"Doamne, mintea mea lipsita de putere nu poate ajunge la Tine. Ca si regele Avgar Te chem: "Vino si tamaduieste-mi ranile gandurilor mele celor rele si.... Te voi lauda ziua si noaptea Te voi vesti oamenilor, ca toate neamurile sa stie ca Tu, Doamne, savarsesti minuni ca si altadata, ierti pacatele, sfintesti si dai viata"....
Rugati-va pentru mine, toti Sfintii, ca sufletul meu sa invete smerenia lui Hristos ...
377.- Părinte, nu toţi preoţii citesc rugăciuni şi molifte oamenilor care pătimesc de la diavoli, se tem să citească şi ne trimit la alţi preoţi.
-Cea mai mare greşeală pentru un preot este, să se arate în faţa diavolului fricos şi fără putere. In loc să se teamă diavolul de puterea preoţiei pe care o poartă preotul, se teme preotul de puterea pe care o are diavolul. Exact cum s-ar duce un lup la stână şi în loc să fie alungat de cioban şi câinii care păzesc stâna, fug de frica lupului şi atunci „lupul răpeşte şi risipeşte oile”, aşa se întâmplă şi cu turma preotului fricos.De ce să se teamă preotul când glasul lui este ca un tunet şi fulger pentru orice duh necurat?! Chiar de la începutul preoţiei este bine ca preotul să se arate curajos, întărit de Duhul Sfânt şi vrednic urmaş a Mântuitorului şi al Sfinţilor Apostoli.
Ce trebuie să facă un preot care vrea să citească Moliftele Sfântului Vasile Cel Mare şi să nu-i aducă diavolul necazuri în familia lui?
-Preotul trebuie să fie pregătit, curat sufleteşte şi trupeşte, întărit cu post pentru a face faţă atacurilor pe care le primeşte de la diavoli. De multe ori diavolii se răzbună pe cei din casa preotului, chinuind copiii şi soţia. Din această cauză, unii spun, că, e bine ca numai preoţii călugări să citească exorcismele, pentru că nu au familie. Nu trebuie să se teamă. Preotul poate să-şi păzească familia de atacurile vrăjmaşe, punând la rugăciune pe toţi cei din casa sa. Cel mai bun moment pentru citirea molitfelor este duminică la amiază după terminarea Sfintei Liturghii, pentru că atunci preotul este pregătit şi împărtăşit, nu se pot vrăjmaşii apropia de el şi nici de familia lui. Orice credincios trebuie să găsească rezolvarea problemelor spirituale la preot, altfel, preotul nu este de folos. Unii credincioşi pătimesc foarte greu şi cumplit de la diavol, de la vrăjitori, descântători şi fermecători, iar preotul a fost trimis în mijlocul credincioşilor şi investit cu puterea Duhului Sfânt pentru a le veni în ajutor şi a-i scăpa de chinuirea pe care o au. Dacă de frică nu foloseşte harul preoţiei şi predă armele, atunci, să lase locul aceluia care poate lupta şi apăra turma încredinţată.
379.-Părinte, este obligatoriu ca preotul să poarte haina preoţească tot timpul, sau, numai când merge la slujbă?
-Este obligatoriu ca preotul să poarte haina preoţească şi să n-o dezbrace, de asemenea să poarte barbă şi pălărie. Prima dată, respectul preotului vine de la forma exterioară. Omul te analizează dacă îţi place să porţi haina preoţească, dacă ţi-e dragă barba şi dacă nu umbli pe stradă ca un flăcău cu capul descoperit. Prima notă de seriozitate pe care o capeţi de la credincioşi când mergi într-o parohie, este aceasta. Nota pentru aspectul exterior şi apoi nota pentru aspectul interior, se face media şi poţi rămâne repetent în ochii credinciosului
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
AVEM SFINTI
Sunt mii de sfinţi
Ce-au îndurat martiriu,
Chinuri cumplite ei au suferit,
Dar câţi din oameni
Ştiu de-a lor durere,
Câţi despre ei au auzit?
Avem mulţi sfinţi
Ce mijlocesc la Domnul
Pentru a noastră mântuire,
Să le aducem şi noi astăzi
Prinos de mulţumire.
Să le urmăm credinţa neclinită
Şi dragostea de Dumnezeu,
Să îi rugăm să ne ajute,
Căci drumul vieţii este
Din zi în zi mai greu.