O, Sfinte Ierarhe Spiridon, lauda Trimitundei și icoană a ierahilor smeriți și înțelepțiți de Ahiereul Cel Mare, cu pașii rugăcunilor tale străbate și sufletele noastre pustiite de păcat și covârșite de prea multe întristare. Pleacă urechea ta și ascultă suspinurile, necazurile și nevoile noastre. Mulțimea păcatelor noastre ne-a adus deopotrivă sărăcie trupească și sufletească. Îndepărtatu-ne-am de Hristos și a fugit de la noi toată bunătatea inimii. În nevoi de tot felul călătorim pe marea acestei vieți și nu avem pe cine să potolească valurile cele sărate ale ispitelor. Din toate părțile suntem cuprinși de vrăjmașii văzuți și ne văzuți, dar noi înșine suntem cei mai mari vrăjmași ai sufletelor noastre, pe care în toată vremea le rănim cu sabia păcatului. Cine va auzi suspinurile noastre și spre lacrimile noastre cine va privi ? Cine va ridica de la noi povara cea greu de purtat a necazurilor de tot felul. Ci tu, Sfinte Spiridon, cel ce te-ai milostivit de cel sărac și șarpele în aur ai prefăcut și inima noastră ce s-a făcut sălaș al șerpilor patimilor o arată vistierie de gânduri ale înțelepciunii. Din pagubă ne scoate, cel ce ești apărător al dreptății și sărăcia sufletelor noastre o acoperă cu veșmântul strălucitor al rugăciunii tale. Foametea noastră cea sufletească o potolește cu pâinea rugăciunii tale și curgerea patimilor noastre o oprește cu zidul gândului smerit. În toate nevoile noastre cercetează-ne și ne miluiește, ca pururea să aducem slavă Treimii Celei de viață Făcătoare, Tatălui Celui fără de început, Preaiubitului Său Fiu și Duhului Mângâietor în vecii vecilor. Amin.
Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...
Trupul Sfântului Spiridon are o temperatură constantă de 36,6 grade.
Îi crește părul și unghiile. Și cel mai ciudat este că hainele pe care le poartă se schimbă la șase luni, pentru că se uzează, de parca ar fi date pe râu
Deținătorul raclei a spus că au existat cazuri când cheia pur și simplu nu a putut deschide încuietoarea raclei. Și atunci preoții știu că sfântul pur și simplu nu este în racla,el se plimbă pe insulă.
Oamenii de știință din întreaga lume au încercat să investigheze fenomenul moaștelor incoruptibile ale Sfântului Spiridon, iar biserica nu le-a împiedicat. Cu toate acestea, biofizicienii și biochimiții, după ce au studiat moaștele sfântului, au aruncat doar mâinile în sus.
Nu există altă explicație, cu excepția minunilor, care sunt foarte des văzute de vizitatorii de pe insula Corfu.
"Sfântul Spiridon a făcut semnul Sfintei Cruci cu dreapta, având în stânga cărămida si a zis: "În numele Tatălui si al Fiului si al Sfântului Duh”. si îndată strângând cărămida, o! prea slăvită minune! focul s-a ridicat în aer, apa s-a vărsat pe pământ, iar lutul a rămas în mâinile sfântului."
Pentru smerenia sa, Dumnezeu l-a făcut pe Sfântul Spiridon unul din cei mai mari săvârsitori de minuni în timpul vietii si după mutarea sa de pe pământ. Sfântul Spiridon nu doarme si nu stă degeaba niciodată. Mereu se află pe undeva prin lume, ajutând cu marea sa milostivire pe oamenii amărâti, bolnavi si neputinciosi. Este cunoscut în lumea întreagă ca sfântul călător. Se spune că iese periodic din raclă pentru a-i ajuta pe cei care îi solicită ajutorul, prin rugăciune.
Sfântul a fost "prins" de către îngrijitorii bisericii în multe rânduri, când au găsit racla goala. Când revine in raclă, trupul sfântului este cald. Chiar si pantofii îl dau de gol, întrucât ace?tia sunt mereu prăfuiti, tociti si plini de pământ sau fire de iarbă, atunci când moastele i se întorc în chip minunat in raclă. Papucii Sfântului Spiridon sunt făcuti din mătase albă si nu au cum să se murdărească stând în raclă. Încăltămintea si vesmintele sfântului se uzează periodic, fără explicatie, trebuind ca acestea să fie schimbate în fiecare an. Când se face înnoirea veşmintelor, hainele tocite sunt dăruite ca binecuvântare la diferite mănăstiri ortodoxe din lume.
Să ne rugăm Sfântului făcător de minuni să mijlocească pentru noi la Dumnezeu să ne dăruiască sănătate şi să ne mântuiască de păcate.
Amin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
AVEM SFINTI
Sunt mii de sfinţi
Ce-au îndurat martiriu,
Chinuri cumplite ei au suferit,
Dar câţi din oameni
Ştiu de-a lor durere,
Câţi despre ei au auzit?
Avem mulţi sfinţi
Ce mijlocesc la Domnul
Pentru a noastră mântuire,
Să le aducem şi noi astăzi
Prinos de mulţumire.
Să le urmăm credinţa neclinită
Şi dragostea de Dumnezeu,
Să îi rugăm să ne ajute,
Căci drumul vieţii este
Din zi în zi mai greu.