Pagini

7 mai 2024

SFINȚII PRĂZNUIȚI ASTĂZI ..7 mai 2024

"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata".... Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...



   🙏🏽 În luna mai, în ziua a șaptea, facem pomenirea arătării pe cer a semnului cinstitei Cruci la Ierusalim, în zilele împăratului Constanțiu, fiul Sfântului împărat Constantin cel Mare (346).

   🙏🏽 Sfinte Mucenice Codrat, dimpreună cu Sfinții Mucenici: Rufin și Saturnin din Nicomidia, care v-ați săvârșit prin sabie în vremea împăratului Deciu (secolul al III-lea), Sfinte Ierarhe Chiril, Arhiepiscopul Ierusalimului (+ 390), Sfinte Cuvioase Ioan Psihaitul, mărturisitor din Constantinopol (+ 825), Sfinte Mucenice Maxim, negustor din Efes, care te-ai săvârșit fiind omorât cu pietre, Sfântă Muceniță Lidia din Filipi (secolul I), Sfintelor Mucenițe: Flavia Domitilla, soția consulului Flaviu Clement și nepoata ta, Flavia, rude ale împăratului Domițian, în timpul căruia ați și pătimit (+ 95), Sfinte Iuvenalie din Benevento în Italia (+ 132), Sfinte Mucenice Acachie, ofițer din Capadocia, care ai pătimit la Bizant în vremea împăratului Maximian (+303), Sfinte Cuvioase Ioan Zedazneli, dimpreună cu 12 părinți sirieni, întemeietorii monahismului în Georgia (secolele al V-lea și al VI-lea), Sfinte Cuvioase Nil Athonitul, izvorâtorule de mir, nevoitor lângă Marea Lavra din Sfântul Munte Athos (+ 1651), și Sfinte Cuvioase Nil Sorsky, pustnic la Sora în Rusia și scriitor filocalic, care te-ai săvârșit cu pace în anul 1508, ca unii care aveți îndrăzneală înaintea lui Dumnezeu, rugați-vă și pentru noi păcătoșii robii lui, acum, în ceasul morții și în ceasul judecății noastre. Amin!

   🙏🏽 Cu ale lor Sfinte rugăciuni, Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, miluiește-ne și ne mântuiește pe noi.

                                                                                                     Amin și Aliluia!
                                                                                                   Preot Ioan 🛎️.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

AVEM SFINTI
Sunt mii de sfinţi
Ce-au îndurat martiriu,
Chinuri cumplite ei au suferit,
Dar câţi din oameni
Ştiu de-a lor durere,
Câţi despre ei au auzit?

Avem mulţi sfinţi
Ce mijlocesc la Domnul
Pentru a noastră mântuire,
Să le aducem şi noi astăzi
Prinos de mulţumire.

Să le urmăm credinţa neclinită
Şi dragostea de Dumnezeu,
Să îi rugăm să ne ajute,
Căci drumul vieţii este
Din zi în zi mai greu.