Dacă trupul nu este supus postului , sufletul nu are nicio posibilitate să se înalțe la cer . Precum e cu neputință sarpelui să se dezbrace de pielea sa cea veche , daca nu intră într o crăpătura strâmta , la fel și noi nu putem lepăda vechile patimi ce ne stăpânesc , de nu vom străbate calea cea strâmta și plină de necazuri a postului .
Prin supunerea trupului unor exigențe duhovnicesti , omul creste spurirual , se apropie de Dumnezeu și rusineaza pe diavoli .
" Mocirla uscată nu mai place porcilor " , omul odată ieșit din mocirla păcatului nu se mai aseamănă cu animalul . Uscand mocirla păcatelor , oamenii trec la un alt stadiu duhovnicesc .
Care este înțelesul crestin al iertării ? Nu este ușor să dobândim această virtute . Iertarea este o lucrare grea dar mîntuitoare . Numai iertarea din inimă este plăcută lui Dumnezeu .
" Iertarea și uitarea sunt armele răzbunării omului nobil " . Așadar , să fim buni creștini , să fim nobili , să iertam , să uităm toată răutatea , răzbunarea și mânia " .
Sursa : Sfântul Ioan Scararul !!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
AVEM SFINTI
Sunt mii de sfinţi
Ce-au îndurat martiriu,
Chinuri cumplite ei au suferit,
Dar câţi din oameni
Ştiu de-a lor durere,
Câţi despre ei au auzit?
Avem mulţi sfinţi
Ce mijlocesc la Domnul
Pentru a noastră mântuire,
Să le aducem şi noi astăzi
Prinos de mulţumire.
Să le urmăm credinţa neclinită
Şi dragostea de Dumnezeu,
Să îi rugăm să ne ajute,
Căci drumul vieţii este
Din zi în zi mai greu.