31 ianuarie 2013

„Am înţeles că Sfântul Nectarie s-a îndurat de mine, păcătoasa”

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos...Mă numesc Cornelia, sunt din Timişoara şi sunt datoare faţă de Sfântul Nectarie să relatez minunea pe care a făcut-o cu mine în anul 2004.
Eram foarte bolnavă şi mergeam la Catedrala Mitropolitană Timişoara. Acolo am auzit de părintele Ioan Dimitriu. L-am găsit pe părinte la biserica de boli contagioase Pădurea Verde. Părintele, văzându-mă bolnavă şi necăjită, mi-a propus să merg în pelerinaj în Grecia. Până atunci nu mai fusesem niciodată în pelerinaj. M-am hotărât pe loc şi aşa am ajuns pe insula Eghina, la Sfântul Nectarie. Înainte de plecare am considerat că trebuie neapărat să mă spovedesc şi să mă împărtăşesc. Când am ajuns la Sfântul Nectarie am stat tot grupul la rând, să ne închinăm la sfintele moaşte, după care am citit Acatistul Sfântului Nectarie.
După ce am terminat de citit, am mers la mormântul sfântului, unde am pus urechea, aşa cum se face acolo, şi am ascultat, cu emoţie, paşii bunului Sfânt Nectarie. Apoi am coborât la biserica nouă, care era încă în construcţie. Când am ajuns la racla din biserica nouă, m-am închinat în faţă, apoi pe partea stângă lateral şi când am ajuns lateral dreapta, m-am aşezat pe raclă cu pieptul şi braţele deschise, ca într-o îmbrăţişare. Cu mari emoţii retrăiesc şi acum aceste clipe. Am stat aşa câteva minute, nu ştiu câte pentru că abdomenul meu a început să se contracte foarte tare şi respiraţia, mai ales expiraţia, a devenit foarte puternică. Am auzit apoi câteva cuvinte în limba greacă, pe care n-am fost în stare să le reţin din cauza emoţiilor. N-am ştiut ce să fac şi cum să reacţionez şi dacă am voie să spun cuiva. Am înţeles că Sfântul Nectarie s-a îndurat de mine, păcătoasa.
Când am urcat treptele spre biserica veche eram epuizată, abia am putut urca. Acolo l-am găsit pe părintele Ioan Dimitriu, care văzându-mă a înţeles că Sfântul Nectarie a făcut cu mine una din multele minuni pe care le face cu cei ce merg la el pregătiţi, cu credinţă şi dragoste.

(Cornelia, Timişoara – Eghina, 2004).

                 PE PARINTELE IOAN DIMITRIU IL PUTETI GASI LA TIMISOARA PE STRADA BAADER...ACOLO SLUJESTE LA O FRUMOASA BISERICA CU HRAMUL SFINTEI PARASCKEVA...RIDICATA DE DUMNEALUI...ESTE A 3 BISERICA PE CARE O CONSTRUIESTE....POSTEZ CATEVA FOTOGRAFII FACUTE CU TEL. MOBIL...INTRADEVAR , IL CUNOSC PE PARINTE SI ESTE UN DUHOVNIC FOARTE BUN...SI FOARTE CAUTAT...RUGACIUNILE LUI M-AU AJUTAT DE MULTE ORI...
                                             Icoana sfintei Parascheva din biserica...

                        AM GASIT PE NET SI O POEZIE DEDICATA PARINTELUI...

Parintelui Duhovnic Ioan Dumitriu de la Parohia Tipografilor, Timisoara

http://www.crestinortodox.ro/poezie-ortodoxa/parintele-ioan-dumitriu-parohia-tipografilor-118673.html

Cu multa dragoste si dor,
Pentru bunul meu pastor,
Care ma paste an de an,
Parintelui Dumitriu Ioan:

Ii multumesc lui Dumnezeu si-I cant,
Ca mi-a dat in viata un duhovnic sfant
De oameni mult apreciat,
De ingerii din cer laudat,

De Domnul binecuvantat.
Cu infatisare sfanta si cu vocea lui duioasa
Cu smerenie de inger si cu viata cuvioasa,
Tu vezi ca nu e om de rand,

Tu vezi cat e de bun si bland,
Si il iubesti vrand, nevrand.
In el poti avea mereu deplina siguranta,
Oricat ai fi de trist, el iti da spertanta

Si cand te vaiti ca iti este greu,
Cand simti puterea celui rau,
El te indeamna catre Dumnezeu.
Cu el ai bucurie, ai pace si rabdare,

Din orice suferinta, prin el, tu ai scapare,
Cand esti singur si n-ai unde te duce,
Si oricand te afli la rascruce,
El ti-L arata pe Hristos pe cruce.

Acest sfant minunat pierdut printre noi,
Cei nestiutori si ignoranti, orbi si goi.
Inger in trup, preafrumos,
Ce te-ndeamna dragastos

Sa-ti predai viata lui Hristos.
In orice zi si-n orice loc, cu el e sarbatoare
Cu el in orisice ispita ai o nadejde salvatoare,
Vrei mereu cu el sa stai,

Necazurile sa ii dai,
Iar el sa-ti dea adieri din rai.
La sfanta Spovedanie el smerit te-asculta,
Te-ntelege, te priveste cu durere multa,

Si dupa ce-ti da dezlegare,
Primesti o sfanta binecuvantare
Si o calda-mbratisare.
E un izvor preadulce plin de milostivire,

Prin vorba lui domoala si blanda lui privire,
Tu simti caldura lui divina,
Simti cum te-a eliberat de vina
Si cum te-nvaluie-n lumina.

El este pastorul cel minunat si milos,
Care paste turma Imparatului Hristos,
E bunul nostru, bun pastor,
Al nostru sfant ocrotitor

Si bine povatuitor.
Parinte Ioane, cereasca binecuvantare,
Primeste de la noi aceasta mica urare:
La multi ani sa ne traiesti,
Pe noi sa ne calauzesti
Pan’ la portile ceresti !

Luca Ionel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Arhivă blog

CARUI SFANT TREBUIE SA NE RUGAM?

Drumul către viaţa cea veşnică şi fericită a împărăţiei lui Dumnezeu trece prin multe necazuri şi ispite în această scurtă viaţă, iar noi avem nevoie de ajutor în aceste încercări, ajutor pe care nici un om nu poate să ni-l dea. De aceea ne întoarcem către Dumnezeu, către Maica Domnului şi către sfinţi. Şi cele pe care nu întotdeauna putem de unii singuri să le înfăptuim, acelea întru care nu întotdeauna pot să ne ajute ­medicii cei pământeşti şi mai-marii zilei, pot întotdeauna să ni le dea sfinţii lui Dumnezeu. Orice sfânt poate să ceară de la Dumnezeu ­lucrurile pentru care ne rugăm, dacă acestea ne sunt spre folos şi spre mântuirea sufletelor noastre. Şi totuşi, după cuvintele Apostolului, ­„darurile sunt felurite” (I Cor. 12, 4). După împrejurările vieţii sfinţilor, ori după voia osebită a lui Dumnezeu, unii ­dintre sfinţi ajută celor care se roagă lor pentru un anumit lucru, alţii – pentru un altul, după darurile lor; şi nu există necaz al vieţii, nevoie sufletească ori trupească la care să nu răspundă un plăcut al lui Dumnezeu şi pe care să n-o împlinească acesta.

SFANTA SCRIPTURA

Totalul afișărilor de pagină

SFINTI

SFINTI

Lista mea de bloguri