9 septembrie 2012

Interviu cu scriitorul ortodox Danion VASILE




- S-au tulburat rau de tot vremurile de acum. Sistemul mondial de supraveghere electronica a populatiei înainteaza cu pasi repezi. Oamenii sunt informati în mica masura asupra acestor miscari, dat fiind modul subtil în care se lucreaza. De pilda, acum munca, viata cetatenilor este rânduita pe baza cardurilor bancare. Cum interpretati insistenta agentilor economici si a organelor de stat de a dirija întreaga noastra viata prin cardurile bancare?

Trebuie sa întelegem scopul pentru care au fost implementate aceste carduri cu microcip în locul celor cu banda magnetica. Pentru a ne lamuri e necesar sa vedem care este prima etapa a primirii semnului fiarei. Aceasta este identificarea oamenilor nu prin nume, ci printr-un cod numeric personal. Acel CNP care apare pe certificatele de nastere si pe buletine. Codul numeric personal, desi multi nu vad nici o problema legata de el, arata ca nu mai suntem identificati ca persoane, este trecuta cu vederea identitatea noastra, ci reprezentam doar niste simple numere. A doua etapa este schimbarea actelor noastre de identitate cu altele care vor avea microcipuri. Primele documente care au aceste microcipuri sunt cardurile bancare. Ulterior vor avea microcipuri buletinele, pasapoartele, permisele de conducere si toate celelalte acte. În proiect, buletinele cu microcipuri trebuiau introduse în România de la 1 ianuarie 2009, însa din diferite motive s-a amânat aplicarea acestei legi cu doi ani de zile. Dumnezeu a întârziat planurile celor care vor sa implementeze acest sistem mondialist de control al populatiei ca sa ne mai dea timp de pocainta.

- Ce au microcipurile de trebuie sa ne fie teama de primirea lor?

Microcipurile care exista deja pe cardurile bancare stocheaza o sumedenie de informatii, nu doar cele legate de situatia financiara a posesorului. Buletinul nu va avea doar data nasterii, orasul în care te-ai nascut, ci va putea stoca date despre sanatatea ta, cam tot ce tine de viata ta, toate introduse într-o baza uriasa de date care vor fi folosite nu spre binele oamenilor. Care este, de fapt, problema? De la microcipurile de pe cardurile bancare se trece la microcipurile de pe buletine, pasapoarte, permise de conducere, carnete de sanatate, carti de munca, apoi se vor unifica toate actele într-un singur card cu microcip. Întrucât astfel de carduri bogate în informatii se pot pierde sau fura, se va trece la implementarea microcipului în organismul uman. Studiile medicale arata ca locurile ideale de implantare a microcipului în organism, pentru a nu fi nevoie de schimbarea bateriilor, sunt pe frunte si pe mâna. Exact acolo unde scrie în Apocalipsa ca se va pune semnul fiarei. În America se duce o propaganda furibunda pentru ca oamenii sa accepte implantarea microcipurilor. Recomand tuturor sa vada filmul „Îngerul digital” care, desi are anumite secvente discutabile, furnizeaza o sumedenie de informatii clare, recente, legate de campania de introducere a microcipurilor în America si în alte tari ale lumii. În aceste documentare din „Îngerul digital” vedem ca microcipul este introdus în organismul uman cu ajutorul unei seringi. E de ajuns o injectie pentru ca microcipul sa intre în organism. Ce efect are microcipul asupra oamenilor? El poate fi controlat de la distanta si pot fi aflate informatii despre starea de sanatate, oboseala, foame, frig, sete, puls sexual, pe baza carora omul va putea fi manipulat ca o simpla papusa în mâinile unui copil. Oamenii vor primi microcipul, multi o vor face nefiind constienti de gravitatea alegerii lor. Parintele Paisie Aghioritul vorbea despre faptul ca nu se va impune crestinilor cu forta acceptarea microcipurilor, pentru ca ar dovedi ca nu respecta libertatea umana. Ispita va fi foarte, foarte atragatoare, astfel ca oamenii de bunavoie sa primeasca microcipul. Doar în etapa finala va începe prigoana sângeroasa împotriva crestinilor, împotriva tuturor celor care vor respinge microcipurile.

- Microcipul are în el un element care trebuie sa ne puna în alerta. Anume, codul de bare, fara de care el nu poate fi citit de calculatoare. Cheia codului de bare este numarul 666 care reprezinta, de fapt, semnul fiarei.

Exista mai multe perspective. Unii spun ca toate codurile de bare contin 666, un numar stabilit prin conventie. Problema nu e referirea stricta la un numar, 666, ci acoperirea duhovniceasca pe care o are numarul respectiv. Microcipul face rau si daca are 222. Se pastreaza acest sistem cu 666 pentru a arata ca vor sa-i convinga pe oameni sa se lepede de Hristos. Bând apa minerala cu eticheta marcata în cod de bare 666 nu ne lepadam de Hristos, însa ne obisnuim cu numarul respectiv si uitam de acoperirea duhovniceasca a acestuia.

- Parintele Paisie Aghioritul ne spune ca în actele de identitate numele nostru intra încadrat în 666, deci în codul acela de bare. Este ca si cum te-ai re-boteza în Satana. Si pentru asta semnezi. Primesti alta identitate, numerica, în Lucifer.

Asta pentru ca oamenii nu vor avea taria de a rezista fara bani, fara mâncare, fara medicamente. Si vor accepta sa se lepede de Hristos. A nu te lepada înseamna a avea curajul de a muri pentru Hristos. Câti au acest curaj? Perioada comunista ne-a aratat ca foarte multi au apostat. Au fost pline închisorile comuniste, dar daca raportam numarul marturisitorilor la numarul populatiei românesti din vremea respectiva, vom vedea ca marea majoritate a crestinilor din tara a apostat. Nu au avut curajul de a da marturie în fata prigonitorilor, pentru ca ar fi ajuns în închisori. Toti preotii cu viata sfânta au trecut prin temnitele comuniste. Preotul care nu a suparat partidul comunist înseamna ca a tacut în fata Sfântului Altar sau a spus lucruri care nu erau de folos duhovnicesc enoriasilor.

- Sfintii Parinti si duhovnicii mari contemporani ne avertizeaza ca vin vremuri mai grele decât acelea pe care le-au trait marturisitorii din lagarele comuniste. Practic, ce înseamna ca vin vremuri atât de grele? Lumea nu crede asa ceva.

Omul se simte liber cu cardul, cu bancomatul, cu supermarketul, pentru ca nu gândeste duhovniceste. Cum parintii si bunicii nostri, în vremea prigoanei comuniste, au tacut, asa în vremurile de pe urma noi sau copiii nostri vom fi pusi în situatia de a ne lepada de Hristos. Daca am compara „experimentul Pitesti” cu vremurile de pe urma, am ajunge la concluzia ca omeneste nu se poate scapa. Însa Dumnezeu care i-a întarit pe sfintii mucenici ai primelor veacuri, carora li se taiau mâinile, picioarele, li se turna plumb topit, erau supusi la tot felul de torturi, si totusi au rezistat, tot asa, în vremurile cele din urma, El le va da putere marturisitorilor. Omeneste nu se vede nici o solutie la capatul tunelului, însa Dumnezeu va fi alaturi de marturisitorii Sai, pregatindu-i pentru împaratia cerurilor. Pentru crestini sfârsitul nu e o perioada de dezastru, nu e vreme de întristare. Crestinul nu se teme de sfârsit. Marturisim în Crez: „Astept învierea mortilor si viata veacului ce va sa fie”. Crestinul nu-l asteapta pe Antihrist. Crestinul îl asteapta pe Hristos. Spre Hristos trebuie sa fie îndreptata atentia noastra, nu spre lucrarea Antihristului.

- Am ascultat si am citit un document care circula pe internet. Astfel am aflat ca un regizor american, prieten cu David Rockfeller, a marturisit public secrete dezvaluite de catre înaltul personaj. Acesta a spus textual ca vrea sa înjumatateasca populatia globului si sa le implanteze tuturor microcipuri.

Marturisirea aceasta apare si în filmul „Îngerul digital”, dar lumea face abstractie de ea. Oamenii se tem sa priveasca prezentul în fata, oamenii fug de istorie, uita prigoana secolului XX, dezastrele comunistilor care au martirizat atâtia credinciosi, distrugând atâtea biserici, transformându-le în grajduri sau discoteci. N-au curaj sa priveasca prezentul în fata, pentru ca nu îndraznesc sa-si schimbe viata, duc un trai caldicel, asteptând ca Dumnezeu sa-i mântuiasca la gramada, fara ca ei sa faca nimic, amesteca virtutea cu pacatul, mai mult pacat decât virtute, ca Dumnezeu iarta neconditionat. Nu e deloc asa. Daca noi astazi nu traim crestineste, daca noi astazi nu fugim de pacat, mâine ne vom lepada de Hristos, pentru ca vom fi pusi în situatia de ramâne fara hrana, fara apa, fara bani, fara medicamente. Nu e deloc de glumit. Criza economica se apropie de România si va determina pe multi sa fuga cu disperare la solutia compromisului, sa fuga la mâncare, la bani, la bautura, întelegând ca daca vor ramâne crestini vor fi lipsiti de toate acestea. Criza mondiala nu e altceva decât grabirea venirii Antihristului. Au înteles dusmanii lui Hristos ca oamenii destul de greu se leapada de traditii, chiar daca se face propaganda homosexualitatii, pedofililor, tuturor destrabalatilor, ca oamenii tin la traditiile lor. Or aceasta criza economica nu are alt scop decât ruperea oamenilor de toate reperele, aruncarea lor într-o deznadejde generala din care doar Antihristul îi va mai putea salva.

- Acelasi David Rockfeller declara ca datorita microcipurilor oamenii vor putea foarte usor sa fie blocati, sa li se taie accesul la utilitati si la facilitati. Deci un control complet asupra fiecarei fiinte umane. Apoi se pune probleme ca, odata luat microcipul, nu poti scapa de el, decât daca îti amputezi bratul…

Va fi foarte multa manipulare mediatica si oamenii vor fi înspaimântati. Se vor speria foarte tare de ideea de ramâne fara o mâna sau de a iesi din sistem. Problema e ca, din momentul în care a primit microcipul, mintea va fi paralizata si omul nu va mai întelege ca si-a pierdut libertatea. Nu se stie deocamdata cât de performante sunt microcipurile, daca vor reusi sa anihileze total activitatea mintii si efortul de vointa, daca omul se va mai putea pocai pentru pacatul pe care l-a facut. De orice pacat de care te pocaiesti, Dumnezeu te iarta, dar de pacatul de care nu te pocaiesti, Dumnezeu nu are cum sa te ierte. Daca tu nu vrei sa-ti scoti microcipul, Dumnezeu nu ti-l va scoate cu forta. Desi cred ca vor exista si minuni, copii care vor scapa pentru rugaciunile parintilor. Dumnezeu îsi va arata puterea si în vremurile respective, asa cum si-a aratat-o si în vremea prigoanei comuniste.

- Marea majoritate a populatiei României nu crede ca noua acum chiar ni se întâmpla aceste lucruri. Ca va veni sfârsitul, dar peste sute de ani încolo…

Multi considera ca ceea ce spunem noi sunt niste povesti. Când vor fi fata în fata cu cei care le vor pune microcipurile, le vor primi. De ce? Pentru ca nu au stiut sa se pregateasca pentru vremea respectiva.

- Despre asta vorbim acum: sa-i avertizam sa se pregateasca.

Atât ne-a ramas de facut. Tragem semnalul de alarma, îi îndreptam catre duhovnici, spre parinti cu viata sfânta, spre cartile sfintilor care au profetit despre vremurile din urma – Sfântul Serafim de Virita, Sfântul Lavrentie al Cernigovului, sa le dam posibilitatea oamenilor de a alege în cunostinta de cauza. Sa nu-i lasam sa fie manipulati de mass media. Trebuie sa aiba posibilitatea de a cauta ei însisi adevarul si de a alege binele si nu raul.

- Vine ziua când vor fi pusi în fata optiunii: alegi microcipul sau mori de foame. Ce credeti ca ar trebui sa faca?

Solutia e simpla si clara. Sa ne ajute Dumnezeu sa preferam a muri de foame, decât sa primim microcipul. Pâna atunci, în etapele intermediare, când ti se pune microcipul pe cardul bancar, pe buletin sau permisul auto, poti da mai usor înapoi. Dar în momentul în care primesti microcipul pe corp, mintea nu va mai fi mintea ta, te deschizi de bunavoie lucrarii diavolului. Astfel mântuirea ta va fi pusa în primejdie.

- Parintele Paisie Aghioritul ne încurajeaza, într-una din cartile sale, spunând: „Hristos a pus ceva deoparte pentru cei care vor refuza semnul fiarei”. Important este ca Dumnezeu sa-i vada pe oameni ca vor sa fuga de Antihrist.

Sa vada râvna lor. Dumnezeu o sa-i întareasca pe aceia, chiar daca noi nu vedem solutia, trebuie doar sa avem curajul de a vedea criza în care ne aflam. Sa vedem ceea ce ne-a dat Dumnezeu. El nu ne cere acum sa descoperim solutia, nu ne-o arata. În schimb, ne dezvaluie cu claritate criza pe care o traim, criza economica, dar mai ales pe aceea duhovniceasca.

- Suntem deja în judecata cu Dumnezeu, ca asta înseamna criza. Nu cumva trebuie ca fiecare crestin, fiecare om sa-si revizuiasca atitudinea, comportamentul fata de celalalt, fata de Dumnezeu, sa se schimbe, sa se pocaiasca? Sa facem si noi precum cei din Ninive…

…Ca sa nu vina osânda lui Dumnezeu peste noi. Daca mâine toti crestinii s-ar pocai de pacatele lor, atunci Dumnezeu ar schimba cursul istoriei si ar amâna sfârsitul lumii cu zeci si zeci de ani. Dar pentru ca noi, crestinii, nu traim cum trebuie, pentru asta vine osânda lui Dumnezeu. Cum spunea Sfântul Ioan Gura de Aur: „Din pricina pacatelor crestinilor nu vin pagânii la credinta crestina”. Noi suntem crestini, din pacate, numai cu numele. Asta s-a vazut în timpul prigoanei comuniste, când erau o suta de preoti în închisori, iar 5.000 de preoti erau afara si nu spuneau nimic.

- Sau colaborau!

În cele mai rele cazuri.

- Sa revenim la pocainta. Eu cred ca totusi mai sunt români capabili sa reactioneze cumva.

Când ajunge cutitul la os, îti dai seama ca fara Dumnezeu nu mai poti face nimic. Momentele de mare criza i-au ajutat pe unii sa-si schimbe viata, asa cum, la cutremur, pâna si unii atei îsi faceau cruce. „De ce îti faci, domnule, cruce, ca nu crezi?” „Pai, cum nu foloseste, nici nu strica!” Faceau cruce cu gândul ca, daca exista totusi ceva, sa-i ajute si pe ei. Tot asa, în vremurile din urma, vor fi unii care vor întelege ca viata lor crestina a fost o viata îndoielnica, au fost crestini numai cu numele, ca au trâmbitat ca nu sunt ca sectantii care ajung în focul iadului, dar nu au trait nici macar din punct de vedere moral o viata curata. În vremurile de criza îsi vor pune nadejdea doar la Dumnezeu, vor sti sa alerge cu disperare la scaunul de spovedanie, pentru ca doar în legatura vie cu duhovnicul vor mai gasi puterea de a rezista, de a nu ceda psihic. Va fi o vreme de mare deznadejde, de mare framântare. Din pacate, vremurile care se arata la orizont sunt vremuri de disperare. Numai cei întariti în credinta vor rezista.

- Parintele Iustin Pârvu spunea ca oamenii ar trebui sa se învete de pe acum cu o viata de saracie, cu o viata simpla. Si Parintele Paisie Aghioritul acelasi lucru îl recomanda: „Simplificati-va viata!” Ceea ce ar însemna, renuntati la comoditati, pregatiti-va sa înfruntati greul!

Problema e ca oamenii citesc, ce frumos a învatat Parintele Paisie Aghioritul, dar vor, în realitate, o viata comoda, o viata cu masini scumpe, cu case de top, cu vacante exotice, si cred ca în vremurile din urma ei îsi vor schimba starea, ca se vor pocai atunci, pe ultima suta de metri, ca vor intra cu tot cu masini de lux în împaratia cerurilor. Nu merge asa! Daca crezi în Hristos, de azi trebuie sa te schimbi, de azi trebuie sa te înveti cu o viata mai saraca, mai de nevointa, mai de rugaciune, mai de post. Daca astepti pocainta de mâine, poate mori în seara asta si te-ai dus nepocait. Nu trebuie sa asteptam sfârsitul lumii pentru a ne pocai, trebuie sa avem grija de propriul nostru sfârsit, noi nu stim daca vom prinde sfârsitul lumii, dar propria noastra moarte o prindem cu siguranta si nu stim daca o sa fie peste 30 de ani sau mâine. Or, pregatirea în fiecare zi pentru moarte este cea mai buna pregatire pentru apropierea sfârsitului lumii. Crestinii care se vor pregati pentru moartea lor vor ajunge în rai si daca prind sau nu prind sfârsitul lumii. Care se vor pregati pentru sfârsit, fara sa se pregateasca pentru propria moarte, pot ajunge în iad si daca vine sfârsitul de obste, si daca nu vine.

- Oamenii cauta totusi învatatura. La unii credinciosi ajunge cuvântul adevarat si rodeste. Se întâmpla uneori, prin vocea unor duhovnici ortodocsi, ca oamenii sa se sminteasca, pentru ca li se spune: „Nu-i nici un pericol, ia cardul, ia microcipul, tot ce da statul e bun”.

Aceia nu sunt duhovnici. Aceia sunt mutanti din punct de vedere duhovnicesc. Nu poti fi pastor al unei turme pe care o duci în bratele diavolului. Faptul ca exista astfel de duhovnici indiferenti sau paraleli cu viata duhovniceasca trebuie sa ne puna pe gânduri. Tocmai de asta Parintele Sofronie spunea ca de foarte mare importanta este alegerea duhovnicului si e recomandat sa faci câteva ore pâna la un duhovnic iscusit, decât sa mergi pâna la coltul strazii sa te spovedesti la orice duhovnic, fara sa tii seama de masura lui duhovniceasca. E bine sa faci ce zice popa, nu ce face popa. Dar e trist ca din ce în ce mai multi preoti nu numai ca fac ce nu trebuie, dar si învata ceea ce nu trebuie, ridicându-se împotriva Sfintei Traditii, împotriva Sfintilor Parinti si împotriva Sfintei Scripturi. Or, Sfintii Parinti ne învata ca astfel de clerici, chiar de-ar fi episcopi, nu trebuie ascultati. Trebuie urmati doar episcopii, doar preotii care ne învata adevarul asa cum l-au marturisit Sfintii Apostoli, Sfintii Parintii si parintii duhovnicesti ai vremurilor noastre.

Doamne ajuta..

sursa...crestin-ortodox.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

AVEM SFINTI
Sunt mii de sfinţi
Ce-au îndurat martiriu,
Chinuri cumplite ei au suferit,
Dar câţi din oameni
Ştiu de-a lor durere,
Câţi despre ei au auzit?

Avem mulţi sfinţi
Ce mijlocesc la Domnul
Pentru a noastră mântuire,
Să le aducem şi noi astăzi
Prinos de mulţumire.

Să le urmăm credinţa neclinită
Şi dragostea de Dumnezeu,
Să îi rugăm să ne ajute,
Căci drumul vieţii este
Din zi în zi mai greu.

Arhivă blog

CARUI SFANT TREBUIE SA NE RUGAM?

Drumul către viaţa cea veşnică şi fericită a împărăţiei lui Dumnezeu trece prin multe necazuri şi ispite în această scurtă viaţă, iar noi avem nevoie de ajutor în aceste încercări, ajutor pe care nici un om nu poate să ni-l dea. De aceea ne întoarcem către Dumnezeu, către Maica Domnului şi către sfinţi. Şi cele pe care nu întotdeauna putem de unii singuri să le înfăptuim, acelea întru care nu întotdeauna pot să ne ajute ­medicii cei pământeşti şi mai-marii zilei, pot întotdeauna să ni le dea sfinţii lui Dumnezeu. Orice sfânt poate să ceară de la Dumnezeu ­lucrurile pentru care ne rugăm, dacă acestea ne sunt spre folos şi spre mântuirea sufletelor noastre. Şi totuşi, după cuvintele Apostolului, ­„darurile sunt felurite” (I Cor. 12, 4). După împrejurările vieţii sfinţilor, ori după voia osebită a lui Dumnezeu, unii ­dintre sfinţi ajută celor care se roagă lor pentru un anumit lucru, alţii – pentru un altul, după darurile lor; şi nu există necaz al vieţii, nevoie sufletească ori trupească la care să nu răspundă un plăcut al lui Dumnezeu şi pe care să n-o împlinească acesta.

SFANTA SCRIPTURA

Totalul afișărilor de pagină

Etichete

. . Despre Evlavie .RUGĂCIUNE “Tâlcuire la Tatăl nostru” ABECEDARUL VIETII DUHOVNICESTI ACATISTE ACATISTUL Cuviosului Ioan de la Prislop Acatistul Sfântului GHERASIM KEFALONITUL Acatistul Sfintei Cruci Acatistul Sfintilor Brancoveni Adormirea Maicii Domnului Adormirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu Adormirea Sfintei Ana ADUCEREA MOAŞTELOR SFÂNTULUI MUCENIC ŞTEFAN AGHIAZMA SAU APA SFINTITA AICI GASESTI CANTARI BISERICESTI AICI GASESTI INDREPTAR PENTRU SPOVEDANIE AICI GASESTI INTREBARI SI RASPUNSURI AICI GASESTI SFATURI DUHOVNICESTI AICI SANT CELE MAI IMPORTANTE RUGACIUNI AICI SE GASESC SFINTE MOASTE Alexandru Pesamosca Arhanghelui Gabriel. Arhiepiscop Justinian Chira ARHIMANDRIT TEOFIL PARAIAN Articole Apopei Roxana Articole Ioan Monahul AUDIO..VISARION IUGULESCU BISERICI BUNA VESTIRE CANOANELE SFANTULUI CALINIC Canon de rugăciune către Sfinţii Mucenici Evlampie şi Evlampia - sora lui Canonul Sfantului Andrei Criteanul din Postul Sfintelor Pasti Canonul Sfantului Meletie al Antiohiei CARTI INTERESANTE Cei patru Sfinţi Evanghelişti CELE 7 PLANSURI..EFREM SIRUL Cine a fost Zorica Laţcu Teodosia? CITATE DESPRE RABDARE CITATE DIN FILOCALIE CITATE DIN SF EVANGHELIE CUGETARI ORTODOXE CUM SA NE RUGAM CUVINTE DE FOLOS Cuviosul Arhimd. Sofronie Cuviosul Gherontie Cuviosul Nicodim de la Tismana (26 Decembrie) CUVIOSUL SERGHIE: Cuviosul Tadei de la Vitovnita Cuviosului Sofronie Saharov DESPPRE VRAJI SI FARMECE DESPRE CINSTIREA SFINŢILOR DESPRE AVORT DESPRE ACATISTE SI PARACLISE DESPRE APOCALIPSA DESPRE BOALA Despre Boboteaza DESPRE CLEVETEALA SI JUDECATA. Despre Clopote Despre colivă DESPRE CREDINTA DESPRE CRUCE DESPRE DIAVOL DESPRE DRAGOSTE Despre educatia crestina a copiilor Despre Frică DESPRE HAINELE PREOTESTI DESPRE ICOANE DESPRE INGER PAZITOR Despre invidie Despre iubire DESPRE JUDECAREA APROAPELUI DESPRE JUDECATA DE APOI SI VIATA DUPA MOARTE DESPRE JUDECATILE LUI DUMNEZEU DESPRE LACRIMI DESPRE LUMANARI DESPRE MAICA DOMNULUI DESPRE MANIE Despre milostenie DESPRE MOARTE DESPRE OZN-URI DESPRE PACAT DESPRE POCAINTA DESPRE POST Despre PREOTUL DUHOVNIC DESPRE RAI SI IAD DESPRE RUGACIUNE Despre Rugaciunea Inimii Despre Sfanta Impartasanie DESPRE SFINTELE MOASTE DESPRE SFINTELE MOASTE Sfântul Ioan Gură de Aur DESPRE SMERENIE DESPRE SMERENIE MANDRIE SI EGOISM DESPRE SUFLET DESPRE TALISMAN DESPRE TRUFIE DESPRE URA DIN SFATURILE DE LA PARINTELE IOAN Din sfaturile Preotului Ioan Clopotel DREPTUL SIMEON ŞI SFÂNTA PROOROCIŢĂ ANA Drumul sufletului după moarte DUCEŢI-VĂ SĂ VĂ ARĂTAŢI PREOŢILOR Dudul lui Zaheu - Biserica Sfantul Elisei din Ierihon Duminica Tuturor Sfintilor ENIGMA MARAMEI VERONICĂI EPISTOLIA DOMNULUI Fuga in Egipt ICOANA BIZANTINĂ IER. SAVATIE BASTOVOI IEROD. VISARION IUGULESCU INDICATIILE TESTAMENTARE ALE LUI IOAN IANOLIDE: Inmormantarea Înalt Prea Sfințitului Mitropolit Nicolae al Banatului Intampinarea Domnului INTERVIURI Intrarea Domnului in Ierusalim INVATATURI IZVORUL TAMADUIRII ÎNAINTEPRĂZNUIREA ÎNTÂMPINĂRII DOMNULUI Kamenski Mănăstirea "Înălţarea Domnului" Lancea cu care a fost omorât Hristos Legenda Sfântului Valentin MANASTIREA HUREZU MARGARITARE DUHOVNICESTI MINUNEA DE LA SF.MORMANT Minuni ale Sfantului Nectarie MINUNI.. Mitropolitul Antonie al Surojului MITROPOLITUL BARTOLOMEU ANANIA O rugăciune de dimineaţă OSÂNDIRE DE SINE SI EGOISM PARACLISUL SFINȚILOR MUCENICI ADRIAN ȘI NATALIA (26 AUGUST) Parastasele și folosul lor PARINTELE ADRIAN FAGETEANU PARINTELE ARSENIE BOCA PARINTELE ARSENIE PAPACIOC Parintele Gheorghe Calciu Dumitreasa PARINTELE ILARION ARGATU PARINTELE ILIE LACATUSU PARINTELE IOSIF TRIFA PARINTELE JUSTIN PARVU Parintele Maxim un stalpnic al zilelor noastre Parintele Nichifor cel lepros PARINTELE PAISIE AGHIORITUL PARINTELE PETRONIU TANASE PARINTELE PORFIRIE PARINTELE SOFIAN BOGHIU Parintele Teofil Paraian PARINTELE VISARION IUGULESCU Părintele Cleopa Ilie Părintele Constantin Galeriu Părintele Iulian de la Prodromu Părintele Iustin Pârvu Părintele Proclu Nicău PĂRINTELE PROFESOR DUMITRU STĂNILOAE Părintele Rafail Noica Pătimirea Sfinţilor Mucenici Trofim Savvatie şi Dorimedont († 276) Pelerinaj Grecia 2017 Pelerinaj Israel PILDE PILDE CRESTINE PILDE DIN PATERIC POEZII POEZII ..IISUS HRISTOS Poezii cu Preot Ioan POEZII DE ANDREI BOTOSANU POEZII DE CAMELIA CRISTEA Poezii de Costel Ursu Poezii de Daniela Ibisin Poezii de Doru Avram Poezii de Eliana Popa POEZII DE ILARION ARGATU Poezii de Maria Pintecan Poezii de Pr.Gabriel Militaru Poezii de Preot Sorin Croitoru POEZII DE RADU GYR POEZII DE TRAIAN DORZ Poezii de Valeriu Gafencu Poezii de Vasile Militaru Policarp si Laurentiu POVESTIRE POVESTIRI DIN PATERIC POVESTIRI DUHOVNICESTI POVESTITE DE SFINTI Pr. Efrem Atonitul PR. PAISIE OLARU PREOT Ioan Dumitriu de la Parohia Tipografilor Preotul Andrei Constantin PREVIZIUNI Prigonită pentru Iisus Hristos la doar 14 ani PROFETII Prohodul Domnului Proorocul Moise PROTOSINGHELUL NICODIM MANDITA Pruncii Simeon şi Parascheva Psalmi Psalmul 50 (al lui David) Psaltirea PUSTNIC ONUFRIE Răspunsuri Duhovnicesti de la părintele Argatu Rucăciune către sfinti Rugaciune catre Domnul nostru Iisus Hristos Rugaciune pentru bolnavii de cancer. RUGACIUNEA PARINTELUI GHERONTIE - PENTRU ORICE DORINTA Rugaciunea Sfintei Cruci RUGACIUNI Rugăciune catre Sfantul Ilie Rugăciune catre Sfantul Nectarie Rugăciune către Mântuitorul a Sfântului Dimitrie al Rostovului RUGĂCIUNE CĂTRE PĂRINTELE ARSENIE BOCA Rugăciune către Sfântul Apostol Simon Zilotul Rugăciune către Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan Rugăciune către Sfântul Ierarh Ioan Maximovici RUGĂCIUNE CĂTRE SFÂNTUL MUCENIC VENIAMIN DIACONUL Rugăciune către Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul RUGĂCIUNE CĂTRE TOTI SFINTII Rugăciune de pocăinţă Rugăciune pentru căsătorie... RUGĂCIUNEA PREACUVIOSULUI PĂRINTE IOAN DAMASCHIN Rugăciunea ultimilor Părinţi de la Optina Rugăciuni Rugăciuni către Sfinţii Arhangheli pentru fiecare zi a săptămînii Rusaliile SA FIM OAMENI SA-I AJUTAM SARBATORI Săpămana Patimilor Sânzaienele Schimbarea la Fată SCOPUL VIETII CRESTINESTI SEMNIFICATIA NUMELUI NOSTRU. Sf .Ghelasie de la Râmeţ Sf ap Iacob al lui Zevedeu SF DIMITRIE IZVORATORUL DE MIR Sf Gheorghe Sf Ignatie SF. IERARH ANTIM IVIREANU Sf. Ignatie Teoforul SF. IOAN DE LA PRISLOP Sf. Mc. Calistrat; Sf. Porfirie Bairaktaris SF.APOSTOL SI EVANGHELIST LUCA SF.IERARH CALINIC DE LA CERNICA Sf.Ignatie Briancianinov Sfanta Mucenită Tatiana Sfanta Alina Sfanta Ana SFANTA CUVIOASĂ PARASCHEVA SFANTA DUMINICA SFANTA ECATERINA Sfanta Eugenia Sfanta Evdochia SFANTA FILOFTEIA Sfanta Fotinii SFANTA HRISTINA Sfanta Iulia SFANTA LITURGHIE Sfanta Lucia Sfanta Macrina Sfanta Maria Egipteanca Sfanta Maria Magdalena Sfanta Marina Sfanta Mucenita Haritina Sfanta Mucenita Tecla Sfanta Mucenită Tatiana SFANTA PARASCHIVA Sfanta Salomeea Sfanta Teodora Sfanta Varvara Sfanta Veronica SFANTA XENIA Sfantul Mc Ioan Valahul SFANTUL ADRIAN Sfantul Alexandru Sfantul Andrei - Apostolul romanilor Sfantul Andrei Rubliov Sfantul Antonie de la Veria Sfantul Ap.Timotei SFANTUL APOSTOL ANDREI SFANTUL APOSTOL IOAN Sfantul Apostol si Evanghelist Matei Sfantul Apostol Tadeu Sfantul Apostol Toma Sfantul Calinic de la Cernica SFANTUL CRISTIAN Sfantul Cuvios Patapie SFANTUL DANIIL SIHASTRUL Sfantul Dimitrie al Rostovului Sfantul Dobri Dobrev SFANTUL DUMITRU Sfantul Efrem Cel Nou Sfantul Efrem Katunakiotul Sfantul Eftimie cel Mare Sfantul Emilian Sfantul Ermolae Sfantul Fanurie SFANTUL GHEORGHE Sfantul GHERASIM DE LA IORDAN Sfantul Gherasim din Kefalonia Sfantul Grigorie cel Mare - Dialogul SFANTUL GRIGORIE DECAPOLITUL Sfantul Haralambie SFANTUL IERARH PARTENIE Sfantul Ierarh Vasile cel Mare SFANTUL ILIE Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava SFANTUL IOAN DAMASCHIN Sfantul Ioan de Kronstadt SFANTUL IOAN RUSUL SFANTUL IOAN SCARARUL SFANTUL IOSIF DE LA PARTOS Sfantul Isidor din Hios Sfantul Isidor Pelusiotul Sfantul Iuda Sfantul Iuliu Veteranul Sfantul Lazăr din Betania SFANTUL MARCU ASCETUL Sfantul Maxim Mărturisitorul SFANTUL MINA SFANTUL MUCENIC EUSTATIE Sfantul Mucenic Gheorghe Sfantul Mucenic Polieuct Sfantul Mucenic Procopie SFANTUL MUCENIC TRIFON Sfantul Nechifor Leprosul SFANTUL NECTARIE SFANTUL NICOLAE Sfantul Nicolae Steinhardt Sfantul Nil Dorobantu SFANTUL PANTELIMON Sfantul Parinte Vichentie Malău Sfantul Policarp Sfantul Prooroc Iona Sfantul Sava cel sfintit SFANTUL SELAFIL DE LA NOUL NEAMT SFANTUL SERAFIM DE SAROV Sfantul Serafim de Virita Sfantul Simeon Stalpnicul SFANTUL SPIRIDON SFANTUL STEFAN Sfantul Stefan cel Mare SFANTUL STELIAN Sfantul Teodor Studitul Sfantul Teodor Tiron Sfantul Teodosie cel Mare Sfantul Teodosie de la Brazi SFANTUL TIHON DE ZADONSK Sfantul Valentin (ORTODOXUL) SFANTUL VASILE SFANTUL VICTOR Sfantul. Cuvios Dimitrie cel Nou SFATURI DUHOVNICEŞTI ALE UNUI STAREŢ DE LA OPTINA SFATURI CRESTINE SFATURI DE LA PARINTELE IOAN SFATURI DUHOVNICESTI SFATURI PENTRU ANUL NOU Sfaturi pentru suflet SFATURI PENTRU VIAŢA DUHOVNICEASCĂ Sfăntul Mercurie SFÂNTA MUCENIŢĂ AGATA Sfânta Muceniţă Agnia SFÂNTA MUCENIŢĂ PARASCHEVI Sfânta Muceniță Sofia și fiicele sale Sfânta Salomeea Sfânta Teodora de la Sihla SFÂNTUL LAVRENTIE DE CERNIGOV Sfântul Siluan Atonitul... Sfântul Antonie cel Mare Sfântul Apostol Filip SFÂNTUL APOSTOL IACOB AL LUI ALFEU Sfântul apostol Luca Sfântul apostol Luca al Crimeii Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Sfântul Ciprian si Iustina SFÂNTUL CUVIOS ANTIPA DE LA CALAPODEȘTI ( 10 ianuarie) SFÂNTUL CUVIOS IOAN ZEDAZNELI Sfântul Cuvios Macarie cel Mare sau Egipteanul Sfântul cuvios Memnon SFÂNTUL CUVIOS ONUFRIE CEL MARE Sfântul Cuvios Paisie de la Neamţ SFÂNTUL CUVIOS TEOFIL CEL NEBUN PENTRU HRISTOS Sfântul Efrem Sirul Sfântul Gheorghe Hozevitul Sfântul Grigorie de Nyssa Sfântul Grigorie Palama Sfântul Ierarh Eumenie Sfântul ierarh Ioan Maximovici cel nou SFÂNTUL IERARH IOSIF CEL NOU DE LA PARTOŞ Sfântul Ioan Botezătorul SFÂNTUL IOAN CARPATINUL: Sfântul Ioan Evanghelistul Sfântul Ioan Gură de Aur Sfântul Ioan Iacob Hozevitul Sfântul Ioan Rilă SFÂNTUL ISAAC SIRUL SFÂNTUL MARE MUCENIC TEODOR STRATILAT Sfântul Moise Etiopianul. SFÂNTUL MUCENIC CALINIC Sfântul Nicolae Sfântul Nicolae Velimirovici Sfântul Pahomie SFÂNTUL PROOROC ZAHARIA SFÂNTUL SERAFIM DE LA SAROV 1759 - 1833 SFÂNTUL SFINTIT MUCENIC FILUMEN Sfântul Sfinţit Mucenic Dionisie Areopagitul; Sfântul Mucenic Teoctist Sfântul Sfințit Mucenic Ierotei SFÂNTUL SFINŢIT MUCENIC LUCHIAN Sfântul Sfințitul Mucenic Ignatie SFÂNTUL TEOFAN ZAVORATUL SFIINTII-PRIETENII LUI DUMNEZEU Sfintele Mucenite Agapi Hionia si Irina SFINTELE PASTI SFINTELE TAINE SFINTI Sfintii Zotic Atal Camasis si Filip de la Niculitel Sfintii 42 de Mucenici din Amoreea SFINTII APOSTOLI SFINTII APOSTOLI PETRU SI PAVEL SFINTII ARHANGHELI MIHAIL SI GAVRIL Sfintii Atanasie si Chiril SFINTII CHIR SI IOAN SFINTII CONSTANTIN SI ELENA Sfintii Cozma si Damian Sfintii impărati Constantin si Elena Sfintii Inchisorilor SFINTII IOACHIM SI ANA Sfintii Mari Mucenici Serghie si Vah. Sfintii Martiri Brâncoveni Sfintii Marturisitori Ardeleni Sfintii Mihail si Gavril Sfintii Români Sfintii Simeon si Ana Sfintii Trei Ierarhi Vasile Grigorie si Ioan Sfintii Varsanufie si Ioan Sfintii Zilei Sfinţii 40 de Mucenici din Sevastia Armeniei (9 martie) Sfinții Mucenici Pavel şi Iuliana SFINŢII ŞI OCROTIRILE LOR Sfînta Mare Muceniţă Irina Sfîntul Antonie de la Iezeru-Vîlcea SINUCIGAŞII SOBORUL MAICII DOMNULUI Soborul Sfinților 70 de Apostoli. TAINA CASATORIEI TAINA SFINTEI SPOVEDANII TEODORA DE LA SIHLA TROPARUL SFANTULUI IERARH IOSIF DE LA PARTOS TROPARUL SFANTULUI MUCENIC VLASIE TROPARUL SFINTILOR TREI IERARHI TUTUNUL ŞI ŢIGĂRILE = PĂCATUL SINUCIDERII Ultimele trei dorinţe ale lui Alexandru cel Mare VALERIU GAFENCU VAMEȘUL ȘI FARISEUL VAMILE VAZDUHULUI Versuri de Horațiu Stoica VIATA LUI IISUS HRISTOS Viața Sfântului Iosif cel Nou de la Partos VORBESTE PARINTELE GEORGE ISTODOR

SFINTI

SFINTI