21 iunie 2024

SFINȚII PRĂZNUIȚI ASTĂZI ...21 iun. 2024

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...



               

🙏🏽 Sfinte Mucenice Iulian din Anazarbus în Cilicia, care ai pătimit în timpul împăratului Dioclețian (+305), Sfinte Mucenice Afrodisie din Cilicia, Sfinte Sfințite Mucenice Terentie, episcopul Iconiei (secolul I), Sfinte Mucenice Iulian Egipteanul și cei dimpreună pătimitori cu tine, care v-ați săvârșit de sabie în timpul împăratului Dioclețian (+305), Sfinte Mucenice Nichita Nisireanul, care ai mărturisit în Hios (+ 1732), Sfinte Ierarhe Ursicen, episcop de Pavia și mărturisitor din Italia (+216), Sfinților Mucenici: Rufin, Marcie, Ierperid, Saturnina, Stergia și Ieremia, care ați pătimit la Siracuza Siciliei în Italia, Sfinților Cuvioși: Iulie preotul și Iulian diaconul, fratele tău, din Mirmidonia în Grecia (secolul al V-lea), Sfinte Ierarhe Martin, episcop de Tongres în Belgia (+ 350), Sfântă Muceniță Demetria din Roma (+ 362), Sfinte Sfințite Mucenice Alban preotul din Naxos în Grecia, martirizat de arieni lângă Mainz în Germania (+ 400), Sfinte Cuvioase Mewan din Anglia, egumen la Saint-Maen în Franța (secolul al VI-lea), Sfinte Cuvioase Cormac, stareț la Durrow în Irlanda (+ 590), Sfinte Cuvioase Engelmund din Anglia, misionar în Olanda (+ 720), Sfinților Cuvioși: Leutfrid și Agofred, fratele tău, monahi la Mănăstirea Sfânta Cruce de lângă Evreux în Franța (+738), Sfinte Cuvioase Dominic, monah la Comacchio în Italia (+ 820), Sfinte Ierarhe Ralph, episcop de Bourges în Franța (+ 866), Sfinte Cuvioase Wolfrid, întemeietorul Mânăstirii Hohentwiel din Germania (+990), Sfântă Cuvioasă Ana, fiica împăratului bizantin Roman al IV-lea și mama Sfântului Ierarh Sava al Serbiei, care din călugărie te-ai numit Anastasia (+1200), Sfinte Mucenice Teodor, prinț de Starodub în Rusia (+ 1330), Sfinte Mucenice Luarsab al II-lea, regele Georgiei, care te-ai săvârșit prin sugrumare (+1622), și Sfinților Sfințiți Noi Mucenici din Rusia: Arhimandritul Gheorghe, preoții: Ioan, Pavel, Nicolae și Alexie, și bine credincioșilor creștini: Iona, Nichita și Dimitrie, care ați pătimit în timpul regimului comunist (+ 1918, + 1932, + 1938 și + 1942), ca unii care aveți îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu, rugați-vă și pentru noi păcătoșii robii lui, acum, în ceasul morții și în ceasul judecății noastre. Amin!

🙏🏽 Sfinte Mucenice, Iulian, Nici îngrozirea focului celui groaznic, nici ascuţişul sabiei, nu mă va depărta de Dumnezeu, Care m-a zidit, strigai, Mucenice Iulian, cântând: Pe Domnul lăudaţi-L şi-L preaînălţaţi întru toţi vecii. Tămăduire tuturor patimilor şi iertare greşelilor, mărite pătimitorule al lui Hristos, roagă-te să se dăruiască celor ce te laudă pe tine
.
🙏🏽 Cu ale lor Sfinte rugăciuni, Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi. 

                                                                                                  Amin și Aliluia!
                                                                                                    Preot Ioan 🛎️.


20 iunie 2024

SFINȚII PRĂZNUIȚI ASTĂZI ..20 iun. 2024

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...


   🙏🏽 În această zi prăznuim Sfânta Icoană a Maicii Domnului ,,Hodighitria" de la Mănăstirea Xenofont din Sfântul Munte Athos. 

   🙏🏽 Sfinte Sfințite Mucenice Metodie, episcopul Patarelor din Lichia, care ai pătimit în timpul împăratului Liciniu (+312), Sfinților Apostoli: Luca, Andrei și Toma, Sfinte Proorocule Elisei și Sfinte Sfințite Mucenice Lazăr, prietenul Mântuitorului, a căror punere a moaștelor și a îmbrăcămintelor în Biserica Sfinților Apostoli din Constantinopol, în anul 960, în timpul împăratului Constantin al VII-lea Porfirogenetul o pomenim, Sfinților 2 Sihaștri, care v-ați săvârșit cu pace în pustie, Sfinte Ierarhe Calist I, patriarhul Constantinopolului, ucenicul Sfântului Grigorie Sinaitul și scriitor filocalic (+ 1363), Sfântă Muceniță Gema fecioara, care ai pătimit la Saintonge în Franța (+ 109), Sfinte Novat preotul, mărturisitor la Roma (+151), Sfinte Ierarhe Levchie Mărturisitorule din Alexandria, episcop de Vruntisiopol în Italia, care ai trăit în timpul împăratului Comod (secolul al II-lea), Sfinților Mucenici: Paul, Chiriac, Paula, Feliciana și cei dimpreună cu voi, care ați pătimit la Tomi în Italia (+ 290), Sfinte Cuvioase Studios, întemeietorul Mânăstirii Studitilor din Constantinopol (secolul al V-lea), Sfinte Cuvioase Govan, pustnic din Țara Galilor(secolul al VI-lea), Sfântă Cuvioasă Florentina din Cartagina, egumenă în Spania, care ai fost sora Sfinților Leandru și Isidor de Sevilla (secolul al VII-lea), Sfinte Cuvioase Mucenice Goban din Irlanda, ucenicul Sfântului Fursey (+ 670), Sfinte Ierarhe Bain, episcop de Therouanne în Franța (+710), Sfântă Cuvioasă Elena, stareța la Oehren Trier în Germania (+ 750), Sfinte Ierarhe Adalbert, arhiepiscop de Magdelburg în Germania (+ 981), Sfinte Ierarhe Mina, episcop de Polotsk în Rusia (+ 1116), Sfinte Cuvioase Gleb, prinț de Vladimir în Rusia (+1175), și Sfinte Cuvioase Nicolae Cabasila, teolog și scriitor bisericesc, care te-ai săvârșit cu pace în anul 1397, ca unii care aveți îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu, rugați-vă și pentru noi păcătoșii robii lui, acum, în ceasul morții și în ceasul judecății noastre. Amin! 

   🙏🏽 Sfinte Mucenice Metodie, Sfinţit tăinuitor al Preasfintei Treimi şi propovăduitor dumnezeieştilor porunci celor mai presus de gând şi întărire bine credincioşilor ai fost, fiindcă, ai înfruntat cugetele celor răucredincioşi şi pentru dreapta credinţă te-ai arătat sfinţit mucenic prin sângele tău şi împreună cu îngerii stând înaintea lui Hristos, roagă-te să ne mântuiască pe noi. Amin!

   🙏🏽 Cu ale lor Sfinte rugăciuni, Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

                                                                                                Amin și Aliluia! 
                                                                                                Preot Ioan 🛎️.

18 iunie 2024

... SFINTII PRAZNUITI ASTAZI ... 18 iun. 2024

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ..


    Sfinților Mucenici: Leontie și cei dimpreună cu tine, Ipatie și Teodul, care ați pătimit la Tripoli în Fenicia în timpul împăratului Vespasian (+ 73), Sfinte Mucenice Eterie din Nicomidia (+ 305), Sfinte Cuvioase Erasm, care te-ai săvârșit cu pace, Sfinților 2 Mucenici din insula Cipru, care v-ați săvârșit arzându-vi-se picioarele, Sfinte Cuvioase Leontie Păstorul, Sfinte Cuvioase Leontie, izvorâtorule de mir, care ai sihăstrit în Sfânta Chinovie a Mânăstirii Dionisiu din Sfântul Munte Athos (+ 1580), Sfinților Sfințiți Mucenici: Marcu și Marcelin, diaconi și frați buni, care ați pătimit la Roma (+ 287), Sfinților Mucenici: Felix, Emil și Crispin, care ați pătimit la Ravenna în Italia, Sfinților Mucenici: Chiriac și Paula, care v-ați săvârșit fiind omorâți cu pietre la Malaga în Spania (+ 305), Sfântă Muceniță Anahid din Persia, care ai pătimit în vremea regelui Iazdgard al II-lea (secolul al V-lea), Sfinte Cuvioase Caloger, pustnic din Grecia, care te-ai nevoit la Sciacca în Sicilia Italiei (+486), Sfinților din nordul Africii: episcopul Grigorie, dimpreună cu arhidiaconul Dimitrie și egumenul Caloger, care ați fost alungați de vandali din Africa și care v-ați refugiat lângă Messina în Sicilia Italiei (secolul al V-lea), Sfinte Ierarhe Amandus, episcop de Bordeaux în Franța (+ 431), Sfinte Ierarhe Fortunat, episcop de Vercelli la Piemonte în Italia (+ 569), Sfântă Muceniță Alena de Vorst, care ați pătimit lângă Bruxelles în Belgia (+ 640), Sfântă Marina fecioară din Bitinia (secolul al VIII-lea), Sfântă Cuvioasă Osmana, monahie la Jouarre în Franța (+ 700), Sfinte Cuvioase Guy, pustnic din Franța (+ 940), Sfinte Cuvioase Leontie Canonarhul de la Pecerska(secolul al XIV-lea), și Sfinților Sfințiți Noi Mucenici din Rusia: Arhimandritul Nicanor și preoții: Vasile, Alexandru, Vasile și Serghie, care ați pătimit în timpul regimului comunist (+ 1938), ca unii care aveți îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu, rugați-vă și pentru noi păcătoșii robii lui, acum, în ceasul morții și în ceasul judecății noastre. Amin!

    Sfinte Mucenice Leontie, meşteşugirile cele viclene ale tiranilor le-ai ruşinat şi slujbele elineşti cele fără de Dumnezeu defăimându-le, luminat ai arătat cunoştinţa de Dumnezeu tuturor oamenilor cu învăţăturile dreptei credinţe, de Dumnezeu înţelepţite mucenice. Pentru aceasta a ta pomenire cinstim cu dragoste, înţelepte Leontie.

    Cu ale lor Sfinte rugăciuni, Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi. 

Amin și Aliluia!
        Preot Ioan 🛎️.

17 iunie 2024

SFINȚII PRĂZNUIȚI ASTĂZI ...17 iun. 2024...

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...



            Sfinților Mucenici și frați buni: Manuil, Savel și Ismail, care ați pătimit în Persia în timpul împăratului Sapor al II-lea (+ 362), Sfinților Mucenici: Isavru și cei dimpreună cu tine: Vasile Inochentie, Felix, Ermia și Peregrin din Atena, care ați pătimit în Apolonia Epirului în timpul împăratului Numerian (secolul al III-lea), Sfinte Sfințite Mucenice Filonid, episcopul Curiei în insula Cipru, care ai pătimit în timpul împăratului Dioclețian(+ 306), Sfinte Cuvioase Pior, care te-ai săvârșit cu pace în Sketisul Egiptului (secolul al IV-lea), Sfinte Aetius famenul, luminătorul Etiopiei, care ai fost botezat de Sfântul Apostol Filip (secolul I), Sfântă Muceniță Digna Merota, dimpreună cu cei 2 copii ai tăi, care ați pătimit la Brescia în Italia în timpul împăratului Adrian (secolul al II-lea), Sfinte Sfințite Mucenice Antidius, episcop de Besancon în Franța (+265), Sfinților Sfințiți Mucenici: preotul Ioan și binecredincioșilor creștini: Chiriac, Vlast, Tribun și alți 270 de Mucenici, care ați pătimit la Roma în timpul împăratului Dioclețian (+305), Sfinte Mucenice Montan, ostaș din insula Ponza în Italia (+ 300), Sfinte Cuvioase Briavel, pustnic din Anglia, Sfinte Ierarhe Gundulf, episcop din Franța (secolul al VI-lea), Sfinte Cuvioase Mucenice Nectan din Hartland-Devon în Anglia (secolul al VI-lea), Sfinte Cuvioase Avy, stareț din Franța, Sfinte Ierarhe Imer, episcop de Amelia Umbria în Italia (+ 530 și + 560), Sfinte Cuvioase Herve din Țara Galilor, stareț la Plouvien în Franța, Sfinte Ierarhe Agripin, episcop de Como în Italia (+575 și + 586), Sfinte Cuvioase Botolf Mărturisitorule din Anglia, dimpreună cu fratele tău, Sfântul Ierarh Adolf Mărturisitorule, episcop de Maastricht în Olanda (secolul al VII-lea), Sfinte Ierarhe Moling, episcop de Fems în Irlanda (+ 697), Sfinte Cuvioase Rambold, stareț la Regensburg în Germania (+ 1001), Sfinte Mucenice Shalva din Georgia (+ 1227), Sfinte Cuvioase Iosif Pustnicul, care te-ai săvârșit din aceasta viață în timp ce cântai imnul ,,Apărătoare Doamnă...", Sfinte Cuvioase Anania Iconograful din Novgorod în Rusia (+ 1581), și Sfinților Sfințiți Noi Mucenici din Rusia: ieromonahul Maxim, preotul Averchie și bine credincioșilor creștini: Nicandru și Pelaghia, care ați pătimit în timpul regimului comunist (+ 1918 și + 1943), ca unii care aveți îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu, rugați-vă și pentru noi păcătoșii robii lui, acum, în ceasul morții și în ceasul judecății noastre. Amin!

   🙏🏽 Sfinților Mucenici Manuil, Savel și Ismail,îngrozirile şi făgăduinţele tiranului defăimându-le bărbăteşte, ca niște stâlpi neclintiți, ați pătimit. Ci, ca cei ce aveți îndrăzneală către Domnul, izbăviți-ne pe noi, Sfinților Manuil, Savel și Ismail, din primejdii, ca să strigăm ţie: Bucura-ți-vă, Sfinților Mucenici, mult pătimitori!

   🙏🏽 Cu ale lor Sfinte rugăciuni, Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

                                                                                          Amin și Aliluia!
                                                                                           Preot Ioan 🛎️.

16 iunie 2024

SFINȚII PRĂZNUIȚI ASTĂZI - 16 iun. 2024

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...


 Sfinte Proorocule Amos, care te-ai săvârșit mucenicește (secolul al VIII-lea), Sfinte Mucenice Dula din Cilicia (+ 305), Sfinților Apostoli din cei 70: Fortunat, care te-ai săvârșit prin sabie, Ahaic, care te-ai săvârșit de foame și de sete, și Stefanas, episcop de Corint, care te-ai săvârșit cu pace (secolul I), Sfinte Mucenice Nerses, Sfântă Muceniță Gravs, care te-ai săvârșit prin sabie, Sfinte Cuvioase Ortisie din Egipt (+380), Sfinților Mucenici: Vit, Modest și Crescentia, din Sicilia în Italia, care ați pătimit în Lucania, Protie, Clement și Prodita, dimpreună cu alți 4 Mucenici, care ați pătimit la Aquileea în Italia (secolul al IV-lea), Sfinților Mucenici: Nivita, Candida, Teodul, Cantian, Crisogon, Gioconda, Cantianila, Anteon, Prot, Chintian și Silviu, care ați pătimit la Lucania în Italia, Sfinților Ierarhi: Cedronie, patriarhul Alexandriei, și Fortunat, episcop de Napoli în Italia (+ 107 și + 350), Sfinților Cuvioși: Dula, purtătorule de chinuri din Egipt, Avraam, stareț la Auvergne în Franța, Trillo, egumen la Iandrillo în Anglia, și Avraam, starețul Mânăstirii ,,Sfântul Chiriac " din Franța (secolul al V-lea), Sfinților Ierarhi: Melan și Vouga, Sfinte Cuvioase Landelinus, dimpreună cu ucenicii tăi, Sfinții Cuvioși: Domitian și Hadelin de la Mănăstirea Lobbes din Belgia (+ 686), Sfinte Ierarhe Constantin, episcop de Beauvais în Franța, Sfântă Muceniță Benildis din Cordoba în Spania, care te-ai săvârșit fiind arsă pe rug (+ 706 și + 853), Sfântă Cuvioasă Edburga, stareță la Winchester în Anglia (+ 960), dimpreună cu surorile tale Sfintele Cuvioase Eldfleda și Ethelhilda, Sfinte Mucenice Lazăr, țarul Serbiei, ale cărui sfinte moaște se află la Mănăstirea Ravanița (+1389), Sfinților Ierarhi: Spiridon și Efrem al II-lea, patriarhii Serbiei, Simeon, arhiepiscop de Novgorod (+1421), și Iona, mitropolitul Moscovei și a toată Rusia (+1461), și Sfinților Cuvioși: Grigorie și Casian, stareți la Avnejk-Vologda în Rusia (+1492), toți Sfinții Mucenici din Serbia, dintre care: mitropoliții: Dositei de Zagreb, Ioanichie de Muntenegru și Petru de Saraievo, episcopii: Sava, Sava și Platon, ieromonahul Rafael, preoții: Branko și Gheorghe și bine credinciosule creștin Vukasin(secolele XIV-XX), Sfinte Sfințite Noule Mucenice din Rusia: preotul Amos, care ai pătimit în timpul regimului comunist (+ 1918), Fericiților: Augustin, episcopul Hiponiei în Africa și scriitor bisericesc, și Ieronim, pustnic lângă Betleem și întemeietor a două mănăstiri din Țara Sfântă (+427 și + 420), ca unii care aveți îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu, rugați-vă și pentru noi păcătoșii robii lui, acum, în ceasul morții și în ceasul judecății noastre. Amin!
 
 Să luăm aminte la aceste minunate cuvinte: "PREGĂTEȘTE-TE, Israele, SĂ TE ÎNTÂLNEȘTI CU DUMNEZEUL TĂU! Că El este Cel care a întocmit munţii şi a făurit vântul şi descoperă omului gândurile sale; El a făcut zorile şi întunericul şi calcă peste înălţimile pământului. Domnul Dumnezeu Savaot este numele Lui! (Amos 4:12-13).
 
Cu ale lor Sfinte rugăciuni, Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi. 

                                                                                              Amin și Aliluia!
                                                                                               Preot Ioan 🛎️.

15 iunie 2024

SFINȚII PRĂZNUIȚI ASTĂZI - 15 iun. 2024

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...


                 

🙏🏽 Sfinte Proorocule Amos, care te-ai săvârșit mucenicește (secolul al VIII-lea), Sfinte Mucenice Dula din Cilicia (+ 305), Sfinților Apostoli din cei 70: Fortunat, care te-ai săvârșit prin sabie, Ahaic, care te-ai săvârșit de foame și de sete, și Stefanas, episcop de Corint, care te-ai săvârșit cu pace (secolul I), Sfinte Mucenice Nerses, Sfântă Muceniță Gravs, care te-ai săvârșit prin sabie, Sfinte Cuvioase Ortisie din Egipt (+380), Sfinților Mucenici: Vit, Modest și Crescentia, din Sicilia în Italia, care ați pătimit în Lucania, Protie, Clement și Prodita, dimpreună cu alți 4 Mucenici, care ați pătimit la Aquileea în Italia (secolul al IV-lea), Sfinților Mucenici: Nivita, Candida, Teodul, Cantian, Crisogon, Gioconda, Cantianila, Anteon, Prot, Chintian și Silviu, care ați pătimit la Lucania în Italia, Sfinților Ierarhi: Cedronie, patriarhul Alexandriei, și Fortunat, episcop de Napoli în Italia (+ 107 și + 350), Sfinților Cuvioși: Dula, purtătorule de chinuri din Egipt, Avraam, stareț la Auvergne în Franța, Trillo, egumen la Iandrillo în Anglia, și Avraam, starețul Mânăstirii ,,Sfântul Chiriac " din Franța (secolul al V-lea), Sfinților Ierarhi: Melan și Vouga, Sfinte Cuvioase Landelinus, dimpreună cu ucenicii tăi, Sfinții Cuvioși: Domitian și Hadelin de la Mănăstirea Lobbes din Belgia (+ 686), Sfinte Ierarhe Constantin, episcop de Beauvais în Franța, Sfântă Muceniță Benildis din Cordoba în Spania, care te-ai săvârșit fiind arsă pe rug (+ 706 și + 853), Sfântă Cuvioasă Edburga, stareță la Winchester în Anglia (+ 960), dimpreună cu surorile tale Sfintele Cuvioase Eldfleda și Ethelhilda, Sfinte Mucenice Lazăr, țarul Serbiei, ale cărui sfinte moaște se află la Mănăstirea Ravanița (+1389), Sfinților Ierarhi: Spiridon și Efrem al II-lea, patriarhii Serbiei, Simeon, arhiepiscop de Novgorod (+1421), și Iona, mitropolitul Moscovei și a toată Rusia (+1461), și Sfinților Cuvioși: Grigorie și Casian, stareți la Avnejk-Vologda în Rusia (+1492), toți Sfinții Mucenici din Serbia, dintre care: mitropoliții: Dositei de Zagreb, Ioanichie de Muntenegru și Petru de Saraievo, episcopii: Sava, Sava și Platon, ieromonahul Rafael, preoții: Branko și Gheorghe și bine credinciosule creștin Vukasin(secolele XIV-XX), Sfinte Sfințite Noule Mucenice din Rusia: preotul Amos, care ai pătimit în timpul regimului comunist (+ 1918), Fericiților: Augustin, episcopul Hiponiei în Africa și scriitor bisericesc, și Ieronim, pustnic lângă Betleem și întemeietor a două mănăstiri din Țara Sfântă (+427 și + 420), ca unii care aveți îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu, rugați-vă și pentru noi păcătoșii robii lui, acum, în ceasul morții și în ceasul judecății noastre. Amin!
 
🙏🏽 Să luăm aminte la aceste minunate cuvinte: "PREGĂTEȘTE-TE, Israele, SĂ TE ÎNTÂLNEȘTI CU DUMNEZEUL TĂU! Că El este Cel care a întocmit munţii şi a făurit vântul şi descoperă omului gândurile sale; El a făcut zorile şi întunericul şi calcă peste înălţimile pământului. Domnul Dumnezeu Savaot este numele Lui! (Amos 4:12-13).
 
🙏🏽 Cu ale lor Sfinte rugăciuni, Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

                                                                              Amin și Aliluia!
                                                                                       Preot Ioan 🛎️.


14 iunie 2024

SFINȚII PRĂZNUIȚI ASTĂZI ...14 iun. 2024

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...



   🙏🏽 Sfinte Proorocule Elisei, ucenicul Sfântului Ilie Tesviteanul (secolul al IX-lea î.d. Hr.), Sfinte Ierarhe Metodie Mărturisitorule, Arhiepiscopul Constantinopolului, imnograf bisericesc și mărturisitor pentru Sfintele Icoane (+ 847), Sfântă Cuvioasă Iulita din Egipt, care te-ai săvârșit cu pace (secolul al IV-lea), Sfinte Cuvioase Nifon Kafsokalivitul, care ai sihăstrit în Sfântul Munte Athos (+ 1330), Sfinte Sfințite Mucenice Marcian, episcop de Siracuza Siciliei în Italia (+ 255), Sfinților Mucenici: Valerian și Rufin, care ați pătimit la Picardia în Franța (+ 287), Sfinte Ierarhe Marc, episcop de Lucera în Italia (+ 328), Sfinte Cuvioase Domeal, monah din Anglia (secolul al VI-lea), Sfinte Ierarhe Eterie, episcop de Vienne în Franța (secolul al VI-lea), Sfinte Ierarhe Martian, episcop de Benevento în Campania Italiei (secolul al VI-lea), Sfinților Cuvioși: Nenus, stareț din Irlanda, și Psalmodie, pustnic din Franța (secolul al VII-lea), Sfinților Ierarhi: Lotharius, episcop de Seez, și Gerold, episcop de Evreux în Franța (+ 756 și + 806), Sfinților Cuvioși Mucenici: Anastasie, Felix și Digna din Cordoba în Spania (+ 853), Sfinte Cuvioase Ciaran, stareț la Bellach-Duin în Irlanda (+ 870), Sfinte Ierarhe Harwig, arhiepiscop de Salzburg în Austria (+1023), Sfinte Cuvioase Richard, monah din Verdun în Franța (+ 1046), Sfinte Ierarhe Ioan, mitropolitul Evhaitelor (+ 1100), Sfinților Cuvioși: Gheorghe, prinț de Smolensk și Novgorod, și Metodie, stareț la Pehnosha în Rusia (+ 1180 și + 1392), Sfinte Cuvioase Elisei din Suma, monah la Solovăț în Rusia (+ secolul al XVI-lea), Sfinților Sfințiți Noi Mucenici din Rusia: preoții: Iosif, Nicolae, Pavel și Alexandru și diaconul Nicolae, care ați pătimit în timpul regimului comunist (+ 1918 și + 1938), toți Sfinții de la Diveevo în Rusia, și Sfinte Cuvioase Sava, cel nebun pentru Hristos, nevoitor la Mănăstirea Vatopedu din Sfântul Munte Athos, care te-ai săvârșit cu pace în anul 1349, ca unii care aveți îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu, rugați-vă și pentru noi păcătoșii robii lui, acum, în ceasul morții și în ceasul judecății noastre. Amin! 

   🙏🏽 Cu ale lor sfinte rugăciuni, Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi. 

                                                                                                                              Amin și Aliluia!
                                                                                                                            Preot Ioan 🛎️.

13 iunie 2024

SFINȚII PRĂZNUIȚI ASTĂZI ...13 iun. 2024

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...



                                                                          
🙏🏽 În această zi, în joia săptămânii a șasea după Paști, prăznuim Înălțarea Domnului Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

 
🙏🏽 Sfântă Muceniță Achilina din Biblos în Fenicia, care ai pătimit în timpul împăratului Dioclețian (+ 293), Sfinte Ierarhe Triflie, episcop de Levcosia în Cipru (+ 370), Sfinților Cuvioși: Ana, și fiul tău, Ioan din Larisa în Grecia (secolul al IX-lea), Sfinte Cuvioase Iacov, pustnic care mai înainte ai fost amăgit de satana, dar care te-ai întors la Dumnezeu prin pocăință, Sfinte Ierarhe Antipatru, episcop de Bostra în Arabia (secolul al V-lea), Sfinților 10.000 de Mucenici, care v-ați săvârșit de sabie, Sfinte Mucenice Diodor din Emesa Siriei, care te-ai săvârșit prin răstignire, Sfântă Muceniță Felicula, fecioară din Roma, care ai pătimit în timpul împăratului Domițian(+ 190), Sfinte Sfințite Mucenice Victorin, episcop de Asisi în Umbria Italiei (+ 250), Sfântă Damhnade fecioară din Irlanda, Sfinților Mucenici: Fortunat și Lucian, care ați pătimit în nordul Africii, Sfinte Ierarhe Pricie, episcop de Lyon în Franța (+ 586), Sfinte Sfințite Mucenice Peregrin, episcop de L'Aquilla, care te-ai săvârșit fiind înnecat de lombarzi la Aterno în Italia (+ 600), Sfinte Mucenice Rambert, care te-ai săvârșit în Muntii Jura din Franța (+ 680), Sfinte Sfințite Mucenice Fandilas, stareț la Penamelaria-Cordoba în Spania (+ 853), Sfinților Cuvioși: Andronic, ucenicul Sfântului Serghie de Radonej, și Sava, stareți din Moscova în Rusia (+ 1395 și + 1478), Sfântă Cuvioasă Alexandra, prima stareță de la Mănăstirea Diveevo din Rusia (+ 1789), și Sfinților Sfințiți Noi Mucenici din Rusia: preoții: Alexandru, Alexie și Dimitrie și monahia Pelaghia, care ați pătimit în timpul regimului comunist (+ 1918, + 1940 și + 1944), ca unii care aveți îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu, rugați-vă și pentru noi păcătoșii robii lui, acum, în ceasul morții și în ceasul judecății noastre. Amin și Aliluia!

🙏🏽 Cu ale lor Sfinte rugăciuni, Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi. 


                                                                             Amin și Aliluia!
Preot Ioan 🛎️.

12 iunie 2024

De ce îngăduie Dumnezeu ca oamenii drepți să fie chinuiți?

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...


– Nimeni nu a făcut învoială cu Dumnezeu când va muri. Însă El îl ia pe flecare om în clipa cea mai potrivită a vieţii lui, cu o moarte prin care să-i aducă iertare de păcate şi mântuirea sufletului său. Dacă vede că cineva va deveni mai bun, îl lasă să trăiască. Iar dacă vede că va deveni mai rău, atunci îl ia ca să-l mântuiască. Pe unii care duc o viată păcătoasă, dar au dispoziţia de a face binele, îi ia lângă El mai înainte de a apuca să-l facă, deoarece Dumnezeu ştie că ar fi făcut binele de îndată ce li s-ar fi dat ocazia. Este ca şi cum le-ar spune: „Nu vă osteniţi! Ajunge buna voastră intenţie”. 

Pe un altul, deoarece este foarte bun, îl alege şi îl ia lângă El pentru că Raiul are nevoie de boboci de floare. Citeşte şi: Dovezi clare ca ortodoxia e religia adevarata Fireşte, pentru părinţi şi rude este puţin cam greu să înţeleagă aceasta. Vezi, moare un copil şi Hristos îl ia ca pe un îngeraş, însă părinţii plâng şi se tânguiesc, în timp ce ar fi trebuit să se bucure. Pentru că de unde ştiu ei ce ar fi devenit el atunci când ar fi crescut? Oare s-ar fi putut mântui? În 1924, când am plecat din Asia Mică cu corabia pentru a veni în Grecia, eu eram prunc. Corabia era plină de refugiaţi şi, aşa cum eram înfăşat de mama mea, un marinar a călcat pe mine. Mama crezând că am murit a început să plângă. O consăteancă însă a desfăcut feşele şi a văzut că nu păţisem nimic. 

Dacă aş fi murit atunci, sigur aş fi mers în Rai. Acum, însă, când am atâţia ani şi am făcut atâta asceză, nu sunt sigur că voi merge în Rai. Citeşte şi: Mamele pot fi cu adevărat făcătoare de minuni Dar şi pe părinţi îi ajută moartea copiilor lor. Trebuie să ştie că din clipa aceea au un mijlocitor în Rai. Iar atunci când vor muri, vor veni copiii lor cu ripide în mâini la poarta Raiului pentru a întâmpina sufletul lor. Iar aceasta nu este un lucru mic. Copiilor care au fost chinuiţi aici de boli sau de vreo infirmitate, Hristos le va spune: „Veniţi în Rai şi alegeti-vă locul cel mai bun!”. 

Atunci aceia îi vor spune: „Este frumos aici, Hristoase al nostru, dar o vrem şi pe mămica noastră lângă noi”. Iar Hristos îi va asculta şi o va mântui într-un chip oarecare şi pe mamă. Citeşte şi: O minune săvârșită de cruciulița de la gât Desigur, mamele nu trebuie să ajungă în cealaltă extremă. Unele mame cred despre copilul lor care a murit că a devenit sfânt şi astfel cad în înşelare. O mamă a vrut să-mi dea drept binecuvântare un lucru de la fiul ei care murise, deoarece credea că a ajuns sfânt. „Este binecuvântare să dau din lucrurile copilului?”; „Nu, i-am spus. Este mai bine să nu dai”. Cuviosul Paisie Aghioritul, Cuvinte duhovniceşti, Vol. IV – Viața de familie, Editura Evanghelismos, București, 2003

Citeşte mai mult pe aparatorul.md: De ce îngăduie Dumnezeu ca să moară atâția oameni tineri?

SFINȚII

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...



de Preot Sorin Croitoru

Cu mintea-n cer, cu trupul pe pământ,
Cu ochii orientați spre veșnicie,
Cu sufletul mustind de Duhul Sfânt,
Cu inima plutind de bucurie,

Cu fruntea încruntată uneori,
Cu haina jerpelită câteodată,
Cu rugăciunea plină de fiori,
Cu fața pururea înlăcrimată,

Dușmanii lor erau nepământești,
Prietenii.. această lume-întreagă.
Zidiți cu trup și totuși netrupești,
Doar între ei puteau să se-nțeleagă.

Adesea triști, adesea fericiți,
Râvnind ceva ce lumea nu cunoaște,
Adesea în mormânt neputreziți
Și răspândind parfum de Sfinte Moaște..

Bărbați, femei, iar uneori copii,
Erau preocupați de nemurire,
De timpul nesfârșitei veșnicii
Pe care îl doreau fără oprire..

Da, sfinții, fiindcă despre ei vorbesc,
Au fost modele de urmat, exemple,
Prieteni intimi Mirelui Ceresc,
Aleși de Duhul ca să-I fie temple.

Aceeași fire li s-a dat și lor
Și-același har o dată cu Botezul.
Aveau același Tată Creator
Și-Același Domn, așa cum zice Crezul.

Dar ei aveau ceva ce s-a pierdut:
Își biruiau a firii slăbiciune
Prin ajutorul Celui Nevăzut
Pe care îl primeau prin rugăciune.

Rămas-au astfel nemâncați de lei,
Nearși de flăcări aprige-n cuptoare..
Deși erau ca niște mielușei,
Erau supuși la cazne-îngrozitoare.

Erau tăiați și iarăși întregiți,
Închiși în închisori spre chinuire,
Bătuți cu vergi, cu gheare lungi strunjiți,
Dar le răbdau pe toate din iubire.

Adesea s-au retras prin sihăstrii
Și au trăit în grea sălbăticie,
Răbdând dogoare și intemperii,
Făcându-și prin vreo scorbură chilie..

S-au războit cu-ai iadului oșteni,
Și-au suferit din partea lor prigoană;
Îi și vedeau pe demonii vicleni
Sub chip de înger sau de lighioană.

În toate au ieșit triumfători,
Purtați fiind de Har spre biruință
Căci ei erau smeriți și rugători,
Aflați în permanentă pocăință.

Slăviți de Cel pe Care L-au slujit,
Au fost mici dumnezei prin înfiere;
Cu mult mai mari vor fi când la sfârșit
Vor trece prin obșteasca înviere!

Privimu-vă cu dragoste pe voi,
Cei ce-ați făcut un țel din veșnicie
Trăind cu mintea-n Ziua de Apoi,
Cu gândul la năprasna ce-o să fie.

Rugămu-vă cu duhul umilit
Să cereți bun răspuns la judecată
Pentru aceia care v-au cinstit
Și v-au iubit cu inimă curată.

Să vă rugați în ceruri pentru noi,
Căci viața asta de ispite-i plină..
Avem nevoie, sfinților, de voi
Ca să putem ajunge la lumină!
amin

SFINȚII LUI DUMNEZEU

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...



de Preot Sorin Croitoru

O, sfinților, adeseori
În piept îmi vin prelungi suspine:
Cu cât vă văd mai mari pe voi,
Cu-atât mă văd mai mic pe mine!

Citind eu ale voastre vieți
Uitate în vreun colț de carte
Pe voi vă văd lângă Hristos,
Pe mine însă prea departe..

Vă văd făclii dumnezeiești
Arzând cu o lumină blândă,
Iar eu pe lângă voi mă văd
Fiind feștilă fumegândă..

Erați atât de curajoși,
Cum nu visez s-ajung vreodată:
Voi sunteți lei neînfricați,
Iar eu o mâță leșinată.

În tot ce ați trăit nu văd
Decât iubire nesfârșită;
În mine însumi ce să văd?
O inimă înțepenită..

Senini la suflete erați,
Cu fețe veșnic zâmbitoare;
Mâhnit și tulburat sunt eu
Și nu mai scap de încruntare.

Voi pururea mulțumitori,
Eu bombănind fără oprire;
Eu egoist cu cei din jur,
Iar voi, model de dăruire.

Erați retrași, umili, tăcuți,
Iubind discreția în viață,
Eu nu mai știu ce să scornesc
Ca să mă pot băga în față..

Școliți de filozofi vestiți
Sau uneori ciobani la turme,
Lumina vă călăuzea
Ca să-I pășiți corect pe urme.

V-ați mântuit încet, încet,
Strângând din dinți, răbdând durere,
Căci voi știați că fără cruci
Nu se ajunge la-Înviere.

Erați ca Domnul nostru bun,
Cunoscători ai suferinței,
Urmându-L zi de zi pe El
Pe calea strâmtă a credinței.

În tot ce ați trăit văd Har:
În fapte pline de iubire,
Asceză aspră și minuni,
Curajul în mărturisire,

Răbdarea unor mari dureri
Și viața-n aspră sărăcie,
În mari armate ofițeri,
Sau eremiți în vreo pustie..

Copii, adolescenți, adulți,
Bătrâni cu bărbile albite,
Adesea oameni foarte culți,
Adesea bieți păstori de vite,

Adesea regi și împărați,
Adesea slugi la nobilime,
Adesea oameni rafinați,
Adesea oameni din prostime,

Adesea slabi, adesea tari,
Purtând inelul cârmuirii,
De multe ori neîntrecuți
În arta propovăduirii,

Adesea săvârșind minuni,
Adesea zăvorâți în casă,
Asesea socotiți nebuni
De lumea cea necredincioasă,

Deși atât de diferiți,
O calitate vă unește:
Ați fost de Dumnezeu iubiți
Și L-ați iubit dumnezeiește!

Ca noi erați și voi cândva.
Ca voi noi vom ajunge, oare?..
Vom dobândi și noi acea
Credință mărturisitoare?

Vom suferi privațiuni
Pe calea strâmtă a credinței,
De dragul Domnului Hristos
Vom bea paharul suferinței?

Va deveni El pentru noi
Și Scop și Ideal și Cale,
Vom arde ca un rug nestins
De râvna imitării Sale?

Vom duce crucea ce ne-a dat,
Cerând să ne-o îngreuneze,
Ne vom ruga neîncetat,
Cerându-I să ne protejeze?

Ne vom smeri în fața Lui
La fel ca vameșul din Templu?
Vom îndrăzni să-L implorăm,
Luând de la tâlhar exemplu?

Vom plânge înaintea Lui
Ca desfrânata, din iubire,
Mireasma harului Său sfânt
Ne va aduce fericire?

Vom fi dispuși să dăm orice
Ca să-I simțim prezența sfântă,
Vom fi dispuși să fim senini
Când cei mai mulți se înspăimântă?

Vom fi dispuși să spunem DA
Când ne va încerca răbdarea?
Vom fi dispuși să spunem NU
Când ne vor cere lepădarea?..

Voi, sfinților, pe-acestea toate,
Ba și pe altele mai grele,
Le-ați împlinit în viața voastră,
Sfințindu-vă Hristos prin ele,

De-aceea vă cinstim pe voi
Trecându-vă în calendare,
De-aceea unii scriitori
Au scris de voi în sinaxare,

Iar eu citesc și sunt uimit
Și când citesc îmi vin suspine:
Cu cât vă văd mai mari pe voi,
Cu-atât mă văd mai mic pe mine..

SFINȚII PRĂZNUIȚI ASTĂZI ...12 iun. 2024

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...
                 

Sfinte Cuvioase Onufrie cel Mare Egipteanul, care ai fost fiul împăratului Persiei (secolul al IV-lea), Sfinte Cuvioase Petru Athonitul, primul nevoitor din Sfântul Munte Athos (secolul al IX-lea), Sfântă Muceniță Antonina din Niceea (+ 305), Sfinților Cuvioși: Ioan ostașul, Zinon și Iulian din Constantinopol, Sfântă Muceniță Maria, care ai pătimit în Italia în timpul împăratului Adrian (+ 130), Sfinților Mucenici: Vasilid, Distru, Polimac, Quirin, Nabor și Nazarie și cei dimpreună cu voi, care ați pătimit la Roma (secolul al III-lea), Sfinților Mucenici: Dionisie, Celsie și Marcelin din Bologna în Italia, Sfinților Cuvioși: Ioan, Andrei, Heraclemon și Teofil, pustnici din Egipt (secolul al IV-lea), Sfinților Ierarhi Mărturisitori: Olimpie, Amfian și Timotei(secolul al IV-lea), Sfinte Ierarhe Ternan, episcop misionar în Scoția, Sfântă Muceniță Cunera, fecioară din Rhenen în Olanda (secolul al V-lea), Sfinte Ierarhe Leon al III-lea, episcopul Romei, cel care te-ai împotrivit introducerii adaosului Filioque în Crez (+816), Sfinte Cuvioase Odulf, ieromonah din Utrecht în Olanda, Sfinte Ierarhe Gerebald, episcop din Franța(+ 855 și + 885), Sfinte Cuvioase Ioan Tomicus, nevoitor în Sfântul Munte Athos și în Georgia (+ 998), Sfinte Mucenice Eskil, episcop de Stragnas în Suedia (+ 1080), Sfinților Cuvioși: Onufrie și Arsenie (+ q492 și + 1447), Sfinților Cuvioși: Onufrie, egumenul Mânăstirii Katrom, Onufrie și Avxentie, monahi din Vologda în Rusia (secolul al VI-lea), Sfinților Cuvioși: Ștefan din Komel, egumenul Mânăstirii Ozersk, Vasian și Iona din Solovăț în Rusia (+1542 și + 1561), Sfinților Sfințiți Noi Mucenici din Rusia: episcopul Onufrie și cei dimpreună cu tine, monahii: Antonie, Varsanufie și Iosif, care ați pătimit în timpul regimului comunist, și toți Sfinții de la Mănăstirea Sfântului Onufrie din Jablechna în Polonia, al căror sobor îl prăznuim, și a minunilor făcute de Maica Domnului și de Sfântul Onufrie în această mănăstire, ca unii care aveți îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu, rugați-vă și pentru noi păcătoșii robii lui, acum, în ceasul morții și în ceasul judecății noastre. Amin!

Vas sfinţit al Domnului Dumnezeului nostru, Sfinte Petru vorbitorule împreună cu mucenicii, cu Apostolii, cu Proorocii şi cu Îngerii, roagă-te pentru toţi cei ce cu credinţă te cinstim pe pământ, ca toţi să aflăm iertare de greşeli.

 Cu ale lor Sfinte rugăciuni, Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi. 

                                                                                             Amin și Aliluia!
                                                                                                 Preot Ioan 🛎️.



11 iunie 2024

Preotul martir Constantin Sârbu - Extras din ”Lacrima si har”

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...

                         

"Voi nu vedeți, dar eu am văzut câți diavoli erau în casă la voi! Când vă certați, vin îndată diavolii"
"Uneori, Părintele Sârbu mă lua cu el la parastase.
Odată, ne-am dus la niște oameni foarte bogați, de la care ar fi primit bani mulți. Am intrat într-o sală lungă, luxoasă, gătită cu tot felul de farfurii, cu păhărele. Când a venit o doamnă, Părintele a arătat cu bastonul păhărelele și a întrebat:
– Astea ce sunt?
– Păhărele pentru țuică.
– Hai, Cocuțo, să mergem, că aici se face nuntă, nu se face parastas!
Oamenii au insistat, au venit după noi, dar Părintele a explicat:
– Parastasele nu se fac cu țuică. Unde se fac cu țuică, nu este primit. Diavolii îți răstoarnă masa. Voi nu credeți, nu vedeți cu ochii voștri. Eu sunt mai bătrân și nu pot să mă împac cu slujbele pe care vreți voi să le faceți. Chemați alt preot!
Și am plecat.
În drum spre casă, aproape de biserică, am stat sub un geam și am auzit niște tineri care se certau.
– Cocuțo, hai să mergem la ăștia, că se ceartă! Hai să gonim pe diavol din casă!
– Cum, Părinte, dacă nu ne cheamă, cum să ne ducem acolo?
– Hai, hai să mergem!
M-am uitat eu pe unde-i ușa, am intrat:
– Bună ziua!
– Bună ziua!
Mă întrebam cum va deschide Părintele discuția. Dar el a început direct:
– De ce vă certați? Hai să dăm afară pe diavol! Care dintre voi este rău? Undeți-e bărbatul cu care te certai?
– Ah, Părinte…
– Adă-l încoace!
Când a venit bărbatul, Părintele s-a uitat pe rând și la unul și la altul – căci el cunoștea cu duhul – și a zis femeii:
– Dumneata ești de vină! Evo, tu ești de vină! Nu-l mai sâcâi la cap! De ce îl plictisești și-l cercetezi în toate? Hai să facem o slujbă! Apoi l-a întrebat pe bărbat:
– Știi să te închini? Făcea și el o cruce, cam strâmbă. I-a arătat Părintele cum s-o facă. După slujbă i-a binecuvântat, i-a miruit. Aveau și doi băieței.
– Să nu vă mai certați! Voi nu vedeți, dar eu am văzut câți diavoli erau în casă la voi! Când vă certați, vin îndată diavolii. Să fie pace! N-aveți icoană… După cum văd, bani aveți, că aveți lucruri bune, dar icoană de ce nu aveți în casă?
Părintele a rămas acolo și m-a trimis la biserică:
– Du-te, Cocuțo, și ia din pod o icoană, care vrei tu, s-o dăm la omenii ăștia. Eu te aștept aici! M-am dus în pod și am luat o icoană. Părintele le-a dat-o și le-a spus:
– Să vă închinați lui Dumnezeu! Dimineața când vă sculați, ieșiți afară în pragul ușii, uitați-vă la cer și ziceți:
Doamne, Tu ești acolo, eu sunt aici. În ziua de azi Tu ajută-mă! Eu nu știu să mă descurc, sunt om slab. Ai Tu grijă în ziua de azi pentru mântuirea mea!
Așa să ziceți și să vă rugați!
Eu m-am mirat puțin, dar apoi am înțeles. Părintele nu le-a dat atunci vreo carte de rugăciuni, pe care ei n-ar fi priceput-o. Le-a spus pentru început, după puterea lor. Și s-au făcut aceia niște credincioși! Au fugit după noi să le zicem la ce biserică să vină. A intrat Duhul lui Dumnezeu în ei. Și să știți că foarte mult ne-au ajutat apoi oamenii aceia…
Îmi amintesc o întâmplare de Paști.
Pe vremea aceea erau grupuri de scandalagii care mergeau în noaptea Învierii din biserică în biserică, parcă anume ca sătulbure Sfânta Liturghie.
Pentru a nu se întâmpla așa ceva și la noi, Părintele a pus credincioși de strajă la poartă. În timpul slujbei, a auzit discuții afară. A ieșit imediat să vadă ce se întâmplă. Doi oameni beți voiau să intre în biserică și credincioșii de strajă nu-i lăsau.
Părintele i-a luat, le-a făcut loc și le-a zis:
– Stați aici, că este Învierea, și vă împărtășiți!
– Nu putem – au zis ei – am mâncat!
– Nu-i nimic, acum toate se iartă, până la al nouălea neam. Împărtășiți-vă, dar să stați cuminți, să nu umblați prin biserică! La noi, fiecare stă la locul lui, nimeni nu umblă de colo-colo. Și oamenii aceia au stat cuminți – așa beți cum erau – și se rugau și plângeau și își dădeau palme că ce păcătoși sunt.
Părintele i-a cunoscut cu duhul și a vrut să arate că de Paști, fie că ești mâncat sau nemâncat, poți fi iertat, ca tâlharul de pe cruce. Apoi, bețivii aceia au venit la lucru și au muncit mult pentru biserică. Și îi aduceau și Părintelui mâncare, fiindcă știau că n-are cine să-i facă. Și i-a câștigat pentru Biserică!"


(Preotul martir Constantin Sârbu).


Extras din ”Lacrima si har”, Ed. Bonifaciu, 2011 , pag. 101-104
-Gânduri din Ierusalim-


Cel care iubeste clevetirea, acela ii slujeste diavolului

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...




Chiar dacă nu ar face nici o altă fărădelege, clevetirea singură ar putea să îl arunce în bezna gheenei pe om, întrucât, fără să simtă bârnele grele din ochii lui, judecă mereu cu asprime greşelile altora şi îşi iroseşte întreaga viaţă pentru a analiza minuţios, în repetate rânduri, faptele altora, fără a se gândi la avertismentul lui Hristos: „Cu judecata cu care judecaţi veţi fi judecaţi" (Mt. 7,2).

Nu trebuie să îi osândească pe alţii cel care este el însuşi supus patimilor. Chiar de ar fi cineva demn de osândire, poate să îl judece doar cel care nu a făcut nimic vrednic de osândire.

Nu îl judeca pe altul, ci străduieşte-te să te îndrepţi pe tine însuţi, ca să nu fii demn de osândă, căci vei primi o pedeapsă şi mai mare, dacă îi vei acuza pe alţii că nu se îngrijesc să facă ceea ce nu faci nici tu, osândindu-i pentru păcatul pe care îl faci şi tu. Dacă nici oamenilor drepţi nu li se permite să îi ponegrească pe alţii, cu atât mai mult cei păcătoşi trebuie să se abţină de la a judeca.

Chiar dacă tu, cel care îl judeci pe aproapele, vei spune ceva adevărat despre el şi vei vorbi despre o faptă cunoscută de a sa, însă nici aşa nu vei rămâne nepedepsit, căci nu pentru faptele lui, ci pentru cuvintele tale te va judeca Dumnezeu: „Din cuvintele tale vei fi osândit" (Mt. 12, 37). Fariseul a spus un lucru drept şi tuturor cunoscut, însă şi pentru aceasta a fost pedepsit. Dacă nu avem voie să vădim fapte cunoscute ale altora, cu atât mai mult nu avem voie să o facem în cazul faptelor îndoielnice, căci fiecare păcătos îşi are Judecătorul său. Nu trebuie să răpeşti cinstea Fiului Iui Dumnezeu Unul-Născut, numai Lui I-a fost rânduit scaunul de judecată. Nu acest lucru ţi-a fost poruncit ţie, o, omule, ca să îi judeci pe alţii, ci ca să te îndrepţi pe tine însuţi. De ce atunci răpeşti demnitatea Domnului tău? El este Cel care va judeca, nu tu. Ce folos avem că ne abţinem de la mâncăruri din pasăre şi din peşte, dacă ne mâncăm unul pe celălalt? Oricine cleveteşte sau ponegreşte mănâncă din carnea aproapelui.

Nu numai că nu trebuie să-l defăimezi pe aproapele, dar nici să nu-i asculţi pe alţii, care o fac. Chiar dacă ai mânca cenuşă, nici o asemenea viaţă aspră nu îţi va aduce vreun folos, dacă nu te vei abţine de la a ponegri, căci nu cele ce intră în gura omului îl spurcă, ci ceea ce iese pe gura lui.


Cine cleveteşte şi ponegreşte adesea se întristează, se teme, se căieşte şi îşi muşcă limba, fiindu-i teamă ca nu cumva cuvântul mincinos spus altora să îi aducă vreun necaz. Iar cine se abţine de la a cleveti trăieşte mereu într-o mare linişte şi veselie. Clevetitorii sunt asemenea muştelor: precum muştele zboară pe răni străine, la fel clevetitorii caută greşeli străine, ca să trâmbiţeze despre ele.

Nu doar săgeţile îl rănesc pe om, ci şi cuvintele de ponegrire îi fac răni, chiar mai grele decât cele apărute în urma săgeţilor.

Există vreun rău care să nu provină de la ponegrire?

De aici se naşte ura, de aici apar duşmănia şi dezbinarea, tot aici îşi au originea bănuielile, care cauzează nenumărate rele.

Dacă propovăduitorul, prin cuvântul adevărului său, îi mântuieşte pe mulţi oameni, clevetitorul, dimpotrivă, tot prin cuvânt, îi pierde pe mulţi, pronunţând cuvinte păgubitoare şi folosindu-şi sabia vorbelor sale pentru pieirea oamenilor. Pe deasupra, clevetitorul omoară nu numai trupul, ci şi sufletul, atunci când prin limba sa linguşitoare şopteşte părerile sale false şi nelegiuite.

Să nu ne împotrivim celor care ne prigonesc şi ne clevetesc, ci să le suportăm pe toate cu răbdare, ştiind că Domnul tuturor nu ne va trece cu vederea nici pe noi, căci El ne-a spus: „A Mea este răzbunarea; Eu voi răsplăti" (Rom. 12,19).

Răbdarea cu mărinimie a ponegririlor devine mijlocul proslăvirii.

Sfântul Tihon din Zadonsk

Părintele Sofian Boghiu

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...


Să ne facem datoria creștină până la capăt, cu curaj și putere! Masoneria este o mișcare universală care are mijloace de a te obliga să taci.


Întrucât nu se mai pot lua măsuri împotriva ei, nu avem altceva de făcut decât să ne păstrăm credința și să-L mărturisim pe Dumnezeu până în ultima clipă a vieții noastre.


Căci va veni Antihrist și desigur că el va avea libertatea aceasta de a face fel de fel de minuni, de scamatorii doar ca să-i înșele pe oameni și să-i piardă pentru veșnicie.


Multă lume va fi de acord cu el, încât majoritatea celor care vor lua măsuri împotriva acestei mișcări a lui vor fi puternic suprimați. Vor rămâne mai departe doar cei care trăiesc pentru viața aceasta.


Căci nu toți vor fi împotriva masoneriei, când va intra ea în acțiune la capacitate maximă. Așa încât eu nu mă pot lupta cu lumea ca să fie de acord cu mine. Eu îmi fac datoria de creștin ortodox!


Că toată lumea știe cum să facă un bine, dar nu-i convine totdeauna acest lucru pentru că asta obligă la niște sacrificii, iar omul este dispus să rezolve cât mai simplu problemele vieții.


Dacă masoneria îți va da un număr cu care vei putea cumpăra orice, vei putea să mănânci, vei putea să te îmbraci, să petreci, să călătorești unde vrei, foarte multă lume va fi de acord: “Gata, dragă, mulțumesc!”


Atunci lumea va fi împărțită, pentru că fiecare își va alege ceea ce-l va interesa. Cei care vor alege să sufere orice numai să fie alături de Iisus Hristos vor fi o turmă mică, așa cum spune Sfânta Scriptură.


Cu cât vom înainta spre sfârșitul lumii, cu atât Dumnezeu va interveni mai mult în partea aceasta, unde vor rămâne puțini cu El. La început or să fie mulți habotnici și mulți tineri care se vor apropia de El, dar până la urmă vor rămâne foarte puțini de partea Domnului Hristos.


Cei care vor rămâne creștini până la capăt vor fi puțini, dar vor fi mai hotărâți și mai statornici în credință. Va fi multă dispută, multă îndoială, multă nesiguranță și lepădare de Dumnezeu.


Mulți vor da toate pentru una, adică vor renunța la averi, la mașini pentru a-și păstra credința. Ei nu vor mai avea decât atât cât le va trebui ca să supraviețuiască, ca să nu moară de foame; iar alții vor trăi în huzur.


Ce vremuri cumplite, dar să nu ne speriem! Este un cuvânt în Evanghelie în care Mântuitorul se întreabă dacă va mai fi credință pe pământ atunci când El se va întoarce…


Creștinii vor fi scormoniți, iscodiți, ca să se știe totul despre ei. O să fie multă intimidare și multă frică, dar în rândurile celor care-L vor mărturisi pe Hristos până la sfârșit va fi și optimism și mult curaj.


☦️ Părintele Sofian Boghiu ☦️

SFANTUL LUCA AL CRIMEII

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...


Bucuria mea, iata 10 lucruri mai putin cunoscute despre Sfantul Luca, al Crimeii, care s-a nascut in secolul al XIX-lea, a trecut la cele vesnice in secolul al XX-lea si continua sa faca minuni pana in zilele noastre:

1. Sfantul Luca al Crimeii s-a nascut in familia lui Felix Voino-Iasenetki, in Kest, Crimeea, pe 27 aprilie 1877, fiind botezat cu numele Valentin.

2. Avand un mare talent artistic, s-a inscris la Academia de Arte din Kiev, pe care a abandonat-o apoi, a urmat medicina in Kiev.

3. In anul 1904, in timpul razboiului ruso-japonez, Valentin merge in Orientul indepartat si lucreaza ca medic chirurg. Aici si-a intalnit si viitoarea sotie, pe Anna Vasilievna Lanskaia, cu care a au avut patru copii.

4. Sfantul Luca refuza sa opereze fara sa se roage in fata icoanei Maicii Domnului pe care el insusi a asezat-o in sala de operatie. De asemenea, inainte de interventia chirurgicala, ii insemna pe pacienti cu iodina (solutie dezinfectanta), in semnul crucii.

5. A realizat un numar mare si variat de interventii chirurgicale si s-a facut remarcat mai ales in chirurgia oftalmologica, efectuand transplanturi de cornee.

6. In urma decesului prematur al sotiei sale, Sfantul Luca al Crimeii raspunde chemarii preotesti, fiind hirotonit diacon pe 26 ianuarie şi preot pe 2 februarie 1921. Apoi, intra in monahism (luand numele Luca, dupa Sfantul Evanghelist pe care-l urma in lucrarea apostoleasca).

7. Pentru ca marturisea credinta crestina, a fost anchetat, arestat si intemnitat, apoi trimis in exil timp de 11 ani, in Siberia si in alte zone de pe teritoriul Uniunii Sovietice. Continua sa traiasca in conditii modeste, daruindu-si toate castigurile saracilor sau orfanilor de razboi.

8. In anul 1942 situatia Bisericii Ortodoxe Ruse s-a imbunatatit, iar Sfantul Luca a fost numit Arhiepiscop de Simferopol si Crimeea. In urmatorii 15 ani a militat pentru redeschiderea Bisericilor si incetarea persecutiei religioase.

9. A trecut la Domnul pe 11 iunie 1961, la varsta de 84 de ani, iar pe 17 martie 1996 ramasitele sale pamantesti au fost deshumate, in contextul procesului de canonizare, in prezenţa a aproape 40.000 de oameni. Osemintele raspandeau o mireasma placuta, iar inima lui a fost gasita neputrezită. Dupa trei zile, pe 20 martie, Moastele sale au fost mutate in Biserica Sfintei Treimi din Simferopol.

10. In sedinta de lucru din 28-29 septembrie 2012, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a hotarat includerea, incepand cu anul 2013, in calendarul crestin ortodox roman, a pomenirii Sfantului Ierarh Luca, Arhiepiscopul Crimeii, cu ziua de praznuire la 11 iunie, model de ierarh si medic crestin care se bucura deja de cinstire deosebita in multe Biserici Ortodoxe”.

🙏 Bucuria mea, te rog sa nu uiti ultimele cuvinte ale Sfantului Luca al Crimeii: “NU VA TEMETI! LUATI PUTERE DIN NUMELE LUI IISUS!”.

                                                                        🙏 Iisuse, Iisuse, iarta-ma, Iisuse!

                                                                                       Preot Ioan 


Pomenirea Sfantului

doctor Luca al Crimeii

Sfântul Luca exilat la Turuhansk :

„Am căzut în deznădejde. Am fost dezamăgit.

Într-o zi m-am dus la biserică, am îngenuncheat în altar şi am început să mă rog cu lacrimi la Iisus.

Rugăciunea mea avea şi un reproş:

De ce întârzie Domnul şi nu împlineşte promisiunea Sa.

Deodată am văzut cum în icoana vie a lui Iisus Hristos, Acesta Îşi întoarce faţa de la mine.

Nu mă mai privea.
M-am speriat. Nu puteam şi nu îndrăzneam să mă mai uit la icoană.

Am ieşit din altar ca o pisică plouată.

Am găsit Faptele Apostolilor.
 
Am deschis cartea mecanic şi am citit primul fragment care mi-a căzut în ochi.

Nu-mi aduc aminte exact, din păcate, care a fost textul citit, dar m-a impresionat pentru că îi mustra pe oamenii care nu au răbdare, se grăbesc şi nu aşteaptă ceasul în care Domnul va împlini în linişte promisiunea Sa.

Acest text m-a impresionat într-un mod minunat.

A dat în vileag nesăbuinţa şi obrăznicia mea, şi totodată a reasigurat promisiunea eliberării mele, care aşteptam cu atâta nerăbdare să se împlinească.

Atunci m-am întors din nou în altar şi am văzut cu bucurie că Domnul mă priveşte iarăşi din icoană cu ochii lui luminoşi şi liniştiţi.
Era o minune!
Se apropia sfârşitul exilului meu în Turuhansk”.
(Arhimandritul Nectarie Antonopoulos, Viaţa Sfântului LUCA AL CRIMEII (1877 - 1961), - Chirurgul fără de arginți pag. 155)
......
"Sfinte al meu, eu nu te cunosc. Dacă eşti doctor, vindecă-l pe copilul meu!"

Nepoata mea, în vârstă de cinci ani, avea dureri lombare foarte puternice şi am dus-o la Spitalul de Pediatrie Pentelis.

I-au făcut o ecografie şi au văzut că avea piatră la rinichi. I-au dat medicamente, însă piatra nu se elimina.

Doctorii ne-au recomandat să facem operaţia. Am consultat mai mulţi doctori şi ne-au sfătuit la fel.

După câteva zile, mama ei şi fiica mea au discutat problema aceasta cu o prietenă a ei, care i-a dat o iconiţă a Sfântului Luca, spunându-i că era doctor şi mare făcător de minuni.

Fiica mea a luat iconiţa, a venit acasă şi s-a rugat aşa:

- Sfinte al meu, eu nu te cunosc. Dacă eşti doctor, vindecă-l pe copilul meu!

Seara a pus iconiţa sub perna fetiţei. Dimineaţa copilul s-a trezit şi a venit vesel la mine. Eliminase piatra. Era cât un bob mare de linte.

- Bunică, mi-a spus, uită-te! Hristos m-a ajutat să nu mă mai doară!
Sfântul Luca a răspuns imediat rugăciunii noastre.
(L. K., Marousi)

Sfântul doctor Luca al Crimeii:
" Dumnezeu v-a vindecat prin mainile mele. Acestuia să vă rugati întotdeauna."

Cu adevărat a Înviat Hristos!
Alege-L pe Hristos!
Restul e tăcere.

SFINȚII PRĂZNUIȚI ASTĂZI ..11 iun. 2024

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...



Sfinților Apostoli: Vartolomeu, unul din cei 12 Apostoli, și Varnava, unul din cei 70, Sfinte Arhanghel Gavriil de la Protaton din Sfântul Munte Athos, al cărui sobor îl prăznuim (982), Sfinte Mucenice Teopempt, dimpreună cu alți 4 Mucenici, care v-ați săvârșit prin sabie, Sfinte Mucenice Neanisi cel înțelept din Alexandria, Sfinților Mucenici: Emerita, Acreta, Victorin și Victor, Felix și Fortunat care ați pătimit la Aquileea în Italia (+ 296), Sfântă Muceniță Vasilia din Roma (+ 304), Sfinte Blitarie din Scoția, care te-ai nevoit în Franța (secolul al VII-lea), Sfântă Tochumra fecioara, cinstită la Kilmore în Irlanda, Sfinte Cuvioase Varnava, făcătorule de minuni în insula Cipru (secolul al VII-lea), Sfinte Cuvioase Herebald din Anglia, pustnic la Bretania în Franța (secolul al VIII-lea), Sfinte Cuvioase Varnava, egumenul Mânăstirii Vetluga din Rusia (+ 1445), și Sfinților 222 de Noi Mucenici chinezi: dintre care, preotul Mitrofan, dimpreună cu soția ta, Tatiana, și fiii voștri: Ioan și Isaua, Maria, Paul și Ia și alții împreună cu voi, care ați pătimit la Pekin în China (+ 1900), ca unii care aveți îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu, rugați-vă și pentru noi păcătoșii robii lui, acum, în ceasul morții și în ceasul judecății noastre. Amin!


 Cu ale lor Sfinte rugăciuni, Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi. Amin!

                                                                                  Preot Ioan 🛎️.

10 iunie 2024

SFINȚII PRĂZNUIȚI ASTĂZI ..10 iun. 2024

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...


          Sfinților Mucenici: Alexandru și Antonina din Crodamon în Asia Mică (+313), Sfinte Sfințite Mucenice Timotei, episcopul Prusiei (secolul al IV-lea), Sfântă Cuvioasă Pansemnia din Antiohia, care mai înainte ai fost desfrânată, Sfinților Cuvioși: Teofan și Candid din Capadocia (+ 369 și + 460), Sfinților Ierarhi: Apolon și Alexie, episcopi de Bitinia, Sfinților Mucenici: Crispul și Restitut, care ați pătimit în timpul împăratului Nero (secolul I), Sfinților Mucenici: Getulie, Seral, Amant și Primitiv, care ați pătimit la Roma în timpul împăratului Adrian, Sfinte Mucenice Maxim din Aveia în Italia (+ 126 și + 228), Sfinților Mucenici: Aresie, Rogatie și alți 15 Mucenici, care ați pătimit împreuna cu dânșii în nordul Africii, Sfinților Mucenici: Vasilid, Tripod și Mandal, dimpreună cu alți 20 de Mucenici, care ați pătimit la Roma în timpul împăratului Aurelian (+ 273), Sfinte Ierarhe Asterie, episcop de Petra, Sfinte Sfințite Mucenice Maxim, episcop de Napoli în Italia, Sfinte Ierarhe Iladan, episcop în Irlanda (secolele al IV-lea și al VI-lea), Sfinților Ierarhi: Vasian, episcop de Lavdia în Italia, și Landeric, episcop de Paris în Franța, și Sfinte Cuvioase Evremot, stareț din Normandia în Franța, Sfântă Cuvioasă Muceniță Olivia, fecioară din Palermo-Sicilia în Italia, Sfântă Cuvioasă Domnica din Cherson în Ucraina (secolele al X-lea și al XX-lea), Sfinte Cuvioase Mucenice Landeric, monah la Novalese în Italia, Sfinte Ierarhe Bardo, arhiepiscop de Mainz în Germania (+1050 și + 1053), Sfinte Cuvioase Ghelasie, starețul Mânăstirii ,,Sfântul Simeon din Muntele Minunat, Sfinte Cuvioase Siluan de la Pecerska, Sfinților Noi Mucenici Atoniți, care ați suferit în închisoare la Tesalonic (+ 1821-1823), toți Sfinții din Siberia: Ioan, mitropolit de Tobolsk (+ 1715), Inochentie, episcop de Irkutsk(+ 1731), Varlaam, mitropolit de Tobolsk (+ 1802), Macarie, arhimandrit din Altai(+ 1847), Macarie, mitropolitul Moscovei și apostolul Altaiului și cei dimpreună cu dânșii (+1926), al căror sobor îl prăznuim, Sfinților Sfințiți Noi Mucenici din Rusia: preoții Nicolae, Vasile și Timotei și binecredinciosule creștin Pavel, care ați pătimit în timpul regimului comunist (+ 1918 și + 1940), și toți Sfinții din Ryazan în Rusia, al căror sobor îl pomenim, ca unii care aveți îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu, rugați-vă și pentru noi păcătoșii robii lui, acum, în ceasul morții și în ceasul judecății noastre. Amin!

 Sfinților Mucenici Alexandru și Antonia, ca cei ce pururea staţi înaintea Luminii Celei Neînserate,

 Sfinților Mucenici, risipind întunericul necunoştinţei mele, daţi-mi lumină mie, care doresc să laud cu cântări Sfânta  prăznuirea voastră.

 Cu ale lor Sfinte rugăciuni, Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi. 

                                                                         Amin și Aliluia!
                                                                         Preot Ioan 🛎️.

9 iunie 2024

SFINȚII PRĂZNUIȚI ASTĂZI ..9 iun. 2024

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...


🙏🏽 Sfinte Ierarhe Chiril, Arhiepiscopul Alexandriei din Egipt, apărătorul Sinodului al III-lea Ecumenic și surpătorul ereticului Nestorie (+ 444), Sfintelor 5 fecioare canonice: Tecla, Mariamni, Marta, Maria și Enata din Persia (+ 346), Sfinte Sfințite Mucenice Alexandru, episcopul Prusiei în Bitinia, Sfinte Mucenice Anania, care te-ai săvârșit prin sabie, Sfinte Cuvioase Chir, care te-ai săvârșit cu pace, Sfintelor 3 mucenițe fecioare din insula Hios, care v-ați săvârșit prin sabie, Sfinte Sfințite Mucenice Vincentiu, diacon din Agen în Franța (secolul al III-lea), Sfinților Mucenici și frați buni: Prim și Felician, patricieni din Roma, care ați pătimit în timpul împăratului Dioclețian (+ 287), Sfinților Mucenici: Orest, Diomid, Irodie și Ama, Sfinte Mucenice Faust, care ai pătimit la Roma în timpul împăratului Iulian Apostatul (+ 363), Sfinte Ierarhe Maximian, episcop în Siracuza-Sicilia în Italia (+594), Sfinte Cuvioase Columba din Irlanda, egumenul Mânăstirii Iona și luminătorule al Scoției (+597), Sfântă Cuvioasă Etheldrede, soția regelui Egfrid al Northumbriei și întemeietoarea Mănăstirii Hexham din Anglia (secolul al VII-lea), Sfinte Cuvioase Baithene, egumenul Mânăstirilor Tiree și Iona din Scoția (+ 600), Sfinte Ierarhe Cumian, monah la Bobbio în Italia, iar apoi episcop în Irlanda (secolul al VIII-lea), Sfinte Ierarhe Ioan din Shavta-Gaenati în Georgia (secolul al XIII-lea), Sfinte Cuvioase Chiril din Velsk în Rusia (secolul al XV-lea), Sfinte Cuvioase Alexandru din Kusta în Rusia (+ 1439), Sfinte Alexie, preot din Moscova (+ 1923), și Sfinte Cuvioase Chiril, starețul Mânăstirii de la Iezerul Alb din Rusia (+1427), ca unii care aveți îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu, rugați-vă și pentru noi păcătoșii robii lui, acum, în ceasul morții și în ceasul judecății noastre. Amin!

🙏🏽 Cu ale lor Sfinte rugăciuni, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi. Amin!

🙏🏽 Har și pace sufletului tău! Să te pomenească Dumnezeu, când va veni întru Împărăția Sa!

Amin și Aliluia!
Preot Ioan 🛎️.

8 iunie 2024

SFINȚII PRĂZNUIȚI ASTĂZI - 8 iun. 2024

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...


                    

🙏🏽 Sfinte Sfințite Mucenice Teodot, episcopul Ancirei, care ai pătimit în timpul împăratului Maximian (+ 303), Sfântă Muceniță Zenaida și Sfântă Cuvioasă Sevastiana, făcătoarea de minuni, Sfinților Mucenici: Tarasie, Ioan și Licarion din Tanis în Egipt, care v-ați săvârșit de sabie, Sfintelor Mucenițe: Esia și Suzana, ucenițele Sfântului Pangratie, episcopul Tavromeniei, care ați pătimit în Sicilia, în Italia (secolul al II-lea), Sfinților Cuvioși: Ștefan și Antim, care v-ați săvârșit cu pace (secolul al V-lea), Sfântă Muceniță Potamiani și cei dimpreună pătimitori cu tine, Sfinților Mucenici: Plutarh, Serenie, Heraclit, Serenie și Heron, și Sfintelor Muceniță: Marcela și Vasilida din Alexandria, care v-ați săvârșit fiind aruncați într-un cazan cu smoală (secolul al III-lea), Sfinților Sfințiți Mucenici: episcopul Marcelin al Romei și binecredincioșilor creștini: Claudiu, Chirin și Antonin, care ați pătimit în vremea împăratului Dioclețian (+304), Sfinților Sfințiți Mucenici: episcopul Marcel al Romei și cei dimpreună cu dânsul, diaconii: Sisinie și Chiriac și binecredincioșilor creștini: Saturnin, Apronian scribul, Petru, Smaragd, Papie, Mavru, Larghie și Crescentian, Priscila Lucina și Artemia printesa, care ați pătimit în vremea împăratului Maximian Hercule (+ 309), Sfinților Cuvioși: Daniil, nevoitor în pustia Sketică din Egipt, Aventin, pustnic din Larboush în Franța, și Deochar, pustnic la Franconia în Germania, iar apoi stareț la Mănăstirea Herriedon (+ 420, + 732 și + 847), Sfinților Ierarhi: Colman și Meriadoc și Sfinților Cuvioși: Vulphy și Modwenna, Sfinților Sfințiți Mucenici: preotul Petru, diaconul Wallabons, monahii: Sabinian, Wistremund și Habentie și binecredinciosule creștin Ieremia, care ați pătimit la Cordoba în Spania (+ 851), Sfinte Ierarhe Meriadec, episcop de Vannes în Franța, Sfinților Cuvioși: Odo, egumen la Massay în Franța, și Modwenna, stareță la Mănăstirea Polesworth din Anglia, Sfinților Cuvioși: Antonie de la Mănăstirea Koja din Rusia, și Panaghie, ieromonah din Kefalonia în Grecia (+ 1634 și + 1888), Sfinților Sfințiți Noi Mucenici din Rusia: Arhiepiscopul Andronic de Perm și preoții: Alexandru, Vladimir, Alexie, Ignatie, Nicolae, Mihail, Veniamin, Nicolae, Pavel, Alexandru, Victor, Alexandru, Pavel, Valentin, Alexandru, Nicolae și Petru, diaconul Grigorie și binecredincioșilor creștini: Atanasie și Alexandru, care ați pătimit în timpul regimului comunist (+ 1918 și + 1919), și toți Sfinții din Ivanovo în Rusia, al căror sobor îl prăznuim, ca unii care aveți îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu, rugați-vă și pentru noi păcătoșii robii lui, acum, în ceasul morții și în ceasul judecății noastre. Amin!

🙏🏽 Cu ale lor Sfinte rugăciuni, Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi. 

                                                                                            Amin și Aliluia!
                                                                                            Preot Ioan 🛎️.


Arhivă blog

CARUI SFANT TREBUIE SA NE RUGAM?

Drumul către viaţa cea veşnică şi fericită a împărăţiei lui Dumnezeu trece prin multe necazuri şi ispite în această scurtă viaţă, iar noi avem nevoie de ajutor în aceste încercări, ajutor pe care nici un om nu poate să ni-l dea. De aceea ne întoarcem către Dumnezeu, către Maica Domnului şi către sfinţi. Şi cele pe care nu întotdeauna putem de unii singuri să le înfăptuim, acelea întru care nu întotdeauna pot să ne ajute ­medicii cei pământeşti şi mai-marii zilei, pot întotdeauna să ni le dea sfinţii lui Dumnezeu. Orice sfânt poate să ceară de la Dumnezeu ­lucrurile pentru care ne rugăm, dacă acestea ne sunt spre folos şi spre mântuirea sufletelor noastre. Şi totuşi, după cuvintele Apostolului, ­„darurile sunt felurite” (I Cor. 12, 4). După împrejurările vieţii sfinţilor, ori după voia osebită a lui Dumnezeu, unii ­dintre sfinţi ajută celor care se roagă lor pentru un anumit lucru, alţii – pentru un altul, după darurile lor; şi nu există necaz al vieţii, nevoie sufletească ori trupească la care să nu răspundă un plăcut al lui Dumnezeu şi pe care să n-o împlinească acesta.

SFANTA SCRIPTURA

Totalul afișărilor de pagină

Etichete

. . Despre Evlavie .RUGĂCIUNE “Tâlcuire la Tatăl nostru” ABECEDARUL VIETII DUHOVNICESTI ACATISTE ACATISTUL Cuviosului Ioan de la Prislop Acatistul Sfântului GHERASIM KEFALONITUL Acatistul Sfintei Cruci Acatistul Sfintilor Brancoveni Adormirea Maicii Domnului Adormirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu Adormirea Sfintei Ana ADUCEREA MOAŞTELOR SFÂNTULUI MUCENIC ŞTEFAN AGHIAZMA SAU APA SFINTITA AICI GASESTI CANTARI BISERICESTI AICI GASESTI INDREPTAR PENTRU SPOVEDANIE AICI GASESTI INTREBARI SI RASPUNSURI AICI GASESTI SFATURI DUHOVNICESTI AICI SANT CELE MAI IMPORTANTE RUGACIUNI AICI SE GASESC SFINTE MOASTE Alexandru Pesamosca Arhanghelui Gabriel. Arhiepiscop Justinian Chira ARHIMANDRIT TEOFIL PARAIAN Articole Apopei Roxana Articole Ioan Monahul AUDIO..VISARION IUGULESCU BISERICI BUNA VESTIRE CANOANELE SFANTULUI CALINIC Canon de rugăciune către Sfinţii Mucenici Evlampie şi Evlampia - sora lui Canonul Sfantului Andrei Criteanul din Postul Sfintelor Pasti Canonul Sfantului Meletie al Antiohiei CARTI INTERESANTE Cei patru Sfinţi Evanghelişti CELE 7 PLANSURI..EFREM SIRUL Cine a fost Zorica Laţcu Teodosia? Citate CUGETARI ORTODOXE CUM SA NE RUGAM CUVINTE DE FOLOS Cuviosul Arhimd. Sofronie Cuviosul Gherontie Cuviosul Nicodim de la Tismana (26 Decembrie) CUVIOSUL SERGHIE: Cuviosul Tadei de la Vitovnita Cuviosului Sofronie Saharov DESPPRE VRAJI SI FARMECE DESPRE CINSTIREA SFINŢILOR DESPRE AVORT DESPRE ACATISTE SI PARACLISE DESPRE APOCALIPSA DESPRE BOALA Despre Boboteaza DESPRE CLEVETEALA SI JUDECATA. Despre Clopote Despre colivă DESPRE CREDINTA DESPRE CRUCE DESPRE DIAVOL DESPRE DRAGOSTE Despre educatia crestina a copiilor Despre Frică DESPRE HAINELE PREOTESTI DESPRE ICOANE DESPRE INGER PAZITOR Despre invidie Despre iubire DESPRE JUDECAREA APROAPELUI DESPRE JUDECATA DE APOI SI VIATA DUPA MOARTE DESPRE JUDECATILE LUI DUMNEZEU DESPRE LACRIMI DESPRE LUMANARI DESPRE MAICA DOMNULUI DESPRE MANIE Despre milostenie DESPRE MOARTE DESPRE OZN-URI DESPRE PACAT DESPRE POCAINTA DESPRE POST Despre PREOTUL DUHOVNIC DESPRE RAI SI IAD DESPRE RUGACIUNE Despre Rugaciunea Inimii Despre Sfanta Impartasanie DESPRE SFINTELE MOASTE DESPRE SFINTELE MOASTE Sfântul Ioan Gură de Aur DESPRE SMERENIE DESPRE SMERENIE MANDRIE SI EGOISM DESPRE SUFLET DESPRE TALISMAN DESPRE TRUFIE DESPRE URA DIN SFATURILE DE LA PARINTELE IOAN Din sfaturile Preotului Ioan Clopotel DREPTUL SIMEON ŞI SFÂNTA PROOROCIŢĂ ANA Drumul sufletului după moarte DUCEŢI-VĂ SĂ VĂ ARĂTAŢI PREOŢILOR Dudul lui Zaheu - Biserica Sfantul Elisei din Ierihon Duminica Tuturor Sfintilor ENIGMA MARAMEI VERONICĂI EPISTOLIA DOMNULUI Fuga in Egipt ICOANA BIZANTINĂ IER. SAVATIE BASTOVOI IEROD. VISARION IUGULESCU INDICATIILE TESTAMENTARE ALE LUI IOAN IANOLIDE: Inmormantarea Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Nicolae al Banatului Intampinarea Domnului INTERVIURI Intrarea Domnului in Ierusalim INVATATURI IZVORUL TAMADUIRII ÎNAINTEPRĂZNUIREA ÎNTÂMPINĂRII DOMNULUI Kamenski Mănăstirea "Înălţarea Domnului" Lancea cu care a fost omorât Hristos Legenda Sfântului Valentin MANASTIREA HUREZU MARGARITARE DUHOVNICESTI MINUNEA DE LA SF.MORMANT Minuni ale Sfantului Nectarie MINUNI.. Mitropolitul Antonie al Surojului MITROPOLITUL BARTOLOMEU ANANIA O rugăciune de dimineaţă OSÂNDIRE DE SINE SI EGOISM PARACLISUL SFINȚILOR MUCENICI ADRIAN ȘI NATALIA (26 AUGUST) Parastasele și folosul lor PARINTELE ADRIAN FAGETEANU PARINTELE ARSENIE BOCA PARINTELE ARSENIE PAPACIOC Parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa PARINTELE ILARION ARGATU PARINTELE ILIE LACATUSU PARINTELE IOSIF TRIFA PARINTELE JUSTIN PARVU Parintele Maxim un stalpnic al zilelor noastre Parintele Nichifor cel lepros PARINTELE PAISIE AGHIORITUL PARINTELE PETRONIU TANASE PARINTELE PORFIRIE PARINTELE SOFIAN BOGHIU Parintele Teofil Paraian PARINTELE VISARION IUGULESCU Părintele Cleopa Ilie Părintele Constantin Galeriu Părintele Iulian de la Prodromu Părintele Iustin Pârvu Părintele Proclu Nicău PĂRINTELE PROFESOR DUMITRU STĂNILOAE Părintele Rafail Noica Pătimirea Sfinţilor Mucenici Trofim Savvatie şi Dorimedont († 276) Pelerinaj Grecia 2017 Pelerinaj Israel PILDE PILDE CRESTINE PILDE DIN PATERIC POEZII POEZII ..IISUS HRISTOS Poezii cu Preot Ioan POEZII DE ANDREI BOTOSANU POEZII DE CAMELIA CRISTEA Poezii de Costel Ursu Poezii de Daniela Ibisin Poezii de Doru Avram Poezii de Eliana Popa POEZII DE ILARION ARGATU Poezii de Maria Pintecan Poezii de Pr.Gabriel Militaru Poezii de Preot Sorin Croitoru POEZII DE RADU GYR POEZII DE TRAIAN DORZ Poezii de Valeriu Gafencu Poezii de Vasile Militaru Policarp si Laurentiu POVESTIRE POVESTIRI DIN PATERIC POVESTIRI DUHOVNICESTI POVESTITE DE SFINTI Pr. Efrem Atonitul PR. PAISIE OLARU Preot PREOT Ioan Dumitriu de la Parohia Tipografilor Preotul Andrei Constantin PREVIZIUNI Prigonită pentru Iisus Hristos la doar 14 ani PROFETII Prohodul Domnului Proorocul Moise PROTOSINGHELUL NICODIM MANDITA Pruncii Simeon şi Parascheva Psalmi Psalmul 50 (al lui David) Psaltirea PUSTNIC ONUFRIE Răspunsuri Duhovnicesti de la părintele Argatu Rucăciune către sfinti Rugaciune catre Domnul nostru Iisus Hristos Rugaciune pentru bolnavii de cancer. RUGACIUNEA PARINTELUI GHERONTIE - PENTRU ORICE DORINTA Rugaciunea Sfintei Cruci RUGACIUNI Rugăciune catre Sfantul Ilie Rugăciune catre Sfantul Nectarie Rugăciune către Mântuitorul a Sfântului Dimitrie al Rostovului RUGĂCIUNE CĂTRE PĂRINTELE ARSENIE BOCA Rugăciune către Sfântul Apostol Simon Zilotul Rugăciune către Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan Rugăciune către Sfântul Ierarh Ioan Maximovici RUGĂCIUNE CĂTRE SFÂNTUL MUCENIC VENIAMIN DIACONUL Rugăciune către Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul RUGĂCIUNE CĂTRE TOTI SFINTII Rugăciune de pocăinţă Rugăciune pentru căsătorie... RUGĂCIUNEA PREACUVIOSULUI PĂRINTE IOAN DAMASCHIN Rugăciunea ultimilor Părinţi de la Optina Rugăciuni Rugăciuni către Sfinţii Arhangheli pentru fiecare zi a săptămînii Rusaliile SA FIM OAMENI SA-I AJUTAM SARBATORI Săpămana Patimilor Sânzaienele Schimbarea la Fată SCOPUL VIETII CRESTINESTI SEMNIFICATIA NUMELUI NOSTRU. Sf .Ghelasie de la Râmeţ Sf ap Iacob al lui Zevedeu SF DIMITRIE IZVORATORUL DE MIR Sf Gheorghe Sf Ignatie SF. IERARH ANTIM IVIREANU Sf. Ignatie Teoforul SF. IOAN DE LA PRISLOP Sf. Mc. Calistrat; Sf. Porfirie Bairaktaris SF.APOSTOL SI EVANGHELIST LUCA SF.IERARH CALINIC DE LA CERNICA Sf.Ignatie Briancianinov Sfanta Mucenită Tatiana Sfanta Alina Sfanta Ana SFANTA CUVIOASĂ PARASCHEVA SFANTA DUMINICA SFANTA ECATERINA Sfanta Eugenia Sfanta Evdochia SFANTA FILOFTEIA Sfanta Fotinii SFANTA HRISTINA Sfanta Iulia SFANTA LITURGHIE Sfanta Lucia Sfanta Macrina Sfanta Maria Egipteanca Sfanta Maria Magdalena Sfanta Marina Sfanta Mucenita Haritina Sfanta Mucenita Tecla Sfanta Mucenită Tatiana SFANTA PARASCHIVA Sfanta Salomeea Sfanta Teodora Sfanta Varvara Sfanta Veronica SFANTA XENIA Sfantul Mc Ioan Valahul SFANTUL ADRIAN Sfantul Alexandru Sfantul Andrei - Apostolul romanilor Sfantul Andrei Rubliov Sfantul Antonie de la Veria Sfantul Ap.Timotei SFANTUL APOSTOL ANDREI SFANTUL APOSTOL IOAN Sfantul Apostol si Evanghelist Matei Sfantul Apostol Tadeu Sfantul Apostol Toma Sfantul Calinic de la Cernica SFANTUL CRISTIAN Sfantul Cuvios Patapie SFANTUL DANIIL SIHASTRUL Sfantul Dimitrie al Rostovului Sfantul Dobri Dobrev SFANTUL DUMITRU Sfantul Efrem Cel Nou Sfantul Efrem Katunakiotul Sfantul Eftimie cel Mare Sfantul Emilian Sfantul Ermolae Sfantul Fanurie SFANTUL GHEORGHE Sfantul GHERASIM DE LA IORDAN Sfantul Gherasim din Kefalonia Sfantul Grigorie cel Mare - Dialogul SFANTUL GRIGORIE DECAPOLITUL Sfantul Haralambie SFANTUL IERARH PARTENIE Sfantul Ierarh Vasile cel Mare SFANTUL ILIE Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava SFANTUL IOAN DAMASCHIN Sfantul Ioan de Kronstadt SFANTUL IOAN RUSUL SFANTUL IOAN SCARARUL SFANTUL IOSIF DE LA PARTOS Sfantul Isidor din Hios Sfantul Isidor Pelusiotul Sfantul Iuda Sfantul Iuliu Veteranul Sfantul Lazăr din Betania SFANTUL MARCU ASCETUL Sfantul Maxim Mărturisitorul SFANTUL MINA SFANTUL MUCENIC EUSTATIE Sfantul Mucenic Gheorghe Sfantul Mucenic Polieuct Sfantul Mucenic Procopie SFANTUL MUCENIC TRIFON Sfantul Nechifor Leprosul SFANTUL NECTARIE SFANTUL NICOLAE Sfantul Nicolae Steinhardt Sfantul Nil Dorobantu SFANTUL PANTELIMON Sfantul Parinte Vichentie Malău Sfantul Policarp Sfantul Prooroc Iona Sfantul Sava cel sfintit SFANTUL SELAFIL DE LA NOUL NEAMT SFANTUL SERAFIM DE SAROV Sfantul Serafim de Virita Sfantul Simeon Stalpnicul SFANTUL SPIRIDON SFANTUL STEFAN Sfantul Stefan cel Mare SFANTUL STELIAN Sfantul Teodor Studitul Sfantul Teodor Tiron Sfantul Teodosie cel Mare Sfantul Teodosie de la Brazi SFANTUL TIHON DE ZADONSK Sfantul Valentin (ORTODOXUL) SFANTUL VASILE SFANTUL VICTOR Sfantul. Cuvios Dimitrie cel Nou SFATURI DUHOVNICEŞTI ALE UNUI STAREŢ DE LA OPTINA SFATURI CRESTINE SFATURI DE LA PARINTELE IOAN SFATURI DUHOVNICESTI SFATURI PENTRU ANUL NOU Sfaturi pentru suflet SFATURI PENTRU VIAŢA DUHOVNICEASCĂ Sfăntul Mercurie SFÂNTA MUCENIŢĂ AGATA Sfânta Muceniţă Agnia SFÂNTA MUCENIŢĂ PARASCHEVI Sfânta Muceniță Sofia și fiicele sale Sfânta Salomeea Sfânta Teodora de la Sihla SFÂNTUL LAVRENTIE DE CERNIGOV Sfântul Siluan Atonitul... Sfântul Antonie cel Mare Sfântul Apostol Filip SFÂNTUL APOSTOL IACOB AL LUI ALFEU Sfântul apostol Luca Sfântul apostol Luca al Crimeii Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Sfântul Ciprian si Iustina SFÂNTUL CUVIOS ANTIPA DE LA CALAPODEȘTI ( 10 ianuarie) SFÂNTUL CUVIOS IOAN ZEDAZNELI Sfântul Cuvios Macarie cel Mare sau Egipteanul Sfântul cuvios Memnon SFÂNTUL CUVIOS ONUFRIE CEL MARE Sfântul Cuvios Paisie de la Neamţ SFÂNTUL CUVIOS TEOFIL CEL NEBUN PENTRU HRISTOS Sfântul Efrem Sirul Sfântul Gheorghe Hozevitul Sfântul Grigorie de Nyssa Sfântul Grigorie Palama Sfântul Ierarh Eumenie Sfântul ierarh Ioan Maximovici cel nou SFÂNTUL IERARH IOSIF CEL NOU DE LA PARTOŞ Sfântul Ioan Botezătorul SFÂNTUL IOAN CARPATINUL: Sfântul Ioan Evanghelistul Sfântul Ioan Gură de Aur Sfântul Ioan Iacob Hozevitul Sfântul Ioan Rilă SFÂNTUL ISAAC SIRUL SFÂNTUL MARE MUCENIC TEODOR STRATILAT Sfântul Moise Etiopianul. SFÂNTUL MUCENIC CALINIC Sfântul Nicolae Sfântul Nicolae Velimirovici Sfântul Pahomie SFÂNTUL PROOROC ZAHARIA SFÂNTUL SERAFIM DE LA SAROV 1759 - 1833 SFÂNTUL SFINTIT MUCENIC FILUMEN Sfântul Sfinţit Mucenic Dionisie Areopagitul; Sfântul Mucenic Teoctist Sfântul Sfințit Mucenic Ierotei SFÂNTUL SFINŢIT MUCENIC LUCHIAN Sfântul Sfințitul Mucenic Ignatie SFÂNTUL TEOFAN ZAVORATUL SFIINTII-PRIETENII LUI DUMNEZEU Sfintele Mucenite Agapi Hionia si Irina SFINTELE PASTI SFINTELE TAINE SFINTI Sfintii Zotic Atal Camasis si Filip de la Niculitel Sfintii 42 de Mucenici din Amoreea SFINTII APOSTOLI SFINTII APOSTOLI PETRU SI PAVEL SFINTII ARHANGHELI MIHAIL SI GAVRIL Sfintii Atanasie si Chiril SFINTII CHIR SI IOAN SFINTII CONSTANTIN SI ELENA Sfintii Cozma si Damian Sfintii impărati Constantin si Elena Sfintii Inchisorilor SFINTII IOACHIM SI ANA Sfintii Mari Mucenici Serghie si Vah. Sfintii Martiri Brâncoveni Sfintii Marturisitori Ardeleni Sfintii Mihail si Gavril Sfintii Români Sfintii Simeon si Ana Sfintii Trei Ierarhi Vasile Grigorie si Ioan Sfintii Varsanufie si Ioan Sfintii Zilei Sfinţii 40 de Mucenici din Sevastia Armeniei (9 martie) Sfinții Mucenici Pavel şi Iuliana SFINŢII ŞI OCROTIRILE LOR Sfînta Mare Muceniţă Irina Sfîntul Antonie de la Iezeru-Vîlcea SINUCIGAŞII SOBORUL MAICII DOMNULUI Soborul Sfinților 70 de Apostoli. TAINA CASATORIEI TAINA SFINTEI SPOVEDANII TEODORA DE LA SIHLA TROPARUL SFANTULUI MUCENIC VLASIE TROPARUL SFINTILOR TREI IERARHI TUTUNUL ŞI ŢIGĂRILE = PĂCATUL SINUCIDERII Ultimele trei dorinţe ale lui Alexandru cel Mare VALERIU GAFENCU VAMEȘUL ȘI FARISEUL VAMILE VAZDUHULUI Versuri de Horațiu Stoica VIATA LUI IISUS HRISTOS Viața Sfântului Iosif cel Nou de la Partos VORBESTE PARINTELE GEORGE ISTODOR zilei

SFINTI

SFINTI