9 noiembrie 2022

Ochii deschişi ai Sfântului Nectarie

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...
                 

Am încercat de câteva ori să fac poze, dar nu am reuşit, pentru că mi se închidea obiectivul aparatului de câte ori intram la Sfântul şi atunci mi-am zis că nu vrea Sfântul să fac poze, aşa că nu voi face. În ziua de hram, stând la capul raclei (că nu îţi vine să te duci de acolo), grecoaica care curăţa geamul raclei şi o altă româncă, care stătuse la rugăciune toată noaptea, au văzut ochii deschişi ai Sfântului Nectarie, probabil aşa cum noi îi vedem acum în fotografii (pe blogul respectiv sunt postate şi fotografiile). Şi mă trăgeau de mână ca să văd şi eu, dar spre nevrednicia mea, nici eu, nici alţii nu am reuşit să vedem nimic din ceea ce se arăta doar lor două. Am făcut fotografii înainte de plecare.
Închipuiţi-vă bucuria şi frica ce m-a cuprins când m-am întors acasă şi am descărcat pozele pe calculator. La început am sesizat doar focul de deasupra sfântului cap, şi în timp ce le povesteam alor mei de ochii deschişi, nepotul se uita spre mama sa şi cu voce stinsă şi palid îi zice: „Mami, dar eu văd şi ochii deschişi”. Din acel moment am văzut şi noi.
(Sfântul Nectarie minuni în România, ediție îngrijită de Ciprian Voicilă, Editura Egumenița, 2010, p. 213)
Mărturii despre dărnicia harului vindecător al Sfântului Nectarie
Prin nenumăratele sale faceri de bine, Taumaturgul Nectarie, acest sfânt al secolului nostru, nu aparţine doar pământului elen, ci tuturor credincioşilor ortodocşi care aleargă la el pentru ajutor trupesc şi sufletesc. Cu toţii primesc răspuns, dacă se roagă curat şi stăruitor. Redăm în cele ce urmează câteva relatări ale unor oameni care s-au învrednicit de nectarul binefacerilor venite din partea sfântului, în condiţii extreme, când nici un ajutor omenesc nu-i mai putea salva.
În ţara noastră, Sfântul Nectarie este adorat de toţi credincioşii care îi cunosc harul şi puterea mijlocitoare în faţa lui Dumnezeu. Sfintele sale moaşte nu rămân niciodată singure, iar bisericile care îi sunt înălţate – mereu pline. Este şi cazul Mănăstirii Radu Vodă din Bucureşti, un loc de pelerinaj continuu, tămăduitor, cald şi primitor pentru cei suferinzi. Indiferent de necazuri, oamenii îşi găsesc aici liniştea. Vin iarăşi şi iarăşi până când această stare devine una permanentă.
Serile de miercuri şi vineri ale fiecărei săptămâni, în care se săvârşeşte slujba Tainei Maslului, fac ca sfântul lăcaş să devină neîncăpător. Răbdarea, disciplina şi profunzimea rugăciunii îi recomandă pe cei prezenţi ca şi creştini autentici. Rugăciunea obştească, în comuniune, este mult mai puternică. Dumnezeu şi sfinţii Lui doresc să ne vadă uniţi, unii pentru alţii rugători, pentru ca la finalul slujbelor să ne simţim mai uşuraţi de griji şi necazuri, să aflăm rezolvarea problemelor noastre.
Călugării aşezământului monahal din strada Radu Vodă a sectorului 4 din Capitală primesc aproape zilnic din partea oamenilor mărturii verbale, scrise sau telefonice despre minunile pe care Sfântul Nectarie le-a făcut şi continuă să le îndeplinească cu fiecare în parte.
Arhimandritul Policarp Chiţulescu, directorul Bibliotecii Sfântului Sinod, un prieten apropiat al mănăstirii Sfântului Nectarie, adună toate aceste semnale venite din partea credincioşilor şi intenţionează chiar să le publice, cât de curând, într-o carte. „Avem multe scrisori venite din partea oamenilor. Sfântul Nectarie este foarte iubit de credincioşii noştri, nu doar pentru că este un sfânt al secolului nostru, ci şi datorită minunilor pe care le face”, a spus arhimandritul Policarp Chiţulescu, care ne-a oferit câteva scrisori-mărturie spre publicare, pe care le-am răsfoit cu emoţie şi vi le prezentăm şi dumneavoastră, cititorilor noştri.
Nectaria, fetiţa primită în dar de la sfântul ocrotitor al familiei
„O privesc pe Nectaria, fetiţa noastră în vârstă de 5 săptămâni, şi îi mulţumesc lui Dumnezeu, Maicii Sale şi Tuturor Sfinţilor pentru minunea ce s-a săvârşit în viaţa noastră.
Eram căsătoriţi de aproape 4 ani şi ne doream foarte mult să devenim părinţi. Am aflat, în urma consulturilor medicale, că doar printr-o minune se putea întâmpla aceasta în viaţa noastră. Am încercat să ne rugăm mai mult şi în special la Sfântul Nectarie, ale cărui sfinte moaşte se află şi în lăcaşul unde soţul meu este preot slujitor. Mărturisesc că Sfântul Nectarie era de mai mult timp protectorul familiei noastre. Cu multă nădejde în ajutorul lui Dumnezeu şi ascultând întocmai sfatul medicului, minunea s-a întâmplat: am rămas însărcinată. Bucuria imensă ne-a fost zdruncinată la doar câteva săptămâni, când m-am internat pentru prima dată cu iminenţă de avort. După ce m-am întors acasă, la doar câteva zile, simptomatologia s-a repetat, dar mai accentuat. În spital, în a doua noapte de la internare, am avut hemoragie masivă. Personalul medical de gardă considera că totul se terminase, dar eu credeam în minuni şi m-am rugat continuu. Promisesem deja că dacă, prin minune, copilul se va naşte va primi numele Sfântului Nectarie. Dimineaţă, când medicul a venit în clinică m-a şi chemat la ecograf şi, minune, deşi prezentam un hematom uterin mare, fătul nu părea să sufere: inimioara continua să-i bată şi el chiar se mişca. Abia după o săptămână medicul şi-a dat seama că fusese sarcină gemelară şi doar unul dintre feţi rezistase. Sângerarea a continuat câteva săptămâni, iar pentru următoarele 7 luni mi s-a indicat repaus absolut. Timpul a trecut şi la 38 de săptămâni de sarcină m-am internat pentru cezariană programată. Dimineaţă mi s-au recoltat analize, apoi am fost trimisă în salon pentru a aştepta consultul preanestezic. În salon am citit Acatistul Sfântului Nectarie, rugându-mă ca în momentul naşterii să fie alături de noi mai mult decât oricând. Cum am terminat rugăciunea am fost chemată la consult. Nici nu ajunsesem la medic şi deja am simţit că micuţa noastră urma să vină pe lume. Medicii s-au mobilizat imediat şi în 45 de minute eram în sala de operaţie. Nu voi uita niciodată primul ei sunet: l-am perceput ca pe un imn de slavă, cântat lui Dumnezeu pentru minunea ce se întâmpla. Bucurie mare a fost şi botezul, când Dumnezeu a voit ca încreştinarea micuţei să se săvârşească chiar de către ierarhul locului cu un sobor de preoţi. Doresc ca, citind aceste rânduri, femeile care îşi doresc din suflet minunea de a deveni mame să nu deznădăjduiască.” (Maria M.)
„Cu ajutorul Sfântului Nectarie am scăpat de boala depresiei”
„Îi mulţumesc Sfântului Nectarie pentru că m-a ajutat într-un moment greu al vieţii mele şi, chiar dacă felul în care am primit eu ajutorul său nu a fost unul spectaculos, vreau să mărturisesc minunea pe care făcut-o cu mine, pentru ca şi alţi oameni să afle ajutorul pe care îl acordă în toate problemele şi suferinţele celor care se roagă lui.
În anul 2006, am suferit o depresie care în timp s-a agravat, astfel încât la un moment dat mă gândeam din ce în ce mai des la sinucidere. Starea mea de deznădejde era foarte mare.
Mă îndepărtasem foarte mult de Dumnezeu. Aproximativ un an, nu numai că nu am intrat niciodată într-o biserică, dar nici măcar nu m-am rugat o singură dată şi nu m-am închinat deloc. Eram într-un moment de confuzie şi de dezechilibru foarte mare.
Starea în care mă aflam, tot ceea ce simţeam şi trăiam atunci este greu de descris în cuvinte, traversam o stare de rău continuă, iar suferinţa psihică devenea insuportabilă uneori.
În luna februarie 2009, am citit într-o revistă despre ajutorul pe care Sfântul Nectarie l-a dat unei persoane într-un moment dificil pe care aceasta îl traversa. Tot atunci am aflat că o parte din sfintele sale moaşte se află la Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti. Câteva zile mai târziu, în aceeaşi lună, călcam pentru prima dată în Mănăstirea Radu Vodă, unde m-am rugat şi m-am închinat la racla cu moaştele Sfântului Nectarie. Era într-o duminică seara şi am asistat la slujba Paraclisului Maicii Domnului.
Din acel moment am început să merg din ce în ce mai mult la mănăstire şi să mă rog sfântului, îi citeam acatistul şi mergeam cât mai des la slujba Paraclisului Maicii Domnului. O vreme, starea mea a fost aceeaşi. În continuare eram în depresie, tratamentul pe care îl începusem nu avea efect, dar de data aceasta aveam un punct de sprijin, aveam un reper către care puteam să mă îndrept atunci când frământările îmi cuprindeau sufletul şi mintea, pentru că de fiecare dată când mergeam la Sfântul Nectarie eram cuprins de o stare de linişte şi de speranţă că voi depăşi depresia.
În timp, cu ajutorul lui Dumnezeu, al Maicii Domnului şi al Sfântului Nectarie, am reuşit să trec peste boală, să conştientizez starea de degradare morală în care mă aflam şi am încercat să mă ridic. Gândurile de sinucidere au dispărut. Realizez acum cât de înstrăinat eram de Dumnezeu şi că atât timp cât am refuzat să-L rog să mă ierte, nu am putut să ies din acea stare.
Sunt convins că îmbunătăţirea treptată a vieţii mele, astfel încât acum mă pot considera vindecat, se datorează ajutorului pe care l-am primit de la Maica Domnului şi de la Sfântul Nectarie, la care m-am rugat atât cât am putut eu. De asemenea, m-am rugat şi mă rog în continuare şi le mulţumesc şi altor sfinţi, dar de Sfântul Nectarie mă simt cel mai apropiat. În continuare, merg cât de des pot la Mănăstirea Radu Vodă, care a devenit o Eghină românească, şi unde este părintele meu duhovnic.” (Bogdan P.)
Vindecată de neoplasm
„Uneori, oamenii nu cred decât atunci când ajung într-o situaţie-limită. Mulţi trec pe lângă o biserică cu nepăsare sau intră pentru a aprinde o lumânare şi a spune o scurtă rugăciune, fără a conştientiza lucrarea mântuitoare a lui Dumnezeu. Un astfel de om eram şi eu până în anul 2005.
La 43 de ani, în vremea unei operaţii la piept, medicii mi-au pus diagnosticul de neoplasm. Din acel moment, a început Golgota cu toată tristeţea, nesiguranţa, chinul şi frica sa. Timp de şase luni am trecut prin toate tratamentele specifice acestei boli.
Într-o zi, o prietenă mi-a povestit despre puterea vindecătoare a Sfântului Nectarie din Eghina şi despre faptul că la Mănăstirea Radu Vodă se află o parte din sfintele sale moaşte.
Am alergat cu toată speranţa şi încrederea, rugându-l pe Sfântul Nectarie să mă ajute şi să-mi dea putere să trec cu bine peste această grea încercare. Preoţii m-au sfătuit să citesc viaţa şi Acatistul Sfântului Nectarie şi să mă ung cu ulei de la candela sa.
Cu multă răbdare, m-am pus pe treabă şi în fiecare zi mă rugam şi citeam acatistul. Mărturisesc că de multe ori îmi era imposibil să mă concentrez prea bine, dar niciodată nu mă opream, deşi consideram că sfântul nu putea să ia în consideraţie o astfel de rugăciune.
Când m-am trezit, într-o dimineaţă, în suflet am simţit o dragoste şi o pace pe care nu le pot descrie în cuvinte. Sfântul mă mângâia cu bunătatea sa. După trei zile, o prietenă din Siria a venit în vizită la mine şi mi-a spus că are un cadou pentru mine, adus din ţara sa. Mare mi-a fost uimirea când a scos din geantă un pliant. Pe prima pagină era Sfântul Nectarie. El nu a dorit numai vindecarea trupului meu, ci şi a sufletului. Rătăcind din neştiinţă, printr-o conjunctură a vieţii, pe oceanul necunoscut al altei religii, sfântul dorea întoarcerea mea la adevărata credinţă şi a reuşit cu ajutorul preoţilor, cărora le mulţumesc.” (Mihaela D.)
Sursa: http://www.ziarullumina.ro/articole;2119;1;76519;0...
Preluat din: http://acvila30.ro/marturii-despre-darnicia-harului.../




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

AVEM SFINTI
Sunt mii de sfinţi
Ce-au îndurat martiriu,
Chinuri cumplite ei au suferit,
Dar câţi din oameni
Ştiu de-a lor durere,
Câţi despre ei au auzit?

Avem mulţi sfinţi
Ce mijlocesc la Domnul
Pentru a noastră mântuire,
Să le aducem şi noi astăzi
Prinos de mulţumire.

Să le urmăm credinţa neclinită
Şi dragostea de Dumnezeu,
Să îi rugăm să ne ajute,
Căci drumul vieţii este
Din zi în zi mai greu.

Arhivă blog

CARUI SFANT TREBUIE SA NE RUGAM?

Drumul către viaţa cea veşnică şi fericită a împărăţiei lui Dumnezeu trece prin multe necazuri şi ispite în această scurtă viaţă, iar noi avem nevoie de ajutor în aceste încercări, ajutor pe care nici un om nu poate să ni-l dea. De aceea ne întoarcem către Dumnezeu, către Maica Domnului şi către sfinţi. Şi cele pe care nu întotdeauna putem de unii singuri să le înfăptuim, acelea întru care nu întotdeauna pot să ne ajute ­medicii cei pământeşti şi mai-marii zilei, pot întotdeauna să ni le dea sfinţii lui Dumnezeu. Orice sfânt poate să ceară de la Dumnezeu ­lucrurile pentru care ne rugăm, dacă acestea ne sunt spre folos şi spre mântuirea sufletelor noastre. Şi totuşi, după cuvintele Apostolului, ­„darurile sunt felurite” (I Cor. 12, 4). După împrejurările vieţii sfinţilor, ori după voia osebită a lui Dumnezeu, unii ­dintre sfinţi ajută celor care se roagă lor pentru un anumit lucru, alţii – pentru un altul, după darurile lor; şi nu există necaz al vieţii, nevoie sufletească ori trupească la care să nu răspundă un plăcut al lui Dumnezeu şi pe care să n-o împlinească acesta.

SFANTA SCRIPTURA

Totalul afișărilor de pagină

Etichete

. . Despre Evlavie .RUGĂCIUNE “Tâlcuire la Tatăl nostru” ABECEDARUL VIETII DUHOVNICESTI ACATISTE ACATISTUL Cuviosului Ioan de la Prislop Acatistul Sfântului GHERASIM KEFALONITUL Acatistul Sfintei Cruci Acatistul Sfintilor Brancoveni Adormirea Maicii Domnului Adormirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu Adormirea Sfintei Ana ADUCEREA MOAŞTELOR SFÂNTULUI MUCENIC ŞTEFAN AGHIAZMA SAU APA SFINTITA AICI GASESTI CANTARI BISERICESTI AICI GASESTI INDREPTAR PENTRU SPOVEDANIE AICI GASESTI INTREBARI SI RASPUNSURI AICI GASESTI SFATURI DUHOVNICESTI AICI SANT CELE MAI IMPORTANTE RUGACIUNI AICI SE GASESC SFINTE MOASTE Alexandru Pesamosca Arhanghelui Gabriel. Arhiepiscop Justinian Chira ARHIMANDRIT TEOFIL PARAIAN Articole Apopei Roxana Articole Ioan Monahul AUDIO..VISARION IUGULESCU BISERICI BUNA VESTIRE CANOANELE SFANTULUI CALINIC Canon de rugăciune către Sfinţii Mucenici Evlampie şi Evlampia - sora lui Canonul Sfantului Andrei Criteanul din Postul Sfintelor Pasti Canonul Sfantului Meletie al Antiohiei CARTI INTERESANTE Cei patru Sfinţi Evanghelişti CELE 7 PLANSURI..EFREM SIRUL Cine a fost Zorica Laţcu Teodosia? Citate CUGETARI ORTODOXE CUM SA NE RUGAM CUVINTE DE FOLOS Cuviosul Arhimd. Sofronie Cuviosul Gherontie Cuviosul Nicodim de la Tismana (26 Decembrie) CUVIOSUL SERGHIE: Cuviosul Tadei de la Vitovnita Cuviosului Sofronie Saharov DESPPRE VRAJI SI FARMECE DESPRE CINSTIREA SFINŢILOR DESPRE AVORT DESPRE ACATISTE SI PARACLISE DESPRE APOCALIPSA DESPRE BOALA Despre Boboteaza DESPRE CLEVETEALA SI JUDECATA. Despre Clopote Despre colivă DESPRE CREDINTA DESPRE CRUCE DESPRE DIAVOL DESPRE DRAGOSTE Despre educatia crestina a copiilor Despre Frică DESPRE HAINELE PREOTESTI DESPRE ICOANE DESPRE INGER PAZITOR Despre invidie Despre iubire DESPRE JUDECAREA APROAPELUI DESPRE JUDECATA DE APOI SI VIATA DUPA MOARTE DESPRE JUDECATILE LUI DUMNEZEU DESPRE LACRIMI DESPRE LUMANARI DESPRE MAICA DOMNULUI DESPRE MANIE Despre milostenie DESPRE MOARTE DESPRE OZN-URI DESPRE PACAT DESPRE POCAINTA DESPRE POST Despre PREOTUL DUHOVNIC DESPRE RAI SI IAD DESPRE RUGACIUNE Despre Rugaciunea Inimii Despre Sfanta Impartasanie DESPRE SFINTELE MOASTE DESPRE SFINTELE MOASTE Sfântul Ioan Gură de Aur DESPRE SMERENIE DESPRE SMERENIE MANDRIE SI EGOISM DESPRE SUFLET DESPRE TALISMAN DESPRE TRUFIE DESPRE URA DIN SFATURILE DE LA PARINTELE IOAN Din sfaturile Preotului Ioan Clopotel DREPTUL SIMEON ŞI SFÂNTA PROOROCIŢĂ ANA Drumul sufletului după moarte DUCEŢI-VĂ SĂ VĂ ARĂTAŢI PREOŢILOR Dudul lui Zaheu - Biserica Sfantul Elisei din Ierihon Duminica Tuturor Sfintilor ENIGMA MARAMEI VERONICĂI EPISTOLIA DOMNULUI Fuga in Egipt ICOANA BIZANTINĂ IER. SAVATIE BASTOVOI IEROD. VISARION IUGULESCU INDICATIILE TESTAMENTARE ALE LUI IOAN IANOLIDE: Inmormantarea Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Nicolae al Banatului Intampinarea Domnului INTERVIURI Intrarea Domnului in Ierusalim INVATATURI IZVORUL TAMADUIRII ÎNAINTEPRĂZNUIREA ÎNTÂMPINĂRII DOMNULUI Kamenski Mănăstirea "Înălţarea Domnului" Lancea cu care a fost omorât Hristos Legenda Sfântului Valentin MANASTIREA HUREZU MARGARITARE DUHOVNICESTI MINUNEA DE LA SF.MORMANT Minuni ale Sfantului Nectarie MINUNI.. Mitropolitul Antonie al Surojului MITROPOLITUL BARTOLOMEU ANANIA Nasterea Sf Ioan Botezatorul O rugăciune de dimineaţă OSÂNDIRE DE SINE SI EGOISM PARACLISUL SFINȚILOR MUCENICI ADRIAN ȘI NATALIA (26 AUGUST) Parastasele și folosul lor PARINTELE ADRIAN FAGETEANU PARINTELE ARSENIE BOCA PARINTELE ARSENIE PAPACIOC Parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa PARINTELE ILARION ARGATU PARINTELE ILIE LACATUSU PARINTELE IOSIF TRIFA PARINTELE JUSTIN PARVU Parintele Maxim un stalpnic al zilelor noastre Parintele Nichifor cel lepros PARINTELE PAISIE AGHIORITUL PARINTELE PETRONIU TANASE PARINTELE PORFIRIE PARINTELE SOFIAN BOGHIU Parintele Teofil Paraian PARINTELE VISARION IUGULESCU Părintele Cleopa Ilie Părintele Constantin Galeriu Părintele Iulian de la Prodromu Părintele Iustin Pârvu Părintele Proclu Nicău PĂRINTELE PROFESOR DUMITRU STĂNILOAE Părintele Rafail Noica Pătimirea Sfinţilor Mucenici Trofim Savvatie şi Dorimedont († 276) Pelerinaj Grecia 2017 Pelerinaj Israel PILDE PILDE CRESTINE PILDE DIN PATERIC POEZII POEZII ..IISUS HRISTOS Poezii cu Preot Ioan POEZII DE ANDREI BOTOSANU POEZII DE CAMELIA CRISTEA Poezii de Costel Ursu Poezii de Daniela Ibisin Poezii de Doru Avram Poezii de Eliana Popa POEZII DE ILARION ARGATU Poezii de Maria Pintecan Poezii de Pr.Gabriel Militaru Poezii de Preot Sorin Croitoru POEZII DE RADU GYR POEZII DE TRAIAN DORZ Poezii de Valeriu Gafencu Poezii de Vasile Militaru Policarp si Laurentiu POVESTIRE POVESTIRI DIN PATERIC POVESTIRI DUHOVNICESTI POVESTITE DE SFINTI Pr. Efrem Atonitul PR. PAISIE OLARU Preot PREOT Ioan Dumitriu de la Parohia Tipografilor Preotul Andrei Constantin PREVIZIUNI Prigonită pentru Iisus Hristos la doar 14 ani PROFETII Prohodul Domnului Proorocul Moise PROTOSINGHELUL NICODIM MANDITA Pruncii Simeon şi Parascheva Psalmi Psalmul 50 (al lui David) Psaltirea PUSTNIC ONUFRIE Răspunsuri Duhovnicesti de la părintele Argatu Rucăciune către sfinti Rugaciune catre Domnul nostru Iisus Hristos Rugaciune pentru bolnavii de cancer. RUGACIUNEA PARINTELUI GHERONTIE - PENTRU ORICE DORINTA Rugaciunea Sfintei Cruci RUGACIUNI Rugăciune catre Sfantul Ilie Rugăciune catre Sfantul Nectarie Rugăciune către Mântuitorul a Sfântului Dimitrie al Rostovului RUGĂCIUNE CĂTRE PĂRINTELE ARSENIE BOCA Rugăciune către Sfântul Apostol Simon Zilotul Rugăciune către Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan Rugăciune către Sfântul Ierarh Ioan Maximovici RUGĂCIUNE CĂTRE SFÂNTUL MUCENIC VENIAMIN DIACONUL Rugăciune către Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul RUGĂCIUNE CĂTRE TOTI SFINTII Rugăciune de pocăinţă Rugăciune pentru căsătorie... RUGĂCIUNEA PREACUVIOSULUI PĂRINTE IOAN DAMASCHIN Rugăciunea ultimilor Părinţi de la Optina Rugăciuni Rugăciuni către Sfinţii Arhangheli pentru fiecare zi a săptămînii Rusaliile SA FIM OAMENI SA-I AJUTAM SARBATORI Săpămana Patimilor Sânzaienele Schimbarea la Fată SCOPUL VIETII CRESTINESTI SEMNIFICATIA NUMELUI NOSTRU. Sf .Ghelasie de la Râmeţ Sf ap Iacob al lui Zevedeu SF DIMITRIE IZVORATORUL DE MIR Sf Gheorghe Sf Ignatie SF. IERARH ANTIM IVIREANU Sf. Ignatie Teoforul SF. IOAN DE LA PRISLOP Sf. Mc. Calistrat; Sf. Porfirie Bairaktaris SF.APOSTOL SI EVANGHELIST LUCA SF.IERARH CALINIC DE LA CERNICA Sf.Ignatie Briancianinov Sfanta Mucenită Tatiana Sfanta Alina Sfanta Ana SFANTA CUVIOASĂ PARASCHEVA SFANTA DUMINICA SFANTA ECATERINA Sfanta Eugenia Sfanta Evdochia SFANTA FILOFTEIA Sfanta Fotinii SFANTA HRISTINA Sfanta Iulia SFANTA LITURGHIE Sfanta Lucia Sfanta Macrina Sfanta Maria Egipteanca Sfanta Maria Magdalena Sfanta Marina Sfanta Mucenita Haritina Sfanta Mucenita Tecla Sfanta Mucenită Tatiana SFANTA PARASCHIVA Sfanta Salomeea Sfanta Teodora Sfanta Varvara Sfanta Veronica SFANTA XENIA Sfantul Mc Ioan Valahul SFANTUL ADRIAN Sfantul Alexandru Sfantul Andrei - Apostolul romanilor Sfantul Andrei Rubliov Sfantul Antonie de la Veria Sfantul Ap.Timotei SFANTUL APOSTOL ANDREI SFANTUL APOSTOL IOAN Sfantul Apostol si Evanghelist Matei Sfantul Apostol Tadeu Sfantul Apostol Toma Sfantul Calinic de la Cernica SFANTUL CRISTIAN Sfantul Cuvios Patapie SFANTUL DANIIL SIHASTRUL Sfantul Dimitrie al Rostovului Sfantul Dobri Dobrev SFANTUL DUMITRU Sfantul Efrem Cel Nou Sfantul Efrem Katunakiotul Sfantul Eftimie cel Mare Sfantul Emilian Sfantul Ermolae Sfantul Fanurie SFANTUL GHEORGHE Sfantul GHERASIM DE LA IORDAN Sfantul Gherasim din Kefalonia Sfantul Grigorie cel Mare - Dialogul SFANTUL GRIGORIE DECAPOLITUL Sfantul Haralambie SFANTUL IERARH PARTENIE Sfantul Ierarh Vasile cel Mare SFANTUL ILIE Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava SFANTUL IOAN DAMASCHIN Sfantul Ioan de Kronstadt SFANTUL IOAN RUSUL SFANTUL IOAN SCARARUL SFANTUL IOSIF DE LA PARTOS Sfantul Isidor din Hios Sfantul Isidor Pelusiotul Sfantul Iuda Sfantul Iuliu Veteranul Sfantul Lazăr din Betania SFANTUL MARCU ASCETUL Sfantul Maxim Mărturisitorul SFANTUL MINA SFANTUL MUCENIC EUSTATIE Sfantul Mucenic Gheorghe Sfantul Mucenic Polieuct Sfantul Mucenic Procopie SFANTUL MUCENIC TRIFON Sfantul Nechifor Leprosul SFANTUL NECTARIE SFANTUL NICOLAE Sfantul Nicolae Steinhardt Sfantul Nil Dorobantu SFANTUL PANTELIMON Sfantul Parinte Vichentie Malău Sfantul Policarp Sfantul Prooroc Iona Sfantul Sava cel sfintit SFANTUL SELAFIL DE LA NOUL NEAMT SFANTUL SERAFIM DE SAROV Sfantul Serafim de Virita Sfantul Simeon Stalpnicul SFANTUL SPIRIDON SFANTUL STEFAN Sfantul Stefan cel Mare SFANTUL STELIAN Sfantul Teodor Studitul Sfantul Teodor Tiron Sfantul Teodosie cel Mare Sfantul Teodosie de la Brazi SFANTUL TIHON DE ZADONSK Sfantul Valentin (ORTODOXUL) SFANTUL VASILE SFANTUL VICTOR Sfantul. Cuvios Dimitrie cel Nou SFATURI DUHOVNICEŞTI ALE UNUI STAREŢ DE LA OPTINA SFATURI CRESTINE SFATURI DE LA PARINTELE IOAN SFATURI DUHOVNICESTI SFATURI PENTRU ANUL NOU Sfaturi pentru suflet SFATURI PENTRU VIAŢA DUHOVNICEASCĂ Sfăntul Mercurie SFÂNTA MUCENIŢĂ AGATA Sfânta Muceniţă Agnia SFÂNTA MUCENIŢĂ PARASCHEVI Sfânta Muceniță Sofia și fiicele sale Sfânta Salomeea Sfânta Teodora de la Sihla SFÂNTUL LAVRENTIE DE CERNIGOV Sfântul Siluan Atonitul... Sfântul Antonie cel Mare Sfântul Apostol Filip SFÂNTUL APOSTOL IACOB AL LUI ALFEU Sfântul apostol Luca Sfântul apostol Luca al Crimeii Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Sfântul Ciprian si Iustina SFÂNTUL CUVIOS ANTIPA DE LA CALAPODEȘTI ( 10 ianuarie) SFÂNTUL CUVIOS IOAN ZEDAZNELI Sfântul Cuvios Macarie cel Mare sau Egipteanul Sfântul cuvios Memnon SFÂNTUL CUVIOS ONUFRIE CEL MARE Sfântul Cuvios Paisie de la Neamţ SFÂNTUL CUVIOS TEOFIL CEL NEBUN PENTRU HRISTOS Sfântul Efrem Sirul Sfântul Gheorghe Hozevitul Sfântul Grigorie de Nyssa Sfântul Grigorie Palama Sfântul Ierarh Eumenie Sfântul ierarh Ioan Maximovici cel nou SFÂNTUL IERARH IOSIF CEL NOU DE LA PARTOŞ Sfântul Ioan Botezătorul SFÂNTUL IOAN CARPATINUL: Sfântul Ioan Evanghelistul Sfântul Ioan Gură de Aur Sfântul Ioan Iacob Hozevitul Sfântul Ioan Rilă SFÂNTUL ISAAC SIRUL SFÂNTUL MARE MUCENIC TEODOR STRATILAT Sfântul Moise Etiopianul. SFÂNTUL MUCENIC CALINIC Sfântul Nicolae Sfântul Nicolae Velimirovici Sfântul Pahomie SFÂNTUL PROOROC ZAHARIA SFÂNTUL SERAFIM DE LA SAROV 1759 - 1833 SFÂNTUL SFINTIT MUCENIC FILUMEN Sfântul Sfinţit Mucenic Dionisie Areopagitul; Sfântul Mucenic Teoctist Sfântul Sfințit Mucenic Ierotei SFÂNTUL SFINŢIT MUCENIC LUCHIAN Sfântul Sfințitul Mucenic Ignatie SFÂNTUL TEOFAN ZAVORATUL SFIINTII-PRIETENII LUI DUMNEZEU Sfintele Mucenite Agapi Hionia si Irina SFINTELE PASTI SFINTELE TAINE SFINTI Sfintii Zotic Atal Camasis si Filip de la Niculitel Sfintii 42 de Mucenici din Amoreea SFINTII APOSTOLI SFINTII APOSTOLI PETRU SI PAVEL SFINTII ARHANGHELI MIHAIL SI GAVRIL Sfintii Atanasie si Chiril SFINTII CHIR SI IOAN SFINTII CONSTANTIN SI ELENA Sfintii Cozma si Damian Sfintii impărati Constantin si Elena Sfintii Inchisorilor SFINTII IOACHIM SI ANA Sfintii Mari Mucenici Serghie si Vah. Sfintii Martiri Brâncoveni Sfintii Marturisitori Ardeleni Sfintii Mihail si Gavril Sfintii Români Sfintii Simeon si Ana Sfintii Trei Ierarhi Vasile Grigorie si Ioan Sfintii Varsanufie si Ioan Sfintii Zilei Sfinţii 40 de Mucenici din Sevastia Armeniei (9 martie) Sfinții Mucenici Pavel şi Iuliana SFINŢII ŞI OCROTIRILE LOR Sfînta Mare Muceniţă Irina Sfîntul Antonie de la Iezeru-Vîlcea SINUCIGAŞII SOBORUL MAICII DOMNULUI Soborul Sfinților 70 de Apostoli. TAINA CASATORIEI TAINA SFINTEI SPOVEDANII TEODORA DE LA SIHLA TROPARUL SFANTULUI MUCENIC VLASIE TROPARUL SFINTILOR TREI IERARHI TUTUNUL ŞI ŢIGĂRILE = PĂCATUL SINUCIDERII Ultimele trei dorinţe ale lui Alexandru cel Mare VALERIU GAFENCU VAMEȘUL ȘI FARISEUL VAMILE VAZDUHULUI Versuri de Horațiu Stoica VIATA LUI IISUS HRISTOS Viața Sfântului Iosif cel Nou de la Partos VORBESTE PARINTELE GEORGE ISTODOR

SFINTI

SFINTI