi: dureri ovariene, un hirsutism foarte vechi disparut brusc si alte mici probleme ale mele pe care Sfantul le-a rezolvat.
   Multumesc Bunului Dumnezeu ca ne-a lasat Sfintii sa ne tamaduiasca si sa ne ocroteasca ca sa ne fie mai usor in viata, multumesc si Maicutei Domnului, Sfantului Anton de Padova si tuturor puterilor ceresti pentru tot ajutorul primit, Doamne ajuta pe toata lumea!

Ana, 09-06-2010
   Sfantul Nectarie este grabnic ajutator si nu lasa pe nimeni nemangaiat. Chiar daca nu iti trimite tamaduire trupeasca, totusi iti da cu prisosinta impacarea cu Dumnezeu si implicit tamaduirea trupeasca. Asa s-a intamplat cu unchiul meu, care dupa ce a fost in coma, si-a revenit doar pentru 2 saptamani, pentru ca atunci am fost cu mama la el si i-am dus iconita cu Sfantul Nectarie si mir de la Biserica din Alexandru Iasi unde se afla moastele Sfantului. Unchiul meu, Dumnezeu sa il ierte, era un om care a facut greseli, ca noi toti care suntem oameni. Dupa ce si-a revenit din coma, intreba cine este Sfantul din iconita pe care mama i-a pus-o in buzunarul de la pijama. Cand a aflat ca este Sfantul Nectarie, a sarutat iconita si si-a pus-o din nou la piept. Parea sa se faca bine, dar voia lui Dumnezeu, prin mijlocirea Sfantului Nectarie, era ca el sa moara in saptamana luminata a acestui an. Dumnezeu nu l-a mai lasat sa iasa din spital, caci abia acolo unchiul meu nu mai era cu tigara si cu bautura si cu necredinta. Starea in care l-a gasit nu era una de impatimire ci de rabdare a suferintei. Dumnezeu si Sfantul Nectarie sa mijloceasca pentru iertarea lui si pentru iertarea noastra care mereu judecam fara sa stim care este judecata lui Dumnezeu.
   Multe alte minuni face Sfantul cu noi. De curand am aflat ca nepotul meu are o stare mai rea: se trezeste la 11 noaptea si incepe sa planga, sa tremure si sa i se inclesteze gura. Acest lucru s-a intamplat timp de 2 saptamani, perioada in care eu, din diverse motive nu am mai fost la Sfantul Maslu. Vinerea trecuta am fost la Sfantul Maslu la Biserica din Alexandru unde se afla particica din Sfintele Moaste ale Sfantului Nectarie si ai altor Sfinti Martiri, iar sambata am aflat de la sora mea ca nepotul meu dupa 2 sapatamani in care ii era rau nu s-a mai trezit ca de obicei la 11 noaptea ci a dormit linistit, fara nici o problema. Mare este puterea rugaciunii de la Sfantul Maslu, si de la racla cu moastele Sfantului Nectarie.
   Iti multumesc, Sfinte al lui Dumnezeu ca nu ne lepezi rugaciunea pe care de foarte multe ori o amestecam cu deznadeje si cu risipirea gandurilor. Nu ne ne lasi sa ne afundam in noianul gandurilor celor vatamatoare de suflet. Ajuta-ma sa vad care este voia lui Dumnezeu cu mine.
   Iti multumesc, Bunicutul meu drag.

Mihai Stela, 10-06-2010
    Dragii mei cititori, in fiecare zi intru pe site sa citesc minunile scrise de la dumneavoastra, acestea ma intaresc si imi dau putere sa lupt, sa ma rog si sa merg mai departe. Doresc si eu sa va marturisesc o minune care mi s-a intamplat in aceasta dimineata. In urma cu o luna jumate, m-am inscris la scoala de soferi ca sa obtin carnetul de conducere, intrucat imi este necesar pentru obtinerea unui loc de munca, fara de care nu aveam nici o sansa sa particip la interviu. In aceasta dimineata eram programata pentru examenul la "ORAS", cand am ajuns domnul instructor se gandea sa cad la un inspector bun si intelegator astfel incat sa nu-mi creeze probleme, dar nu a fost asa. Cel mai exigent si cel la care nu isi dorea sa cad, la el am cazut. Domnul instructor imi zicea : " ce ghinion ! ", va dati seama ce stare s-a creat in mine in momentul in care mi-a zis ca am cazut la "examenul pe traseu" cu cel mai exigent si, care de obicei, nu ii trece pe cursanti la examen.
    Intre timp, mi-am luat acatistul Sf Nectarie si l-am citit, si m-am rugat : " Doamne vreau sa faci o minune cu mine, sa nu gresesc si sa conduc bine." Va dati seama ce emotii aveam, incat credeam ca nu o sa pot sa ma concentrez si am sa gresesc. Dar minunea a fost ca Sfantul Nectarie era langa mine si m-a ajutat sa nu gresesc si sa ma pierd. Cand am iesit din masina, lacrimile mele nu se opreau, nici acum nu imi revin.
    Multumesc, Dumnezeul meu, multumesc Maicutei Domnului, Sf Nectarie si tuturor Sfintilor care m-ati ajutat.

George si Maria, 18-06-2010
     In urma casatoriei noastre anul trecut in 23 august 2009, am promis Sf.Nectarie sa mergem in Eghina! Dar nu am putut merge din cauza financiara. Caci noi am facut nunta simpla si crestineasca! Neavand nici de lucru, doar un somaj de 300 lei, sotia inca studenta, nu aveam cum merge! Dar ne-am pus nadejdea la Sf.Nectarie si i-am spus simplu si sincer ca nu avem cum sa ne indeplinim promisiunea! Sa ne ajute cum stie el, numai sa mergem, mai ales ca sotia nu a iesit niciodata din tara! I-am aratat pur si simplu portofelul Sf.Nectarie si i-am spus: „Uite, vezi? Nu avem nimc in el, abia ne descurcam. Te rog, ajuta-ne cum stii tu!”  Si o, minunile Tale Doamne! M-a contactat cineva dintr-o tara straina si mi-a spus ca e dispus sa ne dea 1500 de euro pentru a putea merge la Sf.Nectarie! Da, un om necunoscut, pe care nu l-am vazut niciodata, nu am vorbit cu el niciodata, ne-a sunat sa ne spuna ca vrea sa faca o milostenie! Si a venit PERSONAL sa ne aduca banii... Nu mi-a cerut niciun detaliu despre CNP sau buletin, doar adresa si a venit personal, mi i-a dat si a plecat!
    M-am dus la racla cu moastele Sf.Nectarie pe care o avem in fata Sf.Icoane si i-am multumit incremenit Sf.Nectarie! Nu mi-a venit sa cred nici mie nici socrilor, nici parintilor mei... Am pus banii langa racla cu Sf.Moaste si am zis: daca is de la dracu vor disparea... in asa stare ajunsesem. Dar nu au disparut! Socrul meu este mai slab in credinta si a spus: asa ceva nu puteam sa cred niciodata daca imi spunea cineva! Dar asa am vazut cu ochii mei lucrarea Sf.Nectarie! Si i-a multumit si el!
    Vedeti, fratii mei, ca Sf.Nectarie poate face orice ???
    Acum ca a terminat sotia examenele, ne pregatim de plecare! Ba mai mult, Sf.Nectarie a lucrat iar, caci am gasit o agentie ce ne ia numai 50 de euro de persoana din Sibiu pana in Athena! FANTASTIC CUM LUCREAZA SF.NECTARIE!
    O sa mergem si o sa trimitem iar poze pe acest site pentru a se preamari pe Dumnezeu prin Sf.Sau NECTARIE!
MULTUMIM DIN TOATA FIINTA Sf.NECTARIE, SFANTUL SI PARINTELE NOSTRU, NOI, CARE NU SUNTEM VREDNICI SA NE AJUTI, DIN PREA MULTELE PACATE!

Andram, 23-06-2010
    Sfantul Nectarie m-a ajutat foarte mult, intr-o perioada nu tocmai buna a vietii mele. Am inceput sa citesc Acatistul Sfantului Nectarie si la scurt timp Sfantul drag inimii mele a raspuns rugaciunilor mele. A adus lumina, speranta, bucurie in viata mea, mi-a readus persoana iubita, m-am angajat, dar cel mai important este ca ne-am regasit eu si iubitul meu, si, desi nu este totul perfect intre noi, se simte ajutorul divin, care mereu imi iese in cale.
    Ii multumesc din tot sufletul Sfantului Nectarie in fiecare seara si il rog sa ma ajute sa-mi pastrez iubirea si sa am familia pe care mi-o doresc atat de mult.
    Rugati-va Sfantului Nectarie, este mare facator de minuni !


Lacra, 28-06-2010
    L-am descoperit pe Sfantul Nectarie, de pe internet, într-un moment greu din viata mea cand aveam nevoie disperatã de ajutorul tuturor sfintilor; mama mea fusese diagnosticata cu cancer ovarian intr-un stadiu avansat iar medicii nu prea ii dadeau sanse de reusita, dar, cu ajutorul rugaciunilor totul a iesit bine si operatia a reusit. Tot timpul ma rog sfantului si tuturor sfintilor si Fecioarei Maria, sa ne ajute sa ne tina sanatosi pe toti; si Sfantul Nectarie nu inceteaza niciodata sa ma ajute ori de cate ori avem nevoie.
   Iti multumim din suflet, Sfant doctor fara de arginti, ca ne sari mereu in ajutor si ne alini suferintele si m-ai ajutat in toate nevoile. AMIN

Cosmina Raluca Guta, 30-06-2010
Dragoste si ajutor catre cei ce vin cu credinta, smerenie si iubire catre Sfant.....
     Revin cu al doilea mesaj si marea minune petrecuta anul trecut in Octombrie. Fiind in Bucuresti, zona Stadionului National Lia Manoliu, la biserica primului meu duhovnic din tara, Parintele Constantin, ( pentru care am o recunostinta si stima deosebita), cu hramul Sfintilor Ierarhi Nicolae, Spiridon, Calinic de la  Cernica si Nectarie participam la Sfanta Liturghie. 
  Seara precedenta o petrecusem la prietena mea din copilarie, care locuia la doi pasi de biserica. Am considerat asta un motiv bun sa nu mai intarzii la slujba. Haine de schimb nu am avut, si am gandit eu sa imi pun in geanta anumite accesorii, care nu erau chiar curate. Ca o neghioaba, m-am dus sa stau si langa altar in timpul slujbei. Preotul nostru are un har nemarginit, a inceput sa tamaie parca special spre mine, si ca niciodata fumul mi-a intrat pe nas si am realizat ce am in geanta si am iesit afara simtindu-ma foarte rusinata de neatentia si greseala mea. Mi-am aruncat ce aveam in geanta imediat, si m-am intors nemaindraznind sa intru in biserica. 
   Stateam ca un copil dat afara de la ore, ascultam slujba si ma uitam prin fereastra deschisa la icoana celor patru Sfinti mentionati mai sus. Vorbind in gand cu Sfantul Necatrie, si umarul stang suparandu-ma, il rugam sa ma ajute sa imi rezolv ultima problema de sanatate inainte de plecarea din tara. De 18 luni sufeream de o durere apasatoare in jurul umarului. La inceputul anului 2008, lucrand ca tehnician de fizioterapie in Statele Unite, la scurt timp dupa angajare m-am trezit in biserica, intr-o zi,  cu o durere la umar. Am fost incantata sa imi las colegii sa ma trateze. Printre obisnuitele proceduri mi s-au facut si masaje cu apasari pe puncte de energie ( myofacial release, ptr.vorbitorii de limba engleza ).Tratamentul si-a facut efect pe timp scurt, iar momentul cand una dintre terapsite a insitat intr-un anumit punct nu am sa il uit. De atunci si pana in ziua rugaciunii la Sfantul Nectarie, nu a disparut. Durerea care a radiat in alte parti ale bratului a disparut prin exercitii de recuperare, ultrasunet, etc. Il innebunisem pe sot - sa ma unga mereu cu ceva si sa ma maseze acolo.  Am suferit mult la acel serviciu, si nu numai eu, deasemenea alti colegi care au fost dati afara pe nedrept.
   Sefii nostri erau Scientologisti, o secta aparent crestina, foarte periculoasa, cu elemente de magie si spalare de creier in care sunt atrasi multi oameni. Copilul lui John Travolta a murit se pare datorita faptului ca ei nu i-au dat medicatia necesara. Este si el adept al acestei secte. Sefii mei nu foloseau medicamente nici ptr.raceala.  Dupa rugaciunea facuta Sfantului Nectarie, ca printr-o minune mi-am adus aminte de momentul terapiei, am facut analogie cu ce mi s-a facut acolo si cu sedintele de reflexoterapie, presopunctura care imi fusesera interzise de parintele duhovnic nu cu mult timp in urma, aici in tara. (L-am ascultat, chiar daca eu am facut cursuri de reflexoterapie si credeam in asta, am absolvit sectia de Balneofizioteraie)
   Am avut intense lacrimi de bucurie in momentul acela, cand Sfantul mi-a soptit sa merg sa ma spovedesc. Abia ma spovedisem cu o zi in urma. Parintele aproape m-a certat, zicand: Ce mai este, abia ai fost aici ieri? Oameni multi asteptau la rand....asa e la parinte, vin si pleaca. Mereu fete noi....este aproape ca un Sfant in viata. I-am spus intamplarea, i-a numit "Balauri" pe fostii mei sefi, si mi-a spus ca nu este bine sa avem aceste proceduri. Durerea mi-a disparut din acel moment pentru multe luni. I-am promis Sfantului sa scriu despre asta si nu am facut-o pana acum. Dar, am gresit din nou. Am fost la masaj in aprilie, am cerut special sa nu mi se faca presopunctura, dar nu cred ca fata de la receptie a transmis asta terapistei. Pe masa ii tot spuneam ca nu sunt de acord cu aceste tehnici, printre care Reiki, o alta inventie diavoleasca care mi-a fost dat sa o cunosc in luna ianuarie, cand intoarsa aici imi cautam disperata un job. Mi-a apasat din nou in acel punct care a devenit din nou dureros.
   Crezusem ca am gasit job-ul ideal. Ajutor si receptionist de Terapie Ocupationala intr-o micuta clinica. Sefa practica Reiki, "healing touch".... nu am putut lucra cu ea nici doua saptamani. Era intr-un stadiu spiritual jalnic....urla la mama ei, batranica de 80 de ani care lucra in birou toata ziua. In momentul ala am spus adio. Am avut o presimtire proasta de la inceput, nu mi-a placut de acesta femeie...dar mi-am ascultat duhovnicul de aici, care a spus sa incerc totusi. Si a fost bine...ce inseamna ascultarea de duhovnic...am facut ceva banuti, iar apoi Maicuta Domnului, dupa 40 de zile de Paraclis, mi-a scos doua job-uri in cale: unul in fizioterapie si altul in optometrie. Si asta intr-un moment inca greu, aici in State, dupa marea criza financiara. Am renuntat la domeniul meu de terapie, pe care il iubesc nespus. E bine sa stau departe de "balauri", asa a spus parintele. Sunt fericita la serviciu, sunt tot in domeniul medical. Ajut oamenii sa vada mai bine....ce bucurie!!! Si ce colegi am.....oameni cu suflet de aur, exact cum s-a rugat preotul de aici pentru mine. Sper ca Sfantul sa se roage pentru mine sa vin acasa intr-o buna zi, sa fiu asistenta si sa ajut oamenii romani cu experienta de aici. Ca mult iubeste Maica Domnului pe doctori si asistenti.
   Am sa spovedesc din nou, am sa ma ung acum cu ulei de la Sfantul Nectarie, si stiu ca Sfantul imi va lua din nou durerea de la umar. M-a sacait un pic, ca sa nu uit de dansul, sa nu uit sa impartasesc si cu voi, iubitii mei crestini. Dupa minunea din octombrie, la cateva saptamani m-a trimis in Eghina....pe 9 Noiembrie, am stat la priveghi.....ce frumusete...cat ma iubeste, pe mine, o pacatoasa. Nici nu am simtit acea noapte, dimineata zburdam. Am mers la racla de multe ori, nu m-as mai fi despartit de Sfant. Si pentru ca intradevar, Sfantul lucreaza cu Sfantul Ioan Rusul, am ajuns si in Evia. Ma rog sa ajungeti si voi, toti care cititi. E atat de frumos.....Am fost suparata pe Sfantul Ioan anul trecut in luna mai. Mama mi-a spus sa ma rog Sfantului, am facut-o si am vrut raspuns imediat. M-am rugat putin, fara staruinta, si nu am primit raspunsul dorit. Sfantul m-a dus la el dupa cateva luni. Of, cat i-am cerut iertare....ceea ce ii ceream era gresit, m-a ajutat apoi si mi-a aratat ca ceea ce vroiam eu nu era in planul lui Dumnezeu. Aveti staruinta in rugaciune si rabdare, Domnul stie cand sa va dea ce trebuie, lasati-i timp sa lucreze, la fel si Sfintilor. 
   Duhovnicul nostru de aici, Parintele Haralambie a fost izgonit, umilit si vorbit de rau in biserica noastra pe nedrept. Suntem in mare necaz, dansul si familia sunt oameni buni, si trec prin mari greutati acum. Sufera si patimeste la fel ca Sfantul Nectarie si Sfantul Ioan Maximovitch din Shanghai. Din inima va implor, cand cititi acest mesaj sa spuneti o scurta rugaciune Sfantului Nectarie, pe care cu totii il iubim si pentru dansul si biserica grec ortodoxa, Sfantul Marc din Florida. Suntem ca niste copii orfani lasati in bataia vantului, fara Parintele nostru spiritual. Sfantul sa va rasplateasca jertfa in minunate chipuri. Va multumeste, un suflet indurerat pe nume Cosmina. 

Cristina, 01-07-2010
   II multumesc bunului SF. Nectarie pentru ajutorul pe care mi l-a dat ori de cate ori am avut nevoie. Pe mama mea a ajutat-o si nu a fost nevoita sa se opereze la singurul rinichi pe care il are, iar pe mine m-a ajutat acum doi ani sa iau examenul de titularizare si m-a mai ajutat sa elimin o piatra la rinichi, de asemenea in migrenele mele. Il rog sa ma ajute sa sustin examenul de disertatie.
  Slavit sa fie Domnul, Maicuta Sfanta si toti sfintii nostri Parinti!

Ana, 05-07-2010
     Sfantul nostru iubit, Nectarie!
  Astazi, vineri, fiind Sfantul Maslu la Biserica din cartierul Alexandru din Iasi, unde se afla moastele Sfantului Nectarie, vroiam numaidecat sa ajung. De dimineata am plecat de la tara, care se afla la vreo 20 km de Iasi, dar neavand masina, am facut impreuna cu mama autostopul. Nu cu mult timp in urma, intr-o duminica in care vroiam sa ajungem la Sfantul Nectarie, tot de la tara, un om al lui ne-a luat cu masina si ne-a dus chiar pana la poarta Bisericii. Asadar, si astazi asteptam ca Sfantul sa lucreze prin oamenii lui, si cu toata necredinta noastra ne-a ajutat ca de fiecare data, o familie --Carmen si Ionel -- ne-a luat din drum si cu bani putini ne-au adus chiar langa Biserica. Slavit sa fie Dumnezeu intru Sfintii Sai, ca am putut asista la Sfantul Maslu. Sfinte Nectarie, te rog din nou sa imi luminezi viata, pentru a vedea calea mea, (se pare ca atunci cand cred ca gasesc pe cineva potrivit, atunci parca ceva se intampla si dispare), ajuta-ma sa termin lucrarile pe care le am si sa imi dau cu bine disertatia pe 10 acuma.
   Iti multumesc pentru tot, si te mai rog sa ma luminez ce sa fac mai departe cu doctoratul.
  Pe toti cei care scriu si citesc ceea ce se scrie aici, Sfantul Nectarie sa va lumineze si sa va daruiasca sanatate sufleteasca si trupeasca. Amin!

Oana, 05-07-2010
  Si eu ii multumesc Sf. Nectarie si Maicii Domnului pentru ca m-au ajutat la un examen foarte important!


Ana, 11-07-2010
   Revin cu mesaj pentru a-i multumi lui Dumnezeu, Maicii Domnului, Sfantului Nectarie si tuturor sfintilor pentru ca am luat 10 la disertatie.
  Iti multumesc, Sfinte Nectarie.


Mai multe minuni ale SF. NECTARIE ,gasiti aici..
Ii multumesc si eu SF. NECTARIE , deoarece m-a ajutat si icoana lui sta la loc de cinste in casa mea...cand l-am cunoscut pe SF.NECTARIE, am fost la o sf manastire aproape de Piatra Scrisa intre Caransebes si Herculane, am fost in trecere cu niste prieteni , am simtit o bucurie neasemuita , si ceva divin , am primit ulei de la candela sfantului si un calugar ne-a povestit de acest sfant, despre care spre rusinea noastra nu auzisem. Dar simtind acei fiori de bucurie si fericire , pe care nu-i mai simtiisem niciodata, m-am gandit sa cumpar o icoana si de atunci ma rog intotdeauna si simt ca ma ajuta. am fost operata la ambii sani, de noduli, care nu au fost cancerosi, si cred ca acolo a fost si ajutorul sfantului, am 10 ani de la operatie, si ma simt foarte bine...Doamne ajuta!

coltul meu de rugaciune, postez cateva din icoanele din casa mea...
coltul meu de rugaciune, postez cateva din icoanele din casa mea...

Arhivă blog

CARUI SFANT TREBUIE SA NE RUGAM?

Drumul către viaţa cea veşnică şi fericită a împărăţiei lui Dumnezeu trece prin multe necazuri şi ispite în această scurtă viaţă, iar noi avem nevoie de ajutor în aceste încercări, ajutor pe care nici un om nu poate să ni-l dea. De aceea ne întoarcem către Dumnezeu, către Maica Domnului şi către sfinţi. Şi cele pe care nu întotdeauna putem de unii singuri să le înfăptuim, acelea întru care nu întotdeauna pot să ne ajute ­medicii cei pământeşti şi mai-marii zilei, pot întotdeauna să ni le dea sfinţii lui Dumnezeu. Orice sfânt poate să ceară de la Dumnezeu ­lucrurile pentru care ne rugăm, dacă acestea ne sunt spre folos şi spre mântuirea sufletelor noastre. Şi totuşi, după cuvintele Apostolului, ­„darurile sunt felurite” (I Cor. 12, 4). După împrejurările vieţii sfinţilor, ori după voia osebită a lui Dumnezeu, unii ­dintre sfinţi ajută celor care se roagă lor pentru un anumit lucru, alţii – pentru un altul, după darurile lor; şi nu există necaz al vieţii, nevoie sufletească ori trupească la care să nu răspundă un plăcut al lui Dumnezeu şi pe care să n-o împlinească acesta.

SFANTA SCRIPTURA

Totalul afișărilor de pagină

SFINTI

SFINTI

Lista mea de bloguri